2 Piękne białe koteczki ZNALAZLY SZCZESCIE W DS :)))))))

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 22, 2010 22:42 Re: 2 Piękne białe koteczki z dłuższą sierścią szukają domku !!!

Właśnie 3 koty to już za dużo u nas, bo mam jeszcze psa i 2 świnki, a mieszkamy w bloku :( Więc niestety tylko jedna :( Kurcze to mówicie, że może być problem z tym katarkiem :(

koteczek555

Od: Śro mar 17, 2010 22:09

Post » Pon mar 22, 2010 22:50 Re: 2 Piękne białe koteczki z dłuższą sierścią szukają domku !!!

mysle, ze nie koniecznie :) nie ma co sie na zapas zalamywac, tylko najlepiej zasiegnac porady weta, jak sie przed tym zabezpieczyc, lub chociaz jak zminimalizowac objawy, jesli juz wystapia. :)

Spokojnie, nie ma co na zapas panikowac :) Zwlaszcza, ze jak piszesz, Twoj kicius juz jest zaszczepiony na to paskudztwo :)

Szkoda, ze nie da rady obu wziac... no coz... rozumiem :) Ech... zycie czasem jest niesprawiedliwe, bo gdyby bylo inaczej, to bylaby mozliwosc przygarniecia obu slicznotek :)

Kicia mieszka wrod kotow i psow, wiec nie jest jej takie towarzystwo obce :) Najlepiej by bylo, jesli to mozliwe, odwiedzic ja osobiscie i na wlasne oczy zobaczyc, jak sie zachowuje wsrod innych zwierzat :) Mozna ten czas kwarantanny wykorzystac na kilkukrotne odwiedziny kici, co z pewnoscia pomoze jej sie oswoic z potencjalna nowa Duza, a to bedzie mialo z pewnoscia rowniez wplyw na zlagodzenie stresu przeprowadzkowego. :) Wiec jesli tylko jest taka mozliwosc... Zachecam :)

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Pon mar 22, 2010 22:59 Re: 2 Piękne białe koteczki z dłuższą sierścią szukają domku !!!

A nawet myślałam o odwiedzinach jeśli tylko byłaby zgoda :) Finanse niestety nie pozwalają na 3 kotki :( Niestety w większości wypadków jest to przeszkodą :( Nasz Tofik gdy został znaleziony również miał koci katar, choć teraz nie wiem czy nie było to przeziębienie, bo udało się wyleczyć, choć naprawdę był w strasznym stanie, na oczka biedny nic nie widział, bo miał tak zaropiałe. A jak później wygląda taka adopcja? Bo właściwie nigdy kota nie adoptowałam, większość to znajdki :) A oczku udało się bidulce wyleczyć, czy nie widzi na nie?

koteczek555

Post » Pon mar 22, 2010 23:20 Re: 2 Piękne białe koteczki z dłuższą sierścią szukają domku !!!

oj, dokladnie co do oczka nie jestem pewna, ale o ile sie nie myle, slabiej, ale widzi :)

jak wyglada adopcja...
to wielkie swieto! :D Dla obu stron :D
A na powazniej: jesli wizyta przedadopcyjna wypada pomyslnie, domek spelnia oczekiwania DT, to wtedy podpisuje sie umowe adopcyjna, co sie wiaze ze zgoda na jej warunki. Tzn.zabezpieczenie okien i balkonu, (chyba gdzies tu jest nawet taki watek poswiecony zabezpieczeniom o ile sie nie myle), sterylka/kastracja jesli wczesniej nie byla wykonana, (obie panienki sa juz po sterylce), odpowiednia karma, jesli kot tego wymaga ze wzgledu na stan zdrowia, co jeszcze.. hmm... na pewno kontakt z osoba oddajaca kota w miare mozliwosci regularny, cokolwiek sie u kota dzieje waznego, czasem i niewaznego ;) W razie gdyby z jakiegokolwiek powodu kot musial wrocic z adopcji (co sie niestety czasem zdarza), kicia ma gdzie wrocic, Justa nie zamknie drzwi przed nia, tylko jak cos, to dac znac, ze kicia wraca, dogadac szczegoly... Dla przezornosci, zeby ktos nie myslal, ze jak cos pojdzie nie tak, to mozna kota wyrzucic lub oddac do schroniska.
bardzo bysmy sie cieszyli, gdybys pisala tu, na forum, co u kici slychac, wklejala zdjecia w miare mozliwosci :)
Co do odwiedzin, na pewno to zaden problem, jak tylko znajdziecie wspolny termin, ktory wam obu bedzie pasowal :) Tylko uprzedzam z gory juz teraz: nie bedziesz wiedziala, kogo kiedy miziac, bo cale towarzystwo potrafi sie bardzo intensywnie domagac uwagi i pieszczot :D Maja gdzies, ze tylko 2 rece mamy, ze to za malo :ryk:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Pon mar 22, 2010 23:30 Re: 2 Piękne białe koteczki z dłuższą sierścią szukają domku !!!

