Ja mam wrodzoną upartość i nie poddawanie się
A działanie wbrew .. to już norma
Slonko_Łódź pisze:taizu pisze:Slonko_Łódź pisze:wiewióreczka pisze:PcimOlki dobrze, czyli żadnych antybiotykówJak kontynuować leczenie nerek?? Pozwolić dalej na podawanie witamin i płynów nawadniających, tak??
Nawadnianie tak- codziennie, najlepiej w domu, powiedziałabym nawet, że dwa razy dziennie albo dodatkowo dopajaj.... lespewet albo phytopale moczopędnie- tak (ale wyłącznie wtedy kiedy Funia jest nawadniana- bez wlewów nie można podawać bo dodatkowo odwadnia), vit. B12, żelazo (ChelaFerr) i szybko Aranesp- cykl dojrzewania krwinek to 10 dni. Co do rubenalu- opinie są podzielone więc nie koniecznie. Za to koniecznie alusal na zbicie fosforu (bo był bardzo wysoki- norma u kotów z pnn to 4-5mg/dl a Funia miała ponad 9)- do nabycia w aptekach- trzeba wziąć tabletki NIE DO SSANIA i bez smaku i dodawać do jedzenia. Jest jeszcze ipakitine ale większość kotów nie chce jeść karmy z nim (do nabycia w lecznicy). Fortecor- my podajemy codziennie 1/2 tabletki- ten lek między innymi poprawia ukrwienie nerek- do nabycia w lecznicach.wiewióreczka pisze:RBC 1,610 M/mL
HCT 7,7 %
HGB 3,4 g/dl
To był naprawdę ostatni moment....
wiewióreczka pisze:...
PcimOlki Mam pytanie, może głupie ale nie daje mi to spokoju, no![]()
w poniedziałek miała CR (kreatyniana) 3,928mg/dL
dziś 6,4
w poniedziałek mocznik 113 mg/dL
dziś 301
To ona się tak szybko pogarsza????????
....
Veta mamy dziś po 15. Funia dalej młóci michy aż miło. Boszzzz ale ulga że to zamówlili
Idziemy się przytulać
taizu pisze:A mnie wetka nie chciała dać na Aranesp recepty. Na wit B12 zresztą też nie. W piatek mamy iść na pobranie krwi, ewentualnie jak wyniki będą kiepskie, to dostanę Aranesp i Catosal![]()
I to jest najlepszy wet w mieście!
taizu pisze:A mnie wetka nie chciała dać na Aranesp recepty. Na wit B12 zresztą też nie. W piatek mamy iść na pobranie krwi, ewentualnie jak wyniki będą kiepskie, to dostanę Aranesp i Catosal![]()
I to jest najlepszy wet w mieście!
taizu pisze:Wetka powedziała, że wyniki nie są takie złe, na razie trzeba kota ustabilizować. Że jest najlepsza w chorobach to ja nie żartuję, dlatego szkoda by mi było jej za bardzo podpaść.
PcimOlki pisze:Tym niemniej anemia istnieje i wygląda na niedobór B12.
taizu pisze:PcimOlki pisze:Tym niemniej anemia istnieje i wygląda na niedobór B12.
Wiem. I kot B12 dostaje
Kupsztal też był dziś piękny. Nawet nie zasikała dziś ani koszyka w drodze ani moim spodni podczas kroplówki wiewióreczka pisze:Funia dostała dziś kroplówkę, wit B12 i wit B1 oraz Lespewet . Juto mamy przyjść na kroplówkę. Mam jej od dziś podawać Fortecor (na obniżenie ciśnienia) - 1/2 tab na dzień i Ipakitive (na zbicie fosforu) szczypta na końcu noża na dzień...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości