PJD-Operacja ZABIEG! bezdomność - cel - PAL! 128!:D

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 09, 2011 17:34 Re: PJD-Operacja ZABIEG! licznik tyka: 51! dramat przed wiosną:/

Ponieważ już wcześniej obiecaliśmy pomoc kilku osobom w wysterylizowaniu ich podopiecznych, nie przestajemy działać i sterylizować, jednak jest nam bardzo trudno to unieść. Nie będziemy w stanie obiecać pomocy już ani jednemu kotu dopóki nie zapłacimy długów w lecznicach. :(

W tej chwili na zabiegi czekają:
1) - 7 kotów: 5 kotek i 2 kocurki z Gniezna (na ich sterylizacje pilnie potrzebujemy około 400 zł.)
2) - 1 kotka, dokarmiana na podcieszyńskiej wsi (na jej zabieg potrzebujemy około 150 zł.)
3) - 4 koty (dwa kocurki i dwie kotki) z okolicy Rybnika, dokarmiane przez starszą Panią (koszt ich zabiegów wyniesie około 280 zł.)
4) - 1 kocurek z Bielska-Białej (na jego kastrację potrzeba około 70 zł., jest pilna, bo jest z 3 dorastającymi kotkami! one także potrzebują zabiegów)
5) - 1 kocurek działkowy z Rybnika (na jego zabieg potrzeba 40 zł.)

Kocurek oznaczony jako numer "5" został już wykastrowany (musimy zapłacić za jego zabieg, bardzo prosimy o pomoc - potrzebne 40 zł.)
Kocurek opisany jako numer "4" zostanie umówiony na zabieg w najbliższych dniach, dzięki Annazoo :1luvu:
Kotka zapisana jako numer "2" jutro będzie łapana na zabieg, zabieg planujemy na piątek (nie mamy zebranych środków na zapłacenie faktury za jej zabieg :( Potrzeba około 150 zł... )
Siedem kotów zapisanych jako "1" zostanie wysterylizowanych i ... mam nadzieję, że faktura dojdzie do nas jak najpóźniej, bo wyniesie około 400 zł., których zwyczajnie nie mamy...
Kotów opisanych jako "3" nie jesteśmy w stanie już umówić :(

Mamy mniej więcej dwa tygodnie, by uratować sytuację. Bardzo prosimy o pomoc, każdy kot, którego wysterylizujemy to kilkadziesiąt kociąt, które nie pojawią się potem w wątkach:
"pilnie DT dla kociąt ze śmietnika", "pomocy, chcą je oddać do schroniska", "koty z wyżartymi herpesem oczami - pilnie pomoc" :(
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Śro lut 09, 2011 17:38 Re: PJD-Operacja ZABIEG! licznik tyka: 51! dramat przed wiosną:/

ryśko tego kocura z kastracją za 40zł, jeśli możecie zaczekać do zapłacenia w przyszłym tygodniu do będzie ok bo wystarczy z bazarku na jego też i jeszcze troszeczkę zostanie :)

Ziółko

Od: Nie lis 30, 2008 16:17

Post » Śro lut 09, 2011 17:41 Re: PJD-Operacja ZABIEG! licznik tyka: 51! dramat przed wiosną:/

Ziółko pisze:ryśko tego kocura z kastracją za 40zł, jeśli możecie zaczekać do zapłacenia w przyszłym tygodniu do będzie ok bo wystarczy z bazarku na jego też i jeszcze troszeczkę zostanie :)

Wspaniale! :ok: :ok: :ok:
Obrazek

ryśka

Post » Śro lut 09, 2011 18:36 Re: PJD-Operacja ZABIEG! licznik tyka: 51! dramat przed wiosną:/

Dzisiaj dzwoniła do mnie karmicielka, umówiłam się na poniedziałek po pracy na łapanie jej kotów. (koty nr 3)
Wysterylizujemy je a potem będziemy się martwić o fundusze, szef obiecał poczekać na zapłatę.
WWW Wiejski Wątek Wycinankowy - zajrzyj koniecznie i pomóż! http://forum.miau.pl/viewtopic.php?uid=6671&f=1&t=168251&start=0
Gabinet weterynaryjny EWAWET Rydułtowy http://www.ewawet.pl Klikając na stronę pomagasz mi pozycjonowaniu i promocji mojego gabinetu :) Pomożesz?
Obrazek

bluerat

Od: Sob lis 26, 2005 16:34

Post » Śro lut 09, 2011 21:30 Re: PJD-Operacja ZABIEG! licznik tyka: 51! dramat przed wiosną:/

Dla Twojego Szefa koty będą śpiewać serenady :kotek: :kotek: :kotek: :kotek:
A tak poważnie - dobry z niego człowiek. Będziemy trzymać kciuki za łapanie.
Obrazek

ryśka

Post » Śro lut 09, 2011 22:41 Re: PJD-Operacja ZABIEG! licznik tyka: 51! dramat przed wiosną:/

