Maciuś już bezpieczny! W swoim domku.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lut 14, 2010 21:12 Re: Maciuś już bezpieczny!Ma DS w Przemyślu.

też odkryłam dziś że Maciusia chcą wyadoptować .....

troszkę coś tu nie gra ..... :roll:

velvet

Od: Wto kwi 11, 2006 16:27

Post » Pon lut 15, 2010 9:37 Re: Maciuś już bezpieczny!Ma DS w Przemyślu.

Właśnie.Nie miałam nic przeciwko adopcji,ale kiedy się okazało,że zostaje,że jest ulubieńcem rodziny uznałam,że tak już będzie.Wydawał mi się młodziutki,ale Małgosia uznała,że kastracja potrzebna,wysłałam więc pieniądze.No i wtedy kontakt się urwał.Wezmę go do siebie,jeżeli już go nie chcą.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Śro lut 17, 2010 8:10 Re: Maciuś już bezpieczny!Ma DS w Przemyślu.Czy na pewno?

Bardzo proszę o informację,co z Maciusiem.Bardzo chętnie go biorę do siebie,jeżeli szuka domu.

ewar

Post » Śro lut 17, 2010 11:16 Re: Maciuś już bezpieczny!Ma DS w Przemyślu.WRACA DO MNIE!

Nareszcie Małgosia się ze mną skontaktowała.Maciuś wraca do mnie.Przyjedzie pociągiem,odbiorę go z dworca.W ten weekend.

ewar

Post » Sob lut 20, 2010 9:58 Re: Maciuś już bezpieczny!Ma DS w Przemyślu.WRACA DO MNIE!

Maciuś już u mnie.Kotek ma napisane w książeczce,że urodził się w maju-czerwcu,we wrześniu miał jeszcze mleczne ząbki.Ma więc teraz 8-9 miesięcy,ale jest bardzo duży.Nie,nie jest gruby,ale bardzo ciężki.Jest zadbany,to widać.Z książeczki zdrowia wynika,że został wykastrowany w październiku,a w listopadzie i grudniu zaszczepiony.Więcej nic nie ma.Powinien być chyba odrobaczony,słyszałam że był,ale tego w książeczce nie ma.
Kotek jest przemiły,bardzo zabawowy.To chyba pierwszy kotek u mnie,który tak się bawi zabawkami.Naprawdę cudnie.Moje dwie rezydentki obserwują go z parapetu,Sonia ze stołu w kuchni.Nie lubią się jeszcze.Wprawdzie było dziubek w dziubek z Sonią,ale kotki boją się chyba Maciusia.On natomiast pełen luz.Nie był jeszcze w kuwetce,nie jest zainteresowany jedzeniem,po prostu się bawi.Cały czas.
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

ewar

Post » Sob lut 20, 2010 12:42 Re: Maciuś już bezpieczny!Ma DS w Przemyślu.WRÓCIŁ DO MNIE!

Nienawidzę robić takich rzeczy,ale chyba muszę,Czuję się rozżalona, zawiedziona, oszukana, nie wiem,różne inne uczucia we mnie się kotłują.Otóż,założyłam Maciusiowi wątek 16.09.09.Tego samego dnia Chester 16900 (prywatnie syn Małgosi z Przemyśla, kiedyś msb259,teraz msb2509) odpowiedział i zaproponował Maciusiowi tymczas.Od razu skontaktowałam się z Małgosią i wkrótce Maciuś pojechał do Przemyśla.Miał być tymczasem,mieli mu poszukać domu.Cudownie,byłam bardzo wdzięczna,bo Maciuś nie mógł zostać na działkach,a ja byłam zakocona ponad miarę.Wkrótce okazało się,że Maciuś jest tak kochany,że Chester w żadnym wypadku nie pozwoli go oddać,że może nie jeść,a kot z nim zostanie.W dodatku sunia bokserka też pokochała Maciusia,śpi z nim i w ogóle sielanka.Kiedy odbierałam transporterek usłyszałam od córki Małgosi,że wszystkie koty chcą się z Maciusiem bawić,takie to słoneczko.Wiedziałam,że kochany,bo był u mnie chwilę,grzeczny,mruczący,no po prostu super kotek.No,ale znalazł TAKI domek,byłam w siódmym niebie.Pisałam o domku Małgosi na wszystkich możliwych wątkach,miód spływał spod klawiatury,całkiem szczerze.Brak wpisów na forum,brak obiecanych zdjęć tłumaczyłam różnie.(ostatni wpis był 2.10.09).Nie mogłam się dodzwonić,numer zmieniony,cóż,zdarza się.Nie odebrane pw,kłopoty z netem,też uwierzyłam.Tym bardziej,że wątki msb2509 umierały jakoś.Zakładała je kotom w potrzebie,ja oczywiście je podnosiłam,a potem cisza.Nie wiadomo,co z kotami,po co było te wątki zakładać?Zupełnie przypadkowo,na moim wątku o domku dla dwóch kotów przeczytałam,że Maciuś szuka domu.Po pięciu miesiącach? Znudził się dzieciom? Te dzieci mają prawie 30 lat! Jest grzeczny,miziasty,zdrowy,dogaduje się z psami i kotami.Co się więc stało? Dlaczego nic o tym nie wiedziałam?Znaleźć domek pięciomiesięcznemu kocurkowi,a prawie rocznemu to różnica.Gdybym wiedziała,że to tylko tymczas,nie byłoby problemu, szukałabym sama, było dużo telefonów w sprawie jego siostry Celinki,a więc możliwe,że znalazłby domek.Po co jednak miałam szukać domku rezydentowi? Pojechał jako tymczas,Małgosia sama zdecydowała o zmianie jego statusu na rezydent.
Tak się po prostu nie robi.Nie jest to w porządku w stosunku do mnie,w stosunku do moich kotów, a także jakiegoś ,któremu odmówię tymczasowania.Przede wszystkim jednak nie jest w porządku w stosunku do Maciusia.Jakoś nie pasuje mi to do forumowiczki, osoby,która twierdzi,że jest wolontariuszką w Orzechowcach,chociaż nie bardzo w to wierzę.
Małgosiu,proszę, nie dzwoń do mnie,nie pytaj o Maciusia.On jest teraz moim tymczasem,ja będę mu szukać domu.Mam nadzieję,że inne koty,w tym Glutka potraktujesz inaczej.Miłośnikiem kotów się jest,a nie tylko bywa.

