Sosnowiec- szukamy transportu dla Olinka do Warszawy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 09, 2009 10:30 Re: Sosnowiec-DWIE KOTKI 8,2 LATA DOMOWE W SCHRONIE już mają DT

terenia1 pisze:
Filomen pisze:chyba założę Frani i Pigule wątek osobny. Frania jest niezła - rano Piotrek wpada do łazienki - dlaczego wywalilaś moje skarpetki? Wchodzę do pokoju a szuflada otwarta i skarpetki na podłodze :) oprócz Franki nikogo nie było. Teraz się dowiaduję, że dziewczyna skacze na klamkę i otwiera drzwi. Piotrek pracuje nad zabezpieczeniem, dopóki nie zrobimy badań, niestety mają kwarantannę. Ale widać, że jest pomysłowa.

Dobre :ryk: :ryk: biedny Piotruś co On z nami ma :lol: :wink: A z wątkiem to dobry pomysł. :D u nas zginą w tłumie. Chyba, że chcesz żebym ja to zrobiła w wolnej chwili jak nie dasz rady jako etatowy zakładacz wątków :lol:

Tereniu jak zrobie im zdjęcia to założę watek, dzięki. Piotrek przed wyjściem z pracy zbudował barykadę, zobaczymy czy Franka da radę :D

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Śro wrz 09, 2009 11:24 Re: Sosnowiec-DWIE KOTKI 8,2 LATA DOMOWE W SCHRONIE już mają DT

Filomen pisze:hej, wieczorową porą. Rozdzieliliśmy dwie kotki, Piguła w sypialni a czarna Frania :) w drugim pokoju. Frania ma apetyt zmiata wszystko co na drodze. Musimy uwazac, zeby nie przesadzić. Frania ma długi, cienki i wyleniały ogon. skupia się na obserwacji drzwi, co chwila falowanie sierści i bicie ogonem. Powoli jednak jakby się wyciszała. Piguła ( krówka puszysta) mniej je choć tez chuda jak patyk. teraz wyszła z kontenerka i zwiedza pokój. Jak była z Franią to siedziała w kącie a ta na nią syczała. Zrobie jutro zdjęcia. Podobno Frania wygryzła futro z nerwów od kiedy w domu pojawil się pies bo się go bała, :evil: Domek był "świetny" ręce i opadają

Filemonki jesteście wspaniali że daliście szanse kiciom.
Jak przeczytałam ten fragment
co chwila falowanie sierści i bicie ogonem. Nawet chodziłam za nia i mówiłam że też się cieszę że ją widzę tylko ogonem nie mogę pomachać :D
Powoli jednak jakby się wyciszała
[/b].
to prawie jak bym zobaczyła moją Elzę vel Lalunie u siebie na początku.
Nawet pisałam na forum że zamiast kota to dostałam chyba psa bo zwierzak cały czas chodzi i macha ogonem.
Elza też jest dorosła i charakterna, też na początku skóra non stop jej falowała i jak ja to nazwałam "strzykała" wasikiem.
Ale to były nerwy i stres. Teraz jestem tego pewna.
Po 4 miesiącach kicia jest juz ufna i spokojna. Zrobiła się kolaniasta i myziata.
Ale napewno wiem, że musi być jedynaczką i że w zasadzie to ufa tylko mnie.
Jak przyszła siostra pod moja nieobecnoośc coś sobie odebrać. To Elza jak rasowy piesek dzibneła ją w rękę :ryk:
Trzymam mocne :ok: :ok: :ok: za Franie i resztę waszej ferajny :1luvu:
Ps. Elza też otwiera sobie szafki i czasami skacze na klamkę drzwi wyjściowych ( bo innych u mnie nie ma)
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Śro wrz 09, 2009 11:44 Re: Sosnowiec-DWIE KOTKI 8,2 LATA DOMOWE W SCHRONIE już mają DT

Filomen pisze:
terenia1 pisze:
Filomen pisze:chyba założę Frani i Pigule wątek osobny. Frania jest niezła - rano Piotrek wpada do łazienki - dlaczego wywalilaś moje skarpetki? Wchodzę do pokoju a szuflada otwarta i skarpetki na podłodze :) oprócz Franki nikogo nie było. Teraz się dowiaduję, że dziewczyna skacze na klamkę i otwiera drzwi. Piotrek pracuje nad zabezpieczeniem, dopóki nie zrobimy badań, niestety mają kwarantannę. Ale widać, że jest pomysłowa.

Dobre :ryk: :ryk: biedny Piotruś co On z nami ma :lol: :wink: A z wątkiem to dobry pomysł. :D u nas zginą w tłumie. Chyba, że chcesz żebym ja to zrobiła w wolnej chwili jak nie dasz rady jako etatowy zakładacz wątków :lol:

Tereniu jak zrobie im zdjęcia to założę watek, dzięki. Piotrek przed wyjściem z pracy zbudował barykadę, zobaczymy czy Franka da radę :D

Ja, jak Elza skakała na klamke to podstawiałam jej pod drzw stołek, ale u mnie te drzwi były zamknięte na klucz więc by ich nie otworzyła.
Tylko to skakakanie denerwowało no i krzywdę by sobie mogła zrobić.
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Śro wrz 09, 2009 11:54 Re: Sosnowiec-DWIE KOTKI 8,2 LATA DOMOWE W SCHRONIE już mają DT

