Nim będzie za późnoSchŁódź. Psysio- zły kot?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 12, 2011 9:30 Re: Nim będzie za późnoSchŁódź. Likier['] Pelasia umarła...

Nagłasniać bo inaczej nie bedzie żadnego skutku. tylko nagłosnienie i publiczny wstyd działaja na zwyrodnialców
JS + 25 :kotek:

Maria Szczyglińska

Od: Pt gru 03, 2010 14:58

Post » Śro sty 12, 2011 10:46 Re: Nim będzie za późnoSchŁódź. Likier['] Pelasia umarła...

:cry:
brak słów...jak tu nie wstydzić się że się jest człowiekiem

śpij spokojnie maleńka :cry:
[*]
[*]Bazyl - przepraszam...dziękuję że byłeś
[*]Fibi - wybacz mi...

kasiek252

Od: Śro sty 06, 2010 12:12

Post » Śro sty 12, 2011 11:02 Re: Nim będzie za późnoSchŁódź. Likier['] Pelasia umarła...

No ja tez czekam na decyzję.

Shirin wklej tekst tego co napisałaś, może coś się doda jeszcze, może do większej liczby mediów wyślemy.
Osoba z Łodzi znająca sprawę do kontaktów pilnie poszukiwana (Shirin jesteś z Łodzi? znasz sprawę ze szczegółami?)
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro sty 12, 2011 11:09 Re: Nim będzie za późnoSchŁódź. Likier['] Pelasia umarła...

Kroki prawne krokami prawnymi, chyba jednak równolegle zgłoszenie sprawy tvn24 nie zaszkodzi?
Wstyd - najgorszy, najbolesniejszy kiedy do drzwi Pani zapuka ekipa i poprosi o parę słów.
Moimzdaniem nie wolno zrezygnować z tej szansy nagłośnienia sprawy.
Pelasia umarła cichutko; teraz my się cichutko zastanawiamy...

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Śro sty 12, 2011 11:22 Re: Nim będzie za późnoSchŁódź. Likier['] Pelasia umarła...

Popieram kontakt i przekazanie informacji do tvn24 :!:

Nie chodzi mi o refleksje tej pani nad tym co zrobiła, gdyż pelasia chorowała długo i gdyby pani była refleksyjna to by się nią wczesniej zajęła - skoro tego nie zrobiła to znaczy, ze refleksyjna nie jest i wniosków nie wyciągnie - przynajmniej ja na to nie liczę. Ale bardzo chcę, aby miała jak najwięcej kłopotów, zamieszania wokół własnej osoby, była wypytywana własnie np. przez dziennikarzy itp żeby podczuła to na własnej skorze. Kara nawet 1000zł, nawet jeśli jej nie dotknie bezpośrednio "po kieszeni" to fakt jej otrzymania już może miec znaczenie.. czyli im więcej rzeczy które ją wspotka "w związku z tym kotem" tym lepiej..

Moje nocne wypowiedzi dotyczyły tylko tego, żeby nasze forumowe działania były spójne i nie weszły w drogę działaniom podjętym przez schronisko... tylko o to mi chodziło, choć może niezbyt jasno się wypowiedziałam...

No i ciągle postuluje jednak o nowy wątek bądź przeformułowanie tego na wątek walki o beznadziejnymi ludźmi w imię/dla Pelasi - a założenie nowego z cyklu "nim będzie za późno..".
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Śro sty 12, 2011 11:25 Re: Nim będzie za późnoSchŁódź. Likier['] Pelasia umarła...

Plan miałam taki, żeby wkleić zdjęcia, te z allegro a do nich dołączyć ten oto tekst:

"W takim stanie została do łódzkiego schroniska zwrócona Pelasia, zaadoptowana stamtąd jako kociak i potraktowana przez nową właścicielkę tak, jak pokazują zdjęcia. Mimo błyskawicznej reakcji dyrekcji schroniska, fachowej opieki medycznej i pełnej mobilizacji facebookowiczów, którzy znaleźli kici nowy dom, nie udało się jej uratować. Media często podają informacje o zwierzętach odebranych sadystom, dręczycielom lub nieodpowiedzialnym opiekunom, tu sytuacja jest tym tragiczniejsza, że człowiek, który świadomie podjął się adopcji, skazał Pelasię na okrutną, powolną śmierć w męczarniach przez swoją bezduszność. Ludziom bezwzględnie należy pokazać, że zwierzę to nie zabawka, że decyzja o przyjęciu go pod swój dach powinna być przemyślana. Proszę o zainteresowanie sprawą, niestety polskie prawo jest zbyt łagodne dla osób, dokonujących podobnych czynów, więcej może zdziałać wstyd, jaki towarzyszy nagłośnieniu podobnych przypadków."

Nie jestem z Łodzi, dlatego wolałam pisać bez wdawania się w szczegóły, które najlepiej znają osoby mające bezpośredni kontakt z tą babą.
Ostatnio edytowano Śro sty 12, 2011 11:33 przez Shirin, łącznie edytowano 1 raz
Właśnie doszłam do wniosku, że szczytem miłości człowieka do kota jest to, że gdy kot obsika Ci nowe fioletowe rajstopy, zaczynasz się z tego śmiać :)

Shirin

Od: Wto sty 11, 2011 11:59

Post » Śro sty 12, 2011 11:29 Re: Nim będzie za późnoSchŁódź. Likier['] Pelasia umarła...

Podreśl bardziej, ze Pani adoptowała kotkę, zrobila z nią to co zrobiła, a nastepnie zwróciła do schroniska!

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Śro sty 12, 2011 11:34 Re: Nim będzie za późnoSchŁódź. Likier['] Pelasia umarła...

Jest w pierwszym zdaniu, nie ma co się powtarzać - dopisałam tylko, że schronisko łódzkie, żeby było wiadomo skąd kicia była.

Shirin

Post » Śro sty 12, 2011 12:08 Re: Nim będzie za późnoSchŁódź. Likier['] Pelasia umarła...

zanim wyślecie cokolwiek,
koniecznie skontaktujcie się z CC
Ania zna fakty
i wiadomo tez że
sprawa jest zgłoszona w prokuraturze
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Śro sty 12, 2011 12:14 Re: Nim będzie za późnoSchŁódź. Likier['] Pelasia umarła...

Co to jest CC? Właśnie dlatego nic nie wysyłam, że czekam na jakieś info od osób, które zajmowały się Pelasią w ostatnich dniach - mam nadzieję, że pojawią się w tym wątku.

Shirin

Post » Śro sty 12, 2011 12:17 Re: Nim będzie za późnoSchŁódź. Likier['] Pelasia umarła...

Shirin pisze:Co to jest CC?

Raczej kto. To forumowa CoolCaty
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Śro sty 12, 2011 12:20 Re: Nim będzie za późnoSchŁódź. Likier['] Pelasia umarła...

Shirin pisze:Właśnie dlatego nic nie wysyłam, że czekam na jakieś info od osób, które zajmowały się Pelasią w ostatnich dniach - mam nadzieję, że pojawią się w tym wątku.

do CoolCaty najlepiej wysłać pw, bo jest bardzo zajętą osobą i zwyczajnie może nie zajrzeć do wątku. dlatego jednocześnie wyślij pw np. do Duszka686. jeśli CC nie zajrzy, to będzie mieć info od Duszka i z pewnością zajmie stanowisko w sprawie.
****** Atan ['] 21.02.2001 - 21.10.2013 ****** Lideczka ['] 2006 - 21.04.2015 ****** Ares ['] 02.12.2013 - 03.06.2016 ****** SaBunia 2006 - 31.10.2017 pękło mi serce

atla

Od: Wto wrz 29, 2009 8:20

Post » Śro sty 12, 2011 12:37 Re: Nim będzie za późnoSchŁódź. Likier['] Pelasia umarła...

Przeczytałam cały wątek i ryczę od wczoraj. Nie powiem czego życzę tej babie , bo brakuje mi okreslenia na karę za takie czyny wobec drugiej istoty. Wczoraj miałam piekny dzień , bo udało mi się znaleźć domek dla małej kici, która się wczoraj do mnie przybląkała ( dzięki Waszej pomocy , a szczególnie Duszka, od której dostałam telefon do pana co chcial zaadoptowac kotka). Wczoraj także chcąc podziękować Duszkowi trafiłam na Pelasiowy link - nie czytałam go wcześniej) no i radośc po udanym dniu zamieniła się w smutek. Babo i inni którzy krzywdzą aby nigdy nie znaznali spokoju a każda krzywda niech wraca do nich ze zdwojona siłą. Skąd u ludzi tyle podłości.

anka22

Od: Wto wrz 09, 2008 11:47

Post » Śro sty 12, 2011 12:48 Re: Nim będzie za późnoSchŁódź. Likier['] Pelasia umarła...

Ok, mam już wszystkie namiary jakie trzeba, będę się kontaktować z opiekunami Pelasi i poinformuję o dalszych krokach.
Właśnie doszłam do wniosku, że szczytem miłości człowieka do kota jest to, że gdy kot obsika Ci nowe fioletowe rajstopy, zaczynasz się z tego śmiać :)

Shirin

Post » Śro sty 12, 2011 13:01 Re: Nim będzie za późnoSchŁódź. Likier['] Pelasia umarła...

mam nadzieję że ten babsztyl dostanie ostro po dupsku za to co zrobił... :(
Ostatnio edytowano Śro sty 12, 2011 13:02 przez isollde, łącznie edytowano 2 razy
ObrazekObrazekObrazek

isollde

Od: Pon maja 11, 2009 19:24

[poprzednia][następna]