S.K.Niekochane XIX-zapraszamy na bazarek do naszego marketu

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 08, 2012 23:41 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

:arrow: nieciekawa sprawa z nowymi kotami, nie zapowiada się by ktoś zaopiekował się nimi więc schronisko nieuniknione..

Obrazek
Kubusiu [i] kocurku.. :( :(

M. Monroe ma szansę podleczyć się, jestem dobrej myśli bo babka kumata :wink:

brak mi słów, Kuba i Kulas wytrącili mnie z równowagi którą ''łapnęłam'' po wcześniejszych przetrąceniach..
no ale nie czas na łzy tylko mobilizacja bo dużo zmian i pracy nas czeka
a w pamięci pozostaną te dobre chwile, wspomnienia słodkie rozlewające się ciepło w serduszku :( :kotek:

:arrow: Boena, a możesz zdradzić więcej szczegółów dotyczących tej dziewczyny z Wojkowic co chce kota?? Nie chce kastr..steryliz..ma jakieś dziwne preferencje etc?? :evil:

Obrazek
MARAT (60/12)- nadal chory na kwarantannie, syczy, przygotowany do ataku, ciężki przypadek pod tym względem, smarka, bańki z nosa, języczek wysunięty, sierść czarna ze sporą ilością brązowego koloru :| może się wyliże..

Obrazek
LOSTRIS (76/12) - bardzo miziasta kotka, mruczała na rękach, tulaśna jak maluszek, wesoła, rozluźniona by rzec można, nie sprawiała problemu, nie uciekała, nie była wystraszona, piękna jest

Obrazek
SASZA (73/12) - kotka która została oddana z powodu alergii dziecka, jest typem marudy, burczy pod nosem na inne koty, ma charakterek jak coś jej się nie spodoba to pazurem dostarczy wrażeń, zasyczeć też potrafi, impulsywna ale też i miziasta, te frędzelki na uszach są zachwycające przypomina wyglądem małego rysia :P

Obrazek
AMISZ (80/12) - Bury dorosły kocurek, bardzo miły, miziasty, spokojny, zrobił dziś dość luźną kupę..co do innych kotów wydaje się być neutralny, bardzo grzeczny ale to tez może okazję się dalej jeśli nie znajdzie domku szybko, a wyląduje na kociarni

ObrazekObrazek
LUSIEK - słodki podrostek, traktorek włączony na maxa, żywotny, wesoły, rezolutny i ciekawski, w klatce drze się, próbuje przedrzeć się przez kraty..tak uwielbia człowieka, wtapia się w niego pełen ufności, na rączkach przeszczęsliwy

Obrazek
TORIN (63/12) - Kot dziki, syczący, przerażony nie dający się do siebie zbliżyć

Obrazek
MEMNON i BRUS w jednej klatce oba się lubią i szaleją za człowiekiem, zdecydowanie prowadzi Brus swoim przeuroczym skrzekiem, zaczepianie łapką, zaangażowaniem by wydostać się z klatki choć na chwilę..Memnon skromniejszy, poskromiony przez Brusa
ObrazekObrazekObrazek

i zapomniałam napisac ,że w schronisku jest nowa czarnuszka w ciazy, z Koszutki

Obrazek
to ta kotka - Bettysolo nadasz jej imię??

całość tutaj -------------------------> https://picasaweb.google.com/1002008626 ... directlink
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

Niekochane fb - https://www.facebook.com/#!/pages/Nieko ... 8688796858

TanundA

Od: Czw maja 27, 2010 11:39

Post » Pt mar 09, 2012 1:06 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

[quote="TanundA
i zapomniałam napisac ,że w schronisku jest nowa czarnuszka w ciazy, z Koszutki

Obrazek
to ta kotka - Bettysolo nadasz jej imię??
[/quote]

to pani KLEMENTYNKA
KOT JEST DOMOWY NA TYLE NA ILE MU TO ODPOWIADA
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE
Kupię stare widokówki Katowic

bettysolo

Od: Wto kwi 25, 2006 21:43

Post » Pt mar 09, 2012 8:37 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

Mumino pisze:
AgaPap pisze:Normalnie tego co naobiecywałam TŻ-towi za zgodę to chyba do końca życia nie wypełnię. :roll: W dodatku zażyczył sobie wszystko na piśmie :evil:

Kurcze, że ja nie wpadłem na to, żeby poudawać że kotów nie lubię. Ale bym miał haka na moje kochanie :>

Mój TŻ od początku mówi, że kotów nie lubi :mrgreen: , a to już ponad 5 lat jak u nas pojawił się pierwszy kot. A najlepsze jest to, że koty i to nie tylko nasze lubią bardzo jego, aż zazdrosna nieraz jestem :ryk:

Mi ostatnio skradł serce Memnuś i Lusiek :1luvu:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Pt mar 09, 2012 9:23 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

Czy ktoś wie gdzie można kupic mokrą Bozite w przystepnej cenie? ale w jakims sklepie w Katowicach , zeby nie placic za wysylke?
Albo mozecie polecic jakas mokra karme lepsza niz whiskas?

mika_xx

Od: Pon lis 27, 2006 22:51

Post » Pt mar 09, 2012 10:16 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

Szukam kogoś zajmującego się bezdomniakami w Świętochłowicach...

