moje trzy Kotki po prostu koci świat ...... IT'S OVER

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 29, 2010 13:53 Re: Nadciągnęły czarne chmury :-( Etiopia Koty i pies

miszelina pisze:Od tego doktora to trzymaj się z daleka :evil: I nie daj się!

Ale ten doktor wszystko wyleczy .......

Staram się nie dać ale mi sił brakuje......
IT'S OVER

Etiopia

Od: Pt gru 09, 2005 11:26

Post » Nie paź 31, 2010 0:08 Re: Nadciągnęły czarne chmury :-( Etiopia Koty i pies

Nala Tequila Psica lepiej .

Mufasa po chwilowej poprawie znowu zdziwia...... wymiotuje .ale wygląda mi na to ze go gardlo boli i go podrażnia.....

Najważniejsze że chłopak zrobił siku......

Dałam mu całą baterie leków i leży na termoforku.

Nie śpię bo boję się że coś się stanie....
IT'S OVER

Etiopia

Post » Śro lis 10, 2010 17:33 Re: Nadciągnęły czarne chmury :-( Etiopia Koty i pies

Mufasa paskud mocno kicha normalnie przerobie go na etole dla psicy czy cuś .....

Dostaje rutinoscorbin. Poza tym apetyt mu dopisuje.

Nalusia i Tequila w sumie oki......

Ja jeszcze dycham choć nie było zbyt wesoło :(

Muszę kupić immunodol dla kotów... Ech wiele rzeczy muszę....
IT'S OVER

Etiopia

Post » Pt lis 19, 2010 20:08 Re: Nadciągnęły czarne chmury :-( Etiopia Koty i pies

Koty wyzdrowiały było miło i spokojnie......

Za długo :cry: :cry:

Mufasa zerwał więzadło boczne w kolanie więzadło krzyżowe też niezbyt. Czeka nas wizyta u ortopedy rtg i najprawdopodobniej rekonstrukcja więzadła..... :cry: :cry:

Psica w środę idzie pod nóż......

Choinka trzeba odczyniać uroki .

Mam dość serdecznie :cry:
IT'S OVER

Etiopia

Post » Nie lis 21, 2010 23:23 Re: Nadciągnęły czarne chmury :-( Etiopia Koty i pies

Ostatnio edytowano Pon lis 22, 2010 12:00 przez Etiopia, łącznie edytowano 1 raz
IT'S OVER

Etiopia

Post » Pon lis 22, 2010 9:57 Re: Nadciągnęły czarne chmury :-( Etiopia Koty i pies

A ja to Mufasek grubasek zrobił? :(
Kciuki za psicę i za kotuchy, bardzo mocne!
Obrazek

Afatima

Od: Nie mar 02, 2008 12:33

Post » Pon lis 22, 2010 10:05 Re: Nadciągnęły czarne chmury :-( Etiopia Koty i pies

Też trzymam kciuki, Etiopia!

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Pon lis 22, 2010 12:35 Re: Nadciągnęły czarne chmury :-( Etiopia Koty i pies

Afatima pisze:A ja to Mufasek grubasek zrobił? :(
Kciuki za psicę i za kotuchy, bardzo mocne!

Jak to zrobił nie wiem ......

Nie było nikogo w domu psicy tez nie było więc nikt mu nie "pomógł"..

Wet powiedział że albo źle skoczył albo gdzieś łapą zawadził.
Jest jeszcze możliwość że któryś lek osłabił więzadła.
IT'S OVER

Etiopia

Post » Pon lis 22, 2010 13:09 Re: Nadciągnęły czarne chmury :-( Etiopia Koty i pies

Etiopia pisze:Wet powiedział że albo źle skoczył albo gdzieś łapą zawadził.
.

Takie rzeczy wbrew pozorom zdarzają się. Wcale nie tak znowu sporadycznie...

Za wszystkie sprawy :ok:

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Pon lis 22, 2010 13:11 Re: Nadciągnęły czarne chmury :-( Etiopia Koty i pies

Następny bazarek :

viewtopic.php?f=20&t=120439
IT'S OVER

Etiopia

Post » Czw lis 25, 2010 18:50 Re: Nadciągnęły czarne chmury :-( Etiopia Koty i pies

Psica wczoraj byla operowana przez 1,5 godziny.
ma duże cięcie na brzuchu i mniejsze nad łapą.

