GLIWICE SOŚNICA - pomoc potrzebna - chore kociaki

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob paź 17, 2009 10:53 GLIWICE SOŚNICA - pomoc potrzebna - chore kociaki

zadzwoniła do mnie pani - dogomaniaczka, przeklejam jej watek z dogomanii:

http://www.dogomania.pl/forum/f1206/ratujcie-3-kotki-w-potrzebie-148844/#post13172334

Kochani co jakiś czas w pobliżu mojej leśniczówki gdzie mieszkamy koci się jakaś kotka, wielokrotnie wzywałam schronisko po złapaniu kolejnej kici.
Tak samo jest i tym razem znowu jakaś zbłąkana kocia mama okociła się na śmietniku w pojemniku na butelki plastykowe.
Zdarzało się że urodzone kociaki gineły na katar koci same bez pomocy człowieka innym razem jeden zginął przy upadku z drzewa uderzając w betonowy boks śmietnikowy, kolejnemu gdy spadał udało mi się pomóc , w tym własnie momencie przechodząc obok zauważyłam bezsilne zmagania kociaka by nie spaść i gdy już mu sił brakło leciał w dół ...udało mi się podbiec i w ostatniej chwili złapać go do rąk... innym razem niektóre z nich gineły na głównej drodze nieopodal mnie.

Tym razem problem znowu istnieje od dłuższego czasu opiekuje się 3-ką maluszków , ich kocia mama jak zobaczyła że dokarmiam je, któregoś dnia poprostu nie wróciła, a moze jest i z boku je pilnuje nie wiem.
Zbudowałam im jeden domek na drzewie wówczas były małe , teraz podrosły zbudowałam drugi, dziennie je dokarmiam , udało mi się je odrobaczyć raz, niestety do rak nie podchodzą biegną gdy idę z jedzeniem ale na pieszczoty nie sa łakome.
Obserwują mnie i każdy mój ruch w wyczekiwaniu spogladają na mnie swoimi oczkami, jednak nie maja odwagi podejść na tyle bym mogła je pogłaskac

Do domu nie mogę ich zabrać, mając swoje psy i koty, moje psiaki już z moich kotów, najchetniej by zrobiły sobie obiekt do zabawy. Mam w domu szczeniaczki więc nie bedę ryzykowała .
Pokochałam te 3 sierotki mieszkające na drzewie , każdego dnia sercem jestem z nimi, idzie zima i ja zaczynam drzeć o ich los , co to bedzie gdy przyjdą mroży i snieg, już teraz płakac mi się chce gdy widzę jak przemarzniete siedzą w tych budkach i smutnie spogladaja na mnie

Błagam pomóżcie mi, znaleść dla nich DT , a może znajdzie się ktoś kto przygarnie kociaka, nie mam odwagi znowu dzwonić do schroniska, jakoś nie chciałabym aby tam trafily ja też mogę je karmić jednak tutaj liczyć sie ich los bo karmić to nie wszystko one zasługują na miłość na człowieka który je pokocha tak jak kocham je ja .

Błagam wszystkich o pomoc, ja nawet nie mam klatki by je wyłapać mogłabym je przenieść , i dać im schronienie w szopie gdzie były kiedyś konie, tam jest ciepło sucho, ale co z tego ???? im potrzebny jest ktoś kto przytuli, pogłaska ktoś kto w pospiechu bedzie wracał do domku wiedząc że na niego czeka puchaty kłębuś mruczący i wdzięczny za odmieniony los.
Ta 3-ka to rodzeństwo kazdy inny
1.kotka to żywe sreberko pręgowano-srebrna piekna
2.kocurek tak mi się wydaje wygląda jak kot leśny o długim puszystym ogonie pregowany szyrklet.prześliczny
3. ostatni tygrysio pregowany burasek .o magicznym spojrzeniu .

Mój numer telefonu 507242510 Błagam pomóżcie !!!!!!

Tutaj ich foteczki- brak jednego kotka, albo ukrył sie w domku w głębi.

Obrazek
to sreberko.uciekła z budki gdy chciałam jej zdjęcie zrobić
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

florida_blue

Od: Nie cze 18, 2006 11:19

Post » Sob paź 17, 2009 11:26 Re: GLIWICE SOŚNICA - pomoc potrzebna - chore kociaki

HOPAMY :)

Aggi

Od: Nie wrz 20, 2009 23:50

Post » Sob paź 17, 2009 11:35 Re: GLIWICE SOŚNICA - pomoc potrzebna - chore kociaki

pani zadzwoniła dzisiaj szukając pomocy, niestety ja nic nie wymyślę oprócz przeklejenia/ założenia wątku...

jeden z kociaków ciężko oddycha, ma trudności z jedzeniem
kotki nie ma, zostawiła kociaki i znikneła. maluchy mają kilka mies, pani mówi ze urodziły się latem. napewno miałyby szanse na adopcje, szczególnie te dwa puchate. Jesli nie - bardzo przydałaby się pomoc w ich sterylizacji (pani nie zna płci maluchów, prawdopodobnie są dwa chłopaki i dziewczynka)
Obrazek

florida_blue

Od: Nie cze 18, 2006 11:19

Post » Nie paź 18, 2009 1:10 Re: GLIWICE SOŚNICA - pomoc potrzebna - chore kociaki

Podnoszę nocą do góry-narazie tylko tyle mogę...

