Na miau jest parę wątków moich kotów- porozrzucane po kociarni, aż czasami sama się mylę.
Aby to uporządkować, zakładam ten wątek, aby na bieżąco informować o losach moich podopiecznych- jak również moich kotow-rezydentów

Więc zacznijmy od:
Koci-rezydenci, czyli moje "stado"
Frodo.

3 letni kastrat, pół pers. Wredny niejadek, którego trzeba błagać o zjedzenie tego, co ma w miseczce. Pod względem wyglądu- persowy jest średnio

Myszka

nieco ponad roczna kicia, przygarnięta z ulicy. Niedobór wzrostu nadrabia charakterkiem- nie lubi psów, koty ledwo ledwo znosi. Ostatnio bywa agresywna w stosunku do ludzi- badania wykluczyły chorobę, podajemy uspokajająca karmę, i kitka powoli się wycisza.
Norge

Młody kocurek, urodzony w tym roku, mający ok 9 miesięcy. Że się wyrażę: prezent, wymarzony puchaty kiciuś, adoptowany z TOZu. Norge odpasł się u mnie- waży teraz przeszło 7 kilogramów, odpachniał i generalnie odżył. Bardzo żywiołowy i ciekawski, uwielbiający każdego kota. Zaero agresji. Tylko rozumek maleńki, który czasem nie pojmuje, że ten rudy Frodo może wcale nie chcieć się bawić w berka.
Kropek

Dwulatek, kot, który sam do mnie przyszedł. Miał wtedy ze 4 miesiące, był potwornie chudy i wymazany w gooownie

Butli
Biało-czarne, Kot/kotka w nieznanym wieku. Prawdopodobnie młode, ok 3 letnie. Przybłąkało się to kiedyś, było bardzo dzikie i nieufne, ledwo dało złapać się do klatki-pułapki do sterylizacji. A ja durna przy odbiorze kota nie zapytałam o płeć

No i moje tymczasiki

Aktualne
Pędzelek:

Kocurek, w wieku raczej średnim. Wyrzucony na ulicę ze swojego domku. miziak na całego, uwielbiający cały świat. Tylko psy sobie ustawia

Wątek na miau: viewtopic.php?f=13&t=100442
Znalazły dom:
Rex

Wątek na miau: viewtopic.php?f=13&t=90196
Lupek:

roczny kocurek, który był u mnie ponad 2 miesiące. Znalazł nowy dom w Legnicy.
Lucik:

6 tygodniowa puchata kulka znaleziona w stoczni. Ufna w stosunku do ludzi i do całego świata. Zamieszkał w Policach- i jego nowa pani nazywa się Lucyna

Węgielek:

Braciszek Mai- niestety, umarł na panleukopemię [']
Maja:

Siostrzyczka Węgielka, do niej szczęscie się uśmiechnęło i znalazła szybko nowy, dobry domek.
Laleczka:

2 miesięczna koteczka, zabrana z miejsca, w którym miała być utopiona.
Felix:

2 miesięczny kocurek, znaleziony w porcie z oskalpowanym ogonkiem
Wątek na miau: viewtopic.php?f=13&t=97368
Orzeszek:

2 miesięczny, dziki kocurek, który ku mojemu zdumieniu, znalazł szybko bardzo fajny domek.
Wątek na miau: viewtopic.php?f=13&t=99119
Fistaszek:

3 miesięczny kocurek, kiedyś Dzikun na maksa, teraz nawet czasami przychodzi do głaskania.
Wątek na miau: viewtopic.php?f=13&t=99119
Sunny:

Kicia, ok 6 tygodni. Została znaleziona na śmietniku. Ma problemy z nóżkami- złamanie, niedowład mięśni, oraz z miednicą. Poza tym, to kochana mała kulka, który uwielbia spań na rękach

Wątek na miau: viewtopic.php?f=1&t=101495
Frida:

Kotka, ok roczna, znaleziona przez mojego ojca na ulicy, jest całkowicie zdrowa i już wysterylizowana

Wątek na miau: viewtopic.php?f=13&t=103849
Fridolin:

ok, 1,5 miesięczny kocurek, wesoły radosny, posiadający 5 identycznego rodzeństwa

Gimp:

Kocurek, w wieku młodzieńczym, czyli ok. 9 miesięcy. Przylepka, uwielbia inne koty i psy.
Wątek na miau: viewtopic.php?f=13&t=105443
Witamy