Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie mar 10, 2013 10:39 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

iza71koty pisze:
skarbonka pisze:po pierwsze co tym ludziom ta kotka przeszkadzała, że sobie sypiała na balkonie.. :evil:
po drugie brak słów.. :(

dobrze, że ją uratowałaś i jest już bezpieczna :1luvu:

Ania to ich dom.Ich balkon.Mają prawo sobie nie życzyć.Rozumiem to i szanuje.Ale co innego jest nie życzenie sobie a co innego uwięzienie kota, bez możliwości wydostania. :| Oraz nie ukrywam komplikowanie sytuacji.Ta rozmowa dzisiaj była taka jakby, oni chcieli żeby ta kotka tam została i umarła z głodu ....Nawet nie wiesz jak sie nagimnastykowałam żeby się dostać do środka.Ostatnim moim argumentem było to że kotka przecież im zabrudzi balkon, bo gdzieś musi się załatwiać..A tego chyba nie chcą....

masakra
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Od: Sob wrz 04, 2010 12:18

Post » Nie mar 10, 2013 11:58 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

Masakra...A teraz kolejna niespodzianka.Napadało w nocy tyle śniegu, że juz nie pojade nigdzie rowerem.Zaczęło padać jak jechałam wczoraj na moje działki.Ledwo wróciłam, tak było ślisko.W dodatku wczoraj na działce skończył się gaz.

Te anomalie w tym roku są nie do wytrzymania.Zima nie chce odejść.Kilka razy gruntownie sie ociepliło a potem znowu śnieg i mróz.Koty fatalnie to znoszą.Jeszcze wczoraj Biedroneczka i Feluś wylegiwały się w trawie na słońcu.

Miałam dzisiaj isć do Carrefoura.Często maja tam fajne promocje na kocie jedzenie.Nie wiem czy pójde.Pogoda fatalna, boję sie ze buty mi przemokną, bo to kawał drogi.

Musze iść natomiast i przynieść jedną z budek.Taką która stoi wolna i niezamieszkana.Honoratka wczoraj przyszła w kiepskim stanie.Chyba wiem już gdzie śpi i dlaczego przychodzi taka przemarznięta.Pójde i spróbuje jej tą budkę tam postawić.Może się przyzwyczai i skorzysta.
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Nie mar 10, 2013 12:02 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

skarbonka pisze:Kochani zbieramy na suchą karmę dla stada :kotek: :kotek:

:arrow: viewtopic.php?f=20&t=151425

zapraszamy więc na bazarek przeznaczony na ten cel :catmilk: :catmilk: :catmilk:

Kochani przypomnę o naszym bazarku.Suche jedzonko bardzo potrzebne.

iza71koty

Post » Nie mar 10, 2013 13:58 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

iza71koty pisze:
wiora pisze:A oni nie słyszeli, że kota na ich balkonie krzyczy 8O Nie mogli jej sami wypuścić :?

Jak mogli nie słyszeć skoro ona krzyczała na całą ulicę.Masa ludzi ją słyszała.Skoro słyszą dzwonek to problemu ze słuchem nie mają.

Nie wiesz że Polacy to złośliwy naród?

Wiora ale jak wypuścić?Przez mieszkanie?dziką kotkę?

Dlatego prosiłam o podstawienie długiej deski żeby jakoś zeszła sama.

Mam taka głupią manierę sądzenia po sobie :? .
Ja starałabym się coś zrobić, jakoś ją uwolnić, nawet przez mieszkanie (zresztą miałam tu kiedyś sytuację i mega dzikiego kota w domu, o tym co kota zrobiła ,w sensie demolki, nie będę się rozpisywać) grunt w tym, że udało mi się zwrócić jej wolność.
Jak się chce to można dużo, sęk w tym, że trzeba chcieć i wykazać odrobinę inicjatywy!, a z tym bywa u ludzi gorzej :?

wiora

Od: Czw sty 24, 2008 0:19
Lokalizacja: leszno:) /Baile Atha Cliath/Malta-Ibi patria, ubi bene

Post » Nie mar 10, 2013 14:52 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

Czytałam ze ściśniętym sercem. Iza, przez co Ty musiałaś przejść wiedząc jak kotka boi się i cierpi, krzyczy o pomoc?

To nie ludzie, to nieczułe bydlaki. I tyle mojego komentarza odnośnie państwa z willi
Obrazek

merlok

Od: Wto wrz 20, 2011 23:41

Post » Nie mar 10, 2013 15:03 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

wiora pisze:
iza71koty pisze:
wiora pisze:A oni nie słyszeli, że kota na ich balkonie krzyczy 8O Nie mogli jej sami wypuścić :?

