Filuś - konkretny kot-konkret w swoim domu :-)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 06, 2011 20:03 Re: Filuś - konkretny kot-konkret w swoim domu :-)

katiko pisze:Dzięki obu chłopakom dowiedziałam się że koty mogą wydawać odgłosy podobne do pracującej wiertarki :)

he, he, oj, potrafią wkurzone kociska wydawać takie dźwięki, że skóra cierpnie :D. Człowiek by się w życiu nie spodziewał, że takie słodkie kotecki potrafią zawodzić jak hieny na pustyni 8O.

Powiem Ci katiko ze swojego doświadczenia (a mam siedem kociastych w domu, więc wiem co mówię), że z chłopakami to na ogół sprawy normują się dosyć szybko i prosto. Jak to w świecie męskim - dadzą sobie panowie ze dwa razy po razie i zasady się ustalą :wink: a potem jest spokój. Dziewczyny są gorsze - jak się jakiejś coś nie spodoba to będzie miała fochy, humory i inne takie bez końca :evil:.
Ja przewiduję ze dwa trzy tygodnie męskiego "łubu-du", a potem spokój :D.
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Wto gru 06, 2011 23:39 Re: Filuś - konkretny kot-konkret w swoim domu :-)

katiko pisze:P.S.
Dzięki obu chłopakom dowiedziałam się że koty mogą wydawać odgłosy podobne do pracującej wiertarki :)

I to udarowej! :roll:
Piękny ten Maniek. :ok:
Z resztą kot może być piękny, albo bardzo piękny. :wink:
Piękny Maniek i Bardzo Piękny Filuś muszą ustalić sobie zasady gry.
Trzymam kciuki, by odbyło się to szybko, sprawnie i niekoniecznie na Twoich oczach.
Za kocią przyjaźń. :ok: :ok:
Obrazek

selene00

Od: Nie gru 13, 2009 13:55

Post » Czw gru 08, 2011 9:39 Re: Filuś - konkretny kot-konkret w swoim domu :-)

Jak tam chłopaki, relacje się trochę polepszyły ?
Obrazek

pisiokot

Post » Czw gru 08, 2011 14:01 Re: Filuś - konkretny kot-konkret w swoim domu :-)

Moja nowa tymczaska jest u mnie ponad dwa tygodnie i dopiero luzuje z syczeniem na rezydenta.
‎"Czy dom bez kota - najedzonego, dopieszczonego i należycie docenianego
- zasługuje w ogóle na miano domu?" M.Twain

dzikafretka

Od: Pt lut 11, 2011 14:35

Post » Sob gru 10, 2011 18:58 Re: Filuś - konkretny kot-konkret w swoim domu :-)

Witam serdecznie :D
Chłopaki powoli przyzwyczajają się do siebie. Filek pozwala Mańkowi zwiedzać prawie całe mieszkanie. Prawie bo bardzo nie lubi gdy Maniek wchodzi do dużego pokoju na łóżko - to jego królestwo i ulubione miejsce do spania. Śmiesznie to wygląda jak Maniek obserwuje Filka a potem próbuje się wcisnąć w miejsca w które wchodzi Filek. Niestety biedak nie zawsze się mieści bo jest znacznie większy. Od wczoraj raczej bez awantur. Maniek próbuje zaprosić Filka do zabawy, ale nasz księciunio raczej nie bardzo się kwapi. Myślę, że będzie dobrze. Jest jeszcze jedna zmiana jeżeli to możliwe to Filek stał się jeszcze większym pieszczochem niż był. Jak ścielę łóżko księciunio czeka aż skończę a później wskakuje i czeka na mnie. A potem zaczynają się buziaki i baranki jak już ma dość kładzie się i zasypia wygląda wtedy naprawdę słodko. Maniek raczej woli spanie na podłodze za wersalką. Cieszę się że sytuacja powoli się uspokaja. :kotek:

katiko

Od: Sob wrz 10, 2011 14:45

Post » Sob gru 10, 2011 19:04 Re: Filuś - konkretny kot-konkret w swoim domu :-)

jeszcze tydzień, dwa i będą buszować tak jak z Filek z Jamesem.
niby kotecki grzeczniutkie, a rano dywan w białej sierści filusiowej... znaczy się pół nocy były zapasy :wink:
będzie dobrze Kasiu :ok:
Obrazek
Obrazek

