OSTRZEŻENIE-weterynarz Okapa- wyrok

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lis 11, 2012 19:28 Re: OSTRZEŻENIE - Warszawa

daj mu boże :ok:
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Wto lis 13, 2012 8:40 Re: OSTRZEŻENIE - Warszawa

hanelka pisze:daj mu boże :ok:

za komentarz :ryk:

za spełnienie życzeń :ok:

tabo10

Od: Nie lip 31, 2011 14:24

Post » Wto lis 13, 2012 9:01 Re: OSTRZEŻENIE - Warszawa

Na szczęście oba "moje" koty,które miały nieszczęście być "leczone" :strach: :evil: przez tego człowieka mają się świetnie,ale głównie za sprawą swoich cudownych ds, ich troski i dbałości.

A kocio bez oczka to Tymoteusz :) i wygląda teraz tak:

magdalena99 pisze:Pozdrawiam drogie Cioteczki :kotek:
Tymoteusz

http://imageshack.us/a/img211/2828/koty11112012011.jpg

oraz

kocio bez ząbków- Blef ,który wygląda tak :)

http://i45.tinypic.com/2jds6lf.jpg

http://img820.imageshack.us/img820/2835/zdjcienv.jpg

Nawet nie chcę myśleć, o tych chorych kotach,które po pseudoleczeniu w tej lecznicy trafiły na ulicę :cry: Czy jeszcze w ogóle żyją?
Ostatnio edytowano Wto lis 20, 2012 11:37 przez aassiiaa, łącznie edytowano 1 raz
Powód: poprawiłam cytat

tabo10

Od: Nie lip 31, 2011 14:24

Post » Wto lis 13, 2012 9:24 Re: OSTRZEŻENIE - Warszawa

Ale śliczne chłopaki :) :ok:

Właśnie zapomniałam Cię Aniela zapytać z sobotę co z tym "panem"
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Wto lis 13, 2012 10:30 Re: OSTRZEŻENIE - Warszawa

Zdrowia, czy nawet życia kotom nic już nie zwróci.Tym dwóm się udało, na szczęście, co mnie ogromnie cieszy :lol: Nieważne w sumie jaki będzie wyrok, bo z sądami to różnie bywa, ale smród i tak będzie.Chociaż tyle.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pon lis 19, 2012 12:42 Re: OSTRZEŻENIE - Warszawa

Witam, ostatnio niczego nie świadoma zaniosłam swojego kocura do dr (chociaż teraz mam wątpliwości), po obejrzeniu poruszonego, nieostrego rtg w pozycji bocznej Pan Okapa stwierdził, że obie łapy trzeba operować, stan b. poważny, zajrzał do pyska -dramat - co najmniej 5 zębów do wyrwania, wątroba powiększona po Tolfedine (wg Pana Piotra to steryd 8O ), pomyślałam, że paskudny ze mnie właściciel skoro doprowadziłam kota do takiej ruiny (dodam, że kot zewnętrznie okaz zdrowia). Ponieważ dr ani jego świta nie wzbudzili mojego zaufania, a i w naturze mam sprawdzanie pewnych rzeczy, skonsultowałam kota w Lancecie (skądinąd bardzo polecam). Kot miał pełną sesję rtg w uśpieniu - kościec zdrowy, bez zmian, zwyrodnień itd, zęby - zdrowe, wątroba - w normie.
Mam wrażenie, że te pochlebne opinie o tym Panu spowodowane są rachunkiem prawdopodobieństwa, kiedyś musi się trafić właściwa diagnoza.
DOGERIĘ OMIJAĆ SZEROKIM ŁUKIEM,A PAN PIOTR NIECH SIĘ TRZYMA Z DALA OD ZWIERZĄT !!

gosiasol

Od: Pon lis 19, 2012 12:08

Post » Pon lis 19, 2012 13:07 Re: OSTRZEŻENIE - Warszawa

Dżizas... :strach: :strach: :strach:
Obrazek

hanelka

Post » Pon lis 19, 2012 13:09 Re: OSTRZEŻENIE - Warszawa

gosiasol pisze: po obejrzeniu poruszonego, nieostrego rtg w pozycji bocznej Pan Okapa stwierdził, że obie łapy trzeba operować, stan b. poważny

A jakie były wskazania do wykonania takiego zdjęcia i co p. dr chciał operować (jakie schorzenie)?
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Pon lis 19, 2012 14:29 Re: OSTRZEŻENIE - Warszawa

gosiasol pisze:Witam, ostatnio niczego nie świadoma zaniosłam swojego kocura do dr (chociaż teraz mam wątpliwości), po obejrzeniu poruszonego, nieostrego rtg w pozycji bocznej Pan Okapa stwierdził, że obie łapy trzeba operować, stan b. poważny, zajrzał do pyska -dramat - co najmniej 5 zębów do wyrwania, wątroba powiększona po Tolfedine (wg Pana Piotra to steryd 8O ), pomyślałam, że paskudny ze mnie właściciel skoro doprowadziłam kota do takiej ruiny (dodam, że kot zewnętrznie okaz zdrowia). Ponieważ dr ani jego świta nie wzbudzili mojego zaufania, a i w naturze mam sprawdzanie pewnych rzeczy, skonsultowałam kota w Lancecie (skądinąd bardzo polecam). Kot miał pełną sesję rtg w uśpieniu - kościec zdrowy, bez zmian, zwyrodnień itd, zęby - zdrowe, wątroba - w normie.
Mam wrażenie, że te pochlebne opinie o tym Panu spowodowane są rachunkiem prawdopodobieństwa, kiedyś musi się trafić właściwa diagnoza.
DOGERIĘ OMIJAĆ SZEROKIM ŁUKIEM,A PAN PIOTR NIECH SIĘ TRZYMA Z DALA OD ZWIERZĄT !!

to jakiś koszmar :|
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Pon lis 19, 2012 14:33 Re: OSTRZEŻENIE - Warszawa

gosiasol pisze:PAN PIOTR NIECH SIĘ TRZYMA Z DALA OD ZWIERZĄT !!
Tylko jak sprawić, żeby mu to w pełni umożliwić? :(
Obrazek

hanelka

Post » Wto lis 20, 2012 10:49 Re: OSTRZEŻENIE - Warszawa

Kot od kilku lat ma nawracająca kulawiznę, 2 lata temu miał robiony rtg - wszystko było w porządku - od tamtej pory był okresowo leczony Tolfedine (do 5dni) i pomagało, aż do dnia spotkania p. Okapy, "obmacał" kota i już przy pierwszym spotkaniu stwierdził (jeszcze bez zdjęcia), że to zwyrodnienie obydwu stawów biodrowych do pilnej operacji, ten rtg w pozycji bocznej tylko upewnił go w przekonaniu !!
Teraz jak pomyślę ilu nieświadomych właścicieli zgodziło się na zupełnie niepotrzebną operację, cierpienie zwierząt i wydaną kasę to aż ściska.

gosiasol

Post » Wto lis 20, 2012 11:23 Re: OSTRZEŻENIE - Warszawa

hanelka pisze:
gosiasol pisze:PAN PIOTR NIECH SIĘ TRZYMA Z DALA OD ZWIERZĄT !!
Tylko jak sprawić, żeby mu to w pełni umożliwić? :(

Myślałam o rozmowie z prawnikiem na ten temat, nawet poszłam do dr żeby w książeczce zapisał wszystkie swoje "złote myśli" niestety słowo pisane okazało się mocno okrojone, żadnych operacji, ekstrakcji czy innych takich, a sama błędna diagnoza nie stanowi wystarczających podstaw.

gosiasol

Post » Wto lis 20, 2012 11:31 Re: OSTRZEŻENIE - Warszawa

gosiasol pisze:jak pomyślę ilu nieświadomych właścicieli zgodziło się na zupełnie niepotrzebną operację, cierpienie zwierząt i wydaną kasę to aż ściska.
kasa kasą, ale to cierpienie... :strach: :strach: :strach:
Najgorsze jest to, że pewnie nikt mu nic nie zrobi :( :evil:
Obrazek

hanelka

Post » Śro sty 02, 2013 10:43 Re: OSTRZEŻENIE - Warszawa

Niestety jest następna ofiara; sąsiad zabrał na rutynową wizytę do dogerii swojego kota, potem poszło szybko; wyrwanie 5 zębów :twisted: , zakażenie, po kilku dniach kota nie ma :( Dodam, że kot przez naście lat swojego życia miał się bdb dopóki nie spotkał na swojej drodze oprawcy.
Poprzedni właściciele kliniki przyzwyczaili ludzi do świetnej opieki nad ich zwierzętami i w wielu przypadkach ludzie nie wiedzą, że właściciel się w między czasie zmienił i tak prowadzą te swoje "baranki" na rzeź.

gosiasol

Post » Śro sty 02, 2013 12:32 Re: OSTRZEŻENIE - Warszawa

Nie mogę już tego czytać, czy naprawdę nie ma żadnej kontroli nad wetami? Lekarz powiatowy?
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

[poprzednia][następna]