MT RUDO-BIAŁO- 3 rudości w DT

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 09, 2011 14:12 Re: MT RUDO-BIAŁO- 3 rudości w DT

My wczoraj chyba przedobrzyliśmy z molestowaniem Tofika i nam sie uwstecznił :evil:

Za karę nie było kolacji, bo sa pewne zasady - żarcie jest wtedy, kiedy kot daje się dotykać (spokojnie, wcześniej były 2 posiłki+przysmaki więc nie schudnie :P )

No i przy śniadaniu już dał się capnąć, wsadzić sie na moje kolana (sam nie wlezie, o nie!) i zjadł ze smakiem. Troche się na nas boczy, ale piórkom się nie oprze :lol:

A na dowód, że Tofik istnieje i nie skończył na grillu zrobiłam fotki. Kiepskiej jakości bo mi się nie chciało wygrzebywać lustrzanki, więc najzwyklejszą małpką robione w kiepskich warunkach oświetleniowych.
.
.
.
no i poopa. Imageshack nie żyje :evil: Będą później. Tzn wgrały się, ale jak chcę otworzyć "my images" wyskakuje pusta strona :evil: :evil: :evil:
Obrazek

slapcio

Od: Śro paź 31, 2007 12:51

Post » Nie sty 09, 2011 14:22 Re: MT RUDO-BIAŁO- 3 rudości w DT

Ożył! :dance: :dance2: TADAM!!!

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

oczywista to miniaturki, po kliknięciu można obejrzeć większe :) A wiecie jakie mu się milutkie futerko zrobiło? Mięciutkie i błyszczące :D I nawet go juz kilka razy wyczesałam włosianą szczotką (grzvbiet, łebek, boczki) przy misce.
Obrazek

slapcio

Post » Nie sty 09, 2011 14:44 Re: MT RUDO-BIAŁO- 3 rudości w DT

Się melduję :lol:
Fajny Tofik :D

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Nie sty 09, 2011 14:52 Re: MT RUDO-BIAŁO- 3 rudości w DT

jaki on ładny :)
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Nie sty 09, 2011 14:54 Re: MT RUDO-BIAŁO- 3 rudości w DT

Ładny i jakiś taki... rudy strasznie :lol:

OKI

Post » Nie sty 09, 2011 14:56 Re: MT RUDO-BIAŁO- 3 rudości w DT

Rudy (znaczy wredny) to on najbardziej ma charakter :P

Sam w sobie jest raczej beżowy, tylko prążki bardziej intensywnie rude. Stąd imię Tofik. Bo dla mnie wszystkie kotki w tym kolorze to Tofiki :ryk:

najbardziej mnie rozbraja jego mordka - a konkretnie umaszczenie jej prawej strony, nadające mu wiecznie zdziwioną i łobuzerska minkę :1luvu:
Obrazek

slapcio

Post » Nie sty 09, 2011 15:01 Re: MT RUDO-BIAŁO- 3 rudości w DT

Muszę się przyjrzeć temu charakterkowi... może Mamysza też ruda? :roll:

A Tofik śliczny :D

OKI

Post » Nie sty 09, 2011 18:55 Re: MT RUDO-BIAŁO- 3 rudości w DT

aaaaaa :ryk:

Udało mi się capnąć Tofika na kolana (nie było łatwo, pisałam o uwstecznieniu) i jak się zajął tuńczykową Smillą kłujnęłam drania :mrgreen: I nawet nie zauważył kwestii 8) No, najmniejszego ruchu, dźwięku, skurczu skóry - nic, żarł zapamiętale :piwa:

Uffff :roll:
Obrazek

slapcio

Post » Nie sty 09, 2011 20:12 Re: MT RUDO-BIAŁO- 3 rudości w DT

slapcio pisze:Ożył! :dance: :dance2: TADAM!!!