Joanna KA

Od: Nie mar 15, 2009 20:34

Post » Sob gru 10, 2011 20:55 Re: Filuś - konkretny kot-konkret w swoim domu :-)

Początki przeważnie są trudne, a później sielanka :D :ok: :ok: :ok: Na pewno wszystko będzie dobrze. Wszystko na to wskazuje :D :1luvu:
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Sob gru 10, 2011 22:31 Re: Filuś - konkretny kot-konkret w swoim domu :-)

A pewnie że będzie dobrze :) :ok:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Sob gru 10, 2011 23:10 Re: Filuś - konkretny kot-konkret w swoim domu :-)

Maniek jest większy od Filusia???????? 8O
W którą stronę?????, bo aż zdaje mi się to niemożliwe. :wink: :lol:
Obrazek

selene00

Od: Nie gru 13, 2009 13:55

Post » Nie gru 11, 2011 13:30 Re: Filuś - konkretny kot-konkret w swoim domu :-)

katiko pisze:Witam serdecznie :D
Chłopaki powoli przyzwyczajają się do siebie. Filek pozwala Mańkowi zwiedzać prawie całe mieszkanie. Prawie bo bardzo nie lubi gdy Maniek wchodzi do dużego pokoju na łóżko - to jego królestwo i ulubione miejsce do spania. Śmiesznie to wygląda jak Maniek obserwuje Filka a potem próbuje się wcisnąć w miejsca w które wchodzi Filek. Niestety biedak nie zawsze się mieści bo jest znacznie większy. Od wczoraj raczej bez awantur. Maniek próbuje zaprosić Filka do zabawy, ale nasz księciunio raczej nie bardzo się kwapi. Myślę, że będzie dobrze. Jest jeszcze jedna zmiana jeżeli to możliwe to Filek stał się jeszcze większym pieszczochem niż był. Jak ścielę łóżko księciunio czeka aż skończę a później wskakuje i czeka na mnie. A potem zaczynają się buziaki i baranki jak już ma dość kładzie się i zasypia wygląda wtedy naprawdę słodko. Maniek raczej woli spanie na podłodze za wersalką. Cieszę się że sytuacja powoli się uspokaja. :kotek:

no to super :D
Obrazek

pisiokot

Post » Pon gru 12, 2011 14:08 Re: Filuś - konkretny kot-konkret w swoim domu :-)

Pragnę donieść,że koty się dogadały. Dzielą się miskami nawet miejscem na parapecie. Nie myślałam że to się tak szybko uda. :D
PS
Maniek jest ogólnie większy od Filka i nie chodzi tu o tuszę :wink:
Postaram się wrzucić wkrótce zdjęcia

katiko

Od: Sob wrz 10, 2011 14:45

Post » Pon gru 12, 2011 14:11 Re: Filuś - konkretny kot-konkret w swoim domu :-)

ogromnie się cieszę :piwa:
czyli można Maniusia zdjąć z ogłoszeń, tak?
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pon gru 12, 2011 14:15 Re: Filuś - konkretny kot-konkret w swoim domu :-)

Super :)

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Pon gru 12, 2011 14:47 Re: Filuś - konkretny kot-konkret w swoim domu :-)

Bardzo się cieszę :D :D :D :piwa:
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Pon gru 12, 2011 15:48 Re: Filuś - konkretny kot-konkret w swoim domu :-)

no to przecież jasna sprawa była, że się dogadają :mrgreen:
Filuś jest przecież super przyjacielskim kotem... no tylko musiał trochę na początku pokazać, że on jest najważniejszy... :wink:
jej... jaka ja jestem szczęśliwa, że Filuś jest szczęśliwy... :love:
i że będzie jeszcze bardziej szczęśliwy, bo ma kolegę do wspólnych, nieustannych kocich zapasów... ehhhh :1luvu:
a zapaśnik z Filusia niezły :mrgreen:
James już czasami miał dość, a Filuś twardziel... :ok:
Obrazek
Obrazek

Joanna KA

Od: Nie mar 15, 2009 20:34

[poprzednia][następna]