Szczytno 4 - walczymy. Potrzebny CANISERIN/SUROWICA !!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 28, 2011 11:18 Re: Szczytno 4 - smutno bardzo. Pilnie potrzebne DT by mogły żyć

Angell14 pisze:Dla jakich kociąt jest potrzebny DT?
Już sie gubię.

kociąt jest do wyboru do koloru.
zarówno w schronisku jak i u Basi na dt ..Myślę,że na spokonie już teraz trzeba rozważyć co robić, bo jeśli dojdzie do tego,że TOZ "dołoży" nowe koty...wtedy dojdą kolejne..
Dlatego ja już postaram się panować nad emocjami i na trzeźwo trzeba uradzić jak pomóc Basi z tym wszystkim się ogarnąć .
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Śro wrz 28, 2011 11:23 Re: Szczytno 4 - smutno bardzo. Pilnie potrzebne DT by mogły żyć

Angell14 pisze:Dla jakich kociąt jest potrzebny DT?
Już sie gubię.

Angell14 - kociaki, które są na pierwszej stronie wątku, te ze schroniska i te mające DT, a szukające DS. Staram się na bieżąco aktualizować.
Tylko, że... te ze schroniska, zgodnie z tym co dziś napisała Basia, część już odeszła na przełomie tych kilku dni :( Umieralność jest b.duża. Basia, napisze, których już nie ma z nami :cry: Ale też za chwilę schronisko spodziewa się nowych kociaków, które mają być przywiezione. I trzeba je ratować bo jak trafią na miejsce to zaraz coś złapią...
po_prostu_kaska

Post » Śro wrz 28, 2011 11:29 Re: Szczytno 4 - smutno bardzo. Pilnie potrzebne DT by mogły żyć

Tych nowych kociąt z TOZ nie będzie bo większość kociąt u tej kobiety z interwencji umarła,zostały dwa w bardzo ciężkim stanie i trafiły do lecznicy.Czy żyją nie wiem.Jest tam 17 dorosłych kotów TOZ ma pomóc qw sterylkach tylko najpierw trzeba je podleczyć.Niestet na pewno kociąt będzie przybywać,bo ludzie ciągle przynoszą nowe lub zostawiają kartony pod schroniskiem w nocy.Dt potrzebują kocieta ze schroniska,maluchy które są u mnie chorują więc muszą zostac by nie roznosić już wirusów.
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Śro wrz 28, 2011 11:34 Re: Szczytno 4 - smutno bardzo. Pilnie potrzebne DT by mogły żyć

Tri [*] [*] [*]

:( :(

Ja też nie wiem dlaczego nie żyje ale skoro osoby bezpośrednio zaangażowane wiedzą to ja nie wtykam nosa...

Festyn to świetny pomysł. Ja bym chętnie przyjechał do Szczytna wziąć udział i jakoś pomóc. Jeżeli byłbym do czegoś przydatny, bo gapiem nie chcę być. Tylko jest kwestia kiedy, jak się domyślam w któryś weekend. Ja najbliższy weekend mam wolny, no ale wiadomo że niczego się tak szybko nie zorganizuje, a potem 3 weekendy pod rząd zjazdy/zajęcia w szkole (soboty i niedziele). Ale np. piątki mam wszystkie wolne, mógłbym pomóc w jakichś przygotowaniach?
" Welcome to the worst nightmare of all... REALITY! "
- Hellraiser VI: Hell Seeker

Obrazek !!! Obrazek !!! Obrazek !!! Obrazek !!! Obrazek

TWQ

Od: Nie wrz 18, 2011 0:41

Post » Śro wrz 28, 2011 12:00 Re: Szczytno 4 - smutno bardzo. Pilnie potrzebne DT by mogły żyć

TWQ pisze:Tri [*] [*] [*]

:( :(

Ja też nie wiem dlaczego nie żyje ale skoro osoby bezpośrednio zaangażowane wiedzą to ja nie wtykam nosa...

Festyn to świetny pomysł. Ja bym chętnie przyjechał do Szczytna wziąć udział i jakoś pomóc. Jeżeli byłbym do czegoś przydatny, bo gapiem nie chcę być. Tylko jest kwestia kiedy, jak się domyślam w któryś weekend. Ja najbliższy weekend mam wolny, no ale wiadomo że niczego się tak szybko nie zorganizuje, a potem 3 weekendy pod rząd zjazdy/zajęcia w szkole (soboty i niedziele). Ale np. piątki mam wszystkie wolne, mógłbym pomóc w jakichś przygotowaniach?

Tylko weźcie pod uwagę,że aby zorganizować pomoc dla schroniska...trzeba uzyskać ich zgodę i czynny udzał z ich strony..obojętnie czy to festyn, czy to inna akcja...Czy ktoś zechce współpracować?
Wystarczy,żeby schronisko ogłosiło dzień dla zwierzaka...apel w lokalnych gazetach, w radio, tv...to by był sens ..A tak, co ? Jeszcze może ktoś z zarządu będzie miał za złe Basi ,że się wcina w ich sprawy...
Nie znam realiów ale nie wydaje mi się,aby to było łatwe do zorganizowania już tak w praktyce...
Chyba,że faktycznie jakaś fundacja, organizacja zorganizuje akcję pod swoim szyldem , promującą sterylki, edukującą ludzi...ale niewiem , czy to pomoże kotom w Szczytnie...