Obrazek Obrazek

oczywista to miniaturki, po kliknięciu można obejrzeć większe :) A wiecie jakie mu się milutkie futerko zrobiło? Mięciutkie i błyszczące :D I nawet go juz kilka razy wyczesałam włosianą szczotką (grzvbiet, łebek, boczki) przy misce.

:love: :D oj, piekny ten Tofik :D :love:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Nie sty 09, 2011 23:38 Re: MT RUDO-BIAŁO- 3 rudości w DT

dzieciarnia wciąż szuka DS?
ObrazekObrazek

Wcześniej na forum jako "qlenka"

rudomi

Od: Sob lis 26, 2005 18:46

Post » Nie sty 09, 2011 23:51 Re: MT RUDO-BIAŁO- 3 rudości w DT

a tak tak
Tofik powyżej i te dwa viewtopic.php?f=13&t=122235&start=0
Obrazek

Mysza

Post » Czw sty 13, 2011 13:22 Re: MT RUDO-BIAŁO- 3 rudości w DT

dzwoniła pani od reszty stada. Niestety reszta ma w nosie oswajanie się. Tzn kotka- matka daje się jej głaskac, no ale ona ją najdłużej zna. Młodzież zwiewaaaaaaa. Pani już dzwoniła do Gminy, ma dzwonic na początku lutego, jak tylko będą talony to wytniemy całą trójkę. Zwłaszcza, że i krowa wygląda pani na kotkę, a wizja trzech miotów doprowadza panią do palpitacji serca ;)
Obrazek

Mysza

Post » Nie sty 16, 2011 10:36 Re: MT RUDO-BIAŁO- 3 rudości w DT

Mysza pisze:dzwoniła pani od reszty stada. Niestety reszta ma w nosie oswajanie się. Tzn kotka- matka daje się jej głaskac, no ale ona ją najdłużej zna. Młodzież zwiewaaaaaaa. Pani już dzwoniła do Gminy, ma dzwonic na początku lutego, jak tylko będą talony to wytniemy całą trójkę. Zwłaszcza, że i krowa wygląda pani na kotkę, a wizja trzech miotów doprowadza panią do palpitacji serca ;)

Się nie dziwię :strach:

Jak tam Tofik? Nakolankowy już? :lol:

OKI

Post » Nie sty 16, 2011 14:18 Re: MT RUDO-BIAŁO- 3 rudości w DT

No właśnie nie :(
Do zabawy chętny zawsze, do miziania - nigdy. Oczywiście nauczył się od dziewczyn, że jak wchodzę to NA PEWNO będzie coś pysznego, więc mam niejaki problem z przemieszczaniem się, gdy jestem atakowana przez 4 pyskujące na mnie koty :roll: A jak dzielę smakołykami to Tofik nie waha sie pacnąć łapą żeby szybciej. Ale dotykać daje się tylko przy misce/smakołyku - a i tak sie kuli i spina :( Tzn przy misce rozluźnia się w trakcie żarcia, ale zawsze jak już micha pusta = ucieczka kota :x Z drugiej strony szuka kontaktu z człowiekiem, często sam podchodzi tak na pół metra i obserwuje.

Absolutnym hiciorem jest surowe mięcho. Wczoraj kurzy cyc, dzisiaj indycze serduszka - tzn ja daję surowizne tylko w ilościach przysmakowych, tak to zawsze zaparzam... Ale dziki szał jest przy surowym - Tofik jest drrrrapieżnik :twisted:
Obrazek

slapcio

Post » Nie sty 16, 2011 14:23 Re: MT RUDO-BIAŁO- 3 rudości w DT

Oooo, indycze serducha to u mnie też hicior nad hiciory - wszystkie lubią :lol:

Jak podchodzi i patrzy to nieźle już. Ja w takich sytuacjach zgarniam Delicję i robię pokazowe mizianie pedagogiczne :twisted: Delicja się rozkłada i mrrrruuuczy, a Mamysz siedzi, gapi się i duma :roll: Duma :roll: Duma :roll: Może w końcu wyduma, jak jej córa :wink:

OKI

[poprzednia][następna]