Cm. Wolski - przygotowania do zimy.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 08, 2015 11:23 Re: kotyWola - nowi karmiciele PILNIE potrzebni!!!!

bagheera pisze:Jakoś zrozumiałam, że Syrenka się pojawiła

bo potem oglądałyśmy jej zdjęcia z Babonem. ale nie martw się na zapas, myślę że się pojawi!

Fleur

Od: Sob paź 01, 2005 21:51

Post » Śro gru 09, 2015 22:29 Re: kotyWola - nowi karmiciele PILNIE potrzebni!!!!

Dziś nie widziałam żadnych pingwinków. Były chyba 4 szare koty prawdopodobnie 3 czarne. Ruszały się, więc trudno mi było policzyć ;p
Za to tym razem wzięłam kuracze serca zamiast indyczych i szybko uznałam, że mam ich za mało :D Zrobiły furorę. Kojarzycie jeszcze jakieś mienso, co jest korzystne cenowo i nadawałoby się na posiłek cmentarniaczków? Bo nie zawsze mogę dostać kurze serducha...

Ponizej zdjęcia. Kłania się mistrz kadrowania i cropowania z trzęsącą się ręką.

Obrazek
Ten kiciuś uprzejmie usunął mi się z drogi. Jakiś szczupły taki.

Obrazek
Ooooo serca serca serca

Obrazek
Om nom nom

Obrazek
Fotka grupowa

Obrazek
Masz jeszcze te serca?

Mrozów, szczęśliwie, jeszcze nie ma.

Żarłoczny Babon

Od: Śro lut 25, 2015 14:40

Post » Czw gru 10, 2015 9:48 Re: kotyWola - nowi karmiciele PILNIE potrzebni!!!!

Żarłoczny Babon pisze:Dziś nie widziałam żadnych pingwinków. Były chyba 4 szare koty prawdopodobnie 3 czarne. Ruszały się, więc trudno mi było policzyć ;p
Za to tym razem wzięłam kuracze serca zamiast indyczych i szybko uznałam, że mam ich za mało :D Zrobiły furorę. Kojarzycie jeszcze jakieś mienso, co jest korzystne cenowo i nadawałoby się na posiłek cmentarniaczków? Bo nie zawsze mogę dostać kurze serducha...

Ponizej zdjęcia. Kłania się mistrz kadrowania i cropowania z trzęsącą się ręką.

Obrazek
Ten kiciuś uprzejmie usunął mi się z drogi. Jakiś szczupły taki.

Obrazek
Ooooo serca serca serca

Obrazek
Om nom nom

Obrazek
Fotka grupowa

Obrazek
Masz jeszcze te serca?

Mrozów, szczęśliwie, jeszcze nie ma.

I oby tak zostalo, bez mrozow :ok:
Babonie, ja robilam zima taki posilek dla kotuchow: gotowalam korpusy i udka kurze (czesto sa w promocji) , wydlubywalam miecho i w tym rosolku gotowalam ryz. To pakowalam do folii i jeszcze w miare cieple dowozilam na cmentarz. Koty jadly to bardzo chetnie. Zdrowe i pozywne.

alysia

Od: Pt sie 17, 2007 21:56

Post » Czw gru 10, 2015 17:00 Re: kotyWola - nowi karmiciele PILNIE potrzebni!!!!