A od zapadnięcia decyzji o ostatecznej adopcji długo się czeka na wizytę :) ? Wieści na pewno bym zdawała, o to nie ma się co martwić, bo była by to dla mnie przyjemność :) Dodatkowo cały album moich zwierzów jest tutaj: http://nasza-klasa.pl/#profile/12057111/gallery/album/3 tak gdyby ktoś miał chęci :) Sreberko to była Becia :( :( :( U nas co do zabezpieczeń okien, to po prostu się ich nie otwiera, tylko lekko uchyla, znam przypadek, że kot wyskoczył z 3 piętra właśnie przez otwarte okno podczas zabawy, straszne :( Ja już dawno nie miałam takiego typowego pieszczocha :) Becia miała swój indywidualny charakter, można było głaskać tylko wtedy kiedy ona miała na to ochotę, w przeciwnym wypadku zagrożenie pazurów i zębów, a jak wbiła to nie pościła :) Miała swój charakter całkowicie inny, a Tofiś to właściwie w dzień teraz większość śpi, choć staram się go ruszać jak mogę, ale za to w nocy funduje mi masażyk pleców i jest bardzo rozmowny :) Trzymajcie wszyscy w środę rano kciuki za wyniki Toficzka :)

koteczek555

Post » Wto mar 23, 2010 5:57 Re: 2 Piękne białe koteczki z dłuższą sierścią szukają domku !!!

:ok:

izydorka

Od: Śro lut 04, 2009 21:09

Post » Wto mar 23, 2010 10:25 Re: 2 Piękne białe koteczki z dłuższą sierścią szukają domku !!!

A jeszcze co do oczka nie jest konieczna amputacja tak? I czy w niczym jej nie przeszkadza, że troszkę słabiej widzi? Gdybym Was mogła prosić o więcej fotek kici na maila :)

koteczek555

Post » Wto mar 23, 2010 11:29 Re: 2 Piękne białe koteczki z dłuższą sierścią szukają domku !!!

koteczek555 pisze:A jeszcze co do oczka nie jest konieczna amputacja tak? I czy w niczym jej nie przeszkadza, że troszkę słabiej widzi? Gdybym Was mogła prosić o więcej fotek kici na maila :)

amputacja nie jest konieczna , wręcz jest zabroniona bo oczko jej nie przeszkadza a coś tam widzi :lol:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Wto mar 23, 2010 11:40 Re: 2 Piękne białe koteczki z dłuższą sierścią szukają domku !!!

A zachowuje się jak widzący kot, czy wpada na coś przypadkiem?

koteczek555

Post » Wto mar 23, 2010 12:47 Re: 2 Piękne białe koteczki z dłuższą sierścią szukają domku !!!

koteczek555 pisze:A zachowuje się jak widzący kot, czy wpada na coś przypadkiem?

O tak , widzi i to doskonale , nic jej uwadze nie umknie a jeszcze jak to sie rusza np wziniete złotko lub koraliki z rolet :twisted: :twisted: :twisted: to ma wtedy ubaw :ryk: :ryk: :ryk:
A może byś mogła nas odwiedzic ,byś ją na własne oczy zobaczyła :kotek:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Wto mar 23, 2010 12:57 Re: 2 Piękne białe koteczki z dłuższą sierścią szukają domku !!!

Właśnie o tym myślałam tylko pasują mi tylko piątki, bo wtedy akurat jestem w Bielsku na week i to tak nie daleko by było :) To jeśli się to wszystko uda, to już widzę jak będą szaleć razem z Tofisiem, bo on taki zbój kochany :D A tak nawiasem zawsze mi się marzył długowłosy kot :)

koteczek555

Post » Wto mar 23, 2010 14:06 Re: 2 Piękne białe koteczki z dłuższą sierścią szukają domku !!!

koteczek555 pisze:Właśnie o tym myślałam tylko pasują mi tylko piątki, bo wtedy akurat jestem w Bielsku na week i to tak nie daleko by było :) To jeśli się to wszystko uda, to już widzę jak będą szaleć razem z Tofisiem, bo on taki zbój kochany :D A tak nawiasem zawsze mi się marzył długowłosy kot :)

No a jak , w piątek się widzimy :wink:
A dziś dzwoniła do mnie pani w sprawie adopcji Omegi i kto wie , być może zamieszka w Tychach :lol: :lol: :lol:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Wto mar 23, 2010 14:16 Re: 2 Piękne białe koteczki z dłuższą sierścią szukają domku !!!

Dziewczyny pytanie do Was odwiedzających czy mogłybyście mi posłać na e-maila więcej fotek Oazy :) ?

koteczek555

Post » Wto mar 23, 2010 16:59 Re: 2 Piękne białe koteczki z dłuższą sierścią szukają domku !!!

Justa&Zwierzaki pisze:
koteczek555 pisze:Właśnie o tym myślałam tylko pasują mi tylko piątki, bo wtedy akurat jestem w Bielsku na week i to tak nie daleko by było :) To jeśli się to wszystko uda, to już widzę jak będą szaleć razem z Tofisiem, bo on taki zbój kochany :D A tak nawiasem zawsze mi się marzył długowłosy kot :)

No a jak , w piątek się widzimy :wink:
A dziś dzwoniła do mnie pani w sprawie adopcji Omegi i kto wie , być może zamieszka w Tychach :lol: :lol: :lol:

:ok: :ok: :ok:

izydorka

Od: Śro lut 04, 2009 21:09

Post » Wto mar 23, 2010 20:00 Re: 2 Piękne białe koteczki z dłuższą sierścią szukają domku !!!

izydorka pisze:
Korciaczki pisze:Kicie się prezentują i domków szukają:

Obrazek

Obrazek

Dzień dobry! :1luvu:
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

[poprzednia][następna]