Jest zapakowana w kubraczek i kołnierz bo bardzo ja interesowało ciecie przy łapce lizała na szczęście nie zdążyła narozrabiać ...

Miała gorączkę więc Mufasa dzisiaj nie pojechał na wizytę u ortopedy :cry:
Bałam się psicę na kilka godzin zostawić samą...

Mam trzy tygodnie na zapłacenie faktury 450 zł mam a brakuje mi jeszcze 360 zł :cry:

Nala i Tequila w sumie ok apetyt dopisuje aż za bardzo...
IT'S OVER

Etiopia

Post » Pon gru 06, 2010 21:53 Re: Nadciągnęły czarne chmury :-( Etiopia Koty i pies

Sluchajcie, dostalam wiadomosc od Etiopii -dzis trafila do szpitala. Jak z niego wyjdzie na pewno dokona rozliczenia za bazarki i wysle fanty. Bardzo prosze w jej imieniu o cierpliwosc. Nie wiem dokladnie co sie stalo, wiem tylko, ze ostatnio zle sie czula i miala isc do lekarza wlasnie dzis. Pewnie ja od razu skierowal do szpitala.
Jutro do niej zadzwonie i jak tylko sie czegos wiecej dowiem dam Wam znac.
Prosze o kciuki i dobra energie dla niej i jej zwierzakow, duzo ostatnio wszyscy przeszli...
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Pon gru 06, 2010 21:57 Re: Nadciągnęły czarne chmury :-( Etiopia Koty i pies

Dużo zdrowia... popodrzucam aktualne bazarki.
Obrazek

Afatima

Od: Nie mar 02, 2008 12:33

Post » Czw gru 09, 2010 16:02 Re: Nadciągnęły czarne chmury :-( Etiopia Koty i pies

Hej hej

Jesteśmy spowrotem.

DZIUNIA NIE MA RAKA :!: :!: :placz: :placz: ze szczęścia

Doktor zdjął szwy, sprawdził brzuch i pobrał dużooooooo krwi.

Dziunia wspaniałomyślnie zdecydowała się wysikać i do badania poszedł świeżutki mocz.

Dzisiaj popołudniu /wieczorem będą wyniki dużej biochemii ( szczegółowej) i morfologia z rozmazem oraz badanie moczu z osadem oraz wynik wymazu z uszu znowu coś się dzieje..

Do Niemiec pojechał mocz i krew na Cystatyne C i Up/c.

Mamy stan zapalny gruczołu na ogonie na razie zastrzyki co trzy dni i maść sterydowa. Całkiem możliwe że gruczoł ten trzeba będzie usunąć ale na pewno nie w najbliższym czasie...

Bardzo proszę o kciuki żeby biochemia wyszła dobrze i żeby w morfologii nie było odchyleń.

No i żeby kurier nie zgubił, rozbił przesyłki i żeby cystatyna i up/c pokazały że nerki mamy wydolne.

Ja się idę położyć bo coś kiepsko się czuje.

Dostałam od doktora duży rabat :1luvu: Za wszystkie badania i za leki policzył tylko 210 złotych i mam odroczoną płatność do 30 grudnia - jakoś uskładam . Na Święta może być suchy chleb dla konia z wodą dla mnie ważniejsze jest życie i zdrowie moich sierściuszków które same sobie nie pomogą
IT'S OVER

Etiopia

Post » Czw gru 09, 2010 16:29 Re: Nadciągnęły czarne chmury :-( Etiopia Koty i pies

Witaj, Beatko :) Dobrze ze juz wrocilas.
Teraz pora zebys pomyslala tez o sobie, odpocznij nieco...
Najwazniejsze, ze nie ma nowotworu i ze kolejny etap leczenia rozpoczety. Co moglas, to zrobilas reszta nie zalezy juz od Ciebie... Wiec teraz pomysl o swoim zdrowiu :)

Moja wigilia tez bedzie wygladac podobnie, na pewno bede miec zupe grzybowa - dostalam sloik megapysznych megasuszonych grzybow od kolegi, a ze robie najlepsza zupe grzybowa na swiecie, to na pewno ona sie pojawi.
W tym roku przyjelam poglad ze skupiam sie na duchowym aspekcie Swiat, swietowania i relacjach z Ludzmi. Komercja won.

Damy rade, Etka.
Dobrego wieczoru ^
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

[poprzednia][następna]