Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
annskr pisze:jolabuk5 pisze:Przepraszam za off topic, ale muszę napisać o Joli Dworcowej.
Kotów u Joli jest 24, a dokarmia na zewnątrz drugie tyle. Koty są leczone, sterylizowane, zadbane. Ale Jola ma 800 zł emerytury...
Sytuacja naprawdę jest dramatyczna. Od tygodnia Jola ma zapalenie zyły, nie może chodzić. Wysłałam Joli 100 zł, ale to kropla w morzu potrzeb. Joli potrzebna jest teraz pomoc jak nigdy dotąd, bo nie może się ruszyć z domu, koty karmią jacyś przypadkowi ludzie "z łapanki", na Dworzec nie ma kto pojechać (spróbuję namówić Dorcię, ale to trudna sprawa...).
Karma się kończy, piasek też, Jola sama też nie bardzo ma co jeść. A musi wykupic leki. No i w marcu MUSI isć na operację nogi, w której ma zapalenie żyły, bo w koncu jakis zakrzep się urwie, zaczopuje naczynie i będzie nieszczęście.
Ważne....
Magija pisze:my mamy możliwość wystawienia takiej aukcji
służę pomocą - na maila potrzebny mi gotowy tekst, zdjęcia, opis sytuacji, potem aktualizacje co się dzieje w temacie i mogę wystawić nie ma problemu
(*Milena*) pisze:WITAM, w polowie stycznia w lodzi w okolicy ulic limanowskiego-bazarowej zaginela mi 14 miesieczna dymna kotka (biale skarpetki i krawatka) -prosze o pomoc.zamiescilam juz chyba wszedzie ogloszenia bylam w schronisku i w lecznicach 533576697
Przeniosłam post do odpowiedniego wątku.
Aleba
Użytkownicy przeglądający ten dział: askaaa88, RaymondJep i 38 gości