Legnica...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 15, 2010 17:28 Re: Legnica.Materia nie znosi pustki.

Szyja mu gnije,krótkie,mokre futro na szyi zbiera cały bród,jest dzis czarne i brzydko pachnie,bede musiała mu tę szyjkę przeprać.Poza tym zakupiłam dzis sliniaczek,serio,serio,nie mam innego pomysłu a to co sie dzieje pod jego pyśkiem staje sie niebezpieczne dla jego zdrowia.
Legnica

Post » Śro wrz 15, 2010 17:31 Re: Legnica.Materia nie znosi pustki.

Troche fotek.
Wspomnienie z przed kilku dni,kiedy było jeszcze słonecznie.Teraz wciaż pada i pada.
Obrazek
Obrazek
Legnica

Post » Śro wrz 15, 2010 17:34 Re: Legnica.Materia nie znosi pustki.

Sasza zadomowił sie już na dobre,ma swoje codzienne rytuały tj.:drzemki w ciagu dnia na fotelu,obserwowanie zza prawej pufy dywanu w czasie obiadu,czy przypadkiem coś dziecieciu nie upadnie i co dzienne,punktualne późnowieczorne spanie na wersalce.Tak jak tu:
Obrazek
Legnica

Post » Śro wrz 15, 2010 17:35 Re: Legnica.Materia nie znosi pustki.

Zapomniałabym dodać,Sasza ma jeszcze jeden codzienny rytuał:asystowanie w kuchni w czasie gotowania i...otwierania lodówki 8)
Legnica

Post » Śro wrz 15, 2010 17:49 Re: Legnica.Materia nie znosi pustki.

Małe przemeblowanie u prosków:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Legnica

Post » Śro wrz 15, 2010 18:06 Re: Legnica.Materia nie znosi pustki.

Miło popatrzeć :D
Świniaczki korzystają z tego hamaczka? Potrafią się na niego wspiąć? 8O
A Wandzia jak się miewa? - pooglądam chętnie ;)
No i koniecznie Bayerek w śliniaczku, koniecznie .... :mrgreen:

Willow_

Od: Nie maja 23, 2010 18:06

Post » Śro wrz 15, 2010 18:28 Re: Legnica.Materia nie znosi pustki.

Cudne te świnki :1luvu: i Forest :1luvu: i Saszka :1luvu: :D Piesio też ,no i mam nadzieję że wlaściciel sie znajdzie :wink: :ok:

Śliniaczek na pewno się przyda i dobrze mieć pod ręką papierowe ręczniki 8)
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Śro wrz 15, 2010 19:28 Re: Legnica.Materia nie znosi pustki.

Śliniaki, świniaki :ryk: miesza mi się. Ale świniakom do twarzy w błękicie :wink: Kudłate cudo śliczne, tylko co z nim dalej? On miał obróżkę założoną? Wygląda, że się komuś zgubił ( oby ).

Marudka

Od: Sob maja 03, 2008 15:22

Post » Śro wrz 15, 2010 19:39 Re: Legnica.Materia nie znosi pustki.

Trudno powiedzieć co z psiakiem sie stało ze został sam.Stare dzieci poszły właśnie na bardzo długi spacer z kudłatym,do parku,w miejsce gdzie psiak był.Bedą pytać osoby z psami czy nie znają kudłatego i jego domu,czy znają moze samego psiaka...moze kudłaty sam zaprowadzi ich do swojego domu.
Na pewno długo będą dzis w tamtym miejscu spacerowac.Wydaje sie że pies był bardzo dobrze traktowany,mamy nadzieję że opiekun będzie szukał go w parku...

Kudłaty na spacerkach wygląda dość...atrakcyjnie(żeby nie powiedzieć smiesznie),zakładamy mu jedyne posiadane w domu szelki i smycz-kocie-czerwone :|
Legnica

Post » Śro wrz 15, 2010 19:44 Re: Legnica.Materia nie znosi pustki.

Willow_ Ozzy bardzo lubi leżeć na hamaczku,wcale sie nie wdrapuje tylko z godnoscią wchodzi :wink: Borys jeszcze nie był na hamaku,chyba to dla niego zbyt trudne.

