Na carskim dworze - Traktor i Pączek

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie gru 02, 2012 16:06 Re: Na carskim dworze, czyli Katja i... dokociliśmy się :)

bardzo się cieszę :1luvu:
same dobre wieści

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Nie gru 02, 2012 16:18 Re: Na carskim dworze, czyli Katja i... dokociliśmy się :)

Cudowna wieść!!!
Elizabeth jesteś już w swoim domku i do tego masz koleżankę.
Niech ci się wiedzie, pięknooka :ok:

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Pon gru 03, 2012 6:14 Re: Na carskim dworze, czyli Katja i... dokociliśmy się :)

Ale super :ok: , Katia na pewno po paru dniach zaakceptuje kotkę.Trzeba tylko czasu.
Każdy kotek zostawia odcisk
swojej łapki w twoim sercu[

Figaro52

Od: Śro lip 22, 2009 5:09

Post » Pon gru 03, 2012 10:14 Re: Na carskim dworze, czyli Katja i... dokociliśmy się :)

Cieszę się, że Eli tak się poszczęściło. I wreszcie nie musi walczyć o uwagę z tyyyloma kotami :ok:

sunshine

Od: Wto paź 05, 2010 8:13

Post » Pon gru 03, 2012 10:56 Re: Na carskim dworze, czyli Katja i... dokociliśmy się :)

Hej, hej wszystkim. :)
Eli je, korzysta z kuwety, śpi na kanapie, o tak:
Obrazek

Kiedy jest w kuchni lub korytarzu i się tam pójdzie, to czasem zwiewa, jakby ją ktoś miał na czymś niecnym przyłapać, ale wystarczy kucnąć i wyciągnąć do niej rękę a ociera się jak zwariowana. :D

Katja się jeszcze wczoraj trochę dąsała, i na nas i na Eli, ale właśnie siedzą obok siebie przed oknem i tylko łebki im chodzą jak zsychnronizowane, kiedy obok przelatują ptaszki. Myślę, że będzie między nimi dobrze. ;)
ObrazekObrazek

sia

Od: Pon maja 07, 2012 7:44

Post » Pon gru 03, 2012 11:02 Re: Na carskim dworze, czyli Katja i... dokociliśmy się :)

czyli Eli sie u was spodobało :mrgreen:
i pewnie jest bardzo zadowolona, ze pewien szylkretowy pies nie zrzuca jej z kanapy

Patmol

Post » Pon gru 03, 2012 11:18 Re: Na carskim dworze, czyli Katja i... dokociliśmy się :)

a robimy jej konkurs na nowe imię? moja propozycja - Zezul :mrgreen:
(tak, na złość Tobie będę ją tak nazywać do końca moich dni! xP)

ej, i pomiziaj Katję ode mnie. jak nawet do mnie przywykła, to tym bardziej do Eli.
czynię banerki, na przykład takie jak te poniżej. jeśli potrzebujesz - ślij PW, zaradzimy.
Obrazek Obrazek

Maupa

Od: Pon cze 04, 2012 23:38

Post » Pon gru 03, 2012 11:41 Re: Na carskim dworze, czyli Katja i... dokociliśmy się :)

Maupa pisze:a robimy jej konkurs na nowe imię?

a będzie nagroda?????

ja moge ufundować nagrodę :mrgreen: milutkiego kotka w koszyczku :mrgreen: zdjecia w moim podpisie

Patmol

Post » Pon gru 03, 2012 11:50 Re: Na carskim dworze, czyli Katja i... dokociliśmy się :)

Mała, żebym ja twojej bystrej jakiegoś przezwiska nie wymyśliła. :twisted: Eli zostaje Eli, bo jak tak na nią patrzę, to jedyne co mi się nasuwa to Kluska. Ewentualnie Baryłka. :ryk:
ObrazekObrazek

sia

Post » Pon gru 03, 2012 11:53 Re: Na carskim dworze, czyli Katja i... dokociliśmy się :)

ona jest szczupła całkiem przecież
tylko
taka ofutrzona (zima idzie 8) )

Patmol

Post » Pon gru 03, 2012 12:15 Re: Na carskim dworze, czyli Katja i... dokociliśmy się :)

sia pisze:Eli zostaje Eli, bo jak tak na nią patrzę, to jedyne co mi się nasuwa to Kluska. Ewentualnie Baryłka. :ryk:

i Twoje niby lepsze od mojego, taaak? :lol:
czynię banerki, na przykład takie jak te poniżej. jeśli potrzebujesz - ślij PW, zaradzimy.
Obrazek Obrazek

Maupa

Post » Pon gru 03, 2012 12:23 Re: Na carskim dworze, czyli Katja i... dokociliśmy się :)

Patmol pisze:ona jest szczupła całkiem przecież
tylko
taka ofutrzona (zima idzie 8) )

Gabarytowo jest mniej więcej wielkości Katji, ale ma zupełnie inną budową ciała. Jest taka bardziej misiowata. Nic tylko brać i tulić. :D

Mała, moje przynajmniej nie sugeruje, że Eli ma zeza! Co jest wierutną bzdurą i pomówieniem. A kluseczką, no... jest. :oops:
ObrazekObrazek

sia

Post » Pon gru 03, 2012 12:48 Re: Na carskim dworze, czyli Katja i... dokociliśmy się :)

przy Katji wygląda rzeczywiście baryłkowato 8)
chociaz przy moich kotach zawsze wydała mi się malutka i szczuplutka

z Garfiem
Obrazek

Obrazek

i z Tymoteuszem
Obrazek

Patmol

Post » Pon gru 03, 2012 20:42 Re: Na carskim dworze, czyli Katja i... dokociliśmy się :)

gaah! jaki Tymoteusz jest piękny :D
Obrazek Obrazek

Maupa

Post » Wto gru 04, 2012 10:53 Re: Na carskim dworze, czyli Katja i... dokociliśmy się :)

Fakt, że przy kolegach Eli wygląda na kruszynkę. Ale to w sumie nie ma znaczenia, jest przeurocza tak czy inaczej. :D

I wczoraj włączył jej się motorek w zadku. I biegała za piłeczką. (Która co chwila wpadała pod kanapę.) I za kulą smakulą. I za sznurkiem. Szczególnie za sznurkiem.

Obrazek

Mogę ją prowadzać za sobą gdzie chcę, wystarczy, że pokażę jej kawałek sznurka. :mrgreen:

Katja tylko łypała z transporterka. Nawet pozować do fot nie chciała. Dobrze że już przychodzi do mnie rano mruczeć i się przytulać, bo zaczynałam myśleć, że ma nieodwołalnego dąsa. :oops:
ObrazekObrazek

sia

[poprzednia][następna]