ewar

Post » Nie lut 21, 2010 9:12 Re: Maciuś już bezpieczny!Ma DS w Przemyślu.WRÓCIŁ DO MNIE!

Maciuś jest fajnym kotem.Sprawia wrażenie,że to on,a nie kotki są tu rezydentami.Poznał już mieszkanie,wie,gdzie szukać zabawek (to dla niego najważniejsze).Je,chodzi do kuwetki,ale przede wszystkim jest w ciągłym ruchu.Cały czas za czymś goni,a to za myszką,a to za piłką,kawałkiem papierka.Kocha zabawy z wędką.Chyba chciałby się zaprzyjaźnić z kotkami,ale one się go boją.Tylko Gucia chyba nie i on przed nią czuje respekt.Czasem na nią syknie.Jestem zdziwiona,bo Gucia to straszna ciapa.Jest zdrowy,duży,silny.Zupełnie pozbawiony agresji, dziecko mogłoby go tarmosić,a on chyba byłby zachwycony.Przyprowadzę tu wnuczka sąsiadów.Dzieciak za energiczny dla moich kotek,ale zobaczę,jak będzie się bawił z Maćkiem.Chłopczyk będzie przeszczęśliwy, bo lubi do mnie przychodzić,....a ja niezbyt chętnie go zapraszam,bo kotki się go boją.Nie,nie robi im krzywdy,ale jest taki szczęśliwy,że biega i krzyczy.Ciekawe,kto wcześniej się zmęczy- Maciek,czy Michał ?
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

ewar

Post » Nie lut 21, 2010 17:46 Re: Maciuś już bezpieczny!Ma DS w Przemyślu.WRÓCIŁ DO MNIE!

nikt nie zagląda, chyba nikt nie wie jak to jest z msb ...

może jolebuk(?) trzeba powiadomić o tej srebrnej??

a macius jest słodziutki :1luvu:

velvet

Od: Wto kwi 11, 2006 16:27

Post » Nie lut 21, 2010 19:01 Re: Maciuś już bezpieczny!Ma DS w Przemyślu.WRÓCIŁ DO MNIE!

Jest! Nawet Velvet nie wiesz,jak bardzo.

ewar

Post » Nie lut 21, 2010 19:54 Re: Maciuś już bezpieczny!Ma DS w Przemyślu.WRÓCIŁ DO MNIE!

Ja zaglądam.
I trzymam kciuki za najlepszy dom dla Maciusia :ok:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Nie lut 21, 2010 22:07 Re: Maciuś już bezpieczny!Ma DS w Przemyślu.WRÓCIŁ DO MNIE!

Dzięki bardzo.Kot jest rewelacyjny. OKI,on jest w typie Szelmy i Myszy,prawda? Robię zdjęcia z lampą i wychodzi taki rudawy,ale jest szary w rzeczywistości.Ma cudowny charakter.Chciałam dzisiaj zrobić zdjęcia z wnuczkiem sąsiadów,ale Michał nie mógł przyjść.Moje kotki się go boją,bo tak się cieszy,że je widzi,że skacze i krzyczy.Wiem,że Maciuś nie zrobiłby mu krzywdy,a Michaś machałby wędką, rzucał myszkę, no i Maciuś byłby zachwycony.Zaraz wkleję parę nowych zdjęć.

ewar

Post » Nie lut 21, 2010 22:12 Re: Maciuś już bezpieczny!Ma DS w Przemyślu.WRÓCIŁ DO MNIE!

Jak bardziej szary, to jak Mysz, bo Szelma to i bez flesza rudawa :lol:
A buraski są fantastyczne, niby wszystkie takie same, a każdy taki inny :D

OKI

Post » Nie lut 21, 2010 22:36 Re: Maciuś już bezpieczny!Ma DS w Przemyślu.WRÓCIŁ DO MNIE!

Mnie się wydaje,że on lubi Gucię.Stara się być w jej pobliżu.Lubi też pozostałe kotki,Mela już zaczyna go akceptować,tylko Sonia wciąż nie.Szkoda mi Maciusia,bo naprawdę szuka towarzystwa i Soni,bo nie ma najmniejszych powodów,żeby się go bać.
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

ewar

Post » Nie lut 21, 2010 22:41 Re: Maciuś już bezpieczny!Ma DS w Przemyślu.WRÓCIŁ DO MNIE!

Maciuś faktycznie myszowaty jest, ale nosek ma jak Szelma :lol:
Ja myślę, że Soni trzeba czasu po prostu, w końcu przestanie się go bać - jeszcze króciutko są razem.

OKI

Post » Nie lut 21, 2010 22:48 Re: Maciuś już bezpieczny!Ma DS w Przemyślu.WRÓCIŁ DO MNIE!

ja też czytam, jestem zniesmaczona tym co czytałałam o tej forumowiczce... :twisted: trzeba to dalje jakoś nagłośnić , ostrzec innych..

persymona

Od: Wto sty 05, 2010 23:11

[poprzednia][następna]