potrzebna pilnie pomoc prawnika dla karmicielki z Warszawy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie maja 06, 2012 18:22 Re: potrzebna pilnie pomoc prawnika - Warszawa

Napisałam e-maila do Red.TVN z Krakowa, który mi pomógł w nagłośnieniu sprawy i przysłał kolegów z TVN24 z najbliższego Oddz. Torunia.Nie wiem czy nadal adres jego aktualny i czy będzie odzew?
pozdrawiam wszystkich.Lena

pogoda1053

Od: Sob sty 15, 2011 14:19

Post » Nie maja 06, 2012 21:35 Re: potrzebna pilnie pomoc prawnika - Warszawa

Otrzymałam już odpowiedź od Pana Redaktora Kudły, że skontaktuje się z Juliśką (podałam jej telefon) i zobaczy co da się zrobić

pogoda1053

Post » Pon maja 07, 2012 11:48 Re: potrzebna pilnie pomoc prawnika - Warszawa

Piszę do autorki wątku pw
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pon maja 07, 2012 19:08 Re: potrzebna pilnie pomoc prawnika - Warszawa

Co by zrobić żeby pomóc Juliście tak szybciutko bo ona 18-go wyjeżdża na miesiąc i bardzo się denerwuje co stanie się z kotami i budkami.Może by jakaś organizacja napisała list do Administratora Spółdz. mieszkaniowej? mam wszystkie dane ale osoba nie będąca przedstawicielem żadnej organ.nie ma podstaw by pisać do Urzędów w czyjejś obronie. Byłabym gotowa napisać i udokumentować moją sprawą sądową ale czy to byłoby prawnie? czy ktoś wziąłby na poważnie moje pismo? Co o tym sądzicie. Trzeba działać szybko bo został tylko tydzień by mogła spokojnie wyjechać...

pogoda1053

Post » Wto maja 08, 2012 16:48 Re: potrzebna pilnie pomoc prawnika dla karmicielki z Warsza

Juliśce w Wydz.Ochr. Środowiska powiedział Pan,że sąsiedzi mają rację, bo to nie jest jej prywatny
teren tylko spółdzielni mieszkaniowej i spółdzielnia powinna wyznaczyć teren. Ona boi się,że spółdz.będzie jej robić trudności a jeżeli już to wyznaczy teren gdzieś daleko w polu gdzie koty nie są przyzwyczajone, bo od lat są przy blokach.

pogoda1053

Post » Wto maja 08, 2012 17:05 Re: potrzebna pilnie pomoc prawnika dla karmicielki z Warsza

TVN nie jest najlepszym adresem prozwierzęcym.
" (...) Ty nieuku pisowski!"
"Ale zawsze można zmądrzeć, naprawdę. Miejcie odwagę, spróbujcie! Chyba że nadal wolicie być w sekcie, w której wasz guru robi z Wami co chce i kiedy chce."
Obrazek
https://www.sklepjubilerski.com/porady- ... jubilerski, cytaty: 1.S. Niesiołowski, 2. D.Wildstein

Liwia

Od: Pt gru 03, 2004 19:58

Post » Wto maja 08, 2012 17:26 Re: potrzebna pilnie pomoc prawnika dla karmicielki z Warsza

Liwia pisze:TVN nie jest najlepszym adresem prozwierzęcym.

W mojej sprawie bardzo pomogło TVN. Z Krakowa przysłano chłopaków z najbliższego mi Oddz.tj.z Torunia. Byli na rozprawie i przeprowadzili wywiad z Rzecznikiem Komendy Woj. w Bydgoszczy. Dali reportaż w TVN 24 "Prosto z Polski" Jestem im bardzo wdzięczna, przy nich Pan przemądrzały rzecznik był taki "maluśki" i motał się w słowach.
Póki co to pytałam i Juliśka nie miała od niego telefonu.

pogoda1053

Post » Śro maja 09, 2012 10:03 Re: potrzebna pilnie pomoc prawnika dla karmicielki z Warsza

Czy cos się tu dzieje w sprawie pomocy Juliście, bo jakoś tu cicho?

pogoda1053

Post » Czw maja 10, 2012 18:32 Re: potrzebna pilnie pomoc prawnika dla karmicielki z Warsza

Witajcie!
Póki co nic się nie dzieje ponieważ nie mam odpowiedzi z instytucji do których wysłałam pisma,a więc trzeba czekać.
Dzwonił do mnie pan z TV i obiecał w miarę możliwości pomóc.Na początek prosił o namiary do kierownika Osiedla i miał do niego dzwonić.Powiedział,że zadzwoni do mnie i powiadomi o sytuacji. :kotek:
Obrazek

Juliśka

Od: Sob sty 15, 2011 20:45

Post » Czw maja 10, 2012 19:10 Re: potrzebna pilnie pomoc prawnika dla karmicielki z Warsza

Juliśka mogłaś mu podać jeszcze namiary do tego dupka co wczoraj go nie namierzyłam jak dzwoniłam z Ochr. Środow. co Cię tak nie po ko kociemu załatwił.
Podaję Ci nazwisko i kontakt do niego do Wydziału na pw

pogoda1053

Post » Śro maja 16, 2012 14:26 Re: potrzebna pilnie pomoc prawnika dla karmicielki z Warsza

