Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
gosiao73 pisze:Namiary na onkologa to Dom-Vet Tomasz Dominiak ul. Sikorskiego 74 tl. 501-040-784
Romusia ostatnie badania 22 lipca to:
RBC 2.70 norma 6.50-10.00
HGB 4.3 norma 8.0-15.0
HCT 14.5 norma 24.0-45.0
PLT 55 norma 200/800
MPV 10.4 norma 14.0-18.0
WBC 22.4 norma 5.5-19.0
LYM 8.2 norma 1.5-7.0
To są te wszystkie, które są złe, inne są w normie. Dzisiaj juz nic nie chciał jeść, pije wodę chociaż tyle dobrze. Jest blady jak kreda, ledwo oddycha, strasznie bym chciała by dotrzymał do jutra do wyników biopsji i do chemii.
Dziękuję za trzymanie kciuków, ja też trzymam kciuki za Bolusia , niech te nasze chłopaki wyjdą z tego paskudztwa.
Pozdrawiam Gosia
gosiao73 pisze: Trzy tygodnie temu dowiedziałam się, że mój mały facecik ma białaczkę.
Może od początku zacznę. Miałam w domu dwie kotki (9 lat , 7 lat) i kocurka 3 letnie plus suczka 11 letnia. Koty szczepione, niewychodzące. Córcia 2 miesiące temu znalazła małego kotka w krzakach otoczonego przez dwa psy, które Go obszczekiwały. Wyciągnęła Go z tych krzaków i przytargała do domu. Kotka miała zostać u nas tylko tymczasowo, do momentu gdy znajdziemy jej dom. Po tygodniu udało się, zabrała Ją moja koleżanka, niestety po następnym tygodniu kotka do nas wróciłaMąż od początku był przeciwny tej małej czarnej Psocie, córka się zaparła i małej nie chciała oddać. Pojechaliśmy z kotka do wet. okazało się, że jest zdrowa, ma tylko zabrudzone oczka, na które dostała kropelki.
BOZENAZWISNIEWA pisze:moje koty nie tolerowały podawania zelaza pod żadna postacia "chemiczna"-zaraz wymiotowały,czy to płynne,czy z kapsułki.Sama niedawno sie po tym ChelaFerr mało nie "schafciłam"-musze brać,bo mam krwotoki musze uzupełniac zelazo.
taizu pisze:BOZENAZWISNIEWA pisze:moje koty nie tolerowały podawania zelaza pod żadna postacia "chemiczna"-zaraz wymiotowały,czy to płynne,czy z kapsułki.Sama niedawno sie po tym ChelaFerr mało nie "schafciłam"-musze brać,bo mam krwotoki musze uzupełniac zelazo.
Słyszałam sporo dobrego o krwi wołowej, ale moje koty akurat odmawiały jedzenia czegokolwiek nią doprawionego, ChelaFerr za to jadły chętnie, a i ja go nieźle toleruję(krwi nie próbowałam
)
mikusia_20 pisze:Z tą krwią to się podaje do pyszczka czy same chcę pic czy strzykawa i strzał ?![]()
Boluś ma złe wyniki
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/412 ... 45492.html
gosiao73 pisze:Romek miał robione testy i inne moje kotki tez jakieś trzy lata temu jak Go znalazłam i był negatywny. Nie wiem co o tym myśleć. Lekarz mówił, że może miał schowana białaczkę i ona się uaktywniła po tym jak mała Go zestresowała. Stało się, teraz walczę tylko o to by przeżył i się nie męczył. Udało się i przetrwał dzisiejszą noc. Byle by do 16:00 wytrzymał, wtedy to będą wyniki i będziemy mogli podjąć decyzję co do leczenia.
Proszę dajcie mi namiary na tę krew wołową, ja nie mam pojęcia gdzie w Warszawie można to kupić.
Pozdrawiam Gosia
mikusia_20 pisze:Gosiu a z jakieej dzielnicy jesteś ja mokotow
do niedawna myślałam by poprosić kogos o krew na bazarku w budce z mięsem ale nie mam pewności co to będzie moze jakiś pomyj z kontenera ? zachodzę w głowę![]()
wyniki złe zachowanie normalne co o tym mysleć Wydała je ma apetyt spi trochę sobie pomruczy upomina się o wyjście na dwór ale gdzie... na 3 pietrze ma wyjsćo jedzonko też prosi jak ma ochotę na cosik innego mój np lubi polędwicę sopocką jak jego pańcia
gosiao73 pisze:Romek miał robione testy i inne moje kotki tez jakieś trzy lata temu jak Go znalazłam i był negatywny. Nie wiem co o tym myśleć. Lekarz mówił, że może miał schowana białaczkę i ona się uaktywniła po tym jak mała Go zestresowała.
taizu pisze:gosiao73 pisze:Romek miał robione testy i inne moje kotki tez jakieś trzy lata temu jak Go znalazłam i był negatywny. Nie wiem co o tym myśleć. Lekarz mówił, że może miał schowana białaczkę i ona się uaktywniła po tym jak mała Go zestresowała.
Może stres, a może przyszedł ten czas, trzy lata bez objawów to i tak sporo.
Mała jest teraz bardzo zagrożona z racji wieku, jakbyś miała dla niej dom bez innych kotów, to oddaj, bo u Ciebie ma małe szanse nie złapać choroby
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 54 gości