Jak mogli nie słyszeć skoro ona krzyczała na całą ulicę.Masa ludzi ją słyszała.Skoro słyszą dzwonek to problemu ze słuchem nie mają.

Nie wiesz że Polacy to złośliwy naród?

Wiora ale jak wypuścić?Przez mieszkanie?dziką kotkę?

Dlatego prosiłam o podstawienie długiej deski żeby jakoś zeszła sama.

Mam taka głupią manierę sądzenia po sobie :? .
Ja starałabym się coś zrobić, jakoś ją uwolnić, nawet przez mieszkanie (zresztą miałam tu kiedyś sytuację i mega dzikiego kota w domu, o tym co kota zrobiła ,w sensie demolki, nie będę się rozpisywać) grunt w tym, że udało mi się zwrócić jej wolność.
Jak się chce to można dużo, sęk w tym, że trzeba chcieć i wykazać odrobinę inicjatywy!, a z tym bywa u ludzi gorzej :?

Po sobie to ja już dawno przestałam sądzić ludzi.Tak samo jak ludzie wychodzą z założenia że kot sobie poradzi.Poradzi doskonale ze wszystkim.Czyli nie musi być karmiony,sterylizowany, da rade uciec przed psem jak i w tym przypadku zejść bez pomocy z wysokosci II pietra, bo mniej więcej tak wysoko znajduje się taras.

Ci ludzie nie lubią kotów.Takie jest moje zdanie.Chcieli ukarać ta kotkę za to ze im tam wchodziła.Gdyby tak nie było, nie stwarzali by mi takich problemów.Pierwsze co wczoraj usłyszałam na "Dzień Dobry to to ze Pan nie będzie chodził na żaden taras, bo jest.....zimno!" :| Powiedziałam ze nigdzie chodzić nie musi.Niech da mi tylko 5 minut.Wystarczyło mi niepełne 2 minuty.

Byłam sama jak palec z tym problemem, mimo ze zwracałam sie o pomoc jeszcze do dwóch innych osób mieszkających tuż obok.Zbyli mnie. :| Nikogo ta kotka nie obchodziła ,ot co. :|

iza71koty

Post » Nie mar 10, 2013 15:13 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

Czyli jak zawsze :?

wiora

Post » Nie mar 10, 2013 16:23 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

wiora pisze:Czyli jak zawsze :?

:| Tak. :|

iza71koty

Post » Czw mar 14, 2013 16:10 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

niestety bazarek musiałyśmy zamknąć bo wody się nie sprzedały i trzeba spróbować gdzie indziej je sprzedać..
szkoda bo kotki potrzebują karmy, a jest taka ładna promocja :(

http://www.zoo-dragon.pl/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=4977&category_id=474&option=com_virtuemart&Itemid=68
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Post » Sob mar 16, 2013 12:41 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

skarbonka pisze:niestety bazarek musiałyśmy zamknąć bo wody się nie sprzedały i trzeba spróbować gdzie indziej je sprzedać..
szkoda bo kotki potrzebują karmy, a jest taka ładna promocja :(

http://www.zoo-dragon.pl/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=4977&category_id=474&option=com_virtuemart&Itemid=68

może ktoś zechciałby wspomóc.. :oops:
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Post » Sob mar 16, 2013 13:18 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

zapraszamy na fantastyczny bazarek :D
na którego część fantów ufundowała nam agiag :1luvu: za co pięknie dziękujemy :1luvu:

:arrow: viewtopic.php?f=20&t=151663

koteczki czekają na :catmilk: :catmilk: :catmilk:
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Post » Czw mar 21, 2013 21:12 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

Kochani kolejny pachnący bazarek :kotek:

:arrow: viewtopic.php?f=20&t=151813

zbieramy na suchą karmę dla stada :catmilk: :catmilk:

zapraszamy do pomocy :ok:
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Post » Sob mar 30, 2013 9:45 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

Obrazek

welina

Od: Pon sty 25, 2010 15:17

Post » Sob mar 30, 2013 14:44 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

Dobrych Świąt!

I wiosny :)

agiag

Od: Pon paź 20, 2008 16:38

Post » Sob mar 30, 2013 16:12 Re: Widzę....czuję...Pomóż nam Pomagać - SZCZECIN -

Wesołych Świąt i duuuuużo ciepła :kotek:

wiora

[poprzednia][następna]