Był u mnie wczoraj dzielnicowy z wiadomością,że rozmawiał z moimi sąsiadami.Oni jak zwykle powiedzieli,ze niczego ode mnie nie chcą tylko nie życzą sobie aby stały budki pod balkonem.OK.Budki przeniosłam za blok,może teraz nie będąc widoczne nikomu nie będą przeszkadzały.Policjant prosił mnie abym nie wchodziła im w drogę i dała sobie spokój.Myślałam,że trafi mnie szlag.To przecież oni cały czas mnie nękają.
Teraz nic nie zrobię ponieważ w piątek wyjeżdżam,a wracam 23 czerwca.Póki co sprawa ucichła.Jak coś się będzie działo,hanelka będzie o tym wiedziała.
Żegnam do przyszłego miesiąca. :1luvu:
Obrazek

Juliśka

Od: Sob sty 15, 2011 20:45

Post » Czw maja 17, 2012 7:53 Re: potrzebna pilnie pomoc prawnika dla karmicielki z Warsza

No to nie jestem osamotniona i nie tylko ja miałam durnego dzielnicowego bo nie chciał pomóc tylko stanął po stronie kocich i moich wrogów.Ten Juliśki to chociaż do niej się pofatygował a mój...... Moi przesladowcy robili łapankę działkowiczów kolejno namawiając by byli przeciw mnie i składali zeznania, które dzielniicowy parę dni spisywał w mieszkaniu jednego z panów.
Stopka to mała miejscowość, raptem 5 bloków ale do mnie nie potrafił się pofatygować by wysłuchać drugiej strony, tylko przysłał pocztą wezwanie jako podejrzana na komisariat. Nie ppokajałam się, bo robię źle jak chciał i nadal karmiłam koty więc poleciał do sądu o ukaranie mnie grzywną. Dobrze wiedział,że koty nie moje i że inni też karmili przedtem na działkach dlatego wymyslił formułkę zanieczyszczanie terenu gminy poprzez karmienie któw. To absolutnie była nieprawda. Koło budki zawsze miałam porzadek a kupki kociaki zakopują, zresztrą na swojej działce to mogłabym mieć nawet kupki co komu do tego a na innych nie sposób byłoby chodzić przez ogrodzenia i sprzątać po dzikich kotach. Policja ma obowiązek pomóc bo to jest znęcanie się nad zwierzętami i karmicielką i niezgodne z prawem. Dlatego moja sprawa była dla wielu ludzi i mediów tak bulwersujące. Podobnie jest teraz z Juliśką i jeszcze administracja .... szkoda słów!!! I to w naszej stolicy....

pogoda1053

Post » Czw maja 17, 2012 7:57 Re: potrzebna pilnie pomoc prawnika dla karmicielki z Warsza

No to nie jestem osamotniona i nie tylko ja miałam durnego dzielnicowego bo nie chciał pomóc tylko stanął po stronie kocich i moich wrogów.Ten Juliśki to chociaż do niej się pofatygował a mój...... Moi przesladowcy robili łapankę działkowiczów kolejno namawiając by byli przeciw mnie i składali zeznania, które dzielnicowy parę dni spisywał w mieszkaniu jednego z panów.
Stopka to mała miejscowość, raptem 5 bloków ale do mnie nie potrafił się pofatygować by wysłuchać drugiej strony, tylko przysłał pocztą wezwanie jako podejrzana na komisariat. Nie pokajałam się, bo robię źle jak chciał i nadal karmiłam koty więc poleciał do sądu o ukaranie mnie grzywną. Dobrze wiedział,że koty nie moje i że inni też karmili przedtem na działkach dlatego wymyslił formułkę zanieczyszczanie terenu gminy poprzez karmienie któw. To absolutnie była nieprawda. Koło budki zawsze miałam porzadek a kupki kociaki zakopują, zresztą na swojej działce to mogłabym mieć nawet kupki co komu do tego a na innych nie sposób byłoby chodzić przez ogrodzenia i sprzątać po dzikich kotach. Policja ma obowiązek pomóc bo to jest znęcanie się nad zwierzętami i karmicielką i niezgodne z prawem. Dlatego moja sprawa była dla wielu ludzi i mediów tak bulwersujące. Podobnie jest teraz z Juliśką i jeszcze administracja .... szkoda słów!!! I to w naszej stolicy....

pogoda1053

Post » Czw maja 17, 2012 8:09 Re: potrzebna pilnie pomoc prawnika dla karmicielki z Warsza

Dzielnicowi w Polsce nie są kształceni w takich sprawach. Nie znają się na nich, po prostu, a powinni się znać.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Czw maja 17, 2012 9:05 Re: potrzebna pilnie pomoc prawnika dla karmicielki z Warsza

Nie tylko oni. Wszędzie, gdzie Juliśka poszła po pomoc i ratunek, z TOZ-em włącznie, spławiono ją. Wyjechała dziś rano na miesiąc. Przestawiła budki w kątek, gdzie nie rzucają się tak bardzo w oczy. Jest tam ciasno i nie bardzo można się teraz między nie wcisnąć. Ciekawe, na ile to wystarczy. Jaki będzie następny krok „ukochanych” sasiadów... Zrobię ich zdjęcia, żebyście zobaczyły, że są porządne i zadbane.
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

[poprzednia][następna]