Kurcze normalnie bym napisała inne słowo :evil: bo tylko to mi się ciśnie na usta :evil: Przed chwilą zadzwonił do mnie Pan telefon dostał ze schroniska.
Panu okociła się kotka main coon - kotka oczywiście z psuohodowli i co są 4 kociaki 2 koteczki i 2 kocurki, tatuś też jakis main coonowaty. Niestety teraz kotków nikt nie chce :evil: Pytam się dlaczego kotki nie wysterylizował :evil: powiedział, ze chciał żeby kotka miała małe :evil: cholera to ma :evil: Szczeliłam Panu wykład na temat sterylizacji :evil: kotki jeszcze małe około 8 tygodni - powiedziałam, że jescze trochę muszą zostać z matką na to On, iż kotkę z pseudohodowli też zabierał w tym wieku :evil: Normalnie ręce opadają na to wszystko, jeszcze na wszelki wypadek powiedziałam mu żeby czasami nie zawoził do schronu :evil: Zdjęcia będę miała wieczorem...
Najgorsze jest to, że jak odda byle komu to znów zacznie się "radosne" rozmnażanie :evil:
Zmienię temat wątku....

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Śro wrz 09, 2009 12:28 Re: Sosnowiec- 4 pseudohodowlane main coony do oddania!!!!

matko, dziewczyny, trzeba ten drobiazg natychmiast od niego zabrać......

pytanie, czy udałoby sie go namówić na sterylizację jego zwierząt?
Obrazek

Ruach

Od: Pt sty 05, 2007 8:40

Post » Śro wrz 09, 2009 12:34 Re: Sosnowiec- 4 pseudohodowlane main coony do oddania!!!!

-potrzeba czasu na poszukiwania domów: :? rozesłałam wiadomość do znajomych-może ktoś się zdecyduje zaopiekowac maluszkiem...
Serniczek

Post » Śro wrz 09, 2009 12:38 Re: Sosnowiec- 4 pseudohodowlane main coony do oddania!!!!

Popytam wśród znajomych.

estre

Od: Pon sty 07, 2008 17:05

Post » Śro wrz 09, 2009 12:43 Re: Sosnowiec- 4 pseudohodowlane main coony do oddania!!!!

Dawajcie zdjęcia... Zamieszczę też na Miaukunowie...

Aha: one jeszcze powinny być z mamą, ale trzeba by mieć pewność, że pan nie odda byle komu.
Obrazek

Agulas74

Od: Pt maja 11, 2007 12:30

Post » Śro wrz 09, 2009 12:46 Re: Sosnowiec- 4 pseudohodowlane main coony do oddania!!!!

Powiedzcie, że mamy domki dla nich, ale żeby pan je zatrzymał jeszcze 3 tygodnie.
Przez ten czas coś znajdziemy.
Jakby potrzebował pomocy (karmy czy żwirku) to najwyżej niech da znać, coś pomyślimy, byle nie oddawał byle komu :?

estre

Od: Pon sty 07, 2008 17:05

Post » Śro wrz 09, 2009 13:01 Re: Sosnowiec- 4 pseudohodowlane main coony do oddania!!!!

Zdjęcia będą wieczorem ma przesłać mi maila. Na temat sterylizacji kotki rozmawiałam. Zabrać kociaków niestety nie mamy gdzie :( jesteśmy wszystkie zapchane kociakami niestety :( czekam do wieczora na maila i zobaczę co dalej.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Śro wrz 09, 2009 13:03 Re: Sosnowiec- 4 pseudohodowlane main coony do oddania!!!!

terenia1 pisze:Zdjęcia będą wieczorem ma przesłać mi maila. Na temat sterylizacji kotki rozmawiałam. Zabrać kociaków niestety nie mamy gdzie :( jesteśmy wszystkie zapchane kociakami niestety :( czekam do wieczora na maila i zobaczę co dalej.

najważniejsze, zeby namówić go chociaż na kilka dni zwłoki....
Obrazek

Ruach

Post » Śro wrz 09, 2009 13:08 Re: Sosnowiec- 4 pseudohodowlane main coony do oddania!!!!

Próbuję się skontaktowac z Pieczarką, bo jej czasem przy MCO rozum się wyłącza :wink: , ale chwilowo nie odbiera.

Tosza

Od: Śro mar 16, 2005 21:18

Post » Śro wrz 09, 2009 13:11 Re: Sosnowiec- 4 pseudohodowlane main coony do oddania!!!!

Tosza pisze:Próbuję się skontaktowac z Pieczarką, bo jej czasem przy MCO rozum się wyłącza :wink: , ale chwilowo nie odbiera.

:ryk:

ale to nie jest mco...ino podobne na mco......więc może zachowa czujność........
Obrazek

Ruach

Post » Śro wrz 09, 2009 13:28 Re: Sosnowiec- 4 pseudohodowlane main coony do oddania!!!!

:spin2: i mnie się wyłączyło to i owo :oops:
Legnica

Post » Śro wrz 09, 2009 13:31 Re: Sosnowiec- 4 pseudohodowlane main coony do oddania!!!!

Mnie się nic nie wyłaczy, bo mamy grzyba :evil:

Tosza

Od: Śro mar 16, 2005 21:18

[poprzednia][następna]