2 kociaki ZDEFORMOWANE ŁAPKI+ 1za TM. MAJĄ DOMY

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lis 17, 2013 18:24 Re: 2 kociaki ZDEFORMOWANE ŁAPKI+ 1za TM.Pilnie $ na weta

Robię to na prośbę Justyny.
Maluchy są u mnie.
Tuptuś na początku:
Obrazek;Obrazek
Tuptuś dzisiaj:
Obrazek;Obrazek;Obrazek;Obrazek
Emilka na początku:
Obrazek;Obrazek
Emilka dzisiaj:
Obrazek;Obrazek;Obrazek;Obrazek

W czwartek były drugi raz zaszczepione a w poniedziałek zapodam im drugie odrobaczenie.
Maluchy już same jedzą, a właściwie pochłaniają jedzenie. Skutkiem tego mają już nieco zaokrąglone boczki, szczególnie u Tuptusia.
Leciutko utykają na lewe przednie łapki (czasem po zeskoczeniu z fotela lub łóżka).
Wszystko byłoby ok, gdyby nie kwestia czystości. Czasem załatwiają się do kuwety, czasem nie.
Przyniosłam z piwnicy klatkę i w nocy idą do klatki ale i tam czasem narobią na kocyk a nie do kuwety stojącej obok.
Tak samo siki. Poza klatką jest to samo więc na łóżku mam folię ale i tak ciągle mam pranie.
Mam nadzieję, że z czasem się nauczą czystości bo kto będzie chciał kotka, który nie uznaje kuwety.
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Nie lis 17, 2013 19:18 Re: 2 kociaki ZDEFORMOWANE ŁAPKI+ 1za TM.Pilnie $ na weta

Ładnie sie zaokrągliły. Może im żwirek w kuwecie nie pasuje. Może trzeba zostawaić tam trochę sików kupki żeby wiedziały ze tam się robi. Może dwie kuwety potrzebne.
Obrazek
Obrazek

Iburg

Od: Wto sty 04, 2005 21:52

Post » Nie lis 17, 2013 19:34 Re: 2 kociaki ZDEFORMOWANE ŁAPKI+ 1za TM.Pilnie $ na weta

Iburg pisze:Ładnie sie zaokrągliły. Może im żwirek w kuwecie nie pasuje. Może trzeba zostawaić tam trochę sików kupki żeby wiedziały ze tam się robi. Może dwie kuwety potrzebne.

Próbowałam już chyba wszystkiego. Zbierałam siki i kupki do kuwety, łapałam czasem maluchy "w trakcie" i zanosiłam do kuwety, wstawiłam do pokoju trzecią krytą kuwetę (dwie stoją w łazience a czwarta w ich klatce).
Nic nie pomaga. Żwirek używam eco bo przy takim stadzie jest najlepszym wyjściem.
Może trzeba trochę ziemi nasypać do kuwety albo piasku? już sama nie wiem.
Najlepsze jest to, że czasem je widuję w kuwecie a czasem "bezczelnie" na moich oczach sikają na łóżko.
Szkoda, bo już byli chętni na adopcję ale...
Może jednak wyrosną z tego, oby.
ObrazekObrazek

mar9

Post » Nie lis 17, 2013 20:10 Re: 2 kociaki ZDEFORMOWANE ŁAPKI+ 1za TM.Pilnie $ na weta

może się nauczą. moje bliźnięta bardzo długo uczyły się żeby nie lać mi pod biurko. Zresztą Filomena do dziś ma problemy z sikaniem obok kuwety i niestety ale najlepiej toleruje żwirek silikonowy więc muszę go kupować do jednej z kuwet :/

margoth82

Od: Pon lut 15, 2010 21:10

Post » Nie lis 17, 2013 20:26 Re: 2 kociaki ZDEFORMOWANE ŁAPKI+ 1za TM.Pilnie $ na weta

