DAM Domek tymczasowy w Gliwicach :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 28, 2009 19:58 DAM Domek tymczasowy w Gliwicach :)

Hej :) Te osoby które czytały poprzedni mój wątek odrazu mówię,że chyba to nie było zbyt mądre ;)
Także zacznę od początku.Mogę dać dt dla jednego kociaczka.Mieszkam w Gliwicach,mam od niedawna dwa koty (Plamka i Leon-oboje z miau ;) ) w pakiecie jeszcze piesek i dziecko :1luvu: Nie pracuję,więc mam czas aby zajmować się moją zgrają kochaną.Ogłoszenia adopcyjne mogę robić,nie ma problemu-oczywiście liczę w tym także na małą pomoc,ale sama jakoś też dam radę ;)
Nie umiem tak pisać o sobie,w razie pytań zapraszam.Chcę poprostu pomóc jakiemuś kociakowi,a z racji ilości wątków nie jestem w stanie sama wybrać...Wy wiecie komu ta pomoc jest najpilniejsza.
Ps.Oczywiście karma,żwirek w moim zakresie.Natomiast na tyle,na ile będzie to możliwe będę prosiła choć o minimalną pomoc finansową na wizyty u weterynarza o ile takowe będą konieczne (to właśnie ta zmiana o której piszę na początku ;) ).
Ps2.Niestety,kotka trzeba by było do mnie dowieźć,nie mam samochodu jeszcze ;)
No to kto pomocy potrzebuje ;) zgłaszać się ;)
Ps3.Tak osobiście,to wsumie fajnie by było gdyby był to młodszy kociak-Leonek zbytnio z Plamką się nie ma jak bawić natomiast jak była u nas tymczasowiczka Sara to szalał aż miło.Ale to niekoniecznie.Ważne żeby pilnie pomóc temu który potrzebuje...

Aggi

Od: Nie wrz 20, 2009 23:50

Post » Śro paź 28, 2009 20:16 Re: DAM Domek tymczasowy w Gliwicach :)

Podniosę sobie ;)

Aggi

Post » Śro paź 28, 2009 21:01 Re: DAM Domek tymczasowy w Gliwicach :)

A se hopnę. :mrgreen:

Lucky13

Od: Sob wrz 01, 2007 10:13

Post » Śro paź 28, 2009 22:14 Re: DAM Domek tymczasowy w Gliwicach :)

I ja podniosę,może jakiś potrzebujący wypatrzy :)

Aggi

Post » Śro paź 28, 2009 22:25 Re: DAM Domek tymczasowy w Gliwicach :)

A dlaczego nie chcesz kontynuować pomocy dla Tych kotów z działek?

viewtopic.php?f=13&t=100845
Obrazek

Te,które odeszły [*]
Fiona 12.01.2010.r. Borys 01.02.2010.r. Marusia 08.06.2011.r.
Aureliusz i Pyza 06.2011.r. Emiś 31.10.2011.r. Rudy 04.12.2011.r.
Kruszynka 04.04.2012.r. Maciuś 18.08.2012.r.Piękna 25.09.2012.r.

BOENA

Od: Czw lip 05, 2007 16:04

Post » Śro paź 28, 2009 22:30 Re: DAM Domek tymczasowy w Gliwicach :)

Boena-wciąż nie ma tdt dla rudaska...No i przyznam również że troszkę obawiam się dzikuska...
No i najważniejsze to to że rudaska ostatnio na działkach nie było...
Możliwe że Lucky która jest tam na miejscu weźmie któregoś z nich do siebie na dt-o ile uda jej się któregoś złapać ;)

Aggi

Post » Czw paź 29, 2009 8:40 Re: DAM Domek tymczasowy w Gliwicach :)

Aggi pisze:Boena-wciąż nie ma tdt dla rudaska...No i przyznam również że troszkę obawiam się dzikuska...
No i najważniejsze to to że rudaska ostatnio na działkach nie było...
Możliwe że Lucky która jest tam na miejscu weźmie któregoś z nich do siebie na dt-o ile uda jej się któregoś złapać ;)

Przeczytałam kilka Twoich postów i przyznam się, że jakoś Ci nie ufam. :?
Chciałabym się mylić ale...
Ps. na dogo już nie bywasz?
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Czw paź 29, 2009 13:21 Re: DAM Domek tymczasowy w Gliwicach :)

mar9-przykro mi,że mi nie ufasz.Nie mam pojęcia dlaczego i w jakich postach dałam podstawy do tego by mi nie ufać,ale trudno.Masz do tego prawo.
Natomiast nie rozumiem pytania odnośnie dogomanii?Co ona ma do rzeczy?Na twoje pytanie natomiast odpowiem,owszem bywam tam.

Aggi

Post » Pt paź 30, 2009 10:38 Re: DAM Domek tymczasowy w Gliwicach :)

Nikt nie potrzebuje dt dla kociaczka??

