!!! PERS !!! po pobiciu?potrąceniu? MA DOM.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 19, 2011 7:56 Re: !!! PERS !!! po POTRĄCENIU,ropień, STRASZNY STAN :( w DT

Wine pisze:Trzeba zając się też tym ropniem na policzku, według lekarza rana nie jest po potrąceniu, prędzej ślad po dawnym 'właścicielu' który próbował pozbyć się zwierzęcia.

Kotek się postarzał, do rozmnażania się już nie nadawał, to najlepiej się takiego darmozjada pozbyć :evil:
Ciekawe, których ludzi jest więcej? Takich, jak MY, czy takich jak ONI :evil:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Pt sie 19, 2011 7:57 Re: !!! PERS !!! po POTRĄCENIU,ropień, STRASZNY STAN :( w DT

jasdor pisze:
Wine pisze:Trzeba zając się też tym ropniem na policzku, według lekarza rana nie jest po potrąceniu, prędzej ślad po dawnym 'właścicielu' który próbował pozbyć się zwierzęcia.

Kotek się postarzał, do rozmnażania się już nie nadawał, to najlepiej się takiego darmozjada pozbyć :evil:
Ciekawe, których ludzi jest więcej? Takich, jak MY, czy takich jak ONI :evil:

Obawiam się, że takich jak ONI niestety :(
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Pt sie 19, 2011 18:29 Re: !!! PERS !!! po POTRĄCENIU,ropień, STRASZNY STAN :( w DT

Witam!
Zaznaczam sobie wątek, przeczytałam od początku. Niestety nie mogę pomóc finansowo, jestem aktualnie spłukana, ale ... czytałam na początku, że ktoś deklarował zrzutkę na dt? To już nieaktualne?

Poza tym można by zrobić wydarzenie na FB, wsparcie dla persika - nr konta prosto do Ciebie Wine. Widziałam, że było wydarzenie już, ale znikło w tajemniczych okolicznościach hmmm.
‎"Czy dom bez kota - najedzonego, dopieszczonego i należycie docenianego
- zasługuje w ogóle na miano domu?" M.Twain

dzikafretka

Od: Pt lut 11, 2011 14:35

Post » Pt sie 19, 2011 23:10 Re: !!! PERS !!! po POTRĄCENIU,ropień, STRASZNY STAN :( w DT

Była chyba 1 deklaracja, z tego, co pamiętam.
Też mi się wydaje, że najlepiej zrobić nowe wydarzenie na fb i aukcję na allegro.

Jak się czuje Azja?
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Sob sie 20, 2011 5:35 Re: !!! PERS !!! po POTRĄCENIU,ropień, STRASZNY STAN :( w DT

Deklaracje faktycznie były...
Zbiórka nie byłaby złym pomysłem, obawiam się że kotek będzie przez jakiś czas finansowym workiem bez dna. Jutro wrzucę kilka zdjęć.
Azja jest wciąż bardzo słaba ale co mnie bardzo cieszy - zaczyna lepiej jeść, poimy i karmimy ją co trzy godziny ( karma royal dla rekonwalescentów i druga na wrażliwy żołądek) dzięki lekom i tej drugiej karmie kotu w końcu przeszła biegunka. Wczoraj, po przyjeździe od weterynarza, wyszła o własnych siłach z pudełka, niestety coś mi się wydaje że Azja ma jednak problemy ze wzrokiem, wcześniej kiedy tylko leżała na posłaniu nie było tego tak widać, teraz kiedy chodzi po prostu obija się o ściany i przedmioty. Za kilka dni powinna nabrać sił na tyle, by zabrać ją na dokładniejsze oględziny i może jakieś badanie krwi o ile lekarz nie stwierdzi, że na to jeszcze za wcześnie, Azja jest naprawdę strasznie, strasznie wychudzona ;/
podsumowując, na dzień dzisiejszy najwięcej kosztuje nas karma i zajmowanie się drobnymi ale licznymi ranami na ciele w tym ropniem na policzku ( nie liczę pierwszej wizyty u weterynarza) Za kilka dni dojdą wydatki związane z konkretnym już leczeniem, bo w zasadzie wciąż nie wiadomo co kotu jest tak dokładnie.

