Koty starszej Pani. PANI KAZŁA MI WPUŚCIĆ PUSIĘ MIĘDZY BLOKI

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lip 19, 2010 12:08 Re: Koty starszej Pani Kociak w DT,PILNIE DT/DS! PORANIONA PUSIA

Bym Ci zaproponował pomoc w łapaniu, ale słabo mi idzie ostatnio. Żebym nie zarażał pechem...
ObrazekObrazek

VVu

Od: Pt maja 14, 2010 11:46

Post » Wto lip 20, 2010 22:27 Re: Koty starszej Pani Kociak w DT,PILNIE DT/DS! PORANIONA PUSIA

co z Pusią?
Obrazek

monika794

Od: Sob kwi 18, 2009 1:24

Post » Śro lip 21, 2010 10:12 Re: Koty starszej Pani Kociak w DT,PILNIE DT/DS! PORANIONA PUSIA

Pusia miała wczoraj testy FIV/FELV. Białaczka jest ujemna, wyniki FIV będą dzisiaj po poludniu.
Jeśli FIV też wyjdzie ujemny, to Pusia pojedzie do mnie na DT.
Przykro mi, że muszę taki warunek postawić, ale miejsca izolacji w domu mi się skończyły. :(
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Śro lip 21, 2010 18:49 Re: Koty starszej Pani Kociak w DT,PILNIE DT/DS! PORANIONA PUSIA

Cześć, tu Malut czyli Irysek czyli Pusiaczek. Jeśli chcecie zobaczyć więcej moich fotek, zapraszam do wątku Drani Cioci Wielbłądzia.
Obrazek
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Śro lip 21, 2010 19:13 Re: Koty starszej Pani Kociak w DT,PILNIE DT/DS! PORANIONA PUSIA

Dziś dzwoniłam do lecznicy i dowiedziałam się, że testy na FIV wyszły ujemne :)

Agneska właśnie zabrała Pusię nr 1 :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Irysek vel Pusiazek jest u Wielbłądzia :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Niniejszym na DS/DT czeka już tylko Pusia nr 2, która aktualnie jest w Koterii.
Oto zdjęcia Pusi nr 2 i Iryskiem vel Pusiaczkiem. Można zobaczyć jak pięknie wyrósł Irysek. Pusia nr 2 zbytnio się nie zmieniła ;)

genowefa pisze:Pusia nr. 2 z synkiem. Wkrótce także będzie szkać DT/DS
ObrazekObrazek
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Śro lip 21, 2010 19:18 Re: Koty starszej Pani. Kociak i Pusia w DT:) DT SZUKA PUSIA NR2

A nie mówiłam, że to jest Malut :wink: ?
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Post » Śro lip 21, 2010 23:32 Re: Koty starszej Pani. Kociak i Pusia w DT:) DT SZUKA PUSIA NR2

Brawo, genowefa! Świetna kocia robota.

To mocne kciuki za Pusię Drugą!
ObrazekObrazek

VVu

Post » Czw lip 22, 2010 9:32 Re: Koty starszej Pani. Kociak i Pusia w DT:) DT SZUKA PUSIA NR2

W samochodzie Pusia zachowywała się anielsko. Ułozyła się w transporterze tak, żeby na mnie patrzeć. Cichuteńko i spokojnie leżała, odzywała się dopiero jak ją zagadywałam. :1luvu:
W domu wstawiłam ją najpierw do sypialni (do towarzystwa mojej zołzy jedynaczki :roll: ), niech nie pogubi się "na pokojach" :lol: . Pusieńka zwiedziła pokój, po czym schowała się pod łóżko. Ale jak przyszłam wieczorem, to wskoczyła do mnie (i do zołzy :lol: ) do łóżka, chociaż rozsądnie ułożyła się z drugiej strony. :ok:
Przytula się, nadstawia do głaskania, chociaż głaskanie jest utrudnione z powodu rany na grzbiecie. Cudowna kicia. :1luvu:
Obrazek

Agneska

Post » Czw lip 22, 2010 13:22 Re: Koty starszej Pani. Kociak i Pusia w DT:) DT SZUKA PUSIA NR2

