Let's Rock! Posylwestrowe nastroje

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 12, 2009 20:48 Let's Rock! Posylwestrowe nastroje

Witam :lol:
Na miau jest parę wątków moich kotów- porozrzucane po kociarni, aż czasami sama się mylę.
Aby to uporządkować, zakładam ten wątek, aby na bieżąco informować o losach moich podopiecznych- jak również moich kotow-rezydentów :ryk:
Więc zacznijmy od:

Koci-rezydenci, czyli moje "stado"

Frodo.
Obrazek

3 letni kastrat, pół pers. Wredny niejadek, którego trzeba błagać o zjedzenie tego, co ma w miseczce. Pod względem wyglądu- persowy jest średnio :D za to z charakterku- flegmatyk. Pomyśli 100 razy zanim coś zrobi. I z reguły dochodzi do wniosku, że nie warto.

Myszka

Obrazek

nieco ponad roczna kicia, przygarnięta z ulicy. Niedobór wzrostu nadrabia charakterkiem- nie lubi psów, koty ledwo ledwo znosi. Ostatnio bywa agresywna w stosunku do ludzi- badania wykluczyły chorobę, podajemy uspokajająca karmę, i kitka powoli się wycisza.

Norge

Obrazek

Młody kocurek, urodzony w tym roku, mający ok 9 miesięcy. Że się wyrażę: prezent, wymarzony puchaty kiciuś, adoptowany z TOZu. Norge odpasł się u mnie- waży teraz przeszło 7 kilogramów, odpachniał i generalnie odżył. Bardzo żywiołowy i ciekawski, uwielbiający każdego kota. Zaero agresji. Tylko rozumek maleńki, który czasem nie pojmuje, że ten rudy Frodo może wcale nie chcieć się bawić w berka.

Kropek

Obrazek

Dwulatek, kot, który sam do mnie przyszedł. Miał wtedy ze 4 miesiące, był potwornie chudy i wymazany w gooownie :twisted: Teraz odpasiony, zdrowy, mieszka na podwórku. Do domu nigdy go nie ciągnęło, wystarcza mu ciepła budka w ogródku lub balkon z fotelem. Jest równolatkiem mojego psiska, które traktuje jak towarzysza z miotu.

Butli

Biało-czarne, Kot/kotka w nieznanym wieku. Prawdopodobnie młode, ok 3 letnie. Przybłąkało się to kiedyś, było bardzo dzikie i nieufne, ledwo dało złapać się do klatki-pułapki do sterylizacji. A ja durna przy odbiorze kota nie zapytałam o płeć :oops: I do dzisiaj nie wiem, co to za pan/pani stołuje się u mnie :D

No i moje tymczasiki :D

Aktualne

Pędzelek:

Obrazek

Kocurek, w wieku raczej średnim. Wyrzucony na ulicę ze swojego domku. miziak na całego, uwielbiający cały świat. Tylko psy sobie ustawia :)
Wątek na miau: viewtopic.php?f=13&t=100442

Znalazły dom:

Rex

Obrazek
Wątek na miau: viewtopic.php?f=13&t=90196

Lupek:

Obrazek

roczny kocurek, który był u mnie ponad 2 miesiące. Znalazł nowy dom w Legnicy.

Lucik:

Obrazek

6 tygodniowa puchata kulka znaleziona w stoczni. Ufna w stosunku do ludzi i do całego świata. Zamieszkał w Policach- i jego nowa pani nazywa się Lucyna :D

Węgielek:

Obrazek

Braciszek Mai- niestety, umarł na panleukopemię [']

Maja:

Obrazek

Siostrzyczka Węgielka, do niej szczęscie się uśmiechnęło i znalazła szybko nowy, dobry domek.

Laleczka:

Obrazek

2 miesięczna koteczka, zabrana z miejsca, w którym miała być utopiona.