Najgorsze jest to, że one są takie słodkie, takie puchate kluseczki, że nie sposób się na nie gniewać.
Spojrzy takie cuś w oczy, wywali brzucho, zamruczy i cała "złość" mija.
Normalnie małe manipulanty :wink:
ObrazekObrazek

mar9

Post » Sob lis 23, 2013 8:43 Re: 2 kociaki ZDEFORMOWANE ŁAPKI+ 1za TM.Pilnie $ na weta

Jeśli mogę coś podpowiedzec, spróbuj zmienic żwirek. Mój obecny Rezydent Marian w domu tymczasowym miał ksywkę "lejek", bo namiętnie lał poza kuwetą, pomogła zmiana żwirku. Teraz jest Hrabią-Marianem, bo raczy siusiac tylko do żwirku bentonitowego, drobnoziarnistego, bezzapachowego (tzn. o naturalnym zapachu) :roll: Ale nigdy już nie zdarzyła mu się żadna kuwetkowa wpadka.
Może to, co mają w kuwecie nie kojarzy im się z naturalnym miejscem na siuuu?
Obrazek

mamamariana

Od: Wto paź 08, 2013 6:18

Post » Sob lis 23, 2013 14:17 Re: 2 kociaki ZDEFORMOWANE ŁAPKI+ 1za TM.Pilnie $ na weta

Poproszono mnie o podanie wpłat na maluchy, które otrzymałam za pośrednictwem Justyny.
Mało mnie na forum i na FB więc nie wiem, od kogo pochodzą wpłaty.
Podam to, co było napisanie na przelewach:
25.10.2013 r. 70,00 (maluchy od taizu)
28.10.2013 r. 180,00 (maluchy od taizu)
Bardzo, bardzo dziękuję w imieniu maluchów darczyńcy bądź darczyńcom. Pieniążki zostały spożytkowane dobrze, czy to na jedzonko czy na wizyty u weta.
Maluchy się coraz lepiej czują, coraz częściej chodzą do kuwety, jest więc nadzieja, że w końcu klatka na noc nie będzie potrzebna.
Postaram się przy następnej wizycie w sklepie kupić inny żwirek, dam go do jednej z kuwet i zobaczymy, czy to coś zmieni.
ObrazekObrazek

mar9

Post » Sob lis 23, 2013 19:24 Re: 2 kociaki ZDEFORMOWANE ŁAPKI+ 1za TM.Pilnie $ na weta

W dniu 4 listopada dokonałam przelewu z Funduszu Pokrzywkowego na kwotę 150 zł na konto Justyny, z przeznaczeniem na leczenie kociaków z tego wątku. W tytule napisałam że to od FP na leczenie kociaków. Takie konto do wpłaty zostało mi podane na pw.
Sprawdzałam przed chwilą czy nie pomyliłam numeru konta i czy pieniądze nie wróciły - ale nie, wszystko jest w porządku, pieniadze poszły. Bardzo proszę o ponowne sprawdzenie. Jestem skarbnikiem FP i jest to dla mnie niezręczna sytuacja.
Obrazek

Wolność, kocham i rozumiem. Wolności oddać nie umiem.(Chłopcy z Placu Broni)

MISIA- 1.06.2002 - 13.12.2012. Skarbie, gadułeczko moja. Bardzo mi Ciebie brak.
MIKITKA - 03.2002 - 13.07.2015. Tak bardzo mi żal.
FELUTEK - 03.2002 - 11.10.2015. Najcudowniejszy kot terapeutyczny.
OKRUNIA - 09.2002 - 16.08.2018. Śpij, skarbie kochany.
GACEK - 03.2014 - 22.06.2019. Wierny i mądry Przyjaciel.
TYGRYNIA - 05.2002 - 16.12.2020 .Maleńki koto-piesek.

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=153652 sprawdź zanim oddasz kota!