Wandzia rosnie w oczach,prawie całymi dniami śmiga swobodnie po całym pokoju starych dzieci,tam jest bezpieczna i ma dużo swobody.Poprosze opiekunów w jej DT. o aktualne fotki 8)
Legnica

Post » Śro wrz 15, 2010 19:54 Re: Legnica.Materia nie znosi pustki.

Marudka kudłaty miał obrózkę na szyi,niestety bez adresówki.Obróżka była/jest tak szeroka że pies sam ją sobie zdejmuje,nie nadaje sie nawet do przypięcia smyczki.Być moze nikt go nie wyprowadzał na spacery,a po prostu otwierano drzwi i wypuszczano psa,żeby sam się wyprowadzał.Nie umie chodzić na smyczy,szarpie sie,denerwuje.
Być moze dla tego sie zgubił.
Legnica

Post » Pt wrz 17, 2010 13:07 Re: Legnica.Materia nie znosi pustki.

Hop, hop ... jak rozwój sytuacji na froncie kudłaczowym :?:
Bayerek przestał już przeciekać :?:
Mam nadzieję, że innych zmartwień brak :)

PS. A DT Wandzi miał jakieś zdjęcia zrobić ;)

Willow_

Od: Nie maja 23, 2010 18:06

Post » Pt wrz 17, 2010 15:12 Re: Legnica.Materia nie znosi pustki.

ale nowiny!
mam nadzieje ze wlasciciel pieska jednak sie znajdzie.
Tez ciekawam jak tam Bayerek?

ragdollicja

Od: Czw lip 02, 2009 10:09

Post » Pt wrz 17, 2010 17:04 Re: Legnica.Materia nie znosi pustki.

Jestesmy,jestesmy.
Przede wszystkim i na szczescie nowych problemów brak!
Stare maja sie dobrze i wytrwale sie nas trzymają.
Bayerowi nie da sie doprać sierści pod szyją,juz nawet zaglądałam pod sierść czy on moze taką ciemną skórę ma,ale raczej nie.Zawsze pod szyjką i cały gorsecik miał pokryty białą sierścią,teraz jets przebarwiona i chyba jedyne co będzie mozna zrobić,to przyciać ją ponownie jak troszkę odrosnie.Pysiek wciaż mokry,sliniaczek nosi z ogromnym niezadowoleniem,dzisiaj to już przyszedł i sam prosł żebym mu go zdjeła,a Bayer potrafi ślicznie prosić,ociera miejsce które jets dla niego ważne,w tym przypadku miejsce wiazania śliniaka i tak charakterystycznie potulnie mówi-ma-u-oczywiście :maślane oczka,trącanie łapką obowiazkowo w komplecie.
Jak sobie pomysle ze takie -ciacho- ktos mógłby kiedys zmarnować,to juz teraz mam ochote wymordować wszystkie DS.

Kudłacz-bardzo miły,przytulaśny,koci ignorant zainteresował sie proskami,natychmiast po wypuszczeniu z jego pokoju rozpoczyna warte przy klatce,zawsze wiadomo gdzie psinę mozna znaleźć.
Syn rozwieszał ogłoszenia o znalezionym psiaku,właściciel jednej z "żabek" powiedział mu ze to prawdopodobnie pies jego pracownicy,jak na razie wszystkie dane dotyczące psa i okolicznosci jego "zagubienia" się zgadzają,czekamy tylko na jakis odzew.

Poza tym,ciocia dzięki której mogę spokojnie i na czas załatwiać swoje sprawy,bo opiekuje sie moim synusiem,dzisiaj oprócz tradycyjnego wykładu pt."po co ci te koty?",powiedziała że zawsze uważała Rafała za mądrego chłopaka,ale teraz uważa ze jest goopi(chodzi o przygarnięcie psa).

Tak ze żadnych nowych problemów nie mamy,stare owszem,ale do większosci z nich jesteśmy wszyscy przyzwyczajeni :wink:
O zdjeciach pamiętam,jak tylko będą mieli chwilke wstawię fotki Wandzi.
Legnica

Post » Pt wrz 17, 2010 17:25 Re: Legnica.Materia nie znosi pustki.

juz teraz mam ochote wymordować wszystkie DS.

:ryk: :ryk: ale mogą się jeszcze przydać :wink:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

[poprzednia][następna]