Felix:

Obrazek

2 miesięczny kocurek, znaleziony w porcie z oskalpowanym ogonkiem
Wątek na miau: viewtopic.php?f=13&t=97368

Orzeszek:

Obrazek

2 miesięczny, dziki kocurek, który ku mojemu zdumieniu, znalazł szybko bardzo fajny domek.
Wątek na miau: viewtopic.php?f=13&t=99119

Fistaszek:

Obrazek

3 miesięczny kocurek, kiedyś Dzikun na maksa, teraz nawet czasami przychodzi do głaskania.
Wątek na miau: viewtopic.php?f=13&t=99119

Sunny:

Obrazek

Kicia, ok 6 tygodni. Została znaleziona na śmietniku. Ma problemy z nóżkami- złamanie, niedowład mięśni, oraz z miednicą. Poza tym, to kochana mała kulka, który uwielbia spań na rękach :kotek:
Wątek na miau: viewtopic.php?f=1&t=101495

Frida:

Obrazek

Kotka, ok roczna, znaleziona przez mojego ojca na ulicy, jest całkowicie zdrowa i już wysterylizowana :D
Wątek na miau: viewtopic.php?f=13&t=103849

Fridolin:

Obrazek

ok, 1,5 miesięczny kocurek, wesoły radosny, posiadający 5 identycznego rodzeństwa 8)

Gimp:
Obrazek

Kocurek, w wieku młodzieńczym, czyli ok. 9 miesięcy. Przylepka, uwielbia inne koty i psy.
Wątek na miau: viewtopic.php?f=13&t=105443

Witamy :1luvu: :1luvu:
Ostatnio edytowano Pt sty 01, 2010 15:38 przez sebriel, łącznie edytowano 8 razy
Miau,miau,miau :)

sebriel

Od: Pt mar 13, 2009 11:21

Post » Wto paź 13, 2009 20:48 Re: Let's Rock! Czyli rzecz o Potworkach

A mój jeden potworek - Fistaszek- już dzisiaj w nowym domku. dostałam wieczorek niespodziewany telefon. Ludzie baardzo bardzo mili, konkretni, domek niewychodzący, zabezpieczony.
Powodzenia Fistaszku :1luvu: :1luvu: :1luvu:

sebriel

Post » Wto paź 13, 2009 20:52 Re: Let's Rock! Czyli rzecz o Potworkach

Maja, Maja, Maja :1luvu: z wiadomych dla nas względów- spodobała nam się najbardziej. Fajnie, że kicia ma domek.
Pozdrowionka dla całej gromadki.
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

Post » Śro paź 14, 2009 17:12 Re: Let's Rock! Czyli rzecz o Potworkach

No to Butla też ci się spodoba- też ma taka plamke na nosie :D Muszę jej tylko fotę trzasnąć :lol:

Wczoraj do nowego domku pojechał Fistaszek- byłam już pewna, że przed zimą domku nie znajdzie ;) w nowym domku wyszedł wreszcie spod szafki, podchodzi powąchać palce, ale głaskać się nie da ;) Wszyscy w nim zakochani :1luvu: :1luvu:
A moja Sunny ma jutro operacje

sebriel

Post » Pt paź 16, 2009 20:46 Re: Let's Rock! Czyli rzecz o Potworkach

Z fistaszkiem sa problemy. najprawdopodobniej to białaczka- kot ni je, nie pije za bardzo w nowym domu, ma dalej gorączkę.. będa robione testy, a kot chyba wraca do mnie

sebriel

Post » Sob lis 07, 2009 14:31 Re: Let's Rock! Czyli rzecz o Potworkach

A ja po wizycie u weta z moją kotką Myszką...
Jedna nerka jest mniejsza- ale na razie działa sprawnie.
Zmiany wątrobowe- ale jeszcze nie wiadomo jak z wątrobą, będa dodatkowe badania.
Lekka przepuklina pępkowa- weterynarz powiedziała, żeby nią się nie martwić.
Cukier w normie.
Będa badania siuśków, koopy, biochemia jeszcze.
Eh, kurczę, aby to nie było nic poważnego :(

sebriel

Post » Wto gru 08, 2009 0:14 Re: Let's Rock! Czyli rzecz o Potworkach

a więc.... wracam po przerwie(chociaż i tak nikt nie czyta ;) )
Z Fistaszkiem dobrze. Wyniki białaczkowe-> negatywne, kociak zaaklimatyzował się w nowym domku ;)
Z Myszą również w miarę dobrze-> chociaż wyniki niezaciekawe wyszły . ale podaję jej 2x dziennie Synulox w tabletce, w tym tyogdniu jedziemy na biochemię i morfologię dopiero ;/
Ale już jest spokojniejsza, przestała warczeć, i daje się brać na ręce :D

wyniki badania moczu Myszaka:
SG 1,055
SEd. Wałeczki hialinowe, struvity i pojokalany(? kurczę, nie mogę się rozczytać z wyników, a nazwy mówionej zapomniałąm :oops: ). Podobno te dwa rodzaje kryształów są razem bardzo rzadko spotykane. nabł.płaskie poj., lian/eu
Ph 6,5
Leu 500 Leu/uL
PRO 30 mg.dL
GLU neg
KET neg
UBG 1 mg/dL
BIL neg
BLD neg

