cz.II ZYWIEC-koty do adopcji. Malutki ['] Maciuś [']

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 02, 2010 16:02 Re: cz.II ZYWIEC-28 kotow czeka na dom. Prosba o bazarki.

widze ze ktos z was oddawal do adopcji kotka do Wodzislawia Slaskiego. Wlasnie tez poszukuje osoby, ktora przeprowadzilaby wizyte przedadopcyjna w Wodzislawiu. Wlasciwie nie ja, tylko kolezanka, u ktorej tymczasuje kocio.
Jesli jest ktos z Wodzislawia, prosze o kontakt telefoniczny z Justa&Zwierzaki tel: 507 300 768. Powiedziec wystarczy, ze w sprawie przeprowadzenia wizyty przedadopcyjnej w Wodzislawiu, a Justa wiecej szczegolow sama poda :) Bede bardzo wdzieczna, jesli ktos moze pomoc :)

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Śro wrz 08, 2010 13:35 Re: cz.II ZYWIEC-28 kotow czeka na dom. Prosba o bazarki.

jolu! zrobiłam dla ciebie bazarek - jak się uda to prześlę ci jeszcze parę groszy

a wszystkich zapraszam : do wygrania 2 kubki z zaparzaczami - bo gorąca herbatka to jest to, gdy nadchodzą jesienne chłody. i jeszcze kubek z kotem de Kotem :)

viewtopic.php?f=20&t=116908

paw

Od: Pt mar 27, 2009 16:37

Post » Wto wrz 14, 2010 12:52 Re: cz.II ZYWIEC-28 kotow czeka na dom. Prosba o bazarki.

paw pisze:jolu! zrobiłam dla ciebie bazarek - jak się uda to prześlę ci jeszcze parę groszy

a wszystkich zapraszam : do wygrania 2 kubki z zaparzaczami - bo gorąca herbatka to jest to, gdy nadchodzą jesienne chłody. i jeszcze kubek z kotem de Kotem :)

viewtopic.php?f=20&t=116908

dziekuje, juz tam bylam - super bazarek! :)

kociara82 - udalo ci sie znalezc kogos na wizyte w Wodzislawiu Sl?
ja musze przesledzic swoje posty, bo na te chwile nie pamietam kto tam robil wyzyte dla nie
sklerotyczka :roll:
Pamiętam :( Migosiu, Okruszko, Masieńko, Maurycy, Sasza [']
Moja Paciunia ['] :(

natur11

Od: Śro sie 23, 2006 22:41

Post » Śro wrz 15, 2010 8:42 Re: cz.II ZYWIEC-28 kotow czeka na dom. Prosba o bazarki.

w ub tygodniu moj wujek znalazl male kotki
kotki musialy urodzic sie nad garazem, w pomieszczeniu, gdzie wiele lat temu dziadkowe przetrzymywali siano
od wielu, wielu lat nic nie uprawiaja, nie hoduja, wiec to poddasze bylo nieuzywane - dosc trudno sie tam dostac, bo drabina zostala odstawiona a to byla jedyna droga w gore

no i teraz pojawily sie kociaki, musialy tam sie urodzic - same zeszly prawdopodobnie po karniszach, ktore staly oparte o sciane

kotki poczatkowo byly 3, ale slyszeli jeszcze placzliwe miauczenie na gorze, poszli tam i odnalezli jeszcze jednego

matki nie bylo :(
skojarzyli ze jakies 2dni wczesiej niedaleko na ulicy lezala potracona kotka :(
przypuszczalnie to wlasnie ich mama, bo do tej pory na ich posesji nie pojawila sie zadna szukajaca kociat kotka

kotki sa bardzo male, poczatkowo mialy problemy z jedzeniem, topily sie w mleku ktore im podano

ja zobacze je dopiero w weekend - do piatku jestem w podrozy

w miedzyczasie przekazalam instrukcje co do ich odrobaczenia i odpchlenia - moja mama zabrala srodki z mojej "apteczki" i wraz z ciocia zrobily to 2dni po ich znalezieniu

kociatka mieszkaja w malej klateczce :(
ponoc bardzo rozrabiaja
poczatkowo jeden byl slabszy, ale teraz juz doszedl do siebie
zrobily sie okraglutkie :)

szukam dla nich dt

prosilam o zdjecia, by przyslali zanim ja wroce, jednak nie wiem co z tego wyjdzie, bo juz uslyszalam ze "zajme sie tym po przyjezdzie" :roll:
co oznacza ze juz moge mowic, ze mam nowe kotki.
ech...

