18-letnia Tusia Buraska - odeszła na dzień przed adopcją...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 22, 2010 19:17 Re: 18-letnia Tusia Buraska straciła opiekuna - kto przygarnie?

Na razie nie ma zdjęć suni, poprosiłam na naszym forum schroniskowym, żeby ktoś zrobił.

Natomiast mam takie info:
Sunia ma ok. 15 lat, temperatment wskazuje na połowę mniej Wink Ładna, zadbana, srebrna z długim włosem. Wychowana z kotami, pozytywnie nastawiona do świata, wesoła, miła.

Kurczę, też staruszka.
Obrazek Obrazek

Anuk

Od: Pon paź 15, 2007 20:58

Post » Pt wrz 24, 2010 13:08 Re: 18-letnia Tusia Buraska straciła opiekuna - kto przygarnie?

Tajemniczy Wujek Z. pisze:I najważniejsze: oprócz gwiazdki86 o Tusię upomniał się jeszcze jeden dom, który na razie chce chyba pozostać anonimowy. I jest to Dom Stały :) Przyszli opiekunowie są właściwie zdecydowani ( :ok: :ok: :ok: ), wiedzą już, że Tusia jest w niezłej formie i jesteśmy wstępnie umówieni w sobotę na wizytę w schronie. Dodam, że w przyszłym ( :ok: :ok: :ok: ) domu Tusia będzie miała za towarzystwo dwa pieski i królika :)

Strasznie się cieszymy, że już w sobotę zobaczymy się z Tusią (piękne imię, naprawdę).
Będziemy dokarmiać, póki niedożywienie nie stanie się tylko mglistym wspomnieniem :)

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pt wrz 24, 2010 13:17 Re: 18-letnia Tusia Buraska straciła opiekuna - kto przygarnie?

Szalony Kot pisze:Strasznie się cieszymy, że już w sobotę zobaczymy się z Tusią (piękne imię, naprawdę).
Będziemy dokarmiać, póki niedożywienie nie stanie się tylko mglistym wspomnieniem :)

Witamy!
Jak się domyślam to Pan jest tym domkiem :)
Trzymam kciuki za jutrzejsze spotkanie i to, co z niego wyniknie!
Obrazek Obrazek

Anuk

Post » Pt wrz 24, 2010 13:57 Re: 18-letnia Tusia Buraska straciła opiekuna - kto przygarnie?

świetnie, co za ulga :1luvu:
Obrazek

pluskwa6

Od: Pt maja 21, 2010 12:50

Post » Pt wrz 24, 2010 14:33 Re: 18-letnia Tusia Buraska straciła opiekuna - kto przygarnie?

Szalony Kot pisze:
Tajemniczy Wujek Z. pisze:I najważniejsze: oprócz gwiazdki86 o Tusię upomniał się jeszcze jeden dom, który na razie chce chyba pozostać anonimowy. I jest to Dom Stały :) Przyszli opiekunowie są właściwie zdecydowani ( :ok: :ok: :ok: ), wiedzą już, że Tusia jest w niezłej formie i jesteśmy wstępnie umówieni w sobotę na wizytę w schronie. Dodam, że w przyszłym ( :ok: :ok: :ok: ) domu Tusia będzie miała za towarzystwo dwa pieski i królika :)

Strasznie się cieszymy, że już w sobotę zobaczymy się z Tusią (piękne imię, naprawdę).

wspaniałe wieści-dzięki Tobie-Szalony Kocie...- :kotek: :1luvu:
trzymam :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pt wrz 24, 2010 14:59 Re: 18-letnia Tusia Buraska straciła opiekuna - kto przygarnie?