I mam nową koteczkę na tymczasie, już czas jaki ;)
Zapraszamy do wątku: viewtopic.php?f=13&t=103849

sebriel

Post » Wto gru 08, 2009 0:35 Re: Let's Rock! Czyli rzecz o Potworkach

nie wiedzialam ,ze masz swoj watek.Ja bede czytac!:)

kya

Od: Śro mar 14, 2007 17:09

Post » Wto gru 08, 2009 19:20 Re: Let's Rock! Czyli rzecz o Potworkach

kya pisze:nie wiedzialam ,ze masz swoj watek.Ja bede czytac!:)

:1luvu: :1luvu:

A teraz o moich kotach :mrgreen:
Dzisiaj w odwiedziny do Fridy przyjechała bardzo miła i konkretna pani. Obie strony zostały sobie zapoznane i... Frida 18 Grudnia jedzie do nowego domu :ryk: Fridzia będzie jedynaczką, i napewno będzie kochana i będzie się o nią dbało. Czego chcieć więcej :ryk:

sebriel

Post » Wto gru 08, 2009 19:33 Re: Let's Rock! Czyli rzecz o Potworkach

melduje sie :D
Obrazek Obrazek

monika74

Od: Czw gru 25, 2008 14:45

Post » Pt gru 11, 2009 20:48 Re: Let's Rock! Czyli rzecz o Potworkach

W dniu dzisiejszym nastąpił cud :ryk:
Do adopcji wydałam moje dwie tymczasowiczki- połamaną Sunny i rudą Fridę. Oby dwie zamieszkają spore kawałki ode mnie ( w zdrojach i w Przecławiu), ale mam 100% pewności, ze lepiej nie mogły trafić. :mrgreen: :mrgreen:

sebriel

Post » Pt gru 11, 2009 21:39 Re: Let's Rock! Czyli rzecz o Potworkach

:ok:
Obrazek Obrazek

monika74

Od: Czw gru 25, 2008 14:45

Post » Pt gru 11, 2009 22:50 Re: Let's Rock! Czyli rzecz o Potworkach

Jakoś tak mi pusto dziwnie..... z 6 włóczących się po domu kotów zostały tylko 4... z czego jeden "wyprowadził się" do salonu, i nawet nie zamierza go opuszczać, jeden śoi snem kota wyczerpanego doszczętnie (Pędzel). Tylko Myszkacz i Norgi sa w miarę aktywne.
Co prawda owa aktywność sprowadza się do:
[w wykonaniu Myszy] Awrrrrrrrrrrr( na widok Norgiego, a widzi go ciągle. Nawet jak go nie widzi, to widzi)
[w wykonaniu kudłacza] Auuuuuuuuuu( bo tęskni za kociakami i szuka ich wszędzie, )
Wokalnie dzisiaj mam :D

sebriel

Post » Sob gru 12, 2009 9:28 Re: Let's Rock! Czyli rzecz o Potworkach

Nie narzekaj sebriel ,ciesz sie chwilowymi pustkami.Natura pustki nie lubi wiec pewnie znowu podesle Ci jakiegos bidulca . W Zdrojach? Napisz mi na pw .nazwisko,moze znam tego kogos? Ja tam przeciez pracuje w szkole wiec troche nazwisk znam;)

kya

Od: Śro mar 14, 2007 17:09

Post » Nie gru 13, 2009 15:42 Re: Let's Rock! Czyli rzecz o Potworkach

Zaraz wyślę nazwisko ^ ^ Ludzie chyba dosyć charakterystyczni, mało kto ma chyba tyle różnych zwierzaków :D
Kociaki na DT biorę dopiero po nowym roki- teraz trochę zajmę się swoimi futrami, oraz Pędzlem ;)
A oto parę fotek z cyklu: Norgi się bawi 8)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

sebriel

[następna]