Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
justyna j-k pisze:Uzyskaliśmy trochę więcej szczegółów o ich domniemanych objawieniach. Pani Czesia widziała kota - na 99,9% Kru jak ostatnio wyjadał suchą karmę z miseczki na parapecie. Obłaskawia go mozolnie więc może wpadnie w zastawiony obok potrzask-zatrzask![]()
Ja-Ba pisze:Każdego domowego miziaka którego znalazłam bezradnie pałętającego się po osiedlu, wymizerowanego i wyrażnie zaniedbanego - ogłaszałam nie tylko poprzez wywieszanie dziesiątków ogłoszeń z kolorowymi zdjęciami kota ale i poprzez lokalne media, powiadomienie schroniska oraz ogłoszenia w lecznicach wet. Nie zdarzyło się by zgłosił się prawowity własciciel, za to zawsze był to kot młody, niekastrowany/niesterylizowany. Krótko mówiąc - pojawił się problem - problemowi otworzono drzwi.![]()
Samira - masz rację. Lepiej w końcu żeby zdechł z głodu czy mrozu albo żeby zabił go samochód niż by ktos miałby go wsadzić do jakiegoś idiotycznego domu tymczasowego i jeszcze, nie daj Boże, nakarmić.
J&M przepraszam za ten wpis ale mnie poniosło.
Oczywiście, że obowiązek szukania spoczywa na właścicielu zwierzaka. Jest jednak jedno ale. Inne osoby nie mogą w tym przeszkadzać lub uniemożliwiać właścicielowi skuteczne poszukiwania. Jeżeli zaginie mi kot w Krakowie, to go szukam w Krakowie, zaczynając od najprawdopodobniejszego miejsca jego zaginięcia - tak też robią Justyna i Marek - szukają w rejonie wypadku.mimbla64 pisze:Samiro, a czy nie uważasz, że jeśli komuś zginie kot, to na jego barkach powinien spoczywać obowiązek szukania go. Robienia tego, co robią Justyna i Marek, czyli poruszania nieba i ziemi, żeby odnaleźć ukochane koty?
No to masz już wytłumaczenie na przyszłość...Na moje naiwne ogłoszenia o znalezieniu kota dwa razy telefonicznie zgłosiły się dzieci. Z rozmowy wynikało, że to naprawdę były ich koty. Tak jak pisze Ja-Ba młode kotki ok. 8 miesięczne, takie, które zaczynają sprawiać problemy. Ale prośba, zeby dorosli zadzwonili, już była bez odpowiedzi.
A czasem jest tak, że się kota szuka i go nie znajduje...Tak uważam, jesli ktos szuka kota, to go znajduje. Jesli ktoś szuka kota, to go znajduje. Jesli ktoś szuka kota, to go znajduje.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 50 gości