WARSZAWA .Kotka W CIĄŻY.Dziewczyna nie wie co robić..

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob kwi 11, 2015 14:58 Re: WARSZAWA .Kotka W CIĄŻY.Dziewczyna nie wie co robić..

myamya pisze:Pozostaje mieć tylko nadzieję, że ci wszyscy pomagacze będą równie skorzy do pomocy (w sensie wzięcia kociąt, a nie "lajkowania" na FB), jak się zacznie wysyp maluchów.

Tjaaa. Nadzieja matką głupich.

"Ebra" szuka DT dla kociaka, który wymaga jeszcze karmienia. Kociak sztuk jeden, a nie cały miot.
Z ciekawości wrzuciłam info na grupę "Koty", gdzie jest tylu miłośników życia poczętego i cudu narodzin.
Zainteresowanie zerowe.

myamya

Od: Czw cze 23, 2011 12:16

Post » Sob kwi 11, 2015 15:32 Re: WARSZAWA .Kotka W CIĄŻY.Dziewczyna nie wie co robić..

W niektorych przypadkach FB bardzo pomaga, mowie to ja, bo tylko tam znajduje pomoc dla "moich" kotow. Ale...ile ludzi, tyle opinii i komentarzy. Rownierz niepokoi mnie brak zdjec kociat (widzialam wydarzenie), mam nadzieje ze ktos uswiadomil dziewczyne o konsekwencjach, czyli odpowiedzialnosci za miot i matke. Jakos wszystko to zakrecone...nie wiem...bede sledzic temat

czarnykapturek

Od: Pt wrz 21, 2012 18:54

Post » Nie kwi 12, 2015 18:16 Re: WARSZAWA .Kotka W CIĄŻY.Dziewczyna nie wie co robić..

Na fb poszła informacja (od kogoś, kto dostał ją podobno od samej opiekunki kotki), że miot został uśpiony. Ale dziewczyna nie pojawiła się już w grupie Koty, nie odpisuje również na wiadomości...także nic pewnego na 100% nie wiadomo.

mikanek

Od: Pon maja 27, 2013 13:34

Post » Pon kwi 13, 2015 11:27 Re: WARSZAWA .Kotka W CIĄŻY.Dziewczyna nie wie co robić..

Podobno ta kotka czarna urodziła 7 kociaków i ta dziewczyna co ją wzięła uśpiła małe. Skandal , a byłA kobieta co chciała wziąć matkę z małymi. Ona pisała o tym na fb na kotach. Ja bym takiej osobie nie dała kotka, nawet bezdomnego. A czy można usypiać zdrowe małe kotki. Ja przeżyłam szok jak się o tym dowiedziałam.

jolanta48

Od: Pon sie 20, 2012 17:53

Post » Pon kwi 13, 2015 11:37 Re: WARSZAWA .Kotka W CIĄŻY.Dziewczyna nie wie co robić..

bardzo dobrze się stało, jeśli je uśpiła.

bezdomnych kociaków do wzięcia są tysiące, po co powiększać tę liczbę... jak się chce doświadczać cudu narodzin, można położną zostać.
Chamstwo zawsze najgłośniej wrzeszczy, obraża, pogardza. Bo nic innego nie umie.

Belka na pokładzie - Jezebel w UK

kwiat groszku

Od: Nie wrz 13, 2009 19:15

Post » Pon kwi 13, 2015 11:47 Re: WARSZAWA .Kotka W CIĄŻY.Dziewczyna nie wie co robić..

Przykre to co sie stalo :cry: Ale sie stalo i nie ma co polemizowac na prozno. Teraz trzeba zatroszczyc sie o mame - przeciez ma laktacje - no i koniecznie ja wysterylizowac :!:
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Kota nie powinno sie kupowac, bo kot to przyjaciel.
Przyjaciol sie nie kupuje.
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Pon kwi 13, 2015 11:52 Re: WARSZAWA .Kotka W CIĄŻY.Dziewczyna nie wie co robić..

jolanta48 pisze:Podobno ta kotka czarna urodziła 7 kociaków i ta dziewczyna co ją wzięła uśpiła małe. Skandal , a byłA kobieta co chciała wziąć matkę z małymi. Ona pisała o tym na fb na kotach. Ja bym takiej osobie nie dała kotka, nawet bezdomnego. A czy można usypiać zdrowe małe kotki. Ja przeżyłam szok jak się o tym dowiedziałam.

Miałaś kiedyś na odchowaniu mamuśkę i 7 kociaków. Słabych kociaków? Bo może nie miały szans na życie i dlatego taką decyzję podjęto. Jeśli to prawda.
Miałaś kiedyś i rozumiem ,że walczyłaś o nie? Poświęciłaś czas ,noce, rodzinę... by je wychować? Wydałas fortunę na karmę, żwir, leki, szczepienia...Potem na kastrację jeśli domu nie znalazły . I dałas im dom swój bo ... domu nie znalazły. Bo jak przeżyły to szukałaś im domu?
Dla mnie to straszna decyzja ale czasem jedyna. Każdy jest pełen oburzenia, chęci pomocy ale z czasem dom staje się samotny w swych zmaganiach. Pomocnicy i krzykacze wykruszają się woląc trzymać się z boku.
Szkoda ,że z kastracją nie wyrobiono się.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 10 >>

Post » Pon kwi 13, 2015 12:02 Re: WARSZAWA .Kotka W CIĄŻY.Dziewczyna nie wie co robić..

jolanta48 pisze:Podobno ta kotka czarna urodziła 7 kociaków i ta dziewczyna co ją wzięła uśpiła małe. Skandal , a byłA kobieta co chciała wziąć matkę z małymi. Ona pisała o tym na fb na kotach. Ja bym takiej osobie nie dała kotka, nawet bezdomnego. A czy można usypiać zdrowe małe kotki. Ja przeżyłam szok jak się o tym dowiedziałam.