Miałam jeszcze kastrować kocura i kotkę, które pojawiły się około miesiąc temu pod moim domem w ramach prywatnej ;) Operacji Zabieg, ale odzyskałam klatkę łapkę kilka dni temu, od 3 dni stoi nastawiona ale nic się nie łapie.
Niestety sąsiadka poinformowała mnie że niedaleko leży przejechany czarno-biały kot - :( czyli sterylizacji koteczki nie muszę już robić :(
WWW Wiejski Wątek Wycinankowy - zajrzyj koniecznie i pomóż! http://forum.miau.pl/viewtopic.php?uid=6671&f=1&t=168251&start=0
Gabinet weterynaryjny EWAWET Rydułtowy http://www.ewawet.pl Klikając na stronę pomagasz mi pozycjonowaniu i promocji mojego gabinetu :) Pomożesz?
Obrazek

bluerat

Post » Czw lut 10, 2011 10:54 Re: PJD-Operacja ZABIEG! licznik tyka: 51! dramat przed wiosną:/

ryśka pisze:Mamy mniej więcej dwa tygodnie, by uratować sytuację. Bardzo prosimy o pomoc, każdy kot, którego wysterylizujemy to kilkadziesiąt kociąt, które nie pojawią się potem w wątkach:
"pilnie DT dla kociąt ze śmietnika", "pomocy, chcą je oddać do schroniska", "koty z wyżartymi herpesem oczami - pilnie pomoc" :(

Ta prosta zaleznosc tak czesto umyka w nawale roznych tragedii. A przeciez gdybysmy skierowali wiekszosc sil, pieniedzy i czasu na sterylizacje tak znaczaco polepszylby sie los wszystkich kotow... Jak film cofajacy te wszystkie niewiarygodne dramaty do jednego, prostego, szybkiego zabiegu...

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Czw lut 10, 2011 21:32 Re: PJD-Operacja ZABIEG! licznik tyka: 51! dramat przed wiosną:/

A jutro na zabieg jedzie Imbir - nasz fundacyjny słodziak :kotek: .
"Wykuj własny szlak przez kraj dziki i surowy..."

luelka

Od: Sob cze 30, 2007 8:14

Post » Czw lut 10, 2011 21:48 Re: PJD-Operacja ZABIEG! licznik tyka: 51! dramat przed wiosną:/

Jakby co, to czekam na kalendarzyki 1%-owe :)
Obrazek

bluerat

Post » Pt lut 11, 2011 8:17 Re: PJD-Operacja ZABIEG! licznik tyka: 51! dramat przed wiosną:/

Trzymamy dzisiaj kciuki za Imbira :ok:

bluerat pisze:Miałam jeszcze kastrować kocura i kotkę, które pojawiły się około miesiąc temu pod moim domem w ramach prywatnej ;) Operacji Zabieg, ale odzyskałam klatkę łapkę kilka dni temu, od 3 dni stoi nastawiona ale nic się nie łapie.
Niestety sąsiadka poinformowała mnie że niedaleko leży przejechany czarno-biały kot - :( czyli sterylizacji koteczki nie muszę już robić :(

Bardzo mi przykro :(
Obrazek

ryśka

Post » Pt lut 11, 2011 10:41 Re: PJD-Operacja ZABIEG! licznik tyka: 51! dramat przed wiosną:/

bluerat pisze:Miałam jeszcze kastrować kocura i kotkę, które pojawiły się około miesiąc temu pod moim domem w ramach prywatnej ;) Operacji Zabieg, ale odzyskałam klatkę łapkę kilka dni temu, od 3 dni stoi nastawiona ale nic się nie łapie.

przykro mi :(

Batka

Od: Pt paź 24, 2003 11:38

Post » Pt lut 11, 2011 10:45 Re: Pod Jednym Dachem - Operacja ZABIEG!

Chiara pisze:
ryśka pisze:

[b]Lancety do wykorzystania: 0 lancetów (zł.)[/b] :(

*Lancet to broń, za pomocą której skutecznie walczymy z bezdomnością.
Lancet to jednostka umowna, służy do przeliczania wpływów na Operację Zabieg.
1 lancet = 10 zł.

W kasie pustki, a wiosna już za pasem i cały wiosenny horror kociąt, przepełnione fundacje, bezradność i nóż na gardle :crying: Może ktoś jeszcze zainteresuje się akcją i wesprze koty opłacając im sterylizację albo cząstkę zabiegu ? Czekają w kolejce. Często mają pełną miskę i miejsce do spania, będa mieć względnie udany żywot - proszą tylko o sterylkę. To przecież o tyle tańsze i łatwiejsze niż odratowanie, wykarmienie i wyadoptowanie miotu. Dziesiątki miotów. Setek... :cry:

jakies lanceciki pofrunęły do pracy

zawsze to coś ...

Batka

Od: Pt paź 24, 2003 11:38

Post » Pt lut 11, 2011 14:47 Re: PJD-Operacja ZABIEG! licznik tyka: 51! dramat przed wiosną:/

luelka pisze:A jutro na zabieg jedzie Imbir - nasz fundacyjny słodziak :kotek: .

I jak się ma Imbir? Już po wszystkim? :)

grzanka.ch

Od: Pt sie 06, 2010 21:44

Post » Sob lut 12, 2011 12:08 Re: PJD-Operacja ZABIEG! licznik tyka: 51! dramat przed wiosną:/

Imbirek był kastrowany jednak dzisiaj rano - już jest w domu, na razie zamknięty w łazience i przykryty śpiworem. Mimo że łapki mu się plączą, to skorzystał grzecznie z kuwety, ma wyraz pyszczka nieco zszokowany, ale zabieg rzecz jasna przebiegł bez komplikacji... Faktura będzie wystawiona na koniec miesiąca, więc pilnie potrzebujemy zebrać jeszcze 60 zł na pokrycie kosztów zabiegu...
"Wykuj własny szlak przez kraj dziki i surowy..."

luelka

Od: Sob cze 30, 2007 8:14

Post » Sob lut 12, 2011 12:22 Re: PJD-Operacja ZABIEG! licznik tyka: 51! dramat przed wiosną:/

W poniedziałek zrobię przelew z dochodem z bazarków, powinno wystarczyć :)

grzanka.ch

Od: Pt sie 06, 2010 21:44

[poprzednia][następna]