Paczuszka dzisiaj poszła, cieszę się, że mogłam pomóc chociaż troszkę

Głaski dla kociastych

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Gibutkowa pisze:Odnowione allegro dla Promyka http://allegro.pl/kup-cegielke-za-5-zl- ... 96677.html
smarti pisze:był pan doktor.
Promyś zaszczepiony Purevaxem,zgodnie z życzeniem.
przy okazji dowiedziałam się czemu p.dr.Rysio tak się krzywił na wieść o tym że chcę Promysia zaszczepić przeciwko białaczce.
okazuje się-może to żadna tajemnica-ale podobno nie mówi się tego właścicielom-po takim szczepieniu (również przeciwko wściekliżnie i jeszcze jakichś innych ) zawsze istnieje ryzyko odczynów poszczepiennych,a w tym mięsaka poszczepiennego![]()
Czyli aby szczepionka dawała efekt kicia raz do roku trzeba narażać na nieciekawe ryzyko.
Marzenia11 pisze:smartinku - też Ci o tym mówiłam - to żadna tajemnica i własnie dlatego się szczepi przeciw białaczce Purevaxem - to jedyna szczepionka, jak dotąd, ktora nie zawiera adjuwantów a to właśnie one powodują mięsaka poszczepiennego. Dlatego tak mi zależało na purevaxie- ktory pewnie dlatego jest taki drogi - szczepionki innych firm mają te adjuwenty i są niebezpieczne.
smarti pisze:był pan doktor.
Promyś zaszczepiony Purevaxem,zgodnie z życzeniem.
przy okazji dowiedziałam się czemu p.dr.Rysio tak się krzywił na wieść o tym że chcę Promysia zaszczepić przeciwko białaczce.
okazuje się-może to żadna tajemnica-ale podobno nie mówi się tego właścicielom-po takim szczepieniu (również przeciwko wściekliżnie i jeszcze jakichś innych ) zawsze istnieje ryzyko odczynów poszczepiennych,a w tym mięsaka poszczepiennego![]()
Szczepi się takie rzeczy jak najniżej-Promyś został zaszczepiony w łapkę-zgadnijcie dlaczego....."dlatego że karku w razie czego nie da się amputować a łapkę sie da "
podobno jeszcze ryzyko tego mięsaka jest jak 1 do dwóch milionów ale ja znam taką smutną historię u kici jednej z naszych dziewczyn...
Czyli aby szczepionka dawała efekt kicia raz do roku trzeba narażać na nieciekawe ryzyko.
MalgosiaZ pisze:Muszę Was moje drogie niestety zmartwić,ale mięsak poszczepienny może wystąpić po każdej szczepionce(info dr Jagielski-onkolog).
.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], Google Adsense [Bot], puszatek, zuza i 1289 gości