Niki FeLV+ i PNN - nadal kocha życie :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 01, 2013 22:57 Re: Niki (FeLV+) - kocha życie :) to już trzy lata...

:ryk: :ryk: Istotnie!! Niby weszła. :ok: :ryk:
Obrazek

selene00

Od: Nie gru 13, 2009 13:55

Post » Sob lut 02, 2013 12:11 Re: Niki (FeLV+) - kocha życie :) to już trzy lata...

szybenka pisze: będę mogła latem Niki do roboty zabierać

Ktoś tu planuje lato. To są moje klimaty, wyszłam do ogródka uzupełnić karmniki i po pięciu minutach byłam oklejona mokrą, zimną białą paćką, która nie zasługuje na miano śniegu. A kysz.

Torba jest śliczna!
Korzystam z jednego materiałowego transportera i dostrzegam jego zalety - jest lekki i poręczny.

dite

Od: Pt maja 14, 2010 18:19

Post » Sob lut 02, 2013 20:32 Re: Niki (FeLV+) - kocha życie :) to już trzy lata...

Mój Ukochany Nikutek :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Nie lut 03, 2013 23:46 Re: Niki (FeLV+) - kocha życie :) to już trzy lata...

Mój ci on :twisted: i nikomu nie oddam :ok:

O tak, lata to i ja wypatruję, bo za ciemno mi już :evil: :evil:

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Wszystkie argumenty na podparcie ludzkiej wyższości nie są w stanie zaprzeczyć jednej niezaprzeczalnej prawdzie: w cierpieniu zwierzęta są nam równe. Peter Albert David Singer

szybenka

Od: Nie gru 13, 2009 22:16

Post » Wto lut 05, 2013 15:04 Re: Niki (FeLV+) - kocha życie :) to już trzy lata...

Kiedy Niki do mnie przybyła, upodobała sobie fotel w kuchni. Niestety (dla niej ;) ) fotela już nie ma, ale zostawiłam jej jedną jego część, kt. teraz jest b. sfatygowana przez harce paniusi. I nadal to jej miejscówka. Kiedyś pokażę, co ona na niej wyrabia, a dziś będzie bardziej stateczna, czyt. grzeczna ;)

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Wszystkie argumenty na podparcie ludzkiej wyższości nie są w stanie zaprzeczyć jednej niezaprzeczalnej prawdzie: w cierpieniu zwierzęta są nam równe. Peter Albert David Singer

szybenka

Post » Wto lut 05, 2013 15:50 Re: Niki (FeLV+) - kocha życie :) to już trzy lata...

Jaka bystrzacha :mrgreen:
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Wto lut 05, 2013 15:52 Re: Niki (FeLV+) - kocha życie :) to już trzy lata...

Śliczna jest Olimpia Maneta" i "Prawie weszła" zresztą trudno wymienić wszystkie :) :ok:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Śro lut 13, 2013 0:06 Re: Niki (FeLV+) - kocha życie :) to już trzy lata...

Z racji zbliżającego się Dnia Kota, przyszło mi na wspomnienia...

I takie oto zestawienia oglądałam.

Taka bieda przyjechała:
Obrazek Obrazek
A tu już piękne nonio...
Obrazek

Na początku i teraz (chociaż teraz to ma większy brzuch :mrgreen: )
Obrazek Obrazek :arrow: Obrazek
Obrazek :arrow: Obrazek

Zapalenie płuc... i mój słodziaczek w super kondycji :1luvu:
Obrazek :arrow: Obrazek

Teraz strasznie dużo sierści Niki wyłazi i mam nadzieję, że to przez okres grzewczy, ale futro i tak jest piękne:
Obrazek

Niki przeszła metamorfozę i widać to dopiero z perspektywy czasu... Jest cudownym i pięknym kotem, choć chyba nietypowym - jej zachowania odchodzą od kociej normy, ale przyjmując, że kot to indywidualista, to wszystko jest w porządku :ok:
Co prawda, chyba zaczyna się starzeć, poważnieć (wg danych ze schroniska ma ok. 7,5 roku), bo coraz mniej żywiołowo się bawi, ale jest mega miziakiem i nakolankowym pieszczochem, co kiedyś wydawało mi się niemożliwe, nieosiągalne ;) Mój dom nie miałby tyle wdzięku bez tego kota :1luvu:
Obrazek

szybenka

Post » Śro lut 13, 2013 19:29 Re: Niki (FeLV+) - kocha życie :) to już trzy lata...

o noł,.o noł,mój Nikutek mój :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Obrazek

o mamusiu :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Śro lut 13, 2013 20:00 Re: Niki (FeLV+) - kocha życie :) to już trzy lata...

Jakaż ona kochana... głaski dla niej!
...

czarnekoty123

Od: Śro wrz 12, 2012 18:34

Post » Śro lut 13, 2013 22:08 Re: Niki (FeLV+) - kocha życie :) to już trzy lata...

Dzięki, wygłaszczę :)

Sylwia, nie oddam ;)

Naskarżyłam się, że paniusia nieruchawa, a potem w nocy było tak:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

No co? Bawię się... Nie musisz mi tak po oczach świecić :twisted:
Obrazek

Tak lepiej. Nawet chwili prywatności nie da... I ciągle narzeka... Pogłaskałaby, pomiziała, bo wciąż za mało to robi.
Obrazek

Wciąż jestem zabiegana i na miau rzadko wchodzę. Podczytuję niektóre wątki, ale ostatnio same smutne wieści.
Aniołkowi się nie udało...
Od razu przypomniał mi się Zajączek, z kt, Niki trzymała się w schronisku... Niki się udało, Zajączek nie zdążył...
Tym bardziej tulę Niki za te wszystkie kociaki, kt. nie zdążyły, kt. były za brzydkie lub za zwyczajne i cały swój żywot spędziły w schronie; kt. przegrały z chorobą...
Niki to szczęściara, trafiła na dobrych ludzi i w dobry czas... i radość wniosła w moje życie :1luvu:

Może ostatnio dużo zdjęć, ale znów na trochę znikniemy.
Obrazek

szybenka

Post » Śro lut 13, 2013 23:10 Re: Niki (FeLV+) - kocha życie :) to już trzy lata...

Nikusia :1luvu: - piękniusia. :mrgreen:
Ależ fotogeniczna kotka Ci się trafiła Agnieszko. :mrgreen:
Dawaj zdjęcia, nie każ się prosić. Wiesz, że kocham oglądać tą burą istotkę. :D
Obrazek

selene00

Od: Nie gru 13, 2009 13:55

Post » Pt lut 15, 2013 9:47 Re: Niki (FeLV+) - kocha życie :) to już trzy lata...

niezwykła metamorfoza
takie smutne oczy i pysio na początku
a teraz - wyluzowana, szczęśliwa, piękna i pełna energii do zabawy
widać, że miłością pasiona :D
Szybenko jesteście niezwykłe obie :ok:

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Pt lut 15, 2013 10:09 Re: Niki (FeLV+) - kocha życie :) to już trzy lata...

Pogratulowałam sobie spostrzegawczości :roll:
Właśnie dopiero teraz zauważyłam, że Niki jest z białym :P (biała "krawatka")
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Sob lut 16, 2013 18:33 Re: Niki (FeLV+) - kocha życie :) to już trzy lata...

pozytywka pisze:niezwykła metamorfoza (...)
widać, że miłością pasiona :D
O taaak! Witaminy M nigdy za wiele, a my się obie kochamy :)

kiche_wilczyca pisze:Pogratulowałam sobie spostrzegawczości :roll:
Właśnie dopiero teraz zauważyłam, że Niki jest z białym :P (biała "krawatka")
Hmm... gdybym wierzyła w reinkarnację, założyłabym, że w poprzednim wcieleniu Niki była księdzem (biała koloratka :mrgreen: ).

Mój słodziak w ciepłych kolorach - dla lubiących burą istotkę :1luvu: :
Obrazek

Nikuśka dostała od mojej koleżanki kawałek baraniej (a może owczej :roll: :mrgreen: ) skóry. Zabawka rewelacyjna, bo ja pokładam się ze śmiechu, jak obserwuję Niki liżącą to futerko. Tylko pasta odkłaczająca idzie w ruch.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

>KOCI TEATRZYK<
Pyniutek Nikulina przedstawia:

...i był sobie taki ogooomny siłacz, kt. przenosił ogrooomne kamienie... ;)
Obrazek

A takie zdjęcia zdarzają się nierzadko.
Pytanie: - Gdzie jest Niki?
Odp.: - Za mną. :roll:

Taka szybka bestia :twisted:

Obrazek
Obrazek

szybenka

[poprzednia][następna]