wspólne życie - wątek optymistyczny :-) koniec cz. 3

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 12, 2011 21:47 Re: wspólne życie - zaklinamy rzeczywistość - KCIUKI za HENIA !!

Mnie tez polamalo :( :crying:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Sob sie 13, 2011 9:13 Re: wspólne życie - zaklinamy rzeczywistość - KCIUKI za HENIA !!

Gibutkowa pisze:Mnie tez polamalo :( :crying:

Zdrówka wszystkim połamanym i innym chorym :ok: :ok: :ok:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Sob sie 13, 2011 11:51 Re: wspólne życie - zaklinamy rzeczywistość - KCIUKI za HENIA !!

Kuruję się bardzo intensywnie :ok:

Zawiozłam rano Ałłę do jej domu :dance: Spodobała się, bo jest taka więcej dzika :mrgreen:
Była poddenerwowana, ale nie przestraszona. Myślę, że będzie jej tam dobrze :ok:

Potem byłyśmy z Coco u doktora. Doktor przejrzał wczoraj dokładnie papiery małej i okazało się, że nie dostawała Nivalinu ani witaminy B, co jest podstawą przy urazach z brakiem/zanikiem czucia.
Doktor jest kulturalnym człowiekiem, ale ja sobie nie żałowałam wypowiedzi na temat wysokiej klasy specjalistów wśród weterynarzy :twisted: :twisted: :twisted: Szczególnie, że ten temat powraca w naszym życiu raz na jakiś czas.

Coco rozpoczęła więc kurację Nivalinem i wit. B (w wersji kropelek dopyszcznych). Omówilismy dokładnie sposób ćwiczeń - chodzi przede wszystkim o rozciąganie nóżek, bo malą bardzo bolą biodra. W biodrach jest najgorszy przykurcz i poza ćwiczeniem mięśni i ruchomości stawów, trzeba rozciągnąć ścięgna.
We wtorek doktor w ramach obciążenia nóżek, założy jej gips na stópki, usztywniając i wyprostowując tym samym paluszki. Mięśnie i ścięgna od kolan w dół (ja to piszę obrazowo, żeby potem nie było, że dorobiłam kotu części nóg :mrgreen: ), no więc w dolnej części są w najlepszym stanie, trzeba przede wszystkim wzmocnić górę, żeby biodra nie zostały sztywne na stałe.
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Sob sie 13, 2011 11:57 Re: wspólne życie - zaklinamy rzeczywistość - KCIUKI za HENIA !!

Pewnie bedzie tupała tym gipsem, jak po swojemu będzie próbowala robić za torpedę
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Sob sie 13, 2011 12:01 Re: wspólne życie - zaklinamy rzeczywistość - KCIUKI za HENIA !!

Długo się ten gips pewnie nie utrzyma :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

kamari

Post » Sob sie 13, 2011 12:02 Re: wspólne życie - zaklinamy rzeczywistość - KCIUKI za HENIA !!

Dziwne, że nie dostawała Nivalinu... :roll:
A może były jakieś przeciwwskazania, bo coś mi się tłucze po głowie, że mogą takie być.

Bazyliszkowa

Post » Sob sie 13, 2011 12:03 Re: wspólne życie - zaklinamy rzeczywistość - KCIUKI za HENIA !!

Kamari zdjęcia, zdjęcia bo... wyobraźnia mi wysiadła...

Od wczoraj myślę o Heniu, tak wierzyłam, że z nim lepiej...
najszczesliwsza

Post » Sob sie 13, 2011 12:06 Re: wspólne życie - zaklinamy rzeczywistość - KCIUKI za HENIA !!

Kamari napisałam PW całkowicie nie o Heniu
najszczesliwsza

Post » Sob sie 13, 2011 12:16 Re: wspólne życie - zaklinamy rzeczywistość - KCIUKI za HENIA !!

Ja też poproszę o zdjęcia Coco w kozaczkach, zanim sobie ich nie zdejmie :mrgreen:
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Sob sie 13, 2011 12:20 Re: wspólne życie - zaklinamy rzeczywistość - KCIUKI za HENIA !!

Bazyliszkowa pisze:Dziwne, że nie dostawała Nivalinu... :roll:
A może były jakieś przeciwwskazania, bo coś mi się tłucze po głowie, że mogą takie być.

Nie było przeciwskazań. Papierów było dużo, dlatego doktor wziął je do domu na dwa dni, żeby wszystko spokojnie przestudiować i sprawdzić, co było robione, czy są jakieś za i przeciw do dalszych działań...

O tyle szkoda, im wcześniej sie da zastrzyki, tym szybciem może wracać czucie. Ale Coco i tak jest w dobrej formie i ogólnie jest zdrowa, więc teraz to już tylko kwestia ćwiczeń.

Bianka 4 pisze:Ja też poproszę o zdjęcia Coco w kozaczkach, zanim sobie ich nie zdejmie :mrgreen:

Zdjęcia na pewno porobię :ok:
Obrazek
Obrazek

kamari

Post » Sob sie 13, 2011 13:17 Re: wspólne życie - zaklinamy rzeczywistość - KCIUKI za HENIA !!

taizu pisze:Pewnie bedzie tupała tym gipsem, jak po swojemu będzie próbowala robić za torpedę

Próbuję sobie wyobrazić :ryk: :ryk: :ryk:

juana

Od: Śro cze 15, 2011 7:19

Post » Sob sie 13, 2011 16:17 Re: wspólne życie - zaklinamy rzeczywistość - KCIUKI za HENIA !!

Trudno jest chorować przy tylu kotach :evil: Ale za to mężulo się przejął i gotuje mi obiadki :1luvu:

Z Coco pokarzę niedługo filmik - to będzie film akcji. Coco bije Pumę. Puma bije Coco. Wszystko to pod osłoną zaslonki. Jasiek się dziwi, a Euzebiusz próbuje spać.
Obrazek
Obrazek

kamari

Post » Sob sie 13, 2011 16:29 Re: wspólne życie - zaklinamy rzeczywistość - KCIUKI za HENIA !!

kamari pisze:Trudno jest chorować przy tylu kotach :evil: Ale za to mężulo się przejął i gotuje mi obiadki :1luvu:

Twój mężulo to prawdziwy skarb.
Pamiętam, jak swego czasu rozpieszczał Misiaka śniadaniem do łóżka.

Serdeczności dla całej rodzinki, tej ludzkiej i tej kociej :1luvu:
Obrazek

KasiaF

Od: Sob sie 14, 2010 19:15

Post » Sob sie 13, 2011 16:39 Re: wspólne życie - zaklinamy rzeczywistość - KCIUKI za HENIA !!

Czekam na film akcji :wink:

I zdrowia ci życzę nieustannie :ok:

Doczytałam, że niedługo zawita u ciebie Henio. Oby dało się go szybko ustabilizować :ok:

Bazyliszkowa

Post » Sob sie 13, 2011 16:52 Re: wspólne życie - zaklinamy rzeczywistość - KCIUKI za HENIA !!

Zapraszamy na film http://www.youtube.com/watch?v=AGv9WifHBUU

Tak przy okazji - tapety przy kotach okazały się poronionym pomysłem :mrgreen: Czy ktoś ma może panele?
Obrazek
Obrazek

kamari

[poprzednia][następna]