Ślepka - strzał w oko ze śrutu - szukam sponsora

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lis 20, 2009 10:49 Ślepka - strzał w oko ze śrutu - szukam sponsora

TOZ - usunął jej oko i dał serię zastrzyków.
Niestety bez efektu.
Z dziurki od nosa po stronie prawego oka, którego nie ma, wycieka non stop śmierdząca ropa, którtą wykichuje.
Powoduje to straszny smród.
Znalazłam ją 4 lata na dworze, kiedy miała dwoje oczu.
Ktoś strzelił do niej widocznie ze śrutu - miała robiony rentgen dawno temu.
Lekarz stwierdził, że operacja nie jest konieczna, tylko zastrzyki.

Bardzo proszę o pomoc w wyleczeniu jej, ponieważ opiekuję się zwierzętami i mam ich sporo w domu.
Lekarze twierdzą, że tylko zastrzyki mogą jej pomóc, ale jakie i ile tego nie wiem.
Bo do tej pory jej nie pomogły.
Tabletek nie chce przyjmować.
Tylko kiedy śpi - nie kicha.

Jeden zastrzyk - koszt 15zł (żeby chociaż były skuteczne).

Stomorgyl - tabletki - które pomagają, ale nie chce ich przyjmować - drapie pazurami.

psotakota

Od: Pt lis 20, 2009 9:52

Post » Pt lis 20, 2009 10:54 Re: Ślepka - strzał w oko ze śrutu - szukam sponsora

Napisz skąd jesteś. Może ktoś doradzi ci dobrego weta z twojej okolicy.

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Pt lis 20, 2009 11:09 Re: Ślepka - strzał w oko ze śrutu - szukam sponsora

w Wwie polecam do dra Garncarza
jesli masz daleko to przynajmniej napisz maila z pytaniem : www.garncarz.pl
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Pt lis 20, 2009 11:19 Re: Ślepka - strzał w oko ze śrutu - szukam sponsora

zapraszam takze do zajrzenia na wątek naszego klubu ślepaczków, znajdziesz z pewnoscią wiele odpowiedzi, porad, pomoc nie tylko merytoryczną ale i finansową, pomoc w poszukiwaniu wirtualnego opiekuna, etc. link poniżej prowadzi na pierwsza strone naszego watku, pozwoliłam sobie umieścić Twoją prosbe o pomoc w ogłoszeniach:

viewtopic.php?f=1&t=97132

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Pt lis 20, 2009 14:03 Re: Ślepka - strzał w oko ze śrutu - szukam sponsora

O sponsorów nie jest tak łatwo...
Może spróbuj wystawić coś na bazarku.
I fotka kotka by się przydała...

Bazyliszkowa

Post » Wto lis 24, 2009 14:02 Re: Ślepka - strzał w oko ze śrutu - szukam sponsora

cicho tu jakoś , sa jakies wieści o futerku?

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Wto lis 24, 2009 18:38 Re: Ślepka - strzał w oko ze śrutu - szukam sponsora

Bazyliszkowa pisze:Napisz skąd jesteś. Może ktoś doradzi ci dobrego weta z twojej okolicy.

Ze Szczecina.
Nie daję rady:/
Chcę mojej kotce jakoś pomóc ale ciężko jest o weterynarza z prawdziwego zdarzenia.
Większość - przynajmniej tak mi się wydaje - próbuje tylko wyłudzić pieniądze.
A pomoc zostawiają na drugim miejscu.
Gdyby te preparaty, które kupuję były chociaż skuteczne w pełni, eeeh:(

Może jednak masz namiar na dobrego weterynarza?

psotakota

Post » Wto lis 24, 2009 18:50 Re: Ślepka - strzał w oko ze śrutu - szukam sponsora

Moze tu kogoś znajdziesz-są namiary
viewtopic.php?f=22&t=90655&start=0
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Wto lis 24, 2009 21:28 Re: Ślepka - strzał w oko ze śrutu - szukam sponsora

Podrzucę! Halo Szczecin, kto doradzi dobrego weta?