Oboje z Szalonym Kotem już nie możemy się doczekać, aż jutro ją zobaczymy i przyprowadzimy do domu :)
Ostatnio edytowano Pt wrz 24, 2010 19:50 przez Jerz, łącznie edytowano 1 raz
jej, kotki

Jerz

Od: Pon wrz 20, 2010 22:36

Post » Pt wrz 24, 2010 18:42 Re: 18-letnia Tusia Buraska straciła opiekuna - kto przygarnie?

gdy już Tusia będzie w domu na zawsze - napiszcie o tym proszę w wątku seniorów - wejście przez banerek w moim podpisie.
Samych cudownych dni z Tusią!
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pt wrz 24, 2010 18:55 Re: 18-letnia Tusia Buraska straciła opiekuna - kto przygarnie?

Anuk pisze:Na razie nie ma zdjęć suni, poprosiłam na naszym forum schroniskowym, żeby ktoś zrobił.

Natomiast mam takie info:
Sunia ma ok. 15 lat, temperatment wskazuje na połowę mniej Wink Ładna, zadbana, srebrna z długim włosem. Wychowana z kotami, pozytywnie nastawiona do świata, wesoła, miła.

Kurczę, też staruszka.

Szukałam dzisiaj na stronie info o suni...

Trzymam kciuki za jutro :ok: :ok: :ok:

Dulencja

Od: Śro maja 27, 2009 13:44

Post » Pt wrz 24, 2010 19:03 Re: 18-letnia Tusia Buraska straciła opiekuna - kto przygarnie?

Magda, w sobotę zrobimy zdjęcia.
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Od: Sob mar 28, 2009 14:14

Post » Pt wrz 24, 2010 19:10 Re: 18-letnia Tusia Buraska straciła opiekuna - kto przygarnie?

Bardzo się cieszę, że kocinka będzie miała dom :D
Starsze koty są przecudowne!
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Pt wrz 24, 2010 20:15 Re: 18-letnia Tusia Buraska straciła opiekuna - kto przygarnie?

Jestem tak niesamowicie podekscytowana jutrem, że aż muszę się tym z Wami podzielić :) Jerz dziś poszedł na zakupy i mamy chyba absolutnie wszystko, czego kot może potrzebować :> Oczywiście napiszemy w wątku dla seniorów za jakiś czas, jak z zaaklimatyzowaniem się u nas i czy się zgodziła z psami, bo tego ja się najbardziej boję...

Szalony Kot

Post » Pt wrz 24, 2010 21:19 Re: 18-letnia Tusia Buraska straciła opiekuna - kto przygarnie?

Dulencja pisze:
Szukałam dzisiaj na stronie info o suni...

Trzymam kciuki za jutro :ok: :ok: :ok:

To wszystko, co jest na razie.
Na stronie internetowej jej jeszcze nie ma.
Jest tylko wątek na forum schroniskowym.
Ma na imię Marcelina.
Obrazek Obrazek

Anuk

Post » Pt wrz 24, 2010 21:42 Re: 18-letnia Tusia Buraska straciła opiekuna - kto przygarnie?

Szczęśliwe zakonczenie dla emerytki :D
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Sob wrz 25, 2010 16:22 Re: 18-letnia Tusia Buraska straciła opiekuna - kto przygarnie?

Szalony Kot pisze:I nie wytrzymała :( Właśnie przed chwilą Jerz otrzymał telefon, że Tusia nagle zaczęła się ksztusić, nie wiadomo dlaczego i po prostu... odeszła. Nie wiem, może to już był jej czas - w końcu była po wszystkich możliwych badaniach, przygotowana do przyjścia do nas, trochę dziwnie mi myśleć, co by było, gdybyśmy odebrali ją dzisiaj i stałoby się to pierwszego dnia u nas...
Mimo wszystko namawiam Jerza, byśmy nie rezygnowali z adopcji jakiegoś staruszka. Chociaż pewnie zostanie nam jakaś wierność dla milanowskiego schronu...

Szkoda, naprawdę szkoda, że nawet nie udało nam się pogłaskać naszego kota.

Szalony Kot

Post » Sob wrz 25, 2010 16:27 Re: 18-letnia Tusia Buraska straciła opiekuna - kto przygarnie?

:cry:
o Boże, brak słów.......
Obrazek

pluskwa6

Od: Pt maja 21, 2010 12:50

[poprzednia][następna]