Koty z Kielc - kolorowa rodzinka i porzucony kocurek :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 26, 2013 18:42 Re: Koty z Kielc-rudy nieszczęśnik i domowa tri na ulicy !

moniczkaa1975 pisze:Podwórkowy zmarznięty kotek prosi o ciepły dom! Od wczoraj przebywa u mnie w domu tymczasowym, gdzie może być tylko przez krótki czas. Na domki czeka również jego dwójka rodzeństwa, które cały czas przebywa na mrozie. Oferuję pomoc przy kastracji.

Napisz proszę jaki jest i podaj kontakt - pomogę ogłaszać :ok:
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Niteczka 1

Od: Nie lut 01, 2009 19:36

Post » Sob sty 26, 2013 19:13 Re: Koty z Kielc-rudy nieszczęśnik i domowa tri na ulicy !

Niteczka 1 pisze:
moniczkaa1975 pisze:Podwórkowy zmarznięty kotek prosi o ciepły dom! Od wczoraj przebywa u mnie w domu tymczasowym, gdzie może być tylko przez krótki czas. Na domki czeka również jego dwójka rodzeństwa, które cały czas przebywa na mrozie. Oferuję pomoc przy kastracji.

Napisz proszę jaki jest i podaj kontakt - pomogę ogłaszać :ok:

Dziękuję Niteczka1 za pomoc :) Buras ma około 8 miesięcy, świetnie się dogaduje z moimi rezydentami, jest grzeczny, ułożony i spokojny. Jak na takiego podwórkowego kociaka, to aż dziwne nie drapie, nie prycha i nie gryzie i daje się brać na ręce :mrgreen: i mruczy przy tym jak najęty :D Jeszcze chwila i będzie z niego miziasty i nakolankowy kociak :1luvu: Czasami tylko, ale coraz rzadziej ucieka kiedy usłyszy nieznany dźwięk, jednak uważam, że to normalne. Jeszcze jedna ważna rzecz kocias bezbłędnie kuwetkuje, planuję jego kastrację w najbliższym czasie.
Kontakt do mnie: Monika, tel. 515187770

moniczkaa1975

Od: Czw lis 03, 2011 22:58

Post » Śro sty 30, 2013 22:11 Re: Koty z Kielc-rudy nieszczęśnik i domowa tri na ulicy !

Co słychać u Buraska?
Obrazek

joanna521

Od: Wto wrz 22, 2009 11:00

Post » Śro sty 30, 2013 23:29 Re: Koty z Kielc-rudy nieszczęśnik i domowa tri na ulicy !

joanna521 pisze:Co słychać u Buraska?

Z kociakiem wszystko w porządku, zdrowy, kontaktowy i świetnie współpracuje z moimi futrzakami :) Problem tkwi w tym, ze nie bardzo mam warunki na taką ilość mruczków w domu, a mój TŻ to mnie chyba niedługo eksmituje...... :roll:

moniczkaa1975

Post » Pon lut 04, 2013 21:36 Re: Koty z Kielc-rudy nieszczęśnik i domowa tri na ulicy !

Nowe fotki Burego :D
ObrazekObrazekObrazekObrazekziewam sobie

moniczkaa1975

Post » Wto lut 05, 2013 22:27 Re: Koty z Kielc-rudy nieszczęśnik i domowa tri na ulicy !

"Jestem Buras Wspaniały, kto mnie pokocha?"

Ta-od-Toji

Od: Wto gru 07, 2010 23:54

Post » Wto lut 05, 2013 23:47 Re: Koty z Kielc-rudy nieszczęśnik i domowa tri na ulicy !

http://www.um.kielce.pl/biuro-prasowe/aktualnosci/art,7961,talony-na-sterylizacje-kotow.html

Talony na sterylizację/kastrację kotów wydawane będą 11 lutego br. (poniedziałek) w Wydziale Środowiska i Usług Komunalnych Urzędu Miasta Kielce (ul. Strycharska 6). Talony wydawane będą wyłącznie mieszkańcom Kielc, po okazaniu dokumentu tożsamości, w ilości 1 sztuka na osobę.
Obrazek

joanna521

Post » Śro lut 06, 2013 15:58 Re: Koty z Kielc-rudy nieszczęśnik i domowa tri na ulicy !

joanna521 pisze:http://www.um.kielce.pl/biuro-prasowe/aktualnosci/art,7961,talony-na-sterylizacje-kotow.html

Talony na sterylizację/kastrację kotów wydawane będą 11 lutego br. (poniedziałek) w Wydziale Środowiska i Usług Komunalnych Urzędu Miasta Kielce (ul. Strycharska 6). Talony wydawane będą wyłącznie mieszkańcom Kielc, po okazaniu dokumentu tożsamości, w ilości 1 sztuka na osobę.

Asiu, jakbyś wiedziała od której godziny to daj znać.

Alyaa

Od: Śro paź 22, 2008 18:24

Post » Śro lut 06, 2013 22:16 Re: Koty z Kielc-rudy nieszczęśnik i domowa tri na ulicy !

