Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Pomóż.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 22, 2011 1:03 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

iza71koty pisze:
skarbonka pisze:
iza71koty pisze:Sonia - staruszka uratowana z Tęczy

Obrazek-Obrazek-Obrazek

Piękna kotka :1luvu: ma cudowne umaszczenie :1luvu:

To Przyjaciółka innej bardzo starek kotki z Tęczy. Tosi. :cry: :cry: :cry: Jej nie udało mi się uratować.Do tej pory nie mogę o niej zapomnieć i o tym kiedy znalazłam połowę jej zmasakrowanego ciałka. Wstawiałam link na Wątek. Pewnie pamietasz? Mielismy wtedy powódż. :| Tak wiele kotów potrzebowało Pomocy....Wszystko stało sie nagle i zupełnie nieoczekiwanie. :|

Tak pamiętam :cry:
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Od: Sob wrz 04, 2010 12:18

Post » Wto mar 22, 2011 1:06 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

iza71koty pisze:Poobiednia siesta

Obrazek-Obrazek-Obrazek

Na drapaczkach oczywiście też.

Obrazek-Obrazek-Obrazek

Niesamowity widok :1luvu: :ok: :1luvu:
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Od: Sob wrz 04, 2010 12:18

Post » Wto mar 22, 2011 1:08 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

Kropcia - kicia uratowana z Tęczy.

Obrazek-Obrazek-Obrazek

Wiele kotek zostało wysterylizowanych i wypuszczonych z powrotem na Tęczę.jeszcze wtedy nic nie było wiadomo ze altanki będą burzone a sprzęt wszystko zrówna z ziemia. Kilka z nich było sterylizowanych w czasie tragicznych wydarzeń na Tęczy. Te które były sterylizowane w czasie dramatu, nie wróciły juz na Tęcze. Kilka innych zostało zabranych z powrotem, po to aby nie zginęły jak pozostałe. Do dzisiaj pamietam Roxankę. Tosię.Stokrotkę. Kicię staruszkę z astma.Celinkę Bis i inne.....Wróciły i zginęły.... :cry: :cry: :cry:
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Wto mar 22, 2011 1:32 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

Na Dobranoc Fruzia.

Obrazek-Obrazek-Obrazek
Obrazek-Obrazek-Obrazek

Fruzia trafiła do mnie dwa lata temu w dość osobliwych okolicznościach.

Kiedy ją zobaczyłam przez dżwiczki kontenerka, wychudzona, wystraszona, siedzacą we własnych odchodach ,serce podeszło mi do gardła.Było lato, upał a kotka wygladała jakby miała za chwilę skonać.

Kotka miała być podobno miesiąc po sterylce i okazała się nieadopcyjna.Zmarł jej własciciel, wyladowała na podwórku gdzie była karmiona ziemniakami i resztami ze stołu.Przeszła wysoką sterylke aborcyjna.Kiedy została odwieziona na miejsce po sterylce, kobieta zażadała odwiezienia kotki do schronu, gdyż nie ma zamiaru dalej jej karmić.

Nie będę zdradzac od kogo jest kotka bo to Osoba z Forum. Znając moje warunki i zakocenie zaproponowała mi mimochodem kota bo...nie ma co z nim zrobić. A jak nie to jedzie z nim do schronu.
Zobaczyłam to coś, biedne wystraszone, mokre od własnych odchodów i ...niestety inaczej nie mogłam.

W domu okazało sie ze kotka była swieżo po sterylce. Rana jeszcze krwawiła. Przerażona, zagłodzona, skóra i kości. Miesiąc czasu dochodziła do siebie w klatce i do jakiś normlanych relacji miedzy nami.Była w totalnej depresji.

Teraz jest odkarmiona, chętnie sie bawi i fantastycznie okazuje swoja wdzięczność. Uroczo wystawia języczek. Robi to bardzo często.

iza71koty

Post » Wto mar 22, 2011 1:37 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

Dobranoc Dziewczyny. :wink:

Ach jeszcze coś. :wink: Lisiczka i Blusia były dzisiaj normalnie! :D Blusia powolutku normalnieje, bo przelotem dała się nawet pogłaskać. Za to Lisiczka została dzisiaj nakarmiona tak fest, ze sama sie zdziwiłam ze tyle zjadła. Kurcze tuńczyka jej specjalnie zaniosłam, puszeczki Kitekata nałożyłam, mieska gotowanego, suchego. Śmietanki rozrobiłam żeby popiła.Leciałam dzis na Tęczę prawie na skrzydłach. :D Stałam patrzałam jak jadła i odpędzałam kaczki. Potem poszła kawałek dalej i myła futerko. Była bardzo zadowolona.
Ostatnio edytowano Wto mar 22, 2011 1:42 przez iza71koty, łącznie edytowano 1 raz

iza71koty

Post » Wto mar 22, 2011 1:41 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

iza71koty pisze:Dobranoc Dziewczyny. :wink:

EEEEEEEEEE tam Dobry wieczór nocny Marku :mrgreen: :ryk: :ryk: :ryk:

welina

Od: Pon sty 25, 2010 15:17

Post » Wto mar 22, 2011 1:49 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

