PKDT -DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (18)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 09, 2011 10:13 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (9)

To jest tak, że jednak większość z nas patrzy na problem koci bardziej globalnie i to nie chodzi o to, że tej jednej czy drugiej kotce można było pozwolić urodzić, może i udało by się odchowac młode i znaleźć im dobre domy, ale większość z nas, które co i rusz muszą podejmować decyzje czy jakiemuś kotu szukac dt (gdzie oczywiście miejsc brakuje) czy zostawić na podwórku bo jeszcze sobie poradzi, jednak myśli się trochę tak, że te kociaki co się urodzą to zablokują miejsce w dt na wiele tygodni, a potem zajmą miejsca w ds innym kotom, które już są na tym świecie, to jest brutalne ale taka jest prawda.

Moja mama patrzy na to bardziej wybiórczo ona w tamtym momencie widziała tylko tą jedną kotkę, której nawet oferowała dt z opcją odchowania kociąt, choć sama też ma trochę tymczasów, dzięki oczywiście tym genialnym karmicielkom, które jej przynoszą kociaki od lat, zbuntowałam mamę konkretnie, że tak być nie może, żeby nadal od nich przyjmowała kociaki, jeśli one nie rozwiążą konkretnie i ostatecznie kwestii sterylek, bo to bez sensu jest, tak można latami i bez żadnego efektu.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Śro mar 09, 2011 12:27 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (9)

Pisałam już wcześniej, że Fregatka jest niewyraźna od jakiegoś czasu, niestety od 2 dni nie ma już całkiem apetytu, ledwie coś tam skubnie jak jej pod nos przynieść, do ogólnego kamienia przestała przychodzić w poniedziałek, ma biegunkę, jest osłabiona, była u weta, będą różne testy i badania, jednak wyniki będziemy znać w piątek. Sytuacja wygląda niedobrze, a wszystko pogarsza to, że jest bardzo trudno obsługiwalna, cały czas straszny dzikus. Musiałam ją zamknąć w łazience aby mieć kontrolę ile je i wydala.

Burasia po poniedziałkowym zabiegu była na kontroli - wszystko jest w jaknajlepszym porządku.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Śro mar 09, 2011 14:55 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (9)

Biedna Fregatka :( oby to nie było nic poważnego, kciuki za dziewczynkę :ok: super, że z Buraską wszystko ok :) pozdrowionka

AleksH

Od: Pt lut 04, 2011 16:21

Post » Czw mar 10, 2011 21:01 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (9)

Z Fregatką jest dziwna sprawa, biegunka samoistnie ustąpiła, kotka jest osłabiona i odwodniona ale je, niewiele ale je, fiv/felv ujemne, pp-ujemne, jutro będa wyniki morfologii i biochemii, została dziś nawodniona.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Czw mar 10, 2011 21:14 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (9)

Kurka, zeby to FIP nie byl albo jakies inne cholerstwo :roll: mam nadzieje ze wydobrzeje.
A burasia wiedzialam ze bedzie sie swietnie czula, te porody i ciaze sa mega obciazajace dla organizmu heh, sterylka to dla nich blogoslawienstwo, najlepsze co czlowiek moze im ofiarowac.
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Czw mar 10, 2011 21:29 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (9)

Wet nie stwierdził płynu w jamie brzusznej, mam nadzieję, że nie fip, ale wykluczyć nie można... nie wiem, zobaczymy...na razie możemy tylko czekać.

Burasia si, dostała na imie Viki, jest naprawdę młodziutka, ma taki jeszcze kocięcy pyszczek niwinny, nawet już nic po niej nie widać, tak ładnie jej się ten brzuch wstąpił, ładnie je i biega.

Biała Koko ciągle obsmarkana, ale dziś dopiero piątą dawke antybiotyku dostała, a jest taka mądra kicia, że wie, że jak jej nosek czyszczę to potem jej lepiej, że teraz normalnie sama pysio nadstawia, żeby smorgle wytrzeć :D Kochaniutka jest. Takie koty to można obsługiwać, zero pazurków, wszystko daje sobie robić, oczki zakraplać, lekarstwo podawać.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Czw mar 10, 2011 21:34 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (9)

Moniko, Fip moze byc i bezwysiekowy, moze sie rozwijac wiele miesiecy zanim uderzy, objawy moga byc rozne i nietypowe, najbardziej mnie niepokoi ten jej przewlekly jak mowilas stan bycia niewyrazna i teraz to podlamanie...heh...no ale nie ma co gdybac, bo to moze byc tak naprawde wszytsko :roll:

Biala Coco Chanel anioleczek Ci sie trafila...moze Angel powinna sie nazywac? ;) :kotek:
Obrazek

Marea

Post » Pt mar 11, 2011 0:07 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (9)

Wet nie wyklucza fip, ale też ma jednoznacznych objawów, na dziś tak niewiele wiadomo, że własciwie nic nie wiemy.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pt mar 11, 2011 20:22 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (9)

Wyniki Fregatka ma niezłe, nerki, watroba pracują bardzo dobrze, morfologia może nie super super ale w normach, leukocyty podwyższone - prawdopodobnie stan zapalny, jedziemy z silnym antybiotykiem i generalnie tyle... a gdzie ten stan zapalny?, prawdopodobnie jednak drogi oddechowe, choć osłuchowo źle nie jest, oby pomogło.

Oddałam Kromkę do adopcji. Jestem strasznie zestresowana (Kromka na pewno jeszcze bardziej) bo ona tak długo była u mnie (od 20.10.2010), tyle przeszła, czuję się podle jak oddaję koty, które tak długo były u mnie, tak jakbym je zdradzała, wyrzucała z domu, który stał się ich domem...
Ona na pewno będzie bardzo przeżywać, uprzedziłam o tym opiekunkę, mówiłam, że na pewno to będzie co najmniej kilka tygodni zanim ona się przyzwyczai, mam nadzieję że sprawy jakoś się ułożą, na razie serce mi krwawi, płakać się chce, nasz Kromalek-świrek czy ona się odnajdzie w nowym domu?
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pt mar 11, 2011 21:02 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (9)

Wspaniałe wieści, podczytywałam o Fregatce i po ciuchu kciuki trzymałam i trzymam nadal za poprawe :D a co do Kromeczki to się chyba nie da inaczej, w końcu ją przygarnęłaś, wyleczyłaś, pokochałaś, gdyby nie Ty nie wiadomo jakby z nią było, a tak teraz dzięki Tobie może będzie miała swój własny wymarzony dom :1luvu: i kciuki za to :D pozdrawiamy zdrówka życzymy, ja i moje dwie chorutki :D

AleksH

Od: Pt lut 04, 2011 16:21

Post » Pt mar 11, 2011 22:17 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (9)

Kurka, mam nadzieje ze Kromeczka odpedzi Twoje zle demony ;) i chwila momento w nowym domku sie odnajdzie, naladowalas w jej "plecaczek" duzo miłości, z takim ekwipunkiem musi byc dobrze ;)

Dobrze ze wyniki Fregatki sa w normach, oby sie wykaraskala z tego :roll:
Obrazek

Marea

Post » Sob mar 12, 2011 20:19 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (9)

Bialutka Coco przestała smarkać :D :ok: dzięki temu zaczyna być bialutka i czysta, niestety od antybiotyku trochę wylazi jej grzybek :roll:
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Nie mar 13, 2011 9:34 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (9)

Dzisiaj śniło mi się, że wyadoptowałam Filipkę i Kitkę do wymarzonego domu, po czym obudziłam się z Filipką przytuloną do mojej głowy, ehhh...

Za to Fregatka jakby lepiej, dziś sama przyszła do kuchni na śniadanko.

Kromeczka w nowym domu oczywiscie się stresuje, nie je i nasikała na podłogę :roll: Biedactwo.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Nie mar 13, 2011 19:38 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (9)

Fregatka ładnie zjadła na kolację 3 spore kawałki mięska, chyba jest lepiej :D antybiotyk chyba robi swoje.

Piękną wiosnę mamy, ciepło się zrobiło, zaczynamy powoli sezon tarasowy.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pon mar 14, 2011 10:12 Re: DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (9)

A to jest Lisek teraz Honzik:
Obrazek
Ma najcudowniejszy dom jaki można było dla niego wymarzyć :D

Kromeczka w nowym domu nieźle, już ma apetyt, załatwia się do kuwety, nawet ociera się o ludzi, tylko w nocy tęsknie pomiaukuje, pewnie tęskni za domem i za kotami...

Wypuściłam dziś Szipkę, przepiękna trikolorka, ale taka wiosna się zrobiła, nie miałam serca dalej trzymać jej w zmknięciu, bo i tak nic nie wskazywało że ona się oswoi. Jej siostra ma jutro sterylkę u Zaleskich, po sterylce wróci jeszcze na kilka dni do mnie i też do wypuszczenia.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

[poprzednia][następna]