Mam dziś dzień dylematów i czepiania..więc znikam...nie sieję już zamętu :cry:
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Śro wrz 28, 2011 12:10 Re: Szczytno 4 - smutno bardzo. Pilnie potrzebne DT by mogły żyć

Beciu, dobrze piszesz...
Łatwo jest rzucać pomysły... trudniej je zrealizować w zastanej rzeczywistości.
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Śro wrz 28, 2011 13:36 Re: Szczytno 4 - smutno bardzo. Pilnie potrzebne DT by mogły żyć

To nie tak, ja nie rzucam żadnych pomysłów, zaoferowałem tylko swój udział/pomoc gdyby poruszona już wcześniej sprawa festynu doszła do skutku.
Ale oczywiście racja, planować z głową w chmurach jest łatwo, a potem nastąpić może silne uderzenie o ziemię...
" Welcome to the worst nightmare of all... REALITY! "
- Hellraiser VI: Hell Seeker

Obrazek !!! Obrazek !!! Obrazek !!! Obrazek !!! Obrazek

TWQ

Od: Nie wrz 18, 2011 0:41

Post » Śro wrz 28, 2011 13:45 Re: Szczytno 4 - smutno bardzo. Pilnie potrzebne DT by mogły żyć

Witam
mam pytanie o malutka kotkę z pierwszej strony nr 115, czy jeszcze żyje i jakie są mozliwości transportu do Poznania. Mam juz jedną kotkę i szukam dla niej towarzystwa.

COCO-POZNAŃ

Od: Śro wrz 28, 2011 13:39

Post » Śro wrz 28, 2011 13:47 Re: Szczytno 4 - smutno bardzo. Pilnie potrzebne DT by mogły żyć

O festynie mówiła Kasia z fb,mówiła też o innych interwencjach lecz ja jestem temu przeciwna.Na odległość łatwiej pisać wiele spraw trzeba załatwiać na miejscu a spółka jednoosobowa czyli ja nie poradzi sobie z tym.Łatwo się też pokłócić lecz na odległość emocje opadną i po jakimś czasie zostane sama na miejscu i do tego "spalona"wtedy już nikomu nie pomogę,a zwierzęta są istotą tej pomocy.

horacy 7

Post » Śro wrz 28, 2011 13:49 Re: Szczytno 4 - smutno bardzo. Pilnie potrzebne DT by mogły żyć

COCO-POZNAŃ pisze:Witam
mam pytanie o malutka kotkę z pierwszej strony nr 115, czy jeszcze żyje i jakie są mozliwości transportu do Poznania. Mam juz jedną kotkę i szukam dla niej towarzystwa.

Jutro pójdę do schroniska sprawdzę i dam odpowiedź ,mam nadzieję ,że pozytywną.To świetna koteczka.

horacy 7

Post » Śro wrz 28, 2011 13:51 Re: Szczytno 4 - smutno bardzo. Pilnie potrzebne DT by mogły żyć

super, bardzo dziekuję, będę czekała na info :D

COCO-POZNAŃ

Od: Śro wrz 28, 2011 13:39

Post » Śro wrz 28, 2011 15:33 Re: Szczytno 4 - smutno bardzo. Pilnie potrzebne DT by mogły żyć

TWQ - ależ nie do Ciebie był zarzut... ja sama się kajam i proszę osoby bardziej racjonalne, żeby ostudziły mój zapał...
Bardzo bym chciała żeby to się udało zorganizować...

Niestety potrzebna jest zgoda i taktowność...
Nie wszystko można pisać otwartym tekstem... właśnie ze względu na ludzi...
a przede wszystkim na koty...

Ale pomysły i pomoc są bardzo potrzebne... i wsparcie dla Basi...

Ja teraz drżałam, że to zbyt wielkie brzemię dla jednej osoby i jeśłi Basia się załamię.... nawet nie będziemy wiedzieć o kocich tragediach... i ...

E tam... znowu bełkoczę

Przepraszam, lepiej zajmę się czymś pożytecznym :oops:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Śro wrz 28, 2011 15:47 Re: Szczytno 4 - smutno bardzo. Pilnie potrzebne DT by mogły żyć

Anulka z tego wątku
viewtopic.php?f=1&t=132721
ma doświadczenie w organizacji akcji edukacyjnych w terenie. Może ja do Niej napiszę i poproszę o rady?
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Śro wrz 28, 2011 16:24 Re: Szczytno 4 - smutno bardzo. Pilnie potrzebne DT by mogły żyć

horacy 7 pisze:
po_prostu_kaska pisze:
horacy 7 pisze:Jeszcze kolejny problem do pracy podrzucono szczeniaka którego wygoniono za brame przy ruchliwej drodze ,ochrona dostała taki rozkaz,wychodząc prawie sie z nimi pokłóciłam.Mam ze dwie fotki tylko brzydkie ,może dziewczyny mogłybyście pomóc przez fb.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Jedna pozytywna wiadomość ta sunia będzie miała dom u jednego z kolegów z pracy.

Cieszę się Basiu, że chociaż tyle dobrego...
Są jednak obok ludzie, którym serce też drga..
po_prostu_kaska

Post » Śro wrz 28, 2011 16:29 Re: Szczytno 4 - smutno bardzo. Pilnie potrzebne DT by mogły żyć

Naprawdę? Super :D
Za sunieczkę :ok:
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

[poprzednia][następna]