Muszę odpocząć Ewa. Jutro kolejny ciężki dzień. Dobranoc. :wink:

iza71koty

Post » Wto mar 22, 2011 1:56 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

iza71koty pisze:Muszę odpocząć Ewa. Jutro kolejny ciężki dzień. Dobranoc. :wink:

To ja też pójdę spać.Dobranoc-gaszę pożeracza czasu :pisanie:

welina

Od: Pon sty 25, 2010 15:17

Post » Wto mar 22, 2011 9:08 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

Dzięki Pomocy :D Sunicram i :D Taizu kolejne dwa dni mamy zabezpieczone.Ddziękujemy Wam Kochani. :D :1luvu: :D :1luvu:

Niestety nadal Bardzo potrzebujemy Wsparcia, :oops: żeby jakos dotrwać do końca miesiąca. :|

Wczoraj przyszła paczka od Serum. :1luvu: :1luvu: :1luvu: Piękne fanty na Bazarek. :D Postaramy sie z Ania wystawić i jakoś podzielic sie robotą. Ale to wszystko trwa niestety a grosz jest potrzebny na bieżąco.Część fantów z przeznaczeniem na bieżące potrzeby, cześć na karmę od Iwetki.

Lusterko od Versacego 8O po prostu....CUDO. :1luvu: :D :1luvu: Brak mi słów. Absolutnie wyjatkowa rzecz. Dla prawdziwych koneserów. :D

W paczce znalazło się tez coś Specjalnego. :1luvu: Bardzo specjalnego. :1luvu: To prezenty dla Moich rodziców. Znicze diodowe tak Pięknie wykonane, ze nigdy takich nie widziałam na oczy. Az strach stawiać na Cmentarzu, żeby ktoś nie zawinął.

Dziekuję Ci :D Serum z Całego Serca. :1luvu: :1luvu: :1luvu:

iza71koty

Post » Wto mar 22, 2011 9:11 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

Nadal Bardzo Proszę o Kciuki ,Ciepłe myśli i Modlitwę dla Oli. Jest bardzo chora. :|

iza71koty

Post » Wto mar 22, 2011 9:18 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

Od kilku dni zastanawiam sie co mam zrobić z tym wysokim rachunkiem za gaz. :roll: Przyszedl 15 marca. Termin płatnosci podany 15 marca. Nie spodziewałam sie takich kosztów.W tej chwili jest juz po terminie. Ale to ostatni rachunek ,więc kilka dni moze poczekać. Opłacenie go w kwietniu bardzo obciaży mój budżet ,bo mam przecież tez inne rachunki jak czynsz, internet, prad i co gorsze w kwietniu są święta.jJa ich robić nie bede ,bo Męża i tak nie będzie w domu. Ale okres świateczny wiaże sie dla nas ze zwiekszonymi kosztami, bo trzeba zrobic zapas jedzenia dla kociaków na kilka dni.Pomógł by mi tutaj bardzo zwrot podatku jednak z tym musimy jeszcze sporo poczekać. Oczywiscie tak jak ostatnio 1%przekazany na rzecz Fundacji Viva!Kurcze nie wiem co robic. To Wielki Kłopot dla mnie. :|

iza71koty

Post » Wto mar 22, 2011 9:30 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

Od rana wali u nas słoneczko. :D W świetnym miejscu postawiłam kociakom wiklinowa kanapę. To pokój słoneczny, bardzo słoneczny. Weszłam i zastałam fajny widok. Kociaki porozkładane na dywanie, sofie i drapaczku ,bo do jednego tez dochodzi słoneczko. Powyciągane zadowolone. Sprawdziłam kąty. Czysto! :D

iza71koty

Post » Wto mar 22, 2011 10:59 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

Biorę się za Bazarek na szybko . Trzeba ratować sytuację. Aniu przesłałam Ci na maila Versacego. :wink:

iza71koty

Post » Wto mar 22, 2011 11:48 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

Zapraszam na Bazarek :D

viewtopic.php?f=20&t=125703

iza71koty

Post » Wto mar 22, 2011 12:19 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

Widok kotów na leżankach i drapaczku po prostu obłędny :ryk: Koteczki -staruszeczki wygladaja ślicznie, dobrze o nie dbasz.

Z tym gazem to qrczę jest problem, bo troche mozna pozwlekać, ale nie za duzo - mogą odłaczyć, a później podłączenie kosztuje! Może spróbuj zadzwonić, czy można spłacić ratami, albo w ogóle zacznij spłacać ratami, to wtedy nie mogą odciąć, tylko trzeba przepisywać na druczki tytuł zapłaty, taki długi numer.. Ja tak miałam z kablówka i internetem, bo mi kazali płacic za jakiś dekoder, którego w ogóle nie założyli i trzy miesiące pisałam własnoręcznie opłaty bez dekodera, bo cały czas przesyłali z ceną dekodera (tyle trwało załatwianie reklamacji), inaczej by mi odcieli :evil:

iza71koty pisze:Nadal Bardzo Proszę o Kciuki ,Ciepłe myśli i Modlitwę dla Oli. Jest bardzo chora. :|

Ja się modlę...
Afatima, trzymaj się!
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

[poprzednia][następna]