Fundusz Immuno-pomagamy i szukamy chętnych do pomocy :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 14, 2015 8:08 Re: Fundusz Immuno działamy dalej! Od stycznia nowe konto :)

Ewo, jeśli zostaniesz zmuszona do odejścia, wypisz mnie proszę z grupy.

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Wto lip 14, 2015 9:06 Re: Fundusz Immuno działamy dalej! Od stycznia nowe konto :)

Ale tu chyba nikt nikogo nie zmusza do odejścia. Post Phantasmagori odebrałam jako pytanie zadane wprost o to, czy Ewa naprawdę ma czas na prowadzenie funduszu, i rodzaj mobilizacji, bo faktycznie komunikacja kuleje, to wszystko. Padła propozycja od Meg11, że jest gotowa przejąć sprawę. Myślę, że nalezy o tym normalnie porozmawiać, bo nie ma w tym nic kontrowersyjnego według mnie. Ja jestem Ewie bardzo wdzięczna za to, że podjęła się prowadzić fundusz, bo pamiętam, że nie było chętnych w ogóle. Phantasmagori bardzo długo szukała i prosiła o to, żeby ktoś ją zastąpił. Ja też nie byłabym w stanie go prowadzić. Nie ma co wieszać na nikim psów, ale też się obrażać. Po prostu pogadać i jakoś to organizacyjnie rozgryźć.
Obrazek

Afatima

Od: Nie mar 02, 2008 12:33

Post » Wto lip 14, 2015 9:33 Re: Fundusz Immuno działamy dalej! Od stycznia nowe konto :)

Erin pisze:Ewo, jeśli zostaniesz zmuszona do odejścia, wypisz mnie proszę z grupy.

Proponuję zamiast machać szabelką, przeczytać bardzo dokładnie ze zrozumieniem tekstu- że fundusz prowadzimy WE DWIE Z EWĄ.
Ela szukała chętnych na prowadzenie po jej rezygnacji- ja się zgłosiłam , póżniej Ewa.
Ewa może nie mieć tyle czasu bo w przeciwieństwie do mnie, pomaga na żywo kotom, ja tego nie robię, więc mam więcej czasu żeby prowadzić fundusz.
Trzeba bardzo dużo złej woli żeby posądzać Elę i mnie o to że chcemy wygryżc Ewę z funduszu.
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Wto lip 14, 2015 9:56 Re: Fundusz Immuno działamy dalej! Od stycznia nowe konto :)

Afatima pisze:Ale tu chyba nikt nikogo nie zmusza do odejścia. Post Phantasmagori odebrałam jako pytanie zadane wprost o to, czy Ewa naprawdę ma czas na prowadzenie funduszu, i rodzaj mobilizacji, bo faktycznie komunikacja kuleje, to wszystko. Padła propozycja od Meg11, że jest gotowa przejąć sprawę. Myślę, że nalezy o tym normalnie porozmawiać, bo nie ma w tym nic kontrowersyjnego według mnie. Ja jestem Ewie bardzo wdzięczna za to, że podjęła się prowadzić fundusz, bo pamiętam, że nie było chętnych w ogóle. Phantasmagori bardzo długo szukała i prosiła o to, żeby ktoś ją zastąpił. Ja też nie byłabym w stanie go prowadzić. Nie ma co wieszać na nikim psów, ale też się obrażać. Po prostu pogadać i jakoś to organizacyjnie rozgryźć.

A ja mam nieco inne zdanie, zważywszy na pewne okoliczności "poza kulisowe", że tak to ujmę. I zdania nie zmienię. Jeżeli Ewa odejdzie, ja się wypisuję. W nosie mam taką pomoc.

Erin

Post » Wto lip 14, 2015 11:11 Re: Fundusz Immuno działamy dalej! Od stycznia nowe konto :)

Erin pisze:
Afatima pisze:Ale tu chyba nikt nikogo nie zmusza do odejścia. Post Phantasmagori odebrałam jako pytanie zadane wprost o to, czy Ewa naprawdę ma czas na prowadzenie funduszu, i rodzaj mobilizacji, bo faktycznie komunikacja kuleje, to wszystko. Padła propozycja od Meg11, że jest gotowa przejąć sprawę. Myślę, że nalezy o tym normalnie porozmawiać, bo nie ma w tym nic kontrowersyjnego według mnie. Ja jestem Ewie bardzo wdzięczna za to, że podjęła się prowadzić fundusz, bo pamiętam, że nie było chętnych w ogóle. Phantasmagori bardzo długo szukała i prosiła o to, żeby ktoś ją zastąpił. Ja też nie byłabym w stanie go prowadzić. Nie ma co wieszać na nikim psów, ale też się obrażać. Po prostu pogadać i jakoś to organizacyjnie rozgryźć.

