Piekielna Trójca na dzikim Wschodzie ^^

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lut 09, 2013 19:15 Re: Bułkownik i Trunia - część II na Dzikim Wschodzie

Czyli są przynajmniej trzy rzeczy, przy których koty dostają [i]jobla[/i

1. kocimiętka
2. waleriana
3. oliwki i pochodne

Może wynajdziemy jeszcze więcej 8)
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

Post » Sob lut 09, 2013 19:19 Re: Bułkownik i Trunia - część II na Dzikim Wschodzie

Ale dlaczego tak różnie? Jeden ma szajbę na oliwki, drugi na walerianę, trzeci jeszcze ukrywa swoje talenta... Zapewne też kiedyś je odkryje. :)
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...
Czy z kotami się idzie przez życie? Skądże! Z kotami przez życie się tańczy!

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Od: Pon sie 27, 2012 17:47

Post » Wto lut 12, 2013 15:08 Re: Bułkownik i Trunia - część II na Dzikim Wschodzie

Czy na Manfreda głosujemy codziennie czy jednorazowo?
Jak działa waleriana - uspokajająco czy pobudza - mam czarnego wampira gryzącego do krwi?
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Wto lut 12, 2013 16:27 Re: Bułkownik i Trunia - część II na Dzikim Wschodzie

Oj! Z tego co widziałem to kota pobudza. Łazi jak potłuczony, czepia się człowieka, oblizuje wszystko i szuka czego nie zgubił. Odwrotnie jak u ludzi. Ale nie każdy tak działa. U mnie tylko jeden z trzech. :) Aha. Wszystkie trzy tarzają się w moich butach i kapciach, banda zboczeńców.
Obrazek Obrazek

Koty roznoszą ludziom po świecie światełka. Małe, grzejące płomyczki. Kiedy gasną, wokół robi się ciemno i zimno...
Czy z kotami się idzie przez życie? Skądże! Z kotami przez życie się tańczy!

Nigdy nie wiesz, kiedy dopadnie Cię nienawiść. Nigdy nie wiesz, kiedy spotka Cię przyjaźń.

Villentretenmerth

Od: Pon sie 27, 2012 17:47

Post » Śro lut 13, 2013 7:58 Re: Bułkownik i Trunia - część II na Dzikim Wschodzie

Pobudza. Mru nawet wtedy podgryzie rękę uwalaną kocimiętką.
No, nie mówię, że ona w ogóle nie podgryza - bo podgryza :twisted: Szczególnie jak głaskam w niedozwolonych miejscach, no, nie tyle głaskam (bo wiem, że nie lubi) ale czasami ręka mi się omsknie

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Śro lut 13, 2013 8:36 Re: Bułkownik i Trunia - część II na Dzikim Wschodzie

kussad pisze:Czy na Manfreda głosujemy codziennie czy jednorazowo?
Jak działa waleriana - uspokajająco czy pobudza - mam czarnego wampira gryzącego do krwi?

Z tego co wiem to jednorazowo :)

Waleriana, kocimiętka pobudza koty, dosłownie wariują :lol:
Mścisław [']21.10.2010

ObrazekObrazek

AniHili

Post » Śro lut 20, 2013 10:57 Re: Bułkownik i Trunia - część II na Dzikim Wschodzie

Komimietka leżąca u mnie juz kilka lat nadal tak wściekle działa na koty. Wystarczy rozsypać szczyptę 8O na kocu i zaczyna sie jazda. Wiją się jak potłuczone.

Ale do wariacji kocich dodam ostatnio remake u mnie wędki z piórkami.
Wygląda to jak teatrzyk: siedze na podłodze i po kolei zabawiam każdą kotę, a te całe happy siedza i grzecznie czekają :mrgreen:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Wto mar 19, 2013 9:08 Re: Bułkownik i Trunia - część II na Dzikim Wschodzie

Łaaadnie, prawie miesiąc we własnym wątku nie pisałam :oops:

W sumie nie bardzo jest o czym, ciągle zima (nawet aktualnie wali śniegiem). Nie mam jak posiać moich upraw balkonowych, bo w domu koty wyżrą, a na zewnątrz póki co to panuje niewłaściwa pora roku. Koty w słoneczne dni dostają hopla i uskuteczniają wędrówki balkon-dom-balkon-.... - a mnie trafia szlag, bo naprawdę nie mam ochoty co pięć minut wstawać, coby jaśnie państwo wpuścić/wypuścić. Celuje w tym Grubaśnik, bo Kostucha to zmarzlak i zdecydowanie woli tkwić w okolicach grzejnika. No, ale ten pasiak paskudny dobija się do drzwi balkonowych obojętnie z której strony, wskutek czego szyby mam ciągle wysmarowane nosami i łapami :twisted: Odechciewa się myć :lol:

Śpiąca kocina o figurze anorektycznej modelki...
Obrazek

I z przodu :>
Obrazek

I zagadka - find the cat :mrgreen:
Obrazek
Mścisław [']21.10.2010

ObrazekObrazek

AniHili

Post » Pt mar 22, 2013 22:40 Re: Bułkownik i Trunia - część II na Dzikim Wschodzie

A z ta firanką to nieźle Ci wyszło :ok:

W przyrodzie cos się po^^^ło i tyle. Wielkanocy zima to ja w swym zyciu nie pamiętam 8O
Obrazek

psiama

Post » Sob mar 23, 2013 11:40 Re: Bułkownik i Trunia - część II na Dzikim Wschodzie

Ja pamiętam tylko dwudniowe zrzuty i wiatr, bo tak bywało.
Ale weź mnie pani zaszczel, takiej hecy nie pamiętam, a przypominam niezorientowanym, że w tzw, "zimę stulecia" byłam już pełnoletnia i nawet sobie jedno ucho odmroziłam na tę okoliczność :x
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Sob mar 23, 2013 19:46 Re: Bułkownik i Trunia - część II na Dzikim Wschodzie

AYO pisze:a przypominam niezorientowanym, że w tzw, "zimę stulecia" byłam już pełnoletnia i nawet sobie jedno ucho odmroziłam na tę okoliczność

No ale to była zima, no nie? A teraz jest wiosna, do cholery!

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

Post » Nie mar 24, 2013 9:52 Re: Bułkownik i Trunia - część II na Dzikim Wschodzie

jozefina1970 pisze:
AYO pisze:a przypominam niezorientowanym, że w tzw, "zimę stulecia" byłam już pełnoletnia i nawet sobie jedno ucho odmroziłam na tę okoliczność

No ja kojarzę jak w Wielkanoc nawaliło śniegu, ale zaraz się topił. Chyba w zeszłym roku (albo dwa lata temu) śnieg spadł na początku maja. A tu leży, mrozi i jeszcze wiatrem syberyjskim pizga :evil:
Mścisław [']21.10.2010

ObrazekObrazek

AniHili

Post » Nie mar 24, 2013 16:56 Re: Bułkownik i Trunia - część II na Dzikim Wschodzie

No otóż to :evil:

Dziecię mi rozłozyło na ament jakim zapaleniem krtani albo cuś, jutro bedziemy potiwerdzac u dochtórki :roll:
Obrazek

psiama

Post » Pon mar 25, 2013 11:25 Re: Bułkownik i Trunia - część II na Dzikim Wschodzie

psiama pisze:No otóż to :evil:

Dziecię mi rozłozyło na ament jakim zapaleniem krtani albo cuś, jutro bedziemy potiwerdzac u dochtórki :roll:

Oj, zapalenie krtani to paskudztwo :? Niech zdrowieje szybko :ok:
Mścisław [']21.10.2010

ObrazekObrazek

AniHili

Post » Pon mar 25, 2013 11:57 Re: Bułkownik i Trunia - część II na Dzikim Wschodzie

AniHili pisze:
jozefina1970 pisze:

No ja kojarzę jak w Wielkanoc nawaliło śniegu, ale zaraz się topił. Chyba w zeszłym roku (albo dwa lata temu) śnieg spadł na początku maja. A tu leży, mrozi i jeszcze wiatrem syberyjskim pizga :evil:

Dwa lata temu, kilka dni przed moim ślubem, myślałam, że zwariuję :mrgreen:
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

[poprzednia][następna]