Maciuś - JEST OFERTA DT, WIELKA PROŚBA O ZŁAPANIE MACIUSIA!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 19, 2012 15:31 Re: Maciuś ZAGINĄŁ W OLSZTYNIE, WIELKA PROŚBA O POMOC W ŁAPA

dzikak pisze:Byłam wczoraj na Nagórkach w dzień. Nie widziałam Maciusia, ani żadnego innego kota. Podsypałam trochę karmy w miejscach, gdzie był widywany. Czekam na informację od Darii. Chciałabym się z nią umówić po zmroku i wtedy szukać. Ewentualnie w miarę możliwości po telefonie, że był widziany, też mogę podjechać i pomóc łapać. Nie wiem, myślałam też o ogłoszeniach z nagrodą za pomoc w złapaniu. Co tym myślicie?

Tu chyba sa potrzebne osoby które maja jakiekolwiek pojęcie o łapaniu kotów.

Daria jak łapanie Maciusia, jakoś nie doczytałam czy współpracujesz z dzikak.
joanna3113

Post » Pon paź 22, 2012 12:09 Re: Maciuś ZAGINĄŁ W OLSZTYNIE, WIELKA PROŚBA O POMOC W ŁAPA

Czy teraz ma choć tyle, ile miał tu ? :cry:

Obrazek

dana.b

Od: Śro lis 09, 2011 12:01

Post » Pon paź 22, 2012 14:23 Re: Maciuś ZAGINĄŁ W OLSZTYNIE, WIELKA PROŚBA O POMOC W ŁAPA

Przecież na forum są wręcz specjaliści od łapania - może się popytać? Łapali koty, które nie były wcześniej namierzone, a Maciuś jakiś czas był widywany - to zmarnowany czas?
Ktoś by coś napisał może???
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pon paź 22, 2012 16:07 Re: Maciuś ZAGINĄŁ W OLSZTYNIE, WIELKA PROŚBA O POMOC W ŁAPA

Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka.

Czy jest osoba, która może przetłumaczyć mi to zdanie? Ja ostatnio niewiele rozumiem :roll:
joanna3113

Post » Pon paź 22, 2012 18:08 Re: Maciuś ZAGINĄŁ W OLSZTYNIE, WIELKA PROŚBA O POMOC W ŁAPA

Możliwe, że wiem gdzie jest Maciuś. Pojechałam do zgłoszenia o Wenus, ale to nie była ona. Porozmawiałam chwilę z pracownikami restauracji w HB i pokazali mi zdjęcie kota. Nie była to Wenus na pewno, ponadto Pan powiedział, że to kocur. Dzisiaj jakoś tak zerknęłam na zdjęcia Maćka i jest bardzo podobny do tego zdjęcia które mi pokazał tamten Pan. Ci pracownicy mówili, że kot jest w okolicy od jakichś dwóch miesięcy i go dokarmiają, nawet mu imię dali ale nie pamiętam jakie. Wybaczcie, że od razu nie skojarzyłam tamtego zdjęcia, może Maciuś by był już bezpieczny.

AnnyLee

Od: Czw maja 12, 2011 10:16

Post » Pon paź 22, 2012 18:19 Re: Maciuś ZAGINĄŁ W OLSZTYNIE, WIELKA PROŚBA O POMOC W ŁAPA

Z wątku Wenus
joanna3113 pisze:AnnyLee bardzo Ci dziekuję :1luvu:
Bardzo cie proszę sprawdź ze zdjęciem czy to Maciuś.

AnnyLee pisze:Jadę tam jutro w prywatnej sprawie to zajdę i zapytam, wezmę szelki i karmę. Mam prośbę, czy mógłby ktoś wysłać mi zdjęcie Maciusia na komórkę? Podam nr na pw.

Edit: Niestety nie mam tego zdjęcia, które pokazywał Pan. Na tym zdjęciu kot był w pozycji przycupniętej, czyli wszystkie nóżki ugięte ale nie leżał, taka pozycja do jedzenia i nie było widać główki ale rozkład plam na grzbiecie był bardzo podobny.

Kto prześle zdjęcie? Ja nie mogę :cry:

dana.b

Od: Śro lis 09, 2011 12:01

Post » Pon paź 22, 2012 18:37 Re: Maciuś ZAGINĄŁ W OLSZTYNIE, WIELKA PROŚBA O POMOC W ŁAPA

Jeżeli zdjęcia otrzymam na maila to nie ma problemu pokażę je na wątku Maciusia.
Cały czas zastanawiam się dlaczego to nie Daria wpadła na trop Maciusia, osoba dla której los zwierząt jest podobno tak ważny. Daria nigdy nie zrozumiem.
joanna3113

Post » Pon paź 22, 2012 19:01 Re: Maciuś ZAGINĄŁ W OLSZTYNIE, WIELKA PROŚBA O POMOC W ŁAPA

To raczej nie jest Maciuś bo osoby z ul. Barczej do mnie dzwonią w jego sprawie i cały czas go poszukuję, forumowiczka załatwia siatkę, a ja niestety nie mam czasu żeby wchodzić na forum i śledzić wątki.

darialekarzyk

Od: Pt paź 28, 2011 18:37

Post » Pon paź 22, 2012 19:20 Re: Maciuś ZAGINĄŁ W OLSZTYNIE, WIELKA PROŚBA O POMOC W ŁAPA

Daria nie pisz ze nie masz czasu, inaczej chciałabyś mieszkać na ulicy teraz kiedy zbliża się zima, ale miałabyś więcej szans, poprosiłabyś o jedzenie, o ile mi wiadomo Maciuś nie umie mówić, jakie ma szanse.