A ja mam nieco inne zdanie, zważywszy na pewne okoliczności "poza kulisowe", że tak to ujmę. I zdania nie zmienię. Jeżeli Ewa odejdzie, ja się wypisuję. W nosie mam taką pomoc.

Ty masz inne zdanie na to że ja pierwsza zgłosiłam się do prowadzenia funduszu? 8O 8O fajnie że wiesz o czymś o czym ja nie mam bladego pojęcia jako prowadząca ten fundusz.
Proponowałabym żebyś nie używała w stosunku do Funduszu Immunologicznego określenia że masz w nosie taką pomoc.
Korzystałaś przez wiele miesięcy z tej pomocy i nie była to pomoc kilkudziesięciu złotych a kilkuset i Twoje określenie że masz gdzieś tą pomoc jest po prostu bardzo nieprzyzwoite i mocno niesmaczne. Phantasmagorri jak znajdziesz chwilę wolnego, proszę żebyś podliczyła tę pomoc, którą ktoś ma mocno w nosie.
A z, której bardzo chętnie się korzystało.

Szczytem bezczelności jest określenie ze ma się gdzieś pomoc kiedy na tę pomoc zrzucają się osoby po 5, 10 zł.
Jest tylu potrzebujących, którzy nie maja w nosie tej pomocy, że nie będzie problemu żeby ją dać temu, komu nie będzie obojętna.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.

meg11

Post » Wto lip 14, 2015 22:59 Re: Fundusz Immuno działamy dalej! Od stycznia nowe konto :)

Erin chyba Cię nieco poniosła wyobraźnia. :roll:
Kto zmusza Ewę do odejścia z Funduszu???
Sytuacja wygląda tak jak wygląda. Czy możesz mi wskazać które zdanie w moim poście jest nieprawdziwe?
Czy Twoim zdaniem zwrócenie uwagi na zaistniały fakt jest atakiem???
Widać jasno, że najzwyczajniej w świecie Ewa ma tyle roboty w realu, że zawala Fundusz , więc moim zdaniem powinna przekazać prowadzenie osobie, która znajdzie na jego prowadzenie. Sama prosiłam o przejęcie Funduszu, bo wiedziałam, że gdy będę pracować 14 godzin dziennie nie będę w stanie go prowadzić.
W czym widzisz problem? Przecież prowadzenie Funduszu to nie żadne wyróżnienie, tylko praca przy nim. Prowadzący nie jest namaszczony na króla, więc przekazanie, gdy się nie daje rady nie jest detronizacją .Nie sądzisz?

Czy naprawdę uważasz że to dobrze, że 16 kotów czeka na pomoc, gdy na koncie leży ok 500zł?

A już stwierdzenie że ma się w nosie pomoc Funduszu, gdy samemu regularnie się z jego pomocy korzystało, jest.... no sorry nie mam na to określenia
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Śro lip 15, 2015 19:19 Re: Fundusz Immuno działamy dalej! Od stycznia nowe konto :)

Przepraszam, ale czy mogę jeszcze zgłosić Kubusia do szczepienia? viewtopic.php?f=1&t=168885
Maluszki i ich mamusia już zaszczepione viewtopic.php?f=1&t=166939&start=825#p11161544
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Czw lip 16, 2015 13:41 Re: Fundusz Immuno działamy dalej! Od stycznia nowe konto :)

phantasmagori pisze:Jola dworcowa 1kot
AnnaRylska 1 kot
TYSKIE_MRUCZKI - 4 koty
Anna61 -6 kotów
Madie - 4 koty
Razem 16 kotów zgłoszonych do pomocy

Anna61 pisze:Przepraszam, ale czy mogę jeszcze zgłosić Kubusia do szczepienia? viewtopic.php?f=1&t=168885
Maluszki i ich mamusia już zaszczepione viewtopic.php?f=1&t=166939&start=825#p11161544

Możesz.