Cóż, przykre ale czasem niezbędne.
A jak można świadomie dopuszczać do powiększania nadpopulacji kotów biorąc ciężarną kotkę i umożliwiając jej świadomie poród - co proponował osoba na FB? To jest dla mnie szok 8O . W razie dużych wątpliwości proponuję wizytę w schronisku. Albo na FB, za miesiąc, gdzie będą setki porzuconych kociąt, bez matek lub chorych :?

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Pon kwi 13, 2015 12:04 Re: WARSZAWA .Kotka W CIĄŻY.Dziewczyna nie wie co robić..

Poproszę o kontakt do tej kobiety.
Jeśli okaże się odpowiedzialną osobą i jeśli nie mieszka daleko ode mnie, mogę ją uszczęśliwić piątką burasków ok. 2 tygodniowych. Kotka je karmi, ale albo ma za mało mleka, albo kociaki są za słabe i trzeba je dokarmiać kilka razy dziennie. Będzie się mogła wykazać.

Gdy zostały znalezione, 4 miały już otwarte oczka.

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Pon kwi 13, 2015 12:13 Re: WARSZAWA .Kotka W CIĄŻY.Dziewczyna nie wie co robić..

jaaana pisze:

Jeśli okaże się odpowiedzialną osobą i jeśli nie mieszka daleko ode mnie, mogę ją uszczęśliwić piątką burasków ok. 2 tygodniowych. Kotka je karmi, ale albo ma za mało mleka, albo kociaki są za słabe i trzeba je dokarmiać kilka razy dziennie. Będzie się mogła wykazać.

cholerka, sezon się zaczął wcześniej. Pogoda winna :cry:
Mam nadzieję ,że jolanta84 zdecyduje się na pomoc i da DT twoim milusińskim.
Obrazek

ASK@

Post » Pon kwi 13, 2015 12:15 Re: WARSZAWA .Kotka W CIĄŻY.Dziewczyna nie wie co robić..

ASK@ pisze:
jaaana pisze:

cholerka, sezon się zaczął wcześniej. Pogoda winna :cry:
Mam nadzieję ,że jolanta84 zdecyduje się na pomoc i da DT twoim milusińskim.

Awaryjnie mają. Ale się o nie boję, bo są w DT z dużą rotacją i wieloma kotami.

jaaana

Post » Pon kwi 13, 2015 12:19 Re: WARSZAWA .Kotka W CIĄŻY.Dziewczyna nie wie co robić..

Akuratnie wiem jak to jest. Trzymam kciuki wielkie za dzieci.
Mamunie zagłodzone , umęczone ciążami, słabe i częto chore nie mają sił karmić . Nie mają czym karmić. To mega robota i szacun wielki dla DT. Ale kto nie przeszedł przez to ten nie wie.
Obrazek

ASK@

Post » Pon kwi 13, 2015 21:46 Re: WARSZAWA .Kotka W CIĄŻY.Dziewczyna nie wie co robić..

No super, napisałam prawdę i mod nie puścił. Jeżeli to jest ta osoba co pisała na Kotach to sobie już darujcie. Kotka okociła się, miała 7 maluchów. I one już nie żyją bo uśpiła je.A była osoba co chciała wziąć kotkę z małymi.Skandal, Jak teraz mod mi tego nie puści to zrobię borutę.Jak można usypiać sliczne małe zdrowe kotki.

jolanta48

Od: Pon sie 20, 2012 17:53

Post » Pon kwi 13, 2015 21:52 Re: WARSZAWA .Kotka W CIĄŻY.Dziewczyna nie wie co robić..

jolanta48 pisze:No super, napisałam prawdę i mod nie puścił. Jeżeli to jest ta osoba co pisała na Kotach to sobie już darujcie. Kotka okociła się, miała 7 maluchów. I one już nie żyją bo uśpiła je.A była osoba co chciała wziąć kotkę z małymi.Skandal, Jak teraz mod mi tego nie puści to zrobię borutę.Jak można usypiać sliczne małe zdrowe kotki.

A proszę,rób borute . A skąd wiesz, że były śliczne i zdrowe? A skąd wiesz,że był ktoś co ponoć miał się nimi zająć? Bo rozumiem, że to nie ty! Ale w między czasie pomyśl czy nie mogłabyś pomóc kocim dzieciom jaaany .Tak by pokazać,że można choćby .Zasmakujesz radości"matkowania".
Ostatnio edytowano Pon kwi 13, 2015 21:58 przez ASK@, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

ASK@

Post » Pon kwi 13, 2015 21:55 Re: WARSZAWA .Kotka W CIĄŻY.Dziewczyna nie wie co robić..

Nic nie rozumiem :oops:
Kogo mod nie puścił, kto pisał na KOTACH?

jaaana

[poprzednia][następna]