Bazyliszkowa

Post » Wto lis 24, 2009 21:54 Re: Ślepka - strzał w oko ze śrutu - szukam sponsora

kropkaXL pisze:Moze tu kogoś znajdziesz-są namiary
viewtopic.php?f=22&t=90655&start=0

e-dita pisze:zacytuję siebie:

e-dita pisze:Ja tez polecam Dr. Marcina Brzeskiego, ale on nie przyjmuje juz w lecznicy na Rostworowskiego.

Prowadzi teraz lecznice wspólnie z zona w Mierzynie.

Nowy adres to:

Ul. Spółdzielców 12A
72-006 Szczecin Mierzyn

tel: 091 433 02 46

pon-pt: 9-13, 16-19
sob. 10-14.00

przed południem przyjmuje tam Dr. Katarzyna Brzeska, a Marcin jest po południu, ale przed południem czasami też

maja RTG
Obrazek Obrazek

e-dita

Od: Śro lip 11, 2007 12:41

Post » Wto lis 24, 2009 21:59 Re: Ślepka - strzał w oko ze śrutu - szukam sponsora

Potrafisz sama robić zastrzyki? To nie trudne, a bardzo przydatne przy opiece nad stadem kotów. Wtedy jeden zastrzyk wyniesie Cię 1,50 a nie 15 złotych.
Tylko trzeba kota pokazać dobremu weterynarzowi, może zrobić wymaz, by określić, jaki antybiotyk pomoże. Czy ja dobrze zrozumiałam, ktoś postrzelił śrutem Twojego kota, czy znalazłaś kota postrzelonego?

Tosza

Od: Śro mar 16, 2005 21:18

Post » Wto lis 24, 2009 22:09 Re: Ślepka - strzał w oko ze śrutu - szukam sponsora

Jeśli jest śrut w kocie, to żadne zastrzyki nie pomogą trwale - trzeba go wyciągnąć. Czy masz zdjęcie kota i zdjęcie RTG? Możesz wstawić tu na forum?

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Wto lis 24, 2009 22:14 Re: Ślepka - strzał w oko ze śrutu - szukam sponsora

CoolCaty pisze:Jeśli jest śrut w kocie, to żadne zastrzyki nie pomogą trwale - trzeba go wyciągnąć. Czy masz zdjęcie kota i zdjęcie RTG? Możesz wstawić tu na forum?

Ja zrozumiałam, ze to oko ( myślę, że ze śrutem, skoro był rtg) jest usunięte

Tosza

Od: Śro mar 16, 2005 21:18

Post » Śro lis 25, 2009 11:32 Re: Ślepka - strzał w oko ze śrutu - szukam sponsora

Potwierdzam opinię E-dity o doktorze Brzeskim. Wiem także, że w okulistyce specjalizuje się doktor Cichocki z Chopina.
ObrazekObrazek

rudolfrudy

Od: Śro sie 23, 2006 22:00

Post » Czw lis 26, 2009 9:28 Re: Ślepka - strzał w oko ze śrutu - szukam sponsora

Tosza pisze:Potrafisz sama robić zastrzyki? To nie trudne, a bardzo przydatne przy opiece nad stadem kotów. Wtedy jeden zastrzyk wyniesie Cię 1,50 a nie 15 złotych.
Tylko trzeba kota pokazać dobremu weterynarzowi, może zrobić wymaz, by określić, jaki antybiotyk pomoże. Czy ja dobrze zrozumiałam, ktoś postrzelił śrutem Twojego kota, czy znalazłaś kota postrzelonego?

Tak, znalazłam ją postrzeloną i leżała od 3 dni nieprzytomna - bo dokarmiam koty i nie widziałam jej przy mojej kociej stołówce od tamtego czasu.
Oko zostało oczyszczone ze śrutu i ropy, która pokrywała szczątki oka.
Ma je zaszyte już od roku, z tym, że ropa widocznie w jakiś sposób tam ciągle zalega.
Dowodem na to jest jej ciągłe kichanie, w dodatku o bardzo nieprzyjemnym zapachu.
Kicha raczej ropą, bo cóż innego może powodować taki odór?
W mieszkaniu zwyczajnie cuchnie.

psotakota

[następna]