Paluch3-epidemia pp, kotka z FIP, Gwiazdka szuka!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob wrz 25, 2010 20:02 Re: Paluch3 - PCHŁA MA PROBLEM + potrzebna pomoc finansowa!

Może wrzuć prośbe w tytuł, bo tak to osoby z pojazdem moga nie zajrzeć...
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Sob wrz 25, 2010 21:14 Re: Paluch3 - PCHŁA MA PROBLEM + potrzebna pomoc finansowa!

alareipan pisze:POTRZEBUJĘ JUTRO KOGOŚ ZMOTORYZOWANEGO, KTO MÓGŁBY PRZEWIEŹĆ KOTKA PALUSZKA Z LECZNICY NA OCHOCIE DO MICHALINA (KIERUNEK REMBERTÓW). POMÓŻCIE PROSZĘ, KAŻDY DZIEŃ W SZPIATLIKU TO KOSZTY, A LOKUM DLA KOTKA JEST, WIĘC NIE MA ICH PO CO MNOŻYĆ

:!:

bekos

Od: Nie kwi 15, 2007 21:31

Post » Sob wrz 25, 2010 21:23 Re: Paluch3-PILNIE TRANSPORT NA ND!!!+potrzebna pomoc finansowa!

tak na szybko, bo zapomne. Wczroaj przekazalam 50 zł z pieniedzy paluszkowych na Gwiazdke, w lecznicy splacilam dzis wiekszosc dlugu - zostalo jeszcze 100 zł na minusie za Huga, nie wiem jeszcze co wplynelo mi na konto od anonima :mrgreen: - sprawdze w pn. Za kotka z grzybkiem nie wiem ile zaplacimy, zalezy pewnie czy uda sie gio wyciagnac jutro - PILNIE TRANSPORT POTZREBNY - jak pisala alareipan.

Nadal pilnie szukamy dt dla Miki i dla Lali oraz dla Bąbla - mozemy kotki umiescic na poczatek w szpitaliku na leczenie, ale musza miec dt. BLAGAM!!!! Jeszcze troche, i bedzie za pozno, przy takim oslabienu jakie jest u tych kotek o FIP nie trudno - czy muszą umrzec, jak Przytulanka, jak Shiba (Shiba tez jak sie okazalo umarla na FIP i to on prawdopodobnie byl przyczyną jej niedowladu). Gdyby wyszły 2-3 tygodnie wczesniej, mogly zyc. A tak - mnostwo kasy wydanej na leczenie, jeszcze więcej lez po odejsciu.... O ciepieniu kotow nie wspominajac....

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Sob wrz 25, 2010 21:42 Re: Paluch3-PILNIE TRANSPORT NA ND!!!+potrzebna pomoc finansowa!

Sprawa transportu juz niekatualna. Ja pojade.
ObrazekObrazekObrazek

mpogorzelski

Od: Śro paź 29, 2008 10:46

Post » Sob wrz 25, 2010 21:48 Re: Paluch3-PILNIE TRANSPORT NA ND!!!+potrzebna pomoc finansowa!

zaznaczę wątek :ok:
tytuł mnie ściągnął :mrgreen: ale juz pozamiatane :ok:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Sob wrz 25, 2010 22:28 Re: Paluch3-PILNIE TRANSPORT NA ND!!!+potrzebna pomoc finansowa!

iwona66 pisze:zaznaczę wątek :ok:
tytuł mnie ściągnął :mrgreen: ale juz pozamiatane :ok:

nie, nie pozamiatane. jeszcze szukamy dt dla dwoch kotek! :wink:

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Nie wrz 26, 2010 14:57 Re: Paluch3- dobre i zle wiesci,potrzebna pomoc finansowa s. 35!

Od środy, kiedy to schron opuścił Hugo Chavez (69/10) do domu poszły: Norweg (245/10) i biszkoptowy rudy (297/10) (pokazywałam fotę) oraz Misia, której numeru nie zapisałam, ale postaram się to odtworzyć... Może Naline będzie pamiętała :roll:

Oprócz tego, co pewnie wszyscy już wiedzą, warunkowo poszli Brat (198/10) i Zwrot (320/10) :ok: :ok:

I oprócz tego do domu poszło jeszcze trochę kociaków "ozdrowieńców", które trafiły do PA ze szpitalika. Niestety nie wszystkie numery spisałam, bo było kilka rzutów, raz 4, potem znowu 4, jakieś pojedyńcze, z tego jakiś bury, którego wydano przed moim i Naline przyjściem wczoraj. Z tego co wiem, to na pewno numery, 517/10, 518/10 (wczoraj), 574/10 (wczoraj), 575/10, 293/10. Zostały chyba wczoraj tylko 409/10, 348/10, ale dzisiaj przecież niedziela :ok: :ok:

W środę właścicielka odebrała też kotkę po wypadku, chyba 574/10 :roll:

W PA dużo nowych kolorowych kotek :ok: :ok: Jedna milsza do drugiej :ok: :ok:

Stara gwardia:

MOZAIKA - od ponad 3 miesięcy do adopcji :!: Nikt jej nie chce! Schronisko bardzo ją stresuje. 15.08 powoli się dogadujemy... to kotka , która z perspektywy DT znalazłaby dom ekspresowo... 25.09 - ostatnio głównie śpi zwinieta w precelek :cry:
ObrazekObrazekObrazek

ELTON - bardzo milutki, ale ciągle poddenerwowany. Jest bardzo miły dla ludzi, ale nie lubi kotów... Leje wszystkich jak leci :( 25.09 - bardzo żeśmy się wymiziali. To świetny kot!!!. Na jedynaka, lub z jedną kotką.
ObrazekObrazekObrazekObrazek

DUSZKA - bardzo miła przytulanka, tylko smutna. Młoda, bezproblemowa i pięknie ubarwiona... bura z rudymi centkami - próbowałam to uwiecznić na ostatnim zdjęciu :oops: 25.09 - miła i bardzo gadatliwa

ZUZA-MIKA Bo liczę, że nie będzie go potrzebowała :roll: Urocza ślicznotka, Góra rok z kawałkiem. Milutka, bardzo garnie się do człowieka. Nie ma "łaty po sterylizacji, ale za to ma znaczone ucho V-ką, więc raczej po sterylce. 25.09 - ZUZKA NIE JEST DO ADOPCJI, BO PODOBNO MA JAKIEŚ PROBLEMY Z ODDYCHANIEM. KTOS JEST NA NIĄ ZAPISANY.

KAFKA - przemiły, rozmruczany miziator, ale ewidentnie nie jest w stanie zrozumieć, dlaczego się tu znalazł :( Siedzi gdzieś w kącie, ale jak się na niego spojrzy, to leci od razu na kolana. MAm nadzieję, że szybko pójdzie. Kilkuletni kastrat :roll:
ObrazekObrazekObrazek

I nowinki:
TRI Z "WIĘCEJ CZARNEGO" - miła, wysterylizowana
Obrazek

DYMNA PRĘGOWANA - miła, mocno wystraszona, wysterylizowana
ObrazekObrazek

ŻONA KAFKI - miła, wysterylizowana. Wygląda jak Kafka... ;) Tylko, że baba ;)
Obrazek

TRI Z "MNIEJ CZARNEGO" - miła, wysterylizowana.
Obrazek

PILNE ADOPCJE :!: :!: - WARUNKOWE

Dodałam te foty, które mam ze środy.

LALUNIA - JEDNA Z DWÓCH RECYDYWISTEK Z 2009 ROKU. W byłym boksie "recydywy" wariowała Lalunia. Pokazywałam ją już kilka razy w "najpilniejszych". Darła się, właziła na kraty, wyciągała łapki pod kratami... Lalunia ma 2 lata z kawałkiem i zaraz będzie w schronisku rok :( Miła wariatka. MA TERAZ MEGAGLUTA I GRZYBA :( Spróbuje poszukać w archiwum starszych zdjęć, ale je wogóle trudno zrobić jakieś, bo, jak widzi człowieka, próbuje się przecisnąć do niego przez oczka od kraty :(
ObrazekObrazek

BISZKOPTOWA PERSICZKA - siedzi w schronisku od połowy lutego. Ma 12 lat. Arystokratka... Inne koty i psy są jej obojętne. Za ludzmi też nie szaleje, po prostu... jest i pięknie wygląda.
Obrazek - niewykluczone, że bedę miała dla niej Dom w... Wiedniu :ok: :ok:

BĄBEL - od stycznia w schronisku, jedno oczko usunięte, przepuklina i ciągły glut. Bardzo miły! Niewykastrowany. BARDZO PILNE!!!!
ObrazekObrazek

BUREK - z ciągłym nawrotem gluta. Ok. 3 lat, bardzo ładny. Trafił do schroniska z jakimiś ranami na bokach. Niewykastrowany.
ObrazekObrazek

SZYLKA - od miesiąca w schronisku. Biedula strasznie wystraszona, z ciągle nawracającym glutem. Piękna szylkretka i bardzo miła. Jak ją się weźmie na ręcę to mocno się wtula :cry:
Obrazek

MIKA-MORUNIA - JEDNA Z DWÓCH OSTATNICH RECYDYWISTEK Z 2009 ROKU
Obrazek :arrow: 20.03 ObrazekObrazek :arrow: 25.04ObrazekObrazek

W obiektyw w szpistaliku wpadły mi jeszcze takie dwa małe "grzybki". Kociaki 4-5 miesięcy.
Obrazek

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Nie wrz 26, 2010 14:58 Re: Paluch3-PILNIE DT dla 2 kotek!!!+potrzebna pomoc finansowa!

I ZAPRASZAM NA BAZAREK DLA PALUSZKÓW:

viewtopic.php?f=20&t=117684

alareipan

Post » Nie wrz 26, 2010 15:04 Re: Paluch3-PILNIE DT dla 2 kotek!!!+potrzebna pomoc finansowa!