Super wieści :) Niech tylko ta rana się goi bez problemu :ok:

Dzwoniłaś może do tej Pani?
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Czw lip 22, 2010 14:00 Re: Koty starszej Pani. Kociak i Pusia w DT:) DT SZUKA PUSIA NR2

Nie dzwoniłam, wczoraj już było późno zanim "obrobiłam" towarzystwo, a dzisiaj nie bardzo mogę gadać, to zadzwonię dopiero z domu.
Obrazek

Agneska

Post » Sob lip 31, 2010 15:18 Re: Koty starszej Pani. Kociak i Pusia w DT:) DT SZUKA PUSIA NR2

Genowefa - już Ci napisałem w wątku Jany - jeśli będziesz potrzebować pomocy w łapaniu, to dzwoń do nas!
Tyle że dopiero w niedzielę kupię nowy podbierak :(.
ObrazekObrazek

VVu

Post » Sob lip 31, 2010 16:49 Re: Koty starszej Pani. Kociak i Pusia w DT:) DT SZUKA PUSIA NR2

Spójrzcie, jaki z niego wyrasta kawał kota 8)
Obrazek Obrazek

A Domek, najlepszy na świecie, już czeka. W przyszłym tygodniu chyba się rozstaniemy :( :wink:

PS. Tak jak napisałam w moim wątku, po wyadoptowaniu tej 'wymiennej' koteczki od M. mogłabym wziąć na przechowanie mamę Maluta. Tyle, że nie wiem, ile potrwa znalezienie dobrego domu dla najzwyklejszej, całej czarnej, 4-miesięcznej koty - można przypuszczać, że TROCHĘ potrwa :? :(

Wielbłądzio

Post » Sob lip 31, 2010 20:06 Re: Koty starszej Pani. Kociak i Pusia w DT:) DT SZUKA PUSIA NR2

Mama Malutka jest kochana :1luvu: Przynajmniej w klatce :twisted: ;)
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Czw sie 12, 2010 13:27 Re: Koty starszej Pani PILNIE DT/DS! Zięć grozi schroniskiem!

Zadzwoniłam dzisiaj do Pani poinformować, że Pusia nr 2 wraca po strylce do domu. Siedziała długo w Koterii, ponieważ była mleczna i musiała najpierw dostawać leki na zatrzymanie laktacji.
Nie spodziewałam się takiego obrotu sprawy. Miałam zamiar wypuścić ją na razie u Pani, a po powrocie we Wrześniu, jak już ruszą adopcje, poszukać jej domu.

Pani mi powiedziała, żeby nie przywoziła kotki tylko gdzieś ją wypuściła między bloki. Syn Pani podobno rzuca kamieniami w te koty, które tam zostały. Jest między innymi dzika kotka z małymi. Podobno maluchy są. Widział je syn, Pani nie.

W sobotę wyjeżdżam. Po powrocie muszę przejąć co najmniej trzy kociaki z tych wątków:
viewtopic.php?f=1&t=115471
viewtopic.php?f=1&t=115186
Które to się okaże.

Czy ktoś zlituje się nad Pusią? Czy mam ja rzeczywiście wypuścić między bloki, bo w tej chwili nie mam innego wyjścia? Prawdopodobnie wypuszczę ją tam gdzie jest stado wykastrowanych i karmionych kotów, jeśli karmiciel się na to zgodzi. Może jej koty nie przepędzą.

To będzie tragedia dla tej kotki. Jest oswojona, mieszkała w domu, choć wychodzącym, ale czystym i była karmiona.

Ja naprawdę nie dam rady wziąć do siebie wszystkich potrzebujących kotów z Ursusa!

To jest ta kotka
genowefa pisze:
Pusia nr. 2 z synkiem. Wkrótce także będzie szkać DT/DS
ObrazekObrazek

POMOCY!!!!
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Czw sie 12, 2010 19:24 Re: Koty starszej Pani. PANI KAZŁA MI WPUŚCIĆ PUSIĘ MIĘDZY BLOKI

co za sku#$@*&^ :evil: żeby go szlag trafił
Obrazek

monika794

Od: Sob kwi 18, 2009 1:24

[poprzednia][następna]