natur11

Post » Czw wrz 16, 2010 12:01 Re: cz.II ZYWIEC-28 kotow czeka na dom. Prosba o bazarki.

dostalam zdjecia kociaczkow znad garazu, ktore po tym jak ich mama zginela - dzielnie, same zeszly szukac pomocy

niestety nie znam plci, sprawdze jak je zobacze
(na podstawie zdjec nie rozrozniam tez tych burasiow :oops: , jeden jest ciemniejszy a dwa w podobnym odcieniu)

kotek nr 1

Obrazek

Obrazek

kotek nr 2

Obrazek

Obrazek

kotek nr 3

Obrazek

Obrazek

kotek nr 4

Obrazek

Obrazek
Ostatnio edytowano Pt wrz 17, 2010 10:19 przez natur11, łącznie edytowano 2 razy

natur11

Post » Czw wrz 16, 2010 18:42 Re: cz.II ZYWIEC-28 kotow czeka na dom. Prosba o bazarki.

Sliczne maleńtasy, zeby szybko znalazly domki!
Moje koty: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi. Noreczka za TM [*]. I Gacek na doczepkę...
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=102921
Obrazek

ewaw

Od: Czw cze 22, 2006 11:05

Post » Czw wrz 16, 2010 19:00 Re: cz.II ZYWIEC-28 kotow czeka na dom. Prosba o bazarki.

Śliczne... Ale kolejne... :cry:
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Pon wrz 20, 2010 20:50 Re: cz.II ZYWIEC-28 kotow czeka na dom. Prosba o bazarki.

ja tak na szybko - bo na nic czasu nie mam ostatnio

wiec.. maluszki sa u mnie, zabralam je dzisiaj po malym szantazu emocjonalanym - zabierasz lub pojada do schronu..

wiec sa
fajne kluseczki, dzisiaj po raz pierwszy je zobaczylam
czarnulek to taka sirotka, lubi si e tulic, ma urwana lub odgryziona koncowke ogonka, niewiele, bo ogonek nie jest za krotki, jednak brakuje "pedzelka" na koncu i jest tepo zakonczony
w dodatku ropieja mu oczka

w zasadzie wszystkie sa bardzo zywiolowe

zamieszkaly w lazience, w malenkiej klatce

musze skombinowac wieksza, bo na dluzsza mete nie moga tak siedziec, sa ciagle brudne, od zwirku, ktory jest wszedzie, dlatego dostala krecka i sikaja na poslanko - no bo w koncu tam tez jest zwirek...
nie moga miec w niej miski, bo nie ma miejsca - zreszta znowu zwirek jest przeszkoda

na razie jestem w domu wiec wyciagam je co chwile, karmie, poje i wkladam bez misek do klatki

dzisiaj zostaly odrobaczone, powtorze jeszcze przez 3 kolejne dni

robimy zrzute na klatke??? :kotek:
potrzeba 159zl

natur11

Post » Pon wrz 20, 2010 21:02 Re: cz.II ZYWIEC-28 kotow czeka na dom. Zrzuta na klatke :)

Bidusie :(
Podeślę coś, tylko wrzuć mi proszę nr konta, Twój gdzieś miałam, ale zanim znajdę, to kotki będą już seniorami ;)
Obrazek Obrazek

Kinya

Od: Śro mar 19, 2008 13:08

Post » Pon wrz 20, 2010 21:13 Re: cz.II ZYWIEC-28 kotow czeka na dom. Zrzuta na klatke :)

