Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Pomóż.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie mar 06, 2011 20:11 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

myrzapl pisze:
taizu pisze:
Megana pisze:
Moim zdaniem dzięciołom od tego walenia glową w drewno coś się kićka w łepetynkach.

:ryk: :ryk:

też się nad tym zastanawiałam :lol:

Podobno mają jakieś komory powietrzne w czaszce, przeciwwstrząsowe, ale one tłuką tak intensywnie, że żadna komora nie pomoże na 100%, nie ma szans. Jak z kałasznikowa 8)
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Nie mar 06, 2011 20:40 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

Dzięcioły mają bardzo mocne dzioby co w dużym stopniu pomaga im w stukaniu ,nie powidując szkód w łepetynkach:) a to stukanie w anteny itp ,one tak po prostu oznajmiają potencjalnym rywalom o tym ,że zajęły sobie dany teren a także wabią w ten sposób samiczki:).Słuchanie jednej"muzyki" moze się w końcu znudzić ,a takie nowe dźwięki ..kto wie jaki gust ma potencjalna pani dzięciołowa?:)

ankakot

Od: Śro gru 15, 2010 20:02

Post » Pon mar 07, 2011 11:53 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

:D Saranna, :D Jasmina, :D Cos_tam82 Dziewczyny Pięknie Wam Dziękuję za Wsparcie kociaczkowego konta. :1luvu: :D :1luvu: :D :1luvu:
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Pon mar 07, 2011 11:58 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

Kochani Pięknie Wam Dziękuję za opiekę nad watkiem :1luvu: :1luvu: i prześliczne zdjęcia. :1luvu: Są wyjątkowe. :D

Maż jest genialny. :D Wszystko naprawił. :D Namieszałam ostro. :? Ale......
MAM KOLOR I MOGĘ JUŻ UMIESZCZAĆ ZDJĘCIA

Kurcze wszystko działa jak trzeba i wróciło na swoje miejsce. :1luvu: Uff..... :D

iza71koty

Post » Pon mar 07, 2011 12:21 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

Kaska0980 :D Pięknie Dziękujemy za zdjęcie Timorka w nowym domu :1luvu: :D i oczywiscie prosimy o więcej. Informacje, zdjęcia i ciekawostki bardzo mile widziane na wątku. :D

Ode mnie w tej sprawie. Ciesze sie OGROMNIE :D że Timorek znalazł swoją Przystań. :D Ze się zaaklimatyzował w nowym miejscu. Nie chodzi, nie szuka tylko trzyma sie terenu, bo z tego co wiem jest kotem wychodzacym. Zreszta widać to na zdjeciu, jego łapki przemierzaja pewnie codzień niezliczone szlaki w poszukiwaniu kolejnych zdobyczy, czyli myszek. U mnie w czasie jego bytnosci znalazłam dwie myszki w pokoju i jedna w kuchni. Nie wiedziałam kto upolował bo i Balbinka poluje. Zatem można się domyslić ze i cześć łupów należała do niego. :D Cóż najwazniejsze ze znalazł Pomoc w momencie, kiedy tego bardzo potrzebował. Był zmarznięty,głodny , przerazony, zagubiony i był pod pachą pijanego chłopaka, który Bóg wie co dalej mógł z nim poczać. :roll: :|
Pewnie za jakis czas, byłby nie mały kłopot. Timorek to kot ufny. Zatem w sezonie zaczałby odwiedzac dzialkowiczów, chodzic w odwiedziny. Być może Ktoś by go niechcacy zamknał w swojej altance . :roll:
Teraz jest pewnosc ze takiej sytuacji nie bedzie. :D Jest to dla mnie o tyle dobre rozwiazanie, ze pozostałe koty sa na tyle nieufne ze nie musze sobie takimi sprawami głowy zaprzatać.

Szkoda tylko ze sprawa nie wyszła trochę wczesniej. Bo nie ukrywam, cholernie sie o niego martwiłam, zwłaszcza po tym jaka wielka tragedia spotkała kilka kotów zima ubiegłego roku. :| Przypomnę. Koty ranne, zagryzione i te co przepadły bez wieści i ich los do dzisiaj nie jest znany. Niestety mozna sie tylko domyslać..... :|

Zatem Dziękuję Pięknie w imieniu Timorka :1luvu: i Swoim. :1luvu: Proszę Gorąco podziekować Rodzicom Kasi za Serce i Opiekę. :1luvu: :D :1luvu:

iza71koty

Post » Pon mar 07, 2011 17:03 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

Się przywitam :lol:
Wiosna wróciła na wyspy :mrgreen:

wiora

Od: Czw sty 24, 2008 0:19
Lokalizacja: leszno:) /Baile Atha Cliath/Malta-Ibi patria, ubi bene

Post » Pon mar 07, 2011 18:44 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