Aggi

Post » Pon paź 19, 2009 14:04 Re: GLIWICE SOŚNICA - pomoc potrzebna - chore kociaki

Podnosimy, podnosimy!

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Pon paź 19, 2009 19:55 Re: GLIWICE SOŚNICA - pomoc potrzebna - chore kociaki

Kociaki są przecudne :1luvu: Byłam tam dzisiaj,4 godziny usiłowałyśmy je wyłapać...Tragedia :( jak tylko ruszyłyśmy nogą by podejść one uciekały...Będziemy próbować jak będzie padać,może wtedy wejdą do budek które mają....

Aggi

Post » Pon paź 19, 2009 22:48 Re: GLIWICE SOŚNICA - pomoc potrzebna - chore kociaki

:!:

Kaprys2004

Post » Pon paź 19, 2009 23:02 Re: GLIWICE SOŚNICA - pomoc potrzebna - chore kociaki

Potrzebna była by klatka łapka, tak ich nie złapiecie. Dajcie w tytule , że chcecie pożyczyć klatkę.
Psotka 23.02.2009 - 8.04.2015 [*]
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=88961

ObrazekObrazek

Amanda_0net

Od: Pon mar 13, 2006 20:56

Post » Wto paź 20, 2009 7:34 Re: GLIWICE SOŚNICA - pomoc potrzebna - chore kociaki

Amanda-z pewnością potrzebna nam klatka-tylko skąd?Z Gliwic poza mną,Tobą chyba nie ma już nikogo,chyba że z Zabrza...
Wstawiam zdjęcia kociaków,zobaczcie sami co za cuda tam siedzą...

To puchaty a w tle widać tyłeczek Sreberka :) Oba piękne...Chłopak (puchaty) i dziewczynka

Obrazek

Obrazek

I tu tez w tle widać sreberko :)

Obrazek

Aggi

Post » Wto paź 20, 2009 8:24 Re: GLIWICE SOŚNICA - pomoc potrzebna - chore kociaki

8O cuda, cuda..

Kaprys2004

Post » Wto paź 20, 2009 8:36 Re: GLIWICE SOŚNICA - pomoc potrzebna - chore kociaki

Podniosę
Gosiara

Post » Wto paź 20, 2009 9:55 Re: GLIWICE SOŚNICA - pomoc potrzebna - chore kociaki

W tytule trzeba napisać, że potrzebna klatka-łapka, może ktoś ma w okolicach. Albo zadzwonić i spytać w schronisku u nas czy w Zabrzu. Moze by pożyczyli. Cichy Kąt też chyba ma. Trzeba zmienić tytuł Wątku. Piekne koty, puchaty podobny do mojej Myszki. A jak je złapiecie to co dalej?

Z Gliwic faktycznie jest nas garstka i wiem, że żadna nie ma klatki łapki. Może Szara Przystań z Zabrza ma. Musicie pytać zorganizowanych grup. Trzymam kciuki i podrzucam na dzień dobry :ok:
Psotka 23.02.2009 - 8.04.2015 [*]
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=88961

ObrazekObrazek

Amanda_0net

Od: Pon mar 13, 2006 20:56

Post » Wto paź 20, 2009 10:15 Re: GLIWICE SOŚNICA - pomoc potrzebna - chore kociaki

Gdyby nie Ty Aguś nie wiedziałabym o tym wątku bo też założyłam zdjęcia niech zostaną tutaj ,a osobę która załozyła wątek niech zmieni w 1wszym poscie odnośnie klatki.
Kotki są naprawdę śliczne , te miesiące dbałam o nie , nie chodzą głodne...jedynie własnie nie są ufne i tak już jest od początku z nimi , wcześniej jak rodziły sie tu kociaki to szło je wyłapać i dało sie pogłaskać może dlatego że jak były malusie częstokroć wpadały do środka do smietnika , a ja jak to mój mały mówił w śmiechu "mam wygladasz teraz jak żul śmietnikowy " jak z niego wychodzisz z kociakiem " to tak na wesoło bo faktycznie by wyjąć kociaka że śmietnika nie raz musiałam do niego wejść :ryk: ale może dlatego tamte były ufniejsze, że często je ratowałam z opresji, natomiast z tymi od początku jest gorzej bardziej zaradne były bo i mama z nimi była wciąż prZez te miesiace, a teraz jej nie ma :( obawiam się powrotu z kolejnym przychówkiem :(

Kennel Blue of Blues

Od: Sob paź 17, 2009 20:01

Post » Wto paź 20, 2009 10:29 Re: GLIWICE SOŚNICA - pomoc potrzebna - chore kociaki

Fajnie musiałaś wyglądać w śmietniku.. Ale najważniejsze maluchy..

Podnosimy, klatka potrzebna..

Kaprys2004

Post » Wto paź 20, 2009 10:43 Re: GLIWICE SOŚNICA - pomoc potrzebna - chore kociaki

Kaprys2004 pisze:Fajnie musiałaś wyglądać w śmietniku.. Ale najważniejsze maluchy..

Podnosimy, klatka potrzebna..

No zważywszy że nie mam naście lat, i przystało by bym zpoważniała w stosunku do swego wieku, jakoś odpowiada mi rola nastolatki ;) nawet gdy czasem trzeba i w śmietniku wyladowac ;)

Ale tak klatka potrzebna i to bardzo, o ile nie wymysle coś z domkami jakie mają. ;)

Kennel Blue of Blues

Od: Sob paź 17, 2009 20:01

[następna]