Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
W watku balkonowym o zabezpieczeniach jest duzo informacjiAmarylis pisze:Dobre zdjęcia siatekZawołałam nawet tżta do pooglądania, bo przywiózł od rodziców wiertarkę i jutro ma to zamontować, a będziemy robić coś podobnego na deskach
anulka111 pisze:Odnosnie tematu dt:
1. Nie przekacać dt![]()
Sama widzę jak mi się na miaunastawienie do ilosci kotów zwiększylo,kiedys jak widzialam 4 koty w podpisie ,to uwazalam ,ze to mocno zakocony domek. Teraz sama mam 3 koty i uwazam ,ze to w sam raz. A w podpisach obecnie widzi sie duzo wiecej kotow niz 4![]()
2. Uwzględniać na pierwszym miejscu własne możliwości finansowe i nie liczyć na to ,ze inni będą ratować sytuację wpłatami.
Fajnie ,jak kogoś stac na pomoc finansowa dla dt ,ale...
Mamy kryzys od 2lat,standard życia wielu osob się pogorszył,galopujace ceny wokól prawie kazdy widzi.
A koty w dt o nieznanym pochodzeniu sa kosztowne w leczeniu.
3. Na pierwszym miejscu miec dobro rezydentów. Jesli sa dwa koty i jeden z nich zle znosi towarzystwo tymczasów,to dobrze zastanowic sie przed braniem kolejnego tymczasa. Problemy behawioralne sa duzo trudniejsze do rozwiazania niz leczenie.
Inna sprawa bezpieczenstwo zdrowotne rezydentow-jak nie ma mozliwosci kwarantanny, to wprowadzenie nastepnego kota jest ryzykowne,a koszty leczenia trzeba pomnozyc razy ilosc kotow w domku.
4. Nie wydzwaniac do osob ,ktore maja dt z kolejnymi kotmai ,bo a nuz wezmie-to skutkuje przekacaniem dtBierzesz kota, to go nie podrzucaj innemu do tymczasowania.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 22 gości