Dziewczyny napiszcie kto czego i na jaką kwotę potrzebuje wsparcia.

meg11 pisze :mrgreen:

FunduszImmuno

Od: Wto gru 02, 2014 22:50

Post » Czw lip 16, 2015 20:55 Re: Fundusz Immuno działamy dalej! Od stycznia nowe konto :)

Ewo, proszę o skreślenie z listy członków.

Erin

Post » Czw lip 16, 2015 21:35 Re: Fundusz Immuno działamy dalej! Od stycznia nowe konto :)

Erin pisze:Ewo, proszę o skreślenie z listy członków.

Za chwilę Cię skreślę.
Nigdy więcej nie zgłaszaj się do FI po pomoc, którą masz w nosie.

Ewo bardzo Cię proszę o odebranie pw i rozliczenie wpłat za maj, czerwiec. Zwierzęta czekają na pomoc.
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.

meg11

Post » Pt lip 17, 2015 0:01 Re: Fundusz Immuno działamy dalej! Od stycznia nowe konto :)

Przyznam że jestem wkurzona sytuacją.
Ktoś może powiedzieć, że dobrowolnie przekazałam Fundusz i nie powinnam się wtrącać. I pewnie ma rację
Ale jeśli się prowadziło Fundusz przez tyle lat i widzi się, co się dzieje, naprawdę trudno się nie odezwać.
Taka sytuacja w zasadzie nie prawa mieć miejsca, ale zaistniała
Więc już nie będę pląsać niczym nimfa bawiąc się w dyplomację na priw, lecz zapytam prosto z mostu.

Ewo zaglądając na Twój profil widzę wyraźnie, że codziennie jesteś na Forum i udzielasz się na innych wątkach.
Czy możesz wejść na wątek Fuunduszu Immunologicznego i wyjaśnić sytuację:?

Drugi powód mojego wkurzenia to niepojęte dla mnie zachowanie Erin. byłej już członkini Funduszu, ale jednocześnie jego stałej beneficjentki.
I tu też nie będzie pląsania wokół ( w sumie mogę podziękować Erin, że mnie tego oduczyła, mam nadzieję ze skutecznie), też będzie prosto z mostu.
Erin, wyjątkowo paskudne zachowanie, zważając na fakt, iż przez 6 lat wykorzystywało się fundusz do pomocy.
Na prośbę Meg11 zadałam sobie trud podliczenia Twojej współpracy z Funduszem.
rok 2010 wpłaciłaś 15zł. otrzymałaś 45zł
2011 wpłaciłąś 10zł otrzymałaś 100zł
2012 wpłaciłaś 105zł otrzymałaś 200zł
2013 wpłaciłaś 115zł otrzymałaś 200zł
2014 wpłaciłaś 60zł otrzymałaś 294,64zł
2015 wpłaciłaś 50zł oitrzymałaś 100zł
Podliczając okres marzec 2010- lipiec 2015:
wpłaciłaś 355zł otrzymałaś 939,64 Różnica:584,64zł to realna pomoc Funduszu którą masz w nosie.
Mam nadzieję Erin, że twoje zachowanie nie zniechęci innych do pomagania.

Mam nadzieję że Fundusz te zawirowania przetrwa i dalej będzie pomagał potrzebującym zwierzzakom
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Pt lip 17, 2015 7:27 Re: Fundusz Immuno działamy dalej! Od stycznia nowe konto :)

Wow! Aż mnie zatkało :lol: Niech więc teraz z tej pomocy korzystają osoby, które nigdy nie wpłaciły złamanego grosza. Tak zdaniem was obu będzie bardziej przyzwoicie :ok:
Faktycznie, zachowanie wyjątkowo paskudne, zważywszy na fakt, że najpierw kogoś olewasz, bo walnęłaś focha z powodu osoby trzeciej i chociaż jesteś podobno taka chętna do pomocy, masz gdzieś, że zwierzak walczy o życie, a potem jak gdyby nigdy nic ślesz pw, skierowane przeciwko innej osobie. Paskudne.
Na szczęście jest opcja automatycznego kasowania wiadomości, więc daruj sobie na przyszłość. Pisanie postów skierowanych do mnie też, bo widzieć ich nie będę.
I jeszcze jedno, najważniejsze - ten fundusz to grupa pomocowa, a nie prywatne poletko was obu, o czym chyba zapominacie i co najbardziej ludzi zniechęca, tak jak mnie.

Miało być wprost.
Bez odbioru.

