Kacperek[']Franuś[']Morusek[']FIP-ot i miłosierdzie boskie!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 25, 2015 13:43 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy.

Baltimoore pisze:Aniu, nie desperuj :kotek:
Napisz lepiej jakie przysmaki dla Lusi, Bolusia i Toli, i pozostałego bractwa :1luvu: Może da się coś jeszcze zrobić.
Przecież nie zostawimy Cię samej z kocimi problemami.

PS, Jeśli idzie o adopcje to doczytałam swego czasu, że tylko łódzkie- rozumiem, że chcesz je mieć w zasięgu, ale to zawęża.
Dziwnym trafem koty często znajdują nowy dom na końcu Polski, popatrz koty Delfinki rozjadą się po Polsce, choć wydawałoby się, że Warszawa taka duża. A moja znajoma z okolic Lublina adoptowała kota z Białegostoku, któremu groziła eksmisja na śnieg i mróz.

A Twoje koty mają u Ciebie tak dobrze :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Na razie nie potrzebuję karmy dla pozostałych kotów,ale dziękuję :1luvu: :1luvu: :1luvu: bo kupiłam im puszki jak zwykle.
Obrazek Obrazek Obrazek
Katarzynka musiała zaraz sprawdzić co to jest :wink: Kola też.

Osoby z forum mogły ode mnie adoptować kota z całej Polski bo takie adopcje były, choćby Czaruś do Krakowa do mb. :1luvu:
viewtopic.php?f=1&t=155563&hilit=Czaru%C5%9B

kilka pojechało do Warszawy
Tulinek
viewtopic.php?f=1&t=118816&hilit=Tulinek
ruda dziewczynka
viewtopic.php?f=1&t=112903&hilit=Krawatek
rude dziewczynki
viewtopic.php?f=1&t=105836&start=780&hilit=male%C5%84stwo
Lenka i Lesio do kasiatatry
viewtopic.php?f=1&t=110264&hilit=maluszki+na+w%C4%99glu
dwaj czarni bracia
viewtopic.php?f=1&t=115720&hilit=pogryziony+maluszek

Rudzia do Wrocławia
viewtopic.php?f=1&t=109378&hilit=Rudzia

Frania do Bełchatowa
viewtopic.php?f=46&t=123661

rudy chłopczyk Snickers aż do Gdańska do madziszkie, Madzia jechała po niego pociągiem 7 godzin i to samo zaraz z powrotem :1luvu:
viewtopic.php?f=1&t=112903&hilit=Krawatek

itd :wink:

Stefanka, Kiciuś i Kicia pozdrawiają cioteczki :1luvu:

Obrazek Obrazek Obrazek

Kiciusiowi cały czas zrasta spojówka z gałką oczną :( Bisi nie zarastają i ta maść Optimmune co dał za darmo Pan doktor, to jest rewelacyjna, bo już po jednym zasmarowaniu Bisi oczka nie ropiały.

Betinka8 pisze:Anna61, trochę gorycz przez Ciebie przemawia. Masz całe mnóstwo wsparcia przynajmniej tu na forum, owszem duchowe, materialne ale stwierdzić że nikogo to nie obchodzi? Zgadza się jestem pełna podziwu dla Twojej empatii, odpowiedzialności czy jak to nazwać ale to, że nie wezmę od Ciebie kotka nie znaczy, że jest mi obojętne co się u Ciebie dzieje.
Mam nadzieję i tego Ci z całego serca życzę, że te słowa to tylko wyraz bezsilności na cierpienie którego doświadczasz.

Sprostuje, ja nigdy, przenigdy nie potrzebowałam wsparcia!!! to koty je potrzebują, a ja nie mogę im dać więcej niż mam.
Jak ktoś chce im pomóc to pomaga i nie potrzebuje mojego apelu o pomoc dla kotów.

Taką osobą jest Walentyna T, czyli taizu która wspiera moje kotki co miesiąc i dziękuję Jej serdecznie za tą pomoc.Obrazek
Drugą taką osobą wspierającą niewidomą Bisię jest Marysia czyli mb, :1luvu: można powiedzieć, że praktycznie jest wirtualną opiekunką Bisi.

Wkleję rachunek za badania i szczepienie Stefanki
Obrazek

Myszolandia pisze:
Moja Lusinka ...Ty wiesz,że ja cały czas z nią myślami ...

Wiem Sylwia i dziękuję :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Lusia wymiotuje, nie wiem co się dzieje, oby tylko ta convenia co dostała ostatnio nie rozwaliła jej wątroby. :(
Wczoraj zwymiotowała z góry drapaka, wszystko musiałam czyścić....
Wychodzi na dwór ale połazi trochę i wraca pod grzejnik na drapak, nie ma też takiego apetytu jak kiedyś, zawsze była pierwsza do jedzenia.