Kinya pisze:Bidusie :(
Podeślę coś, tylko wrzuć mi proszę nr konta, Twój gdzieś miałam, ale zanim znajdę, to kotki będą już seniorami ;)

dziekuje :1luvu: zaraz wysle pw

nie napisalam ze kotki moga miec maksymalnie 6 tygodni
jak je znaleziono 2tyg temu mialy jeszcze blekitne oczka

to na prawde dzielne maluchy, gdyby nie zeszly po tym karniszu - to nikt by sie o nich nie dowiedzial :(

dzisiaj dowiedzialam sie wiecej o jego mamie, to byla burasia, przemykala przez ich podworko, jednak nigdy nie zauwazyli by wchodzila na ten strych, nie wiedza czy miala wlascicieli
jakies 3-4dni przed znalezieniem malych, zauwazyli ja martwa pod ogrodzeniem
nie ma pewnosci ze wpadla pod samochod, ponoc na szyi miala krew, mogla tez byc podgryziona
w ich okolicy jest mnostwo kun, moze wlasnie ktoras ja zabila? :cry:

natur11

Post » Wto wrz 21, 2010 18:53 Re: cz.II ZYWIEC-28 kotow czeka na dom. Prosba o bazarki.

Jola_K pisze:robimy zrzute na klatke??? :kotek:
potrzeba 159zl

Zrzuta!!!
Założyłam wątek:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117474
Pomóżcie Kochani!!!
Moje koty: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi. Noreczka za TM [*]. I Gacek na doczepkę...
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=102921
Obrazek

ewaw

Od: Czw cze 22, 2006 11:05

Post » Wto wrz 21, 2010 18:59 Re: cz.II ZYWIEC-28 kotow czeka na dom. Prosba o bazarki.

ewaw pisze:
Jola_K pisze:robimy zrzute na klatke??? :kotek:
potrzeba 159zl

Zrzuta!!!
Założyłam wątek:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117474
Pomóżcie Kochani!!!

dziekuje!
nie wpadlam na to by watek zalozyc :oops:

a jest juz pierwsza wplata - 30zl od Kinyi :) :1luvu:

czyli brakuje jeszcze 129zl

a to maluszki wczoraj - w chwili odbioru

Obrazek

Obrazek

dzisiaj mialy drugie odrobaczenie
sa juz czysciejsze, jednak wypuszczanie z tej malej klatki i ciagla opieka nad nimi daje efekty

nauczyly sie tez zalatwiac do kuwety, u wujka mialy male pudelko z trocinkami, w ktorych spaly a zalatwialy sie gdzie popadnie na dno klatki :roll: (moze widac to na powyzszych zdjeciach)
Ostatnio edytowano Śro wrz 22, 2010 15:20 przez natur11, łącznie edytowano 1 raz

natur11

Post » Śro wrz 22, 2010 10:43 Re: cz.II ZYWIEC-28 kotow czeka na dom. Zrzuta na klatke :)

nazbieralismy juz 120zl :kotek:
bardzo sie ciesze i wszystkim dziekuje za pomoc

kotusie karmie namoczonym rc weaning
maja spory apetyt
ale nie jedza juz tak lapczywie jak na pocztaku
miski musza byc osobne i w pewnej odleglosci bo burcza na siebie i sa niedotykalskie podczas jedzenia

ponoc jak je znaleziono byly tak chude ze tylko kregoslup z nawleczona skorka bylo widac, oczka wielke, wylupiaste
wychudzone potwornie
to cud ze przezyly kilka dni bez jedzenia

i zla wiadomosc: maja grzybice :(
dopiero teraz odkrylam, po ich doczyszczeniu, futerko bylo brudne i pozlepiane jedzeniem i tricinanami
dzisiaj wtarlam w zmiany fungiderm

mam nadzieje ze pozostale koty sie nie zaraza

natur11

Post » Śro wrz 22, 2010 15:21 Re: cz.II ZYWIEC-28 kotow czeka na dom.Grzybica-zrzuta na klatke

zalozylam maluszkom watek viewtopic.php?f=13&t=117521&p=6440477#p6440477

zapraszam :kotek:

natur11

Post » Śro wrz 22, 2010 16:40 Re: cz.II ZYWIEC-28 kotow czeka na dom.Grzybica-zrzuta na klatke

zapraszam na luksusowa aukcje dla kotkow tymczasowych

Doznanie Spa w sopockim Sheratonie KLIKNIJ

i super podkladki - cos dla kota
Kocie podkladki pod kocie miski KLIKNIJ

zapraszam!

natur11

[poprzednia][następna]