» Pt paź 02, 2009 11:42
POTRZEBNA POMOC - CZASOWA OPIEKA NAD KOTEM
Witajcie,
Umieszczam grzecznościowo prośbę o pomoc - jako że sprawa jest pilna a ja nie będę pod mejlem, proszę żeby osoba gotowa pomóc kontaktował się z autorem postu pod numerem 663097872. Dziękuję ! Inga
[OPIEKA CZASOWA NAD KOTEM -POMOC POTRZEBUJĄCEJ MATCE Z DZIECKIEM] Szanowni Państwo, zwracam się do Państwa z ogromną prośbą o przygarnięcie kota na okres 2-3 tygodni.
Sprawa jest dla mnie i moich dzieci tragiczna, ponieważ od roku mieliśmy kota, zaszczepiliśmy, wykastrowaliśmy, odrobaczyliśmy, taki ukochany
kot moje dziecka. Od kilku miesięcy mój partner z którym mieszkałyśmy znęcał się nad nami psychicznie i fizycznie. Dzięki pomocy Pani z Ośrodka Pomocy Rodzinie trafiłyśmy na szczęście, z pomocą policji, do Ośrodka Interwencji Kryzysowej. Jesteśmy tu od tygodnia i sześciu dni, kotek nasz siedzi w samochodzie, dzień i noc, męczy się tam choć ma kuwetę i jedzenie i kocyki. W Osrodku jest całkowity zakaz trzymania zwierząt a my kota wzięłyśmy ze sobą. Córka próbowała go przemycać na noc do łazienki, i czasem się udawało. Jesteśmy chwilowo bez środków do życia, dlatego nie możemy zmienić miejsca pobytu. Wczoraj otrzymałam upomnienie na piśmie od kierownika placówki, że jeśli kot nie zostanie usunięty to grozi nam przymusowe,przedterminowe opuszczenie ośrodka. Nie mam komu oddać kota, nie stać nas na hotel dla zwierząt.
Poszukujemy dobrego człowieka, ktory zgodziłby się przetrzymać kota do momentu przeprowadzki na nasze miejsce (to nastąpi w ciągu około 2- 3 tygodni). Nie chcemy oddać go do adopcji, bardzo go kochamy. Zobowiązuję się do odebrania kota od osoby, która zgodzi się nam pomóc. Sytuacja jest tragiczna, bo córka płacze a ja tym się jeszcze bardziej martwię. Kot jest piękny, rudy z pięknymi rudymi oczami, z pięknym puszystym ogonem. Jest zdrowy, ma szczepienia przeciw wściekliźnie (CANVAC R), odrobaczany kilka razy, wykastrowany i szczepiony jeszcze przeciw zapaleniu nosa i tchawicy, kaliciwirozie, panleukopemii. . Osobę, która zechciałaby nam pomóc w tej trudnej sytuacji (najchętniej z Warszawy i okolic) prosze o kontakt na nr: 663097872. Z góry dziękujemy.