Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
mgj pisze:Dokładnie. Teraz już nie mozna odpuścić.
Przemyśle przez weekend (wyjezdzam, bez dostepu do netu) te kwestie, ale moze odezwie sie w międzyczasie ktoś bardziej oblatany w kwestii gnebienia administracji i urzedników.
mgj pisze:Dokładnie. Teraz już nie mozna odpuścić.
Przemyśle przez weekend (wyjezdzam, bez dostepu do netu) te kwestie, ale moze odezwie sie w międzyczasie ktoś bardziej oblatany w kwestii gnebienia administracji i urzedników.
VVu pisze:mgj pisze:Dokładnie. Teraz już nie mozna odpuścić.
Widzisz, wygląda na to, że w mniejszych miejscowościach jest trudniej - pisałem odwołania, ale merytoryczne - u nas urzędnicy chociaż terminów przestrzegają - prędzej odpowiedzą na odczepnego, ale coś odpowiedzą, byle w terminie.
Spróbuję przygotować pismo w tej sprawie, ale będę mógł to zrobić najwcześniej w poniedziałek, ale raczej środa.![]()
Gdyby ktoś mógł wcześniej, to byłoby fajnie. To chyba nie powinno być trudne - trzeba tylko kpa wziąć (można ściągnąć z sieci), przewertować rozdział o terminach i powołać się na konkretne artykuły.
Jak nikt wcześniej nie da rady, to się postaram jak najszybciej napisać.
lidka02 pisze:Kurcze nie wiem co wybrać......
VVu pisze:lidka02 pisze:Kurcze nie wiem co wybrać......
Spokojnie.Jutro wieczorem usiądę i napiszę pismo, OK?
Strzelno, 11.10.2012
imię i nazwisko
adres
Burmistrz Strzelna
Urząd Miejski w Strzelnie
Ul. Dr J. Cieślewicza 2
88-320 Strzelno
W nawiązaniu do mego pisma do Burmistrza Strzelna z dnia ……, sygn. …….
z prośbą o wydanie zaświadczenia
(w trybie art. 217 ustawy z dnia 14 czerwca 1960 r. Kodeks postępowania administracyjnego, Dz. U. z 2000 r. Nr 98, poz. 1071 z późn. zm., ze względu na interes prawny – art. 217 § 2 pkt 2 Kpa)
że jestem społecznym opiekunem (karmicielem) kotów wolno żyjących
w rozumieniu § 9 Programu opieki nad zwierzętami bezdomnymi oraz zapobiegania bezdomności zwierząt na terenie Gminy Strzelno w 2012 roku,
przyjętemu uchwałą nr XXI/155/2012 Rady Miejskiej w Strzelnie z dnia 24 maja 2012 roku w sprawie przyjęcia programu opieki nad zwierzętami bezdomnymi oraz zapobiegania bezdomności zwierząt na terenie Gminy Strzelno w 2012 roku.
proszę o podanie (w trybie art. 36 § 1 Kpa) – na piśmie – przyczyn zwłoki niezałatwienia sprawy i podanie terminu jej załatwienia.
Zwracam uwagę, że na wydanie zaświadczenia, w myśl art.217 § 3, Organ miał siedem dni.
Jeśli Organ, dla uznania mnie za społecznego opiekuna (karmiciela) kotów wolno żyjących (w rozumieniu uchwały jak wyżej) nie wymaga wydania przez Organ zaświadczenia, to moje pismo do Burmistrza Strzelna z dnia ……, sygn. …….
stanowi OŚWIADCZENIE, że jestem społecznym opiekunem (karmicielem) kotów wolno żyjących
(w rozumieniu uchwały jak wyżej) – w trybie art. 75 § 2 Kpa.
Z poważaniem,
imię i nazwisko
podpis odręczny
VVu pisze:Prawnik przeczytał i zaakceptował. Choć uznał, że pismo jest "łagodne i stonowane".![]()
Jak coś, w następnym polecimy ostrzej.![]()
Pismo w DOC przesłałem lidce02 mailem.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], Maniek19, sherab i 177 gości