Szalony Kot pisze:Ja tylko wypytuję. Póki co badamy sytuację różnych kotków, najbardziej jesteśmy zdecydowani na kot(y) nieco starsze, dobrze układające się z psami.
Ale odpowiedź na takie pytania nawet jeśli nie skończy się domem u nas, to może skończyć się domem w ogóle, prawda?

Szalony kocie powyżej znajdziesz te w najpilniejszej potrzebie.

Moim zdaniem najbardziej do Ciebie pasowałaby Mika-Morunia... Niestety nie mam dobrych fotek :( Ale ona lubi inne koty, psy i wogóle wszystkich lubi :D To kotka, którą dałoby się szybko w domu oprawić. Przez kilka miesięcy mieszkała luzem na kuchni. Ładnie doszła do siebie. Ale teraz dostała nawrót gluta i trafiła do boksu "recydywy". Niestety nie cieszy się sympatią nowego pracownika, więc jej szanse mocno spadły.

Ona i Lalunia to jedyne dwa koty z 2009 roku, które zostały w schronisku :!: Do adopcji na pewno nie trafią. Czarno widzę ich przyszłość :(

alareipan

Post » Nie wrz 26, 2010 15:14 Re: Paluch3-PILNIE DT dla 2 kotek!!!+potrzebna pomoc finansowa!

alareipan pisze:
W obiektyw w szpistaliku wpadły mi jeszcze takie dwa małe "grzybki". Kociaki 4-5 miesięcy.
Obrazek

Aniu te kociaki, były w pokoju kociąt. Przyszła po kociaka para, namówiłaś ich na 2 sztuki, chcieli wziąć te, ale właśnie grzyba miały i w końcu wyszli grubo po 5 z inną dwójką, która dopiero co przyjechała ;) Pamiętasz?

Poza tym wczoraj do domu poszedł też kociak, który otarł się o Paluch. Na szczęście swoją rudością oczarował pewną parę. Mam nadzieję, że będzie mu dobrze tam, w końcu miałam go w swoich szponach kilka dobrych minut ;)
ObrazekObrazek

naline

Od: Pt lip 02, 2010 8:45

Post » Nie wrz 26, 2010 15:16 Re: Paluch3-PILNIE DT dla 2 kotek!!!+potrzebna pomoc finansowa!

naline pisze:
alareipan pisze:
Obrazek

Aniu te kociaki, były w pokoju kociąt. Przyszła po kociaka para, namówiłaś ich na 2 sztuki, chcieli wziąć te, ale właśnie grzyba miały i w końcu wyszli grubo po 5 z inną dwójką, która dopiero co przyjechała ;) Pamiętasz?

Poza tym wczoraj do domu poszedł też kociak, który otarł się o Paluch. Na szczęście swoją rudością oczarował pewną parę. Mam nadzieję, że będzie mu dobrze tam, w końcu miałam go w swoich szponach kilka dobrych minut ;)

Tak, tak. To są te maluchy sprzed chyba 3-4 tygodni. Wyglądają na niezaglucone, ale skóra na uszkach nadal paskudne...

Pamiętasz Nalinę numer Misi, którą wzięła wczoraj rodzina?

alareipan

Post » Nie wrz 26, 2010 15:20 Re: Paluch3 - PCHŁA MA PROBLEM + potrzebna pomoc finansowa!

"A to dług za Huga:
Labwet wymaz skóra (mykologia i dermatofity)- 75zł
Labwet profil podstawowy - 50zł
Wizyta kontrolna -25zł
Zastosowane leki:
Scanomune 10 szt. - 20zł
Hills a/d puszka 3 szt - 24,11
Hexoderm 1 OP 26zł"

Poproszę o numer konta
Ostatnio edytowano Nie wrz 26, 2010 15:20 przez Kropa, łącznie edytowano 1 raz

Kropa

Od: Pt sty 09, 2009 14:57

Post » Nie wrz 26, 2010 15:20 Re: Paluch3-PILNIE DT dla 2 kotek!!!+potrzebna pomoc finansowa!

8)

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Nie wrz 26, 2010 15:20 Re: Paluch3-PILNIE DT dla 2 kotek!!!+potrzebna pomoc finansowa!

Nie pamiętam :( ale koteczka przecudna a i chyba do fajnej rodzinki trafiła, bo Ci Państwo wydawali się rozsądni ;)
ObrazekObrazek

naline

Od: Pt lip 02, 2010 8:45

Post » Nie wrz 26, 2010 15:28 Re: Paluch3-PILNIE DT dla 2 kotek!!!+potrzebna pomoc finansowa!

Spiszę jej numer w takim razie w przyszłym tygodniu.

I zapraszam do Bąbla z Palucha :cry:

viewtopic.php?f=1&t=117694&p=6453583#p6453583

alareipan

[poprzednia][następna]