Chyba skończyłam...

Parę zdjęć też jest takich bardziej dla mnie... (np. łapy rudego

Jeszcze raz umieszczę linka, żeby nie zginął w tłumie:
https://picasaweb.google.com/1026408177 ... directlinkByłam w lekkim amoku. Tyle kotów, nie wiadomo, gdzie się obrócić, co pstrykać...
No i jestem raczej fotografem portretowym, co widać. Fajnie się też uzupełniają moje zdjęcia ze zdjęciami sunicram, gdzie z kolei przede wszystkim widać całe sylwetki

Tak jak już pisałam, następnym razem (za tydzień jakoś?) skupię się na kilku konkretnych celach i im poświęcę całą uwagę. Tak chyba będzie lepiej. Muszę też obrać jakąś inną strategię z tymi karteczkami, bo przy czarnuchach wymiękłam i nie wiem do końca, które są które :>
OFFTOP:
sunicram - To jest nikkor 50mm 1.8. A obróbka jest naprawdę podstawowa: temp. barwowa, kontrast, balans kolorów, ewentualnie: regulacja ekspozycji, poprawienie kadru, rzadko: wyostrzenie/blurowanie fragmentów... Normalnie spędzam o wiele więcej czasu nad jednym zdjęciem

JaEwka: to są parametry obiektywu
- 50mm robi taki portretowy kadr
- przesłona 1.8: jak bardzo się otwiera ta dziura w środku... 1.8 - bardzo bardzo :> i dzięki temu robi się większa głębia ostrości = masz kilka planów na zdjęciu, z których jeden jest najostrzejszy, a reszta mniej ostre
BTW: moja znajoma zastanawia się nad szylkretką z pierwszego zdjęcia

więc to chyba działa, to robienie i umieszczanie fotek