Aggi

Post » Pt paź 30, 2009 10:47 Re: DAM Domek tymczasowy w Gliwicach :)

Może dasz DT któremuś z kotków po zmarłym staruszku, są w schronie w katowicach, a więc niedaleko ciebie i są młode

viewtopic.php?f=1&t=102129
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Pt paź 30, 2009 12:13 Re: DAM Domek tymczasowy w Gliwicach :)

Aggi pisze:mar9-przykro mi,że mi nie ufasz.Nie mam pojęcia dlaczego i w jakich postach dałam podstawy do tego by mi nie ufać,ale trudno.Masz do tego prawo.
Natomiast nie rozumiem pytania odnośnie dogomanii?Co ona ma do rzeczy?Na twoje pytanie natomiast odpowiem,owszem bywam tam.

na dogo też oferowałas się na DT?
i nikt nie skorzystał? dziwne... schrony zapchane kociakami a nikt nie chce TWOJEJ pomocy? :wink:
ObrazekObrazek

mar9

Post » Pt paź 30, 2009 12:27 Re: DAM Domek tymczasowy w Gliwicach :)

Na dogo nie oferowałam tymczasu-nie mogę wziąć psa na dt.
Co do tego zapchania.wygląda na to że chyba te straszne apele o pilny dom tymczasowy raczej takie pilne nie są skoro ktoś ma możliwość dania takiego domku a wszyscy wybrzydzają.Choć i tak nie rozumiem dlaczego.Opiekuję się swoimi kotami,żadnemu krzywda się nie dzieje.Trzeba iść do weterynarza to idę,nie bagatelizuję pewnych spraw.Ale jeśli nikomu nie odpowiada odpowiedzialna osoba która może zająć się kotem i wolą by kociaki wylądowały na ulicy/ w schronie no to już nie mój problem.
Z jedną osobą jesteśmy w trakcie załatwiania pewnych spraw,więc ja sie prosić nie będę.Jeśli nikt nie potrzebuje pomocy to nie.Tylko potem pewnie się wszyscy zdziwią jak będę tej pomocy odmawiać skoro nie jest taka pilna...Post wisi tu już ładnych kilka dni,odezwu żadnego...Czyli jak dla mnie poprostu te wielkie apele o pilny tymczas są wyimaginowane....Dla mnie sprawa jest jasna...
Sorki że tak bezpośrednio to napisałam,ale takie jest moje zdanie.Jeśli to ja szukałabym tymczasu to korzystałabym z KAŻDEJ okazji zeby kota uratować,rozumiem tych których dzieli odległość...Ale reszty-uważam że poprostu to zwykła ściema o pilnym tymczasie i tyle...Tylko nie wiem po co....

Aggi

Post » Pt paź 30, 2009 12:33 Re: DAM Domek tymczasowy w Gliwicach :)

Aggi pisze:Na dogo nie oferowałam tymczasu-nie mogę wziąć psa na dt.
Co do tego zapchania.wygląda na to że chyba te straszne apele o pilny dom tymczasowy raczej takie pilne nie są skoro ktoś ma możliwość dania takiego domku a wszyscy wybrzydzają.Choć i tak nie rozumiem dlaczego.Opiekuję się swoimi kotami,żadnemu krzywda się nie dzieje.Trzeba iść do weterynarza to idę,nie bagatelizuję pewnych spraw.Ale jeśli nikomu nie odpowiada odpowiedzialna osoba która może zająć się kotem i wolą by kociaki wylądowały na ulicy/ w schronie no to już nie mój problem.
Z jedną osobą jesteśmy w trakcie załatwiania pewnych spraw,więc ja sie prosić nie będę.Jeśli nikt nie potrzebuje pomocy to nie.Tylko potem pewnie się wszyscy zdziwią jak będę tej pomocy odmawiać skoro nie jest taka pilna...Post wisi tu już ładnych kilka dni,odezwu żadnego...Czyli jak dla mnie poprostu te wielkie apele o pilny tymczas są wyimaginowane....Dla mnie sprawa jest jasna...
Sorki że tak bezpośrednio to napisałam,ale takie jest moje zdanie.Jeśli to ja szukałabym tymczasu to korzystałabym z KAŻDEJ okazji zeby kota uratować,rozumiem tych których dzieli odległość...Ale reszty-uważam że poprostu to zwykła ściema o pilnym tymczasie i tyle...Tylko nie wiem po co....

szczerość za szczerość: JA uważam, że nie KAŻDA oferta DT jest dobra, nie znam Cię ale może coś w tym jest, że nikt nie chce dać Tobie na tymczas zwierzaka, może Twoja deklaracja, że jesteś tak dobrym DT nie jest tak do końca zgodna z prawdą?...
ObrazekObrazek

mar9

Post » Pt paź 30, 2009 12:35 Re: DAM Domek tymczasowy w Gliwicach :)

Wiesz,nie wiem na jakiej podstawie mnie oceniasz,nie wiem na jakiej podstawie twierdzisz że mogę być złym dt...Sara która była u mnie na dt raczej chyba nie narzekała...Ani osoba od której ją wzięłam.Wiec nie wiem skąd podejrzenia o tym że nie nadaję się na dt...

Aggi

Post » Pt paź 30, 2009 12:40 Re: DAM Domek tymczasowy w Gliwicach :)

Aggi pisze:Wiesz,nie wiem na jakiej podstawie mnie oceniasz,nie wiem na jakiej podstawie twierdzisz że mogę być złym dt...Sara która była u mnie na dt raczej chyba nie narzekała...Ani osoba od której ją wzięłam.Wiec nie wiem skąd podejrzenia o tym że nie nadaję się na dt...

po prostu jestem baaaaardzooooo zdziwiona tym, że w tym morzu kotów w potrzebie nikt nie chce skorzystać z Twojej oferty, tylko tyle...
dla MNIE to jest jednoznaczne ale nie będę już zaśmiecać Twojego wątku, pa..pa..
ObrazekObrazek

mar9

[następna]