Alyaa pisze:
joanna521 pisze:http://www.um.kielce.pl/biuro-prasowe/aktualnosci/art,7961,talony-na-sterylizacje-kotow.html

Asiu, jakbyś wiedziała od której godziny to daj znać.

Nic nie wiem na ten temat. Przypuszczam, że od rana, od rozpoczęcia urzędowania, tak przynajmniej było w ubiegłym roku. Trzeba by pewnie zadzwonić. Wklejam dane ze strony UM
25-659 Kielce, Strycharska 6
tel.: 41-36-76-649 - sekretariat, fax. 41-34-32-030 lub 41-36-76-000 - centrala UM
Jak jutro nie zapomnę, to zadzwonię :)
W TV mówili, że TOZ ma też dostać talony.
Obrazek

joanna521

Post » Nie lut 10, 2013 17:53 Re: Koty z Kielc-rudy nieszczęśnik i domowa tri na ulicy !

Bezpłatne talony na sterylizację i kastrację kotów będzie można otrzymać w poniedziałek, 11 lutego w kieleckim urzędzie miasta. Grażyna Ziętal z Wydziału Środowiska i Usług Komunalnych informuje, że będą one wydawane od godziny 8.00 w urzędzie przy ulicy Strycharskiej 6.
Zaznacza jednak, że talon otrzymać mogą wyłącznie mieszkańcy Kielc. Każda osoba po okazaniu dowodu osobistego otrzyma jeden talon. Będzie go mogła zrealizować w lecznicy weterynaryjnej przy ulicy Marii Skłodowskiej-Curie w Kielcach.

W tym roku magistrat rozda mieszkańcom 100 talonów. Kolejnych 200 otrzymało Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami, które opiekuje się bezdomnymi kotami.

Ja nie idę. Jestem chora:(((
Obrazek

joanna521

Post » Pon lut 11, 2013 22:36 Re: Koty z Kielc-rudy nieszczęśnik i domowa tri na ulicy !

Buras już po kastracji i wciąż czeka na DS
Obrazek

moniczkaa1975

Post » Wto lut 12, 2013 18:55 Re: Koty z Kielc-rudy nieszczęśnik i domowa tri na ulicy !

Obchody Dnia Kota w Kielcach odbędą się w niedzielę o 14.00, w Muzeum Zabawek.
Obrazek

Gem

Od: Czw paź 12, 2006 16:37

Post » Pt mar 15, 2013 14:51 Re: Koty z Kielc-rudy nieszczęśnik i domowa tri na ulicy !

:!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: Dostałam wiadomość, że ktoś chce oddać do schroniska 10-letnią kotkę, której właściele zmarli. Schronisko nie chciało jej przyjąć (na szczęście) mimo awantury, jaką urządziła pani, która ją przyniosła... Jestem po rozmowie z tą kobietą. Załamka... Kotka niewychodząca, całe życie w mieszkaniu z kochającymi opiekunami. Wysterylizowana, wypielęgnowana, zadbana. Pani musi zdać mieszkanie po teściu i wiecie - z kotem trzeba coś zrobić. Do siebie kotki nie weźmie, nie ma szans (alergia oraz "nie lubię kotów"). Była pewna, że schronisko, ale się nie dało... Kotka do schronu została przyniesiona w kartonowym, zaklejonym pudle... Uprosiłam, żeby na weekend wzięła jeszcze kotkę do tego mieszkania, ale później nie da rady - musi zdać klucze. I nie wiem, co zrobi, jeśli nie znajdziemy kotce dt. Siedzę i ryczę.

koko_

Od: Pt gru 19, 2008 16:15

Post » Pt mar 15, 2013 17:42 Re: Koty z Kielc-rudy nieszczęśnik i domowa tri na ulicy !

koko_ pisze::!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: Dostałam wiadomość, że ktoś chce oddać do schroniska 10-letnią kotkę, której właściele zmarli. Schronisko nie chciało jej przyjąć (na szczęście) mimo awantury, jaką urządziła pani, która ją przyniosła... Jestem po rozmowie z tą kobietą. Załamka... Kotka niewychodząca, całe życie w mieszkaniu z kochającymi opiekunami. Wysterylizowana, wypielęgnowana, zadbana. Pani musi zdać mieszkanie po teściu i wiecie - z kotem trzeba coś zrobić. Do siebie kotki nie weźmie, nie ma szans (alergia oraz "nie lubię kotów"). Była pewna, że schronisko, ale się nie dało... Kotka do schronu została przyniesiona w kartonowym, zaklejonym pudle... Uprosiłam, żeby na weekend wzięła jeszcze kotkę do tego mieszkania, ale później nie da rady - musi zdać klucze. I nie wiem, co zrobi, jeśli nie znajdziemy kotce dt. Siedzę i ryczę.

:( :(

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Pt mar 15, 2013 19:53 Re: Koty z Kielc-rudy nieszczęśnik i domowa tri na ulicy !

Założyłam kotce wątek i walczę z techniką, żeby wstawić zdjęcie dzisiejsze ze schroniska...
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=151646&p=9698588#p9698588

koko_

Od: Pt gru 19, 2008 16:15

[poprzednia][następna]