STARE , KALEKIE w schronie-Dziadzio Kostuś za TM [*]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lis 25, 2013 22:49 Re: STARE , KALEKIE-w schronie !!! TRISIA już w DS!!!

Cindy wygląda jakby się w tym domku urodziła.Długiego i cudownego życia,Maleńka.Panie Michale z Rodziną.Jesteście Państwo wspaniali.Wszystkiego,co najlepsze dla Was i Waszej słodkiej Cindy.
Obrazek

MAU

Od: Śro paź 24, 2012 11:45

Post » Pon lis 25, 2013 22:58 Re: STARE , KALEKIE-w schronie !!! TRISIA już w DS!!!

Wspaniały wątek, tylko Bambusia nie doczekała domu :( a pozostała 6 już w kochających domach. Szczęścia życzę i kotom i ich Opiekunom :ok:

Joako

Od: Wto cze 19, 2007 7:59

Post » Pon lis 25, 2013 23:05 Re: STARE , KALEKIE-w schronie !!! TRISIA już w DS!!!

Niestety,tej ślicznej i delikatnej Bambusi się nie udało.Dla Niej los do samego końca był okrutny.Pamiętamy o Tobie,kochana Dziewczynko.
Obrazek

MAU

Post » Wto lis 26, 2013 0:18 Re: STARE , KALEKIE-w schronie !!! TRISIA już w DS!!!

Witajcie,

Dziękuję za wszystkie komentarze :D

akne pisze:
Mkei pisze:Po przymusowej pierwszej kąpieli (trochę się pobrudziłam :roll: ) bez najmniejszych problemów

A co mała nawyprawiała, że kąpiel była konieczna? :)
Małe problemy z kuwetą, z odległości 3-4 metrów ciężko jej było trafić :roll:
Trochę narobiła na podłogę i przy okazji się pobrudziła .
Dzięki pomocy Pani Małgosi zmiana piasku i dokupienie drugiej kuwety zdziałały cuda :D
Od niedzieli 100% trafień :ok:

Mkei pisze:Apetyt ogromny, słyszy jak się saszetkę z jedzeniem nożyczkami rozcina

Znaczy się 1006 g już się pewnie zdezaktualizowało? ;)
Waha się + - 100 g :mrgreen:

Mau pisze:Cindy wygląda jakby się w tym domku urodziła

I tak też się zachowuje, ciężko w to wszystko uwierzyć, przecież ona spędziła całe dotychczasowe życie w klatce :( ,
a trzeciego dnia w domu biegała po 3 metry za piłką 8O

MałgosiaZ pisze:Zerknęłam na stronkę schroniska i z numeru Cindy wynika ,że przybyła 29.09.13r.

Właśnie przeczytałem, że dokładnie w moje urodziny 8O 8O 8O

Dziękujemy serdecznie za pozdrowienia dla Cindy i dla nas.
Miejmy nadzieję, że kicia najgorsze ma już za sobą. Opiekę ma bardzo dobrą, najważniejsze teraz to dbanie o jej oczka.

Zabraliśmy pod opiekę trochę "sprawnego inaczej" kotka, a na tym forum i nie tylko są ludzie którzy życie na to poświęcają.
Wielki Szacunek dla nich :ok:

Pozdrawiam,
Michał

ps1. MissJoas, nie mogę wysyłać PW, wyślij mi wiadomość ze swoim mailem
ps2. zdjęcia będę robił to wrzucę coś od czasu do czasu

Mkei

Od: Nie lis 17, 2013 19:08

Post » Wto lis 26, 2013 9:44 Re: STARE , KALEKIE-w schronie !!! TRISIA już w DS!!!

Mkei pisze:
MałgosiaZ pisze:Zerknęłam na stronkę schroniska i z numeru Cindy wynika ,że przybyła 29.09.13r.
Właśnie przeczytałem, że dokładnie w moje urodziny 8O 8O 8O

8O
Czyli przeznaczenie :D
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Wto lis 26, 2013 9:47 Re: STARE , KALEKIE-w schronie !!! TRISIA już w DS!!!

akne pisze:Trisia od dziś jest najlepszym domku pod słońcem - otoczona troskliwą opieką. Ma własnego człowieka.