Ja-Ba

Od: Pt lis 07, 2008 23:23

Post » Sob lis 23, 2013 19:59 Re: 2 kociaki ZDEFORMOWANE ŁAPKI+ 1za TM.Pilnie $ na weta

Na moje konto wpłynęło to, co napisałam wyżej.
Wiem, że Justyna ma jakieś osobiste zawirowania, prawdopodobnie więc coś jej przeszkodziło, poczekajmy na nią, na pewno pieniążki się znajdą.
Justyna to uczciwy człowiek.
ObrazekObrazek

mar9

Post » Nie lis 24, 2013 13:39 Re: 2 kociaki ZDEFORMOWANE ŁAPKI+ 1za TM.Pilnie $ na weta

Zmiana żwirku zeby wypróbować ktory dobry to tez dobry pomysl. Może mieszkają jakies osoby w pobliżu które stosuja różne inne żwirki i mogłyby odsypac do siateczki troche różnego żwirku,żeby nie kupowac od razu całych paczek. Albo szukac na poczatek w małych paczkach.
Obrazek
Obrazek

Iburg

Od: Wto sty 04, 2005 21:52

Post » Nie lis 24, 2013 17:27 Re: 2 kociaki ZDEFORMOWANE ŁAPKI+ 1za TM.Pilnie $ na weta

Przelew poszedł teraz, nie zaglądałam nawet na konto.Przepraszam,ale mam ciężki okres i w ogóle nie myślałam o niczym.

justyna8585

Od: Śro wrz 10, 2008 10:49

Post » Nie lis 24, 2013 18:52 Re: 2 kociaki ZDEFORMOWANE ŁAPKI+ 1za TM.Pilnie $ na weta

Iburg pisze:Zmiana żwirku zeby wypróbować ktory dobry to tez dobry pomysl. Może mieszkają jakies osoby w pobliżu które stosuja różne inne żwirki i mogłyby odsypac do siateczki troche różnego żwirku,żeby nie kupowac od razu całych paczek. Albo szukac na poczatek w małych paczkach.

Ja mogę trochę silikonku podkraść Filomenie i podesłać z Rybnika albo Katowic.

margoth82

Od: Pon lut 15, 2010 21:10

Post » Pon lis 25, 2013 11:27 Re: 2 kociaki ZDEFORMOWANE ŁAPKI+ 1za TM.Pilnie $ na weta

Bardzo dziękuję za chęć "podkradania" żwirku własnym sierściuchom i wysłania do nas ale nie wiem, czy to się opłaca. Wysłanie pocztą? - opłata będzie droższa niż żwirek. Przywożenie z daleka? - benzyny też darmo nie leją na stacjach.
Poza tym ja mam duże kuwety (jedynie w klatce jest mała) i wchodzi do niej cała 5-kilowa paczka.
Dziś lub jutro będę w sklepie na zakupach to kupię i żwirek, tylko nie wiem, który najpierw, silikon czy benek?
Chyba wezmę benka bo silikonowy może ranić te biedne łaputki.
Ostatnio coraz częściej widuję w kuwecie Tuptusia a Emilka z kolei jak siknie na łóżko to zaraz ucieka na tych swoich krótkich nóżkach. Wie szelma mała, że robi źle a jednak... no nic, w końcu się nauczy, moje niesforne dziewczynisko :wink:
ObrazekObrazek

mar9

Post » Czw lis 28, 2013 15:41 Re: 2 kociaki ZDEFORMOWANE ŁAPKI+ 1za TM.Pilnie $ na weta

Sorry ale dopiero dziś weszłam na konto i jest wpłata.
Pod datą 25.11.2013 r. jest wpłata 150,00 od Justyny z dopiskiem: Fundusz Pokrzywkowy.
Jeszcze raz bardzo, bardzo dziękujemy. :1luvu:
Ps. testujemy żwirek bentonitowy.
Tuptuś już regularnie chodzi do kuwetki więc dziś pierwszą noc spędził "na wolności", Emilka jeszcze miewa wpadki choć też coraz częściej ją widuję w kuwecie. Idzie na lepsze :mrgreen:
ObrazekObrazek

mar9

Post » Nie gru 01, 2013 19:53 Re: 2 kociaki ZDEFORMOWANE ŁAPKI+ 1za TM.Pilnie $ na weta

podniose.....

justyna8585

Od: Śro wrz 10, 2008 10:49

[poprzednia][następna]