Moderator: Moderatorzy
Slonko_Łódź pisze:taizu pisze:Slonko_Łódź pisze:wiewióreczka pisze:PcimOlki dobrze, czyli żadnych antybiotykówJak kontynuować leczenie nerek?? Pozwolić dalej na podawanie witamin i płynów nawadniających, tak??
Nawadnianie tak- codziennie, najlepiej w domu, powiedziałabym nawet, że dwa razy dziennie albo dodatkowo dopajaj.... lespewet albo phytopale moczopędnie- tak (ale wyłącznie wtedy kiedy Funia jest nawadniana- bez wlewów nie można podawać bo dodatkowo odwadnia), vit. B12, żelazo (ChelaFerr) i szybko Aranesp- cykl dojrzewania krwinek to 10 dni. Co do rubenalu- opinie są podzielone więc nie koniecznie. Za to koniecznie alusal na zbicie fosforu (bo był bardzo wysoki- norma u kotów z pnn to 4-5mg/dl a Funia miała ponad 9)- do nabycia w aptekach- trzeba wziąć tabletki NIE DO SSANIA i bez smaku i dodawać do jedzenia. Jest jeszcze ipakitine ale większość kotów nie chce jeść karmy z nim (do nabycia w lecznicy). Fortecor- my podajemy codziennie 1/2 tabletki- ten lek między innymi poprawia ukrwienie nerek- do nabycia w lecznicach.wiewióreczka pisze:RBC 1,610 M/mL
HCT 7,7 %
HGB 3,4 g/dl
To był naprawdę ostatni moment....
wiewióreczka pisze:...
PcimOlki Mam pytanie, może głupie ale nie daje mi to spokoju, no![]()
w poniedziałek miała CR (kreatyniana) 3,928mg/dL
dziś 6,4
w poniedziałek mocznik 113 mg/dL
dziś 301
To ona się tak szybko pogarsza????????
....
taizu pisze:A mnie wetka nie chciała dać na Aranesp recepty. Na wit B12 zresztą też nie. W piatek mamy iść na pobranie krwi, ewentualnie jak wyniki będą kiepskie, to dostanę Aranesp i Catosal![]()
I to jest najlepszy wet w mieście!
taizu pisze:A mnie wetka nie chciała dać na Aranesp recepty. Na wit B12 zresztą też nie. W piatek mamy iść na pobranie krwi, ewentualnie jak wyniki będą kiepskie, to dostanę Aranesp i Catosal![]()
I to jest najlepszy wet w mieście!
taizu pisze:Wetka powedziała, że wyniki nie są takie złe, na razie trzeba kota ustabilizować. Że jest najlepsza w chorobach to ja nie żartuję, dlatego szkoda by mi było jej za bardzo podpaść.
PcimOlki pisze:Tym niemniej anemia istnieje i wygląda na niedobór B12.
taizu pisze:PcimOlki pisze:Tym niemniej anemia istnieje i wygląda na niedobór B12.
Wiem. I kot B12 dostaje
wiewióreczka pisze:Funia dostała dziś kroplówkę, wit B12 i wit B1 oraz Lespewet . Juto mamy przyjść na kroplówkę. Mam jej od dziś podawać Fortecor (na obniżenie ciśnienia) - 1/2 tab na dzień i Ipakitive (na zbicie fosforu) szczypta na końcu noża na dzień...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości