Jaskół-Nieśmiałek, Antoś, Kedi-szukamy domków!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 09, 2011 21:19 Re: Jaskół(leczymy), Sami(kochamy)Inka ALARM!!!POMOCY!!!

Tytuł: Sami – kot po przejściach szuka nowego domu :)
Sami
Jeśli jesteś zdecydowany na jednego, DUŻEGO kota...
Jeśli sporo wiesz o kocich zachowaniach...
Jeśli niekoniecznie chcesz kota-ciapę...
Jeśli niestraszne Ci podgryzanie w ferworze zabawy...
Jeśli kocie mruczenie jest dla Ciebie nagrodą a nie kocią powinnością...
Jeśli niestraszny Ci bardzo inteligentny kot...
Jeśli jesteś w stanie przeboleć włamania do szafek...
Jeśli masz świadomość, że kot może zachorować i czasami trzeba ponieść koszta na leczenie...
Jeśli chcesz dać dom kotu, który potrzebuje swojego WŁASNEGO człowieka...
Jeśli po prostu chcesz pomóc kotu, który znalazł się na życiowym zakręcie...
... to Sami czeka na Ciebie w domu tymczasowym

Sami to kotek, któremu zawalił się świat. Znalazł się w miejscu, w którym nie powinien był się znaleźć. W łódzkim schronisku.

Niestety inne koty go biły i został przeniesiony do odosobnionej klatki. Stres i przerażenie zrobiły swoje. Po miesiącu pobytu w schronisku to już nie był ten sam kot. Wychudzony, stracił połowę swojej masy. Musiał być karmiony siłą.

Sami doszedł do siebie w domu tymczasowym. Nadrobił całkowicie straconą masę ciała.
Kocurek jest wykastrowany, zaszczepiony, odpchlony, odrobaczony, zwalczyliśmy grzybicę.
Sami wspaniale korzysta z kuwety.
Uwielbia mizianki i włazi na kolanka domagając się pieszczot.

Najlepiej, aby był kocim jedynakiem, ponieważ po traumie schroniskowej źle reaguje na inne dorosłe koty.

Kot przebywa obecnie w Turku (wielkopolskie). Przy adopcji wymagane podpisanie umowy adopcyjnej.

Kontakt w sprawie adopcji:
Kasia
mail: kasiakom@poczta.onet.pl
tel: 501-190-051
Wersja krótsza:
Tytuł: Sami – kotek po przejściach szuka szczęścia :)
Sami to młody kocurek, któremu zawalił się świat. Kot został oddany do schroniska, gdzie sterroryzowany przez inne koty postanowił umrzeć. Znalazły się osoby, które na to nie pozwoliły. Kot trafił do domu tymczasowego, gdzie doszedł do siebie.
Teraz jest gotowy do adopcji. Jest wykastrowany, zaszczepiony (także przeciwko grzybicy), regularnie odpchlany i odrobaczany. Bezbłędnie korzysta z kuwety, nie marudzi przy jedzeniu, potrafi korzystać z kociej fontanny.
Ze względu na przejścia idealny byłby dla niego domek niewychodzący bez innych kotów.
Sami to kot bardzo inteligentny, który kocha człowieka i chętnie towarzyszy mu we wszystkich domowych czynnościach.
Przy adopcji wymagane podpisanie umowy adopcyjnej.
Kot przebywa obecnie w Turku (wielkopolskie), możliwość transportu w promieniu 50 km.
Kontakt: mail: kasiakom@poczta.onet.pl, tel: 501-190-051
ObrazekObrazek
Obrazek

kasiakom

Od: Śro maja 03, 2006 20:55

Post » Czw lut 10, 2011 11:40 Re: Jaskół(leczymy), Sami(kochamy)Inka ALARM!!!POMOCY!!!

to pierwsze, dłuższe - jest już od dawna na naszych portalach. Dodałaś dopisek z tym jedynakiem. Dorzucę jeszcze o tym transporcie i podmienimy, bo może to mieć znaczenie.

Ech... taki fajny kot... i nikt nie pyta... nie rozumiem... :( :( :(
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Od: Śro lut 18, 2009 15:16

Post » Sob lut 19, 2011 15:45 Re: Jaskół(leczymy), Sami(kochamy)Inka ALARM!!!POMOCY!!!

co u Was?
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Sob lut 19, 2011 18:23 Re: Jaskół(leczymy), Sami(kochamy)Inka ALARM!!!POMOCY!!!

Badania wymazów z uszu zrobione. I co - i nic :evil: Tzn. prawie nic. U Jaskóła nic nie wyrosło, u Inusi paciorkowiec.
Stawiamy więc znowu na świerzbowca. Próbki będą pobrane jutro i zbadane pod mikroskopem w poniedziałek.
Kurna no :(
Jutro robię zdjęcia całej ferajnie.
ObrazekObrazek
Obrazek

kasiakom

Post » Sob lut 26, 2011 16:29 Re: Jaskół(leczymy), Sami(kochamy)Inka ALARM!!!POMOCY!!!

co u Was?
Obrazek

czarno-czarni

Post » Sob lut 26, 2011 16:39 Re: Jaskół(leczymy), Sami(kochamy)Inka ALARM!!!POMOCY!!!

Chyba mnie myślami ściągnęłaś :wink:
Przedwczoraj pobrałam jeszcze raz próbkę z ucha Jaskóła i dalam na badanie pod mikroskopem w stronę świerzba. W pon pewnie będę wiedziała co i jak.
Obu kotom nadal czyszczę uszka. Inulce na razie zamiast oridermylu zapodaję dicortineff-vet, bo ma neomycynę, a paciorkowiec na to wrażliwy.
Zdjęcia mam od zeszłego weekendu, oczywiście mam niedoczas :roll:
Posprzątam nieco w chcacie i się tym zajmę.
Miałam zapytania o Inulkę, ale raz dziewczyna chciała ją na jedynaczkę, to proponowałam w pakiecie np. z Antkiem, albo Samiego jako jedynaka, widziałyśmy się nawet na skype. Niestety przestała się odzywać :( Szkoda, bo domek wydawał się być bardzo fajny.
Jeszcze był jeden konkretny, uświadomiony domek, też pytał i Inusię. Proponowałam ją na dokocenie (bo chcieli i tak brać 2 koty), lub w dwupaku z Antosiem lub Jaskółem. Państwo znaleźli dwupak w potrzebie, więc fajnie, że jakieś bidulki mają fajny dom.
ObrazekObrazek
Obrazek

kasiakom

Post » Sob lut 26, 2011 20:15 Re: Jaskół(leczymy), Sami(kochamy)Inka ALARM!!!POMOCY!!!

Inusi chyba się poszczęściło :)
Najpóźniej za 2 tyg powinna być w nowym domku :)
Tylko leczymy te uszyska :roll:
ObrazekObrazek
Obrazek

kasiakom

Post » Sob lut 26, 2011 20:27 Re: Jaskół(leczymy), Sami(kochamy)Inka ALARM!!!POMOCY!!!

:piwa:
Obrazek

czarno-czarni

Post » Nie lut 27, 2011 8:48 Re: Jaskół(leczymy), Sami(kochamy)Inka ALARM!!!POMOCY!!!

oj to trzymam kciuki za szczęśliwy finał :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Nie lut 27, 2011 10:20 Re: Jaskół(leczymy), Sami(kochamy)Inka ALARM!!!POMOCY!!!

przyłączę się :ok:
Oby jeszcze łódzkim chłopcom się poszczęściło :kotek: :kotek:
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Od: Śro lut 18, 2009 15:16

Post » Nie lut 27, 2011 10:34 Re: Jaskół(leczymy), Sami(kochamy)Inka ALARM!!!POMOCY!!!

Domek przeczytał wątek na miau :)
Domek być może weźmie dwupak. Muszę tu wstawić zdjęcia wszystkich kawalerów na wydaniu, żeby domek miał ogląd.
Domku ujawnij się jak będziesz :ok:
ObrazekObrazek
Obrazek

kasiakom

Post » Nie lut 27, 2011 10:57 Re: Jaskół(leczymy), Sami(kochamy)Inka ALARM!!!POMOCY!!!

zaciskam kciuki, żeby się udało :ok:

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Nie lut 27, 2011 13:16 Re: Jaskół(leczymy), Sami(kochamy)Inka ALARM!!!POMOCY!!!

Domku oto kotostan u mnie :)
Marcina Cira
ObrazekObrazekObrazek
Jaskół
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazek
Obrazek
Kedi zwany Grubym Zdzichem
ObrazekObrazek
Kedi z Samim
Obrazek
Sami
Obrazek
Pokot
Obrazek
Szaraki
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Obrazek

kasiakom

Post » Nie lut 27, 2011 16:58 Re: Jaskół(leczymy), Sami(kochamy)Inka ALARM! Zdj. str. 49!

No witam witam :P
Ja domek, czyli Monika :)
Inusie zobaczyliśmy wczoraj i odrazu wstrzeliła nam się w serducha, spontan jak zwykle my, telefon do Kasi i Inulcia jest dla nas :D
Potem wrzuce zdjątka moich dzieci czterołapnych a póki co dzwonie do Kasi w pilnej sprawie :D
Niemal założyć się jestem gotów,
bo wątpliwości moich to nie budzi,
że gdzie jest dom szczęśliwych kotów,
tam jest i dom szczęśliwych ludzi.

MonikaS73

Od: Nie lut 27, 2011 16:45

Post » Nie lut 27, 2011 17:04 Re: Jaskół(leczymy), Sami(kochamy)Inka ALARM! Zdj. str. 49!

No ok telefon do Kasi wykonany :D

Inusia pakuje już walizki :1luvu: nie będziemy czekać dwóch tygodni bo przecież się nie doczekam :ryk:
z uszkami damy sobie radę nie takie chorubska przeganialiśmy na amen :D

ok nie będę się rozpisywała bo nasza dziewczynka na nas czeka :D

odezwiemy się jak wrócimy z tymczasa Inusiowego :D

PS dam Wam dziewczynki i chłopcy linka do forum gdzie moje dzieci mają swoją galerie :D

http://galeria.animalia.pl/MonikaS73
Niemal założyć się jestem gotów,
bo wątpliwości moich to nie budzi,
że gdzie jest dom szczęśliwych kotów,
tam jest i dom szczęśliwych ludzi.

MonikaS73

Od: Nie lut 27, 2011 16:45

[poprzednia][następna]