Daria twoim obowiązkiem jest znaleźć Maciusia, musisz znaleźć czas, na szczęście jest osoba która chce ci pomóc, mam nadzieję że nigdy nie będziesz chciała mieć dzieci.
Nigdy nie zrozumiem zabrania istoty skazanej na mnie, bezbronnej, w momencie paniki uciekającej w nicość i pozostawionej samej sobie,

Daria otrzymałam informacje, że studiujesz medycynę, mam nadzieję że to nie prawda.
joanna3113

Post » Pon paź 22, 2012 19:44 Re: Maciuś ZAGINĄŁ W OLSZTYNIE, WIELKA PROŚBA O POMOC W ŁAPA

HB nie jest tak daleko od Barcza, może jest możliwość, że łazi sobie i tu i tam?

Alisax

Od: Sob lip 21, 2012 10:18

Post » Pon paź 22, 2012 19:57 Re: Maciuś ZAGINĄŁ W OLSZTYNIE, WIELKA PROŚBA O POMOC W ŁAPA

Daria czekamy na informację. Okropnie zimno.
joanna3113

Post » Pon paź 22, 2012 20:08 Re: Maciuś ZAGINĄŁ W OLSZTYNIE, WIELKA PROŚBA O POMOC W ŁAPA

A dlaczego tak by miało nie być, medycyna składa się z wielu aspektów, i niestety nie mam czasu bo prawie codziennie jestem od 6 do 20 na uczelni, nie wiem czy nie wyjadę na stypendium więc szukam Maciusia w miarę możliwości, a skoro jestem uważana za nieodpowiedzialną osobę to dlaczego do tej pory jest u mnie Feliks? Dzieci nie mają tu znaczenia, ponieważ decyzje o nich podejmuje się kiedy ma się zapewnione wszystkie możliwe wymagania.

darialekarzyk

Od: Pt paź 28, 2011 18:37

Post » Pon paź 22, 2012 21:41 Re: Maciuś ZAGINĄŁ W OLSZTYNIE, WIELKA PROŚBA O POMOC W ŁAPA

Dario,
ale w weekendy chyba nie jesteś na uczelni? Godzinę dziennie - nie dasz rady? Dokarmiać w określonym miejscu, przejść się po okolicy?
Maciusiowi NAPRAWDĘ potrzebna jest pomoc. On nie da rady, jeśli Ty nie będziesz go szukać. Umrze, w cierpieniu.
To, co napisała Joanna, to już jednak przesada.......

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

Post » Pon paź 22, 2012 22:09 Re: Maciuś ZAGINĄŁ W OLSZTYNIE, WIELKA PROŚBA O POMOC W ŁAPA

Carmen201 pisze:Dario,
ale w weekendy chyba nie jesteś na uczelni? Godzinę dziennie - nie dasz rady? Dokarmiać w określonym miejscu, przejść się po okolicy?
Maciusiowi NAPRAWDĘ potrzebna jest pomoc. On nie da rady, jeśli Ty nie będziesz go szukać. Umrze, w cierpieniu.
To, co napisała Joanna, to już jednak przesada.......

Wolałabym żebyś jednak napisała normalnie, piszemy na forum i walczymy o dobro kotów (mogę się mylić) każdy boi się otwarcie napisać ze Daria nie szuka Maciusia (moim zdaniem robiła to przez pierwsze dwa dni od zaginięcia) skazała go na powolną śmierć, bo ma go gdzieś, jak usłyszałam ze taka osoba ma leczyć ludzi to nie mogłam uwierzyć.
Carmen201napisałaś "To, co napisała Joanna, to już jednak przesada..bardzo proszę w którym miejscu przesadziłam.
Jak możesz opisać osoby które wstają parę godzin przed praca i szukają, proszą ludzi o pomoc, przychodzą z pracy (gorsi tacy którzy ośmielają się brać dni wolne) i celem ich zycia jest znalezienie biedaka który zaginął.
Przesada usprawiedliwianie Darii i czucie sie z tym dobrze, ale co ja tam wiem.
joanna3113

Post » Pon paź 22, 2012 22:21 Re: Maciuś ZAGINĄŁ W OLSZTYNIE, WIELKA PROŚBA O POMOC W ŁAPA

Carmen201 przykro ale myślę że przez takie osoby jak ty usprawiedliwiające poczynania Darii i Sylwii one uważają że ich zachowanie jest normalne (jak kot sam zaginął to musi się sam znaleźć), nie chce dłużej komentować twojego wpisu , czekam na komentarz z czym przesadziłam.

Daria mimo wszystko czekam na odnalezienie Maciusia, mimo wszystko.
joanna3113

[poprzednia][następna]