Erin

Post » Pt lip 17, 2015 8:50 Re: Fundusz Immuno działamy dalej! Od stycznia nowe konto :)

Erin pisze:Wow! Aż mnie zatkało :lol: Niech więc teraz z tej pomocy korzystają osoby, które nigdy nie wpłaciły złamanego grosza. Tak zdaniem was obu będzie bardziej przyzwoicie :ok:
Faktycznie, zachowanie wyjątkowo paskudne, zważywszy na fakt, że najpierw kogoś olewasz, bo walnęłaś focha z powodu osoby trzeciej i chociaż jesteś podobno taka chętna do pomocy, masz gdzieś, że zwierzak walczy o życie, a potem jak gdyby nigdy nic ślesz pw, skierowane przeciwko innej osobie. Paskudne.
Na szczęście jest opcja automatycznego kasowania wiadomości, więc daruj sobie na przyszłość. Pisanie postów skierowanych do mnie też, bo widzieć ich nie będę.
I jeszcze jedno, najważniejsze - ten fundusz to grupa pomocowa, [b]a nie prywatne poletko was obu, o czym chyba zapominacie i co najbardziej ludzi zniechęca, tak jak mnie.

Miało być wprost.
Bez odbioru.

Celem i zamierzeniem funduszu była pomoc WSZYSTKIM kotom a nie TYLKO TYCH, KTÓRZY WPŁACAJĄ PIENIĄDZE. Jeżeli Ty sądziłaś inaczej to już nie nasz problem. I tak, sądzimy że tak będzie najlepiej.

Phantasagori poprosiła Cię na pw tak jak i mnie żebyśmy napisały do Ewy o wyjaśnienie dlaczego nie są uzupełnione wpłaty i dlaczego ludzie nie dostają pieniędzy, które są na koncie.
Ty odebrałaś to jako atak na Ewę i chęć wywalenia ją z FI.
No cóż, każdy widzi to co chce widzieć.

Ewa dostała pw ode mnie i będąc na forum, nie odebrała wiadomości jak i nie wpisała się w FI. Jednocześnie pisząc na innych wątkach.
Zarówno Ela jak i ja chciałyśmy na pw wyjaśnić tę całą sytuację.

Twoje określenie że jest to nasze "prywatne poletko" jest nie tyle głupie co kuriozalne i śmieszne.
Ludzie wpłacają pieniądze i chcą wiedzieć co się z nimi dzieje.
Ewa podjęła prowadzenia się i dala swoje konto. Od prawie 3 miesięcy nie ma wypłat na potrzebujące zwierzęta a w kolejce jest około 20 chętnych do pomocy.

Nie rozumiem Twojego postępowania. Na innych watkach potrafisz tygodniami prosić o wyjaśnienie wpłat- vide Kicikici a tu pomimo że wpłacałaś pieniądze-zero pytań. Atakujesz za to ludzi, którzy chcą całą sytuację wyjaśnić.
Oskarżenie mnie i Eli o to że chcemy wygryżć Ewe z FI jest tak kompletnie głupie że aż śmieszne.
Prowadzenie FI tak jak każdego funduszu- to praca którą trzeba wykonać, za którą nikt nie płaci, to czas, który trzeba poświęcić.
To są fakty i Ty oskarżasz ludzi, że chcą kogoś się pozbyć żeby swój prywatny czas poświęcić na prowadzenie.
Kuriozum i głupota.

Jedyną jak na razie osobą, która zrezygnowała w wyniku wymyślenia sytuacji, która nie ma miejsca- jesteś Ty i mam nadzieję że nikt więcej nie zrezygnuje.

Edit: Uzupełniłam potrzebujących.
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.

meg11

Post » Pt lip 17, 2015 16:41 Re: Fundusz Immuno działamy dalej! Od stycznia nowe konto :)

FunduszImmuno pisze:
phantasmagori pisze:Jola dworcowa 1kot
AnnaRylska 1 kot
TYSKIE_MRUCZKI - 4 koty
Anna61 -6 kotów
Madie - 4 koty
Razem 16 kotów zgłoszonych do pomocy

Anna61 pisze:Przepraszam, ale czy mogę jeszcze zgłosić Kubusia do szczepienia? viewtopic.php?f=1&t=168885

Możesz.

Kubuś też zaszczepiony. :ok:
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Pt lip 17, 2015 16:57 Re: Fundusz Immuno działamy dalej! Od stycznia nowe konto :)

Aniu prześlij mi scany na pw. Ale na pieniądze nie wiem ile poczekasz :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.

meg11

[poprzednia][następna]