Żarłoczny Babon pisze:Dziś nie widziałam żadnych pingwinków. Były chyba 4 szare koty prawdopodobnie 3 czarne. Ruszały się, więc trudno mi było policzyć ;p

dobrze, że się ruszały :lol:
czasem kupuję im wątróbkę, ale z tym bywa różnie w zależności od preferencji. np. pingwinka lubi, Filcak nie bardzo. uwielbiają mięso z kurczaka, ale to już drożej.

mam wieść: DUETU MIŁOSNEGO, AMOROZI I MUMINA, NIE MA JUŻ NA CMENTARZU.
od niedzieli znajdują się w szpitaliku, dzisiaj mają mieć gruntowny przegląd i badania krwi - uprasza się o mocne kciuki.
potem na tymczasowy tymczas idą do schronu w Milanówku. będą bezpieczne, syte i będzie im ciepło, ale niestety proces przyzwyczajania do ludzia w nowych warunkach, życia domowego będzie zatrzymany, biedaki pewnie będą smutne. prawdziwy dom tymczasowy, z prawdziwego zdarzenia byłby wybawieniem.
Duecik ma zaklepamny dom stały dla siebie, ale niestety nie wiadomo, kiedy będzie możliwa ich adopcja. Przez ten czas mogą spokojnie szukać innego domu, tymczasowego czy stałego - jeśli wcześniej trafi się ktoś ujęty ich wzajemną miłością i troską, "zaklepana opiekunka" zrzeknie się zaklepania dla ich dobra.

dziś potrzeba dużo kciuków za ich zdrowie, w następnej kolejności za przekonanie się do nowego życia i ludzia w innych okolicznościach niż cmentarne. jednocześnie bardzo ważny jest DT lub DS jak najszybciej.

Fleur

Post » Czw gru 10, 2015 20:30 Re: kotyWola - nowi karmiciele PILNIE potrzebni!!!!

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Czw gru 10, 2015 23:50 Re: kotyWola - nowi karmiciele PILNIE potrzebni!!!!

kciukow cala moc :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

alysia

Od: Pt sie 17, 2007 21:56

Post » Pt gru 11, 2015 9:42 Re: kotyWola - nowi karmiciele PILNIE potrzebni!!!!

Super! Za nowy stały dom :ok:
Dobrze by było jak najwięcej wolszczaków wyprowadzać z cmentarza czyli szukać im domów. Wiem, wiem - teoria.....
Jest ich tam dużo, zwracają uwagę ludzi, co nie wpływa pozytywnie na bezpieczeństwo.
Na innych cmentarzach koty nie skupiają się tak gromadnie w jednym miejscu. Np. na Powązkach bytują najwyżej po 2-3 w jednym miejscu.
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.
(Biblia, Księga Koheleta 3/19)

Prakseda

Od: Czw cze 16, 2005 10:35

Post » Pt gru 11, 2015 12:45 Re: kotyWola - nowi karmiciele PILNIE potrzebni!!!!

Fleur pisze:potem na tymczasowy tymczas idą do schronu w Milanówku.

nie wiem jak aktualnie, w zeszłym roku schron w Milanówku miał koty z białaczką - uważajcie. Zawoziłam tam sukę,rozmawiałam osobiście z kierowniczką,więc informacja sprawdzona.

tabo10

Od: Nie lip 31, 2011 14:24

Post » Pt gru 11, 2015 14:11 Re: kotyWola - nowi karmiciele PILNIE potrzebni!!!!

W Milanówku wszystkie koty mają kwarantannę i są testowane. A pozytywne (bo i z FIV się zdarzały) mieszkają w oddzielnych pomieszczeniach. W tej chwili kotów z FeLV nie ma w schronisku, ale gdy były, to środki ostrożności były wręcz przesadzone - miały oddzielne miski, gąbki do mycia naczyń i sprzęt do sprzątania, a zajmowała się nimi inna osoba niż pozostałymi kotami. Także nie ma powodów do niepokoju.

monikah

Od: Pt kwi 10, 2009 17:54

Post » Pt gru 11, 2015 23:23 Re: kotyWola - nowi karmiciele PILNIE potrzebni!!!!

Smutniej bez nich będzie...
A na Powązkach chyba nie ma aż tak zorganizowanego koteringu, więc i stołownicy inaczej
Obrazek Obrazek

bagheera

Od: Pt mar 11, 2011 20:22

Post » Sob gru 12, 2015 11:25 Re: kotyWola - nowi karmiciele PILNIE potrzebni!!!!