Poprzednie wyniki Stefanki z TSH były 0,005
poniedziałkowych jeszcze nie ma.
Ostatnio edytowano Śro lut 25, 2015 14:13 przez Anna61, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Śro lut 25, 2015 14:04 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy.

Stefanka jest boska :!: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Kiciuś i Kicia też są prześliczni :1luvu:

Biedna Lusia. U mnie też ostatnio wszyscy puszczali pawie - gdzie kto mógł: drapak, biurko, naokoło pokoju, ale przynajmniej wiedziałam, dlaczego.

Za Lusię :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Śro lut 25, 2015 22:28 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy.

Aniu :1luvu:

Baltimoore

Od: Sob sty 03, 2015 18:44

Post » Czw lut 26, 2015 13:35 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy.

Anna61, myślę, że wszyscy, którzy czytają Twój wątek naprawdę są pełni podziwu dla Ciebie i tego, co robisz dla kotów :) Nawet, jeśli nie zawsze są w stanie wspomóc finansowo zwierzęta i pytać w wątku o wszystkie kotki z osobna :201461
Markotna, bo lubi marudzić i lubi KOTY.

Nie kupuję i nie popieram kupowania z pierwszej ręki kosmetyków testowanych na zwierzętach.

marKOTna

Od: Śro lut 13, 2013 22:34

Post » Czw lut 26, 2015 13:43 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy.

Miałam już dać sobie spokój z pomocą innym kotom......ale oczywiście już mam kluchę w gardle i łzy cisną mi się do oczu.
Kiedyś, parę lat temu w oddzielnym wątku tymczasów pisałam o niesterylizowanych kotach też długowłosych na wsi.
viewtopic.php?f=1&t=105836&start=555&hilit=interwencja#p5800901
Osoby które są są na moich wątkach od lat, będą wiedziały co się wtedy tam działo, ale w skrócie przypomnę.
Koty rodziły, pani obcinała maluszkom końcówki ogonków, koty jadły kaszę....
Posterylizowałam tam koty z pomocą forum :1luvu: niektóre koty znalazły domki te które wtedy żyjąca pani pozwoliła zabrać.
Teraz został tam staruszek 80 letni schorowany starzec który oczywiście daje jeść kotom ale nic poza tym.
Dzisiaj rano dowiedziałam się, że ta koteczka jest bardzo chora, praktycznie umiera, już się chwieje na nóżkach od kilku dni, nie chce jeść, a zaczęło się podobno od kręcenia się w kółko wokół własnej osi w styczniu.
Obrazek

wcześniej umarł rudy kot, pisałam tutaj viewtopic.php?f=1&t=152219&p=9909933&hilit=bardzo+chory+rudy+kot#p9909933
niestety nie zdążyłam pomóc bo zbyt późno się dowiedziałam, że już larwy much są na nim choć jeszcze żył. :cry:

chodziło o te koty które to oto jadły :(
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

Przełamuję samą siebie(jakoś nie mogę nic nie zrobić) i znowu szukam pomocy dla tej kotki. :cry:
Trzeba pojechać na badania krwi, w ogóle do lekarza, spróbować ją ratować, przecież chyba tutaj po to jesteśmy?
Razem możemy zrobić coś dobrego, sama już dawno nie daję rady, nawet sobie leków nie wykupuję.
Jakbym miała jakieś deklaracje wsparcie to jutro rano mogłabym pojechać z nią do lecznicy.
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Czw lut 26, 2015 14:23 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy.

Anna61 pisze:Przełamuję samą siebie(jakoś nie mogę nic nie zrobić) i znowu szukam pomocy dla tej kotki. :cry:
Trzeba pojechać na badania krwi, w ogóle do lekarza, spróbować ją ratować, przecież chyba tutaj po to jesteśmy?
Razem możemy zrobić coś dobrego, sama już dawno nie daję rady, nawet sobie leków nie wykupuję.
Jakbym miała jakieś deklaracje wsparcie to jutro rano mogłabym pojechać z nią do lecznicy.

Ja mogę przekazać 50 zł na ten cel.
Markotna, bo lubi marudzić i lubi KOTY.

Nie kupuję i nie popieram kupowania z pierwszej ręki kosmetyków testowanych na zwierzętach.

marKOTna

Od: Śro lut 13, 2013 22:34

Post » Czw lut 26, 2015 14:27 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy,pinie pomoc potrzebna st

wyslałam pw

gisha

Od: Wto sty 17, 2006 12:01

Post » Czw lut 26, 2015 15:12 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy,pinie pomoc potrzebna st

Bardzo dziękuję :1luvu: :1luvu: :1luvu: za deklaracje wsparcia dla szylkretowej długowłosej koteczki.

Poodpisywałam na pw. :201461
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Czw lut 26, 2015 19:42 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy,pinie pomoc potrzebna st

Ja prześlę coś w poniedziałek, bo teraz nie mam