Bardzo dziękuję Mądrej i Przemiłej Osobie, która podarowała Trisi Własny Domek.

Ogromnie się cieszę :D. Ta kocina tyle przeszła ...
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Wto lis 26, 2013 10:02 Re: STARE , KALEKIE-w schronie !!! TRISIA już w DS!!!

Mkei cieszę się,że Cindy trafiłą do Was. Serdeczne dzięki za opieką nad nią. Miałąm pisac o Garncarzu ale już tam trafiliście. Będzie ok.Wierzę w to. Nasza Tamunia (tymczaska) miała bardzo złe rokowania co do oczek. Podrosła, przytyła, miesiące zakrapiań i...kotka widzi. Dr Warzecha sama nie wierzyłą w takie zakończenie. Ma problemy z oczkami ale na świat patrzy migdałkami. Jest wątek ślepaczków gdzie jest wiele, wiele rad.
Głaski dla dziewczynki :kotek:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Wto lis 26, 2013 20:24 Re: STARE , KALEKIE-w schronie !!! TRISIA już w DS!!!

Mkei pisze:Dziękujemy serdecznie za pozdrowienia dla Cindy i dla nas.
Miejmy nadzieję, że kicia najgorsze ma już za sobą. Opiekę ma bardzo dobrą, najważniejsze teraz to dbanie o jej oczka.

W razie czego to masz namiary do najbardziej doświadczonych kociarzy, więc pytaj śmiało - na wątku i na priv.
Kochamy Cindy, ukradła nasze serca. U Ciebie ma Dom, w razie czego pomożemy, pytaj śmiało i wrzucaj fotki, dużo fotek, a najlepiej zrób panience osobny wątek na forum miau.pl. Bo my lubimy naszym kotom zakładać wątki i podczytywać wątki indywidualne innych kotów :)
Obrazek
Obrazek

akne

Od: Pon lut 18, 2013 21:06

Post » Czw lis 28, 2013 18:13 Re: STARE , KALEKIE-w schronie !!!

piękny wątek, piękne miejsce i piękne koty. wzruszyłam się... :oops:

paw

Od: Pt mar 27, 2009 16:37

Post » Czw lis 28, 2013 18:26 Re: STARE , KALEKIE-w schronie !!!

paw pisze:piękny wątek, piękne miejsce i piękne koty. wzruszyłam się... :oops:

i jeszcze ludzie dobrzy :wink:
ObrazekObrazek

basia111

Od: Czw paź 04, 2012 16:39

Post » Pt lis 29, 2013 23:10 Re: STARE , KALEKIE-w schronie !!!

Kiedy tak czytam te wszystkie wpisy o Cindy mam nieodparte przeświadczenie,że Ona jest jak nasze dobro narodowe-tak wiele osób interesuje się Jej losem i kibicuje Jej.
Trudno wprost sobie wyobrazić,co ta maleńka,niewidoma Koteczka przeżyła,co czuła siedząc przez prawie 2 miesiące zamknięta w ciasnej klatce-tak samotna,bezradna i przerażona.
Ale to już na szczęście poza Nią.Dzięki WSPANIAŁYM LUDZIOM,których tak ujęła i chwyciła za serce,że zapewnili Jej cudowny,kochający dom NA ZAWSZE. :aniolek:
Teraz będzie już tylko lepiej i lepiej dzielna,rezolutna i tak łamiąca nasze serca Istotko.Wielu lat życia w zdrowiu,radości i szczęściu-nawet jeśli i lewe oczko nie da się naprawić dla Ciebie Cindy i Twoich niesamowitych Dużych. :ryk: :1luvu:
Obrazek

MAU

Post » Sob lis 30, 2013 9:55 Re: STARE , KALEKIE-w schronie !!!

MAU - nie tylko Cindy.

AUGUST - w schronie w klatce od 19.06.13 do 29.10.13 - niewidomy
NADZIEJA - w schronie w klatce od 30.07.13 do 05.10.13 - niewidoma i głucha
CINDY - w schronie w klatce od 29.09.13 do 19.11.13 - niewidoma

Te wszystkie koty przeżywały dramat , będąc zamknięte w klatkach , nie widząc co się wokół nich dzieje , szczególnie Nadzieja .
Na szczęście mają wspaniałe domy :1luvu: .
I mała Basia też :D .
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Nie gru 01, 2013 0:48 Re: STARE , KALEKIE-w schronie !!!

Pamiętam o Nich wszystkich.Trzymam mocno kciuki za Ich długie i szczęśliwe życie we WŁASNYCH DOMKACH,bo tylko tyle niestety mogę.Szczególnie martwiłam się właśnie o Nadzieję,a i Ona znalazła taki super domek i wspaniałą Opiekunkę.Wielkie podziękowania dla założycielki tego wątku Małgosi Z,bo bez Niej pewnie nie byłoby tych adopcji.Pani Małgosiu wielki szacunek za to co Pani zrobiła dla Tych już wyadoptowanych Kociaków i co Pani cały czas robi dla Tych,które jak na razie miały mniej szczęścia i wciąż czekają na swojego człowieka.Ale trzeba mocno wierzyć,że i Im się wreszcie uda.Pani Małgosiu wszystkiego,co najlepsze dla Pani i Pani Podopiecznych-tych osobistych,domowych i schroniskowych.
Mocne kciuki za dalsze,równie udane adopcje.
Obrazek

MAU

Post » Nie gru 01, 2013 19:34 Re: STARE , KALEKIE-w schronie !!!

Ten wątek jest pełen nadziei i magi :1luvu:
Koty z tego wątku często spędziły dużo czasu w schronisku, a jednak w końcu znalazł SWÓJ dom.
Niech będą szczęśliwe w końcu we własnym kochającym domku. :1luvu:
Bambusiu biegaj szczęśliwa za TM [*]
Pirat [*] Pepe [*] Masza Stefan

Del

Od: Wto lis 24, 2009 16:30

Post » Pon gru 02, 2013 19:47 Re: STARE , KALEKIE-w schronie !!!

Ho ho ho !!!

Idzie zima , idą Święta !!!
Maurycy o Paluszkach pamięta.
I w swoje małe łapeczki
zbiera na DUŻE PREZENTY
do "paluszkowej puszeczki".

:s4: :s4: :s4: :s4: :s4: :s4: :s4: :s4: :s4: :s4:

Obrazek

:s1: :s1: :s1: :s1: :s1: :s1: :s1: :s1: :s1: :s1:

Fundacja Międzynarodowy Ruch na Rzecz Zwierząt-Viva!
ul. Kawęczyńska 16 lok.42a
03-772 Warszawa
93 2030 0045 1110 0000 0255 7970
W TYTULE: Puszka dla Paluszka -Święta

:s2: :s2: :s2: :s2: :s2: :s2: :s2: :s2: :s2: :s2:

Maurycy przyjmie też paczki dla Paluszków. Chętnych "Mikołajów" prosimy o kontakt na pw , podamy adres wysyłki

:s5: :s5: :s5: :s5: :s5: :s5: :s5: :s5: :s5: :s5:

W chwili obecnej mamy w schronisku 4 koty nerkowe :( . Mokra i sucha karma renal jest dla nich bardzo potrzebna. Z doświadczenia wiem ,że takie kotki są bardzo wybredne ,sprawdzamy różne rodzaje tej karmy. No i renal jest dość drogi , ale nie możemy zostawić tych kotów bez pomocy. Może komuś taka karma jest zbyteczna , nawet najmniejsza ilość :oops:
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

[poprzednia][następna]