Prakseda pisze:(...)
Dobrze by było jak najwięcej wolszczaków wyprowadzać z cmentarza czyli szukać im domów. Wiem, wiem - teoria.....
Jest ich tam dużo, zwracają uwagę ludzi, co nie wpływa pozytywnie na bezpieczeństwo.
Na innych cmentarzach koty nie skupiają się tak gromadnie w jednym miejscu. Np. na Powązkach bytują najwyżej po 2-3 w jednym miejscu.

właśnie te myśli mi towarzyszyły.
ale teraz przyznam, że zaczęłam się łamać. oba koty na cmentarzu miziały się do nieprzytomności, wywracając się na lewą stronę. Amorkę dyźdałam po brzuszku w nieskończoność. ale teraz oba bardzo się boją, jak wyciągałam do nich rękę, chowały się w odległym kącie transportera. wierzę, że przy działaniu dobrego DT szybko by zaufały, ale w schronie akurat właśnie tego im zabraknie. na ten moment na pewno szczęśliwsze byłyby na cmentarzu.

ale z drugiej strony sprawa zaginięcia Nosi i podsłuchane urywki rozmowy o wywiezieniu kota z cmentarza latem. kiedy akurat zaginęła.

na cmentarzu już smutniej. koty na pewno za nimi tęsknią, bo duet miłosny nie tylko wobec siebie jest miłosny. ale przynajmniej mniejsza konkurencja o serca.

informacje mam takie, że ani Amorka, ani Mumin-Filip nie są zarażone FIV ani FeLV! :ok: :kotek: oba też mają zrobione zęby (tego, że Mumin musi byłam pewna, ale Amorka nie zdradzała tego po sobie).

tu biedne strachulce drugiego dnia w klinice, przed operacjami jeszcze:
Obrazek

Fleur

Post » Sob gru 12, 2015 12:08 Re: kotyWola - nowi karmiciele PILNIE potrzebni!!!!

zapodałam nowy bazarek, zapraszam! viewforum.php?f=20

Obrazek

Fleur

Post » Sob gru 12, 2015 14:20 Re: kotyWola - nowi karmiciele PILNIE potrzebni!!!!

Każde zabranie dzikusa z miejsca bytowania jest stresem. Ale bez tego etapu nie mają szans na lepsze życie. Więc lepiej było to zrobić teraz, póki koty są zdrowe, niż zabierać w marnym stanie, kiedy mimo troskliwego domku walka zostaje przegrana.
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Sob gru 12, 2015 21:20 Re: kotyWola - nowi karmiciele PILNIE potrzebni!!!!

monikah pisze:W Milanówku wszystkie koty mają kwarantannę i są testowane. A pozytywne (bo i z FIV się zdarzały) mieszkają w oddzielnych pomieszczeniach. W tej chwili kotów z FeLV nie ma w schronisku, ale gdy były, to środki ostrożności były wręcz przesadzone - miały oddzielne miski, gąbki do mycia naczyń i sprzęt do sprzątania, a zajmowała się nimi inna osoba niż pozostałymi kotami. Także nie ma powodów do niepokoju.

szkoda,że kierowniczka mówiła kompletnie co innego

tabo10

Post » Sob gru 12, 2015 21:26 Re: kotyWola - nowi karmiciele PILNIE potrzebni!!!!

mziel52 pisze:Każde zabranie dzikusa z miejsca bytowania jest stresem. Ale bez tego etapu nie mają szans na lepsze życie. Więc lepiej było to zrobić teraz, póki koty są zdrowe, niż zabierać w marnym stanie, kiedy mimo troskliwego domku walka zostaje przegrana.

cmentarz nie jest dorym miejscem dla nikogo żyjącego.

Fleur ,dobrze,że zostały zabrane z cmentarza.
Za nowy dom :ok:

tabo10

[poprzednia][następna]