Koło mojego brata w Świętochłowicach są co najmniej dwa bezdomne dokarmiane koty - przez karmicielkę: mleko, szyneczka rzucana im z okna 8O - i szukam komuś, komu mogłabym podać ich lokalizację - pojawiają się regularnie o tej samej godzinie, w tym samym miejscu. Ewentualnie pomóc w dokarmianiu/łapaniu przez 2-3 miesiące - później nie będę już tam bywać tak często....
ObrazekObrazekObrazek
Kotu jest wszystko jedno co o nim myślisz. Jakiego władcę kuwety i okolic interesuje co myślą o nim poddani?

caldien

Od: Nie gru 12, 2010 17:19

Post » Pt mar 09, 2012 11:10 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

Dziewczyny,ale sie dzis z mężem uśmialiśmy ;)
Wstajemy rano ,a patrzymy na środku dużego pokoju w kupce leżą wszyyyystkie ozdoby świąteczne. Figiel z Ozim całą noc musieli wynosic po jednej z kartonu w komórce ;) Chyba marzą im się święta ;)
Obrazek
Figiel i Ozi <3

Madleine

Od: Pon sty 02, 2012 13:10

Post » Pt mar 09, 2012 11:12 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

mika_xx pisze:Czy ktoś wie gdzie można kupic mokrą Bozite w przystepnej cenie? ale w jakims sklepie w Katowicach , zeby nie placic za wysylke?

Hurtownia (Regionalny dystrybutor) Bozity jest wprawdzie za granicą, ale w końcu mamy Schengen i do Sosnowca można bez paszportu:

ul. Sobieskiego 39
41-200 Sosnowiec
tel: 881-299-194

Odbiór osobisty: poniedziałek - piątek 11.00 - 17.00
sklep internetowy: http://www.najlepszekarmy.pl/
Obrazek

Mumino

Od: Śro lis 23, 2011 15:19

Post » Pt mar 09, 2012 11:16 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

Madleine pisze:Dziewczyny,ale sie dzis z mężem uśmialiśmy ;)
Wstajemy rano ,a patrzymy na środku dużego pokoju w kupce leżą wszyyyystkie ozdoby świąteczne. Figiel z Ozim całą noc musieli wynosic po jednej z kartonu w komórce ;) Chyba marzą im się święta ;)

:ryk:

Nie wiem czemu, ale moje nie przepadają za Bozitą, a tam przecież jest sporo mięsa, zamiast niej wolą winstona z rossmana :evil:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Pt mar 09, 2012 11:23 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

AgaPap pisze:Nie wiem czemu, ale moje nie przepadają za Bozitą, a tam przecież jest sporo mięsa, zamiast niej wolą winstona z rossmana :evil:

Znajome dzieci też nie przepadają za stekami z argentyńskiej wołowiny a uwielbiają hamburgery z McDonalds :)
(nasze bozitę lubią, ale efekty okołokuwetowe bywają dość kłopotliwe).
Obrazek

Mumino

Post » Pt mar 09, 2012 11:33 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

Mumino pisze:
AgaPap pisze:Nie wiem czemu, ale moje nie przepadają za Bozitą, a tam przecież jest sporo mięsa, zamiast niej wolą winstona z rossmana :evil:

Znajome dzieci też nie przepadają za stekami z argentyńskiej wołowiny a uwielbiają hamburgery z McDonalds :)

nie łudziłabym się szczególnie co do jakości Bozity,
to też hamburger tylko ładniej nazwany, ta wysoka zawartość mięsa, to raczej świnia zmielona razem oborą, a nie czyste mięso :wink:
Obrazek

tangerine1

Od: Nie lis 14, 2004 20:59

Post » Pt mar 09, 2012 11:37 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

Mumino pisze:
mika_xx pisze:Czy ktoś wie gdzie można kupic mokrą Bozite w przystepnej cenie? ale w jakims sklepie w Katowicach , zeby nie placic za wysylke?

Hurtownia (Regionalny dystrybutor) Bozity jest wprawdzie za granicą, ale w końcu mamy Schengen i do Sosnowca można bez paszportu:

ul. Sobieskiego 39
41-200 Sosnowiec
tel: 881-299-194

Odbiór osobisty: poniedziałek - piątek 11.00 - 17.00
sklep internetowy: http://www.najlepszekarmy.pl/

aa dzieki, zagaldne tam:)

tangerine1 pisze:
Mumino pisze:

nie łudziłabym się szczególnie co do jakości Bozity,
to też hamburger tylko ładniej nazwany, ta wysoka zawartość mięsa, to raczej świnia zmielona razem oborą, a nie czyste mięso :wink:

pewnie tak ale lepsze niz kitekat hehe a co jest lepsze Felix czy Bozita?

P.s a moze mam im mieszac suche jedzenie z miesem mielonym? czy kot majacy problem z watraba moze jesc mieso mielone, watrobke drobiowa?

mika_xx

Od: Pon lis 27, 2006 22:51

Post » Pt mar 09, 2012 11:49 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

tangerine1 pisze:nie łudziłabym się szczególnie co do jakości Bozity,

Białko jest białko :) A z mokrych bozita ma chyba jednak najwyższy stosunek jakości do ceny (chociaż, jak pisałem, myśmy chwilowo od niej odeszli).

Ps. A hamburger jako taki też nie jest zły - w końcu to kotlet - problem leży w samej idei fastfoodu :)
Obrazek

Mumino

Post » Pt mar 09, 2012 13:02 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

Dobra jakościowo jest niby animonda (85% mięsa) ale, tak jak Marta napisała, kto to sprawdzi czy to "mięso" to nie skóra oczy i kopyta, ewentualnie trochę flaków :roll:
moje też bozity nie lubią, był czas że jadły, ale już im przeszło
felix ale ten w Niemczech produkowany, są małe puszki też, i moje chętnie go jedzą
mielone nie bardzo, bo jest mieszane z wieprzowiną, chyba że z indyka, ale lepiej już kupić biedronkowe sznycelki, albo pierś z kurczaka, albo serduszka drobiowe
niewiadomo co w tym mielonym jest, większość skóry pewnie :twisted:
wątróbka - różnie, niektóre koty mają po niej biegunkę
zresztą niby taka zdrowa, a przecież wszystkie toksyny się w wątrobie odkładają, ja osobiście nie mam zaufania
w ogóle stwierdziliśmy ostatnio z TŻtem, że jak w tego totka wygramy, to se farmę nabyjemy i będziemy zdrową żywność hodować, bo nic już nie smakuje tak jak powinno i nie wiadamo co się je. :P
Obrazek
Moje czarne Słoneczka

Każdy kot zasługuje na dobrego człowieka.
Nie każdy człowiek zasługuje na jakiegokolwiek kota.
Maciuś 10.12.2010.[*] Nigdy Cię nie zapomnę...

puskas

Od: Pon mar 01, 2010 16:14

Post » Pt mar 09, 2012 13:06 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

Madleine-a to miały byc dorosłe spokojne koty :roll: :oops: -upsss

mika-na wątrobę dieta lekkostrawna, bardziej gotowany kurak niż puszki myslę
Felix jest ponoć lepszy od whiskasa, tak samo whinston
ale to nadal podobna półka
Bozita jest lepsza, ale wiele osób zauwazyło po niej biegunki-więc cos w tym jest
ja jestem fanka mięsa-nic na to nie poradzę
mięsko i dobre suche ,żeby były witaminki itd
choc sama z lenistwa często puchy daję

...a w schronisku...

Brinka faktycznie dziś była sobą :wink:
tzn baaardzo chciała kuraka, którego wczoraj przywiozła dla nich Tania

Czarna tez ma juz bardzo dobry apetyt

Bardzo martwi mnie ten czarny z przebarwieniami dzikus
,a pogorszenie kataru, a jest dziczą totalną
nie mamy pojęcia co z nim zrobic, nie nadaje się na kociarnie, nie nadaje sie do wypuszczenia :|

Mamnon i Brus dostali dzis od nas zylexisa-bo kurna, słabo sie leczą :roll:
tak samo Zappa-znów zasmarkany od nowa :roll:

Karolinka wylądowała na 1 dzień w klatce, dziś wzięłam ją na badania krwi
ma max wysoki stan zapalny, ale nerki, wątroba oki
będzie musiała dostac antybiotyk i morfologię trzeba będzie powtórzyć po jego skończeniu
jak sie nie poprawi to konieczny ręczny rozmaz
ona może mieć i 20 lat, może miec tfu,tfu np nowotwór
AgaPap-ona jest szczepiona, sterylizowana, testy miała rok temu, 6ego dostała advocata na kark, a dzis dodatkowo zastrzyk anipracit dodatkowy zastrzyk na tasiemca
zjadła znów niesamowite ilości dziś :roll: , chyba ma troche rozwolnienie
Czeka na Was :kotek:
spokojnie oddała krew, mizia sie jak głupia
zębów nie ma z tyłu w ogóle, z przodu chyba dwa kły

znów zgłaszam ,że teraz wiele sie dzieje w dniach wolontariackich i namawiam goraco do sobotniego przyjscia wszystkich którzy mogą

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Pt mar 09, 2012 13:08 Re: S.K.Niekochane XIX-z nowym wątkiem w Nowy Rok :)

Mała1 pisze:Madleine-a to miały byc dorosłe spokojne koty :roll: :oops: -upsss

hehe,ale to było przesłodkie - nie miały prawdziwych świąt w tym roku to chciały chłopaki nadrobić ;) Aż dziw,ze sami choinki nie ubrali :P

Zauwazylam,ze Figiel wogole lubi błyskotki - notorycznie kradnie mi biżuterię :)
Ostatnio edytowano Pt mar 09, 2012 13:10 przez Madleine, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Figiel i Ozi <3

Madleine

Od: Pon sty 02, 2012 13:10

[poprzednia][następna]