Wine

Od: Śro sie 17, 2011 19:45

Post » Sob sie 20, 2011 7:51 Re: !!! PERS !!! po POTRĄCENIU,ropień, STRASZNY STAN :( w DT

To obijanie to niekoniecznie muszą być problemy ze wzrokiem, może tez być tak silne osłabienie...
kontakt telefoniczny: 786 116 007 Obrazek

Jeśli komuś coś zalegam (bazarek itp) proszę o kontakt- skleroza ;)

ulvhedinn

Od: Śro wrz 13, 2006 19:09

Post » Sob sie 20, 2011 14:46 Re: !!! PERS !!! po POTRĄCENIU,ropień, STRASZNY STAN :( w DT

miejmy taką nadzieję

Wine

Post » Sob sie 20, 2011 15:33 Re: !!! PERS !!! po POTRĄCENIU,ropień, STRASZNY STAN :( w DT

Może Piankaa zrobi wydarzenie na FB?

justyna8585

Od: Śro wrz 10, 2008 10:49

Post » Sob sie 20, 2011 15:51 Re: !!! PERS !!! po pobiciu?potrąceniu? POTRZEBNE WSPARCIE

Trzymam kciuki i podrzucam kociaka :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Sob sie 20, 2011 16:39 Re: !!! PERS !!! po pobiciu?potrąceniu? POTRZEBNE WSPARCIE

Proszę o pw z numerem konta, w tym tygodniu przekażę część pieniędzy z mojego bazarku dla Azji.
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

Post » Sob sie 20, 2011 16:49 Re: !!! PERS !!! po pobiciu?potrąceniu? POTRZEBNE WSPARCIE

Pomoc oferowała chyba Alienor, a aukcję - Serenga. Pianko, może by tak zrobić nowe wydarzenie na fb?
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Sob sie 20, 2011 17:57 Re: !!! PERS !!! po pobiciu?potrąceniu? POTRZEBNE WSPARCIE

Poprzedniego FB nie robiłam ja, ale następne moge zrobic ja, tylko napiszcie mi jaki tekst dać, ok?
i wyślijcie numer konta na pw, zebym chętnym z FB mogła podawać, chyba ze ktos zajmie sie podawaniem konta?

i dobrze by było zeby wzbudzać w ludziach z Fb zaufanie robić rozliczenia czyli wpłaty, wydatki i saldo końcowe

Wycałować Azje prosze ode mnie :D

Piankaa

Od: Czw wrz 11, 2008 9:33

Post » Sob sie 20, 2011 18:33 Re: !!! PERS !!! po pobiciu?potrąceniu? POTRZEBNE WSPARCIE

Azje będziemy całować jak jej ropień z mordki zejdzie ;)
Z wydarzeniem na fb może jeszcze bym troche poczekała aż weterynarz osądzi co kocięciu jest i jak należy je leczyć, wtedy dokładnię będę mogła określić czego nam potrzeba. Póki co zbieram środki na doraźne leczenie ran i pasożytów, wizyty u weterynarza ( za każdym razem kiedy od niego wychodzę mój i tak wychudzony portfel jest jakby lżejszy) i przede wszystkim na specjalistyczną karmę. Domowe jedzenie (gotowany kurczak ) poszedł na razie w odstawkę, boimy się nawrotu biegunki więc karma jest teraz jedynym wyjściem.

Kicia dzisiaj zamruczała po raz drugi od swojego przyjazdu do nas :) na razie śpi pięknie skulona pod kołderką co też uznaję za poprawę jej stanu, wcześniej zamiast leżeć tak jakby 'kucała' z opadniętym łepkiem, widok naprawdę chwytał za serce :(

Wine

Post » Pon sie 22, 2011 13:17 Re: !!! PERS !!! po pobiciu?potrąceniu? POTRZEBNE WSPARCIE

Takie kucanie z opadnietym łepkiem jest charakterystyczne przy chorych nerkach. Może przy innych chorobach też. najważnmiejsze, że kot lepiej się czuje.

Zakocona

Od: Czw lut 03, 2005 22:19

Post » Pon sie 22, 2011 13:21 Re: !!! PERS !!! po pobiciu?potrąceniu? POTRZEBNE WSPARCIE

Zakocona pisze:Takie kucanie z opadnietym łepkiem jest charakterystyczne przy chorych nerkach. Może przy innych chorobach też. najważnmiejsze, że kot lepiej się czuje.

Z tego co wiem pozycja taka ma odciążyć brzuch :)
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

[poprzednia][następna]