BROŃMY WYPĘDZONYCH

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 20, 2009 14:31 BROŃMY WYPĘDZONYCH

Witam wszystkich miłośników kotów. piszę w sprawie o której pewnie wielu z Was słyszało. ja widzę to codziennie, bo dzieje się to niedaleko mojego domu. z piwnic domów przy ulicy Broniewskiego w Warszawie wyrzucono koty, które tam spędziły całe dotychczasowe życie. Podczas tej akcji, przeprowadzonej bardzo brutalnie przez tak zwaną "straż dla zwierząt" (która w istocie nie jest żadną strażą tylko prywatną firmą hyclowską) kilka kotów padło ze stresu. część kotów została zakratowana w piwnicach i nie może wyjść. kocięta zostały oddzielone od karmiących matek.
reszta kotów, około czterdziestu, koczuje wokół domów. od trzech miesięcy wpatrują się w zakratowane okienka i nie mogą zrozumieć, co się stało. dlaczego nie mogą wejść do domu.
akcja jest bezprawna, sprzeczna z ustawą o ochronie zwierząt, ale prawo swoje, a ludzie swoje. w obronie kotów zawiązał się komitet, sto pięćdziesiąt osob podpisalo petycję, rosną stosy korespondencji z urzędami i organizacjami. i co? i nic. Koty marzną, siedzą w trawie jak zmokle kury i trzęsą się. jest coraz zimniej i niedługo zaczną się choroby - koty będą umierać.
spóldzielnia mieszkaniowa postawila wprawdzie kilka komicznych drewnianych budek, zeby jakoś zamknąć usta tym, ktorzy protestowali, ale w takich budkach jest zimno jak na dworze. zresztą co to jest sześć budek dla kilkudzieisęciu kotów?
radźcie, co robić?
odławiać koty? ale co dalej? wszystkie schroniska pękają w szwach.
a może zorganizujemy jakąś akcję nacisku? zleceniodawcą wyrzucenia kotów jest Anna Kulka z administracji osiedla mieszkaniowego. może dzwońmy do niej i starajmy się ją przekonać że kotom trzeba udostępnić jakieś nieużywane pomieszczenie piwniczne - pralnię, nieczynną kotłownię czy pakamerę. ja już zadzwoniłem ale powiedziała ze nic ją nie obchodzi "to całe zoo". moze wy będziecie bardziej przekonujący? podaję telefon do administracji: 022 633 68 16
a może macie inne pomysły?
pozdrawiam i z góry dziękuję w imieniu marznących i wpatrujących się w kraty.

grossmac

Od: Wto paź 20, 2009 14:09

Post » Wto paź 20, 2009 14:44 Re: BROŃMY WYPĘDZONYCH

A czy ktoś z komitetu nie może przeznaczyć swojej piwnicy z okienkiem i wspólnymi siłami zagrodzić ją tak żeby koty nie mogły dalej wchodzić?
nie wiem jakie tam są piwnice ,ale przypuszczam że małe więc jedna pewnie będzie za mało.Bo wycięcie dziury w kratach to głupi pomysł, :oops: ale taki też mi wpadł do głowy.Nie wiem porobić zdjęcia tych biedaków i wysyłać do gazet (wiem że Fakt jest zawsze za zwierzakami)TOZ chyba nic już nie może zrobić ,zawalać listami Kancelarie Prezydenta ? nie wiem co można jeszcze
Obrazek

Henia

Od: Pt mar 10, 2006 14:29

Post » Wto paź 20, 2009 14:54 Re: BROŃMY WYPĘDZONYCH

Heniu,
dzięki za pomysł z Faktem, nie przyszo mi do głowy. bombarduję gazetę wyborczą, ale oni mają to w nosie. zresztą sami napisali o tych budkach w tonie entuzjastycznym - jak to kotom jest dobrze (!)
wyłamanie krat - nierealne. po pierwsze kraty sa sollidne, po drugie efekt byłby taki ze koty by weszły a następnego dnia by je zakratowano zywcem.
zdjęcia biedaków porobiłem, nie zamieszczam ich tutaj zeby nie zamulać forum tym którzy mają wolne łącze. wyślę do Faktu.
TOZ jest bezsilny, to go przerasta.
jesteśmy w kontakcie z... Doradcą Prezydenta do spraw zwierząt. i tez nic.
wydzielenie piwnicy przez kogoś z mieszkanców nie wchodzi w grę - uchwała spółdzielni tego zabrania.
czekam na dalsze pomysły

grossmac

Od: Wto paź 20, 2009 14:09

Post » Wto paź 20, 2009 15:08 Re: BROŃMY WYPĘDZONYCH

Może napiszemy petycje do prezydenta Warszawy i zbierzemy pod nią podpisy na stronie gdzie zbierane sa podpisy w sprawie gdyńskich kotów http://www.petycje.pl/index.php
viewtopic.php?f=1&t=93727 koty z Platynowej

seniorita

Od: Pt kwi 01, 2005 22:18

Post » Wto paź 20, 2009 15:11 Re: BROŃMY WYPĘDZONYCH

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Wto paź 20, 2009 15:14 Re: BROŃMY WYPĘDZONYCH

zapraszam do watku podlinkowanego przez Jane - lepiej jak dzialania sa koordynowane w jednym miejscu
Obrazek

Kaska

Od: Pt paź 17, 2003 21:24