Dziewczyny powoli wracam do was Kochane, prywatnie u mnie masakra ale ja się trzymam dzielnie
Izunia jestem :D
Obrazek

ALICJA Borgelt

Od: Wto cze 09, 2009 20:16

Post » Pon mar 07, 2011 19:27 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

ALICJA Borgelt pisze:Dziewczyny powoli wracam do was Kochane, prywatnie u mnie masakra ale ja się trzymam dzielnie

No nareszcie wróciłas :D Wszystko na pewno sie ułozy, trzymam kciuki :ok:
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Pon mar 07, 2011 19:40 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

ALICJA Borgelt pisze:Dziewczyny powoli wracam do was Kochane, prywatnie u mnie masakra ale ja się trzymam dzielnie

Napewno sie ułoży :wink:
kciukasy :ok:

wiora

Od: Czw sty 24, 2008 0:19
Lokalizacja: leszno:) /Baile Atha Cliath/Malta-Ibi patria, ubi bene

Post » Pon mar 07, 2011 20:02 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

Trzymaj się, Alicjo, bardzo pozdrawiamy!

taizu

Post » Pon mar 07, 2011 20:41 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

:ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Od: Sob wrz 04, 2010 12:18

Post » Pon mar 07, 2011 22:13 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

taizu pisze: No i te dzięcioły czasem tłukly dziobem nie w sloninkę, tylko we framugę obok. Moim zdaniem dzięciołom od tego walenia glową w drewno coś się kićka w łepetynkach. Ale fachowcy mówią, że niektóre obiekty po prostu wydają dźwięki jak drewno z kornikami i dzięcioły się nabierają :?
Może powieś karmnik w zasięgu drzewa?

Może źle się wyraziłam - u nas żadne drzewo nie jest daleko, ja mieszkam w lesie. Po prostu karmnik nie wisi na drzewie i żaden kot się do niego nie wespnie.

A co do dzięciołów, to czytałam, że one ku wiośnie robią hałas specjalnie. Żadna szanująca się pani dzięciołowa nie wybierze za męża dzięcioła, który nie umie robić hałasu. Ci najgłośniejsi mają szalone powodzenie...

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Pon mar 07, 2011 22:31 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

Megana pisze: Żadna szanująca się pani dzięciołowa nie wybierze za męża dzięcioła, który nie umie robić hałasu. Ci najgłośniejsi mają szalone powodzenie...

Skąd ja to znam??????

taizu

Post » Wto mar 08, 2011 10:01 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

Nareszcie!!! :1luvu: :D :1luvu: Ciesze się OGROMNIE!!!! :D

iza71koty

Post » Wto mar 08, 2011 10:18 Re: Widzę,Czuję.Mam Duszę i Serce.Nas kotów jest wiele.Zima.II

Tak na szybciutko bo mam masę pracy.

Zaplanowaliśmy ścisle z Mężem pierwszy tydzień. Wczoraj Maż musiał naprawić dość poważną usterkę w kuchni i dzisiaj będzie jeszcze sprawdzać czy wszystko dobrze. Poszły uszczelki i niestety w jednym miejscu zalaliśmy Sąsiadce w rogu kuchnię.Bylismy też wczoraj patrzec za kolorem farby do kocich pokojów. Teraz tylko mam wątpliwosci. Czy sufit robic kolorem czy jednak biela. Wczesniej był kolorem. Jednak biel wydaje mi sie rozjaśniłaby dość mocno pomieszczenia.I wyszłoby troche taniej.

Przed chwileczka Maż odwiózł na sterylke dwie koteczki . W Dniu Kobiet zatem będzie sterylizowana Ziutka i Kotka z Tęczy od Gospodarza.Ta kotka miała w ubiegłym roku kociaki.Ziutka podobnie.
Prosze o kciuki dla kotek.

zatem w tym roku będziemy mieli juz zrobionych na dziś łącznie 6 kotek. Przypomnę. Mama Maksia czyli kotka z Tęczy,Czarna koteczka z moich działek, Szara młodziutka koteczka przyniesiona przez dziewczynki oraz młoda kotka z Tęczy odłowiona zimą w czasie tragicznych wydarzeń na Tęczy. Dodatkowo dzisiaj Ziutka i kotka z Tęczy od Gospodarza.

Maz dzisiaj musi pojechac naprawic samochód. Jest problem a konczy sie przegląd. Kiedy odbierze kotki, musi jechać na szkolenie bo koncza Mu sie ADR-y. Te szkolenie będzie trwało kilka dni zatem wszystko musimy bardzo ściśle zaplanować.

Trzeba zajać sie ścianami, pokleić, przygotować do malowania. Chciałabym w tym tygodniu wysterylizować jeszcze z dwie kotki i muszę umówic się na zabiegi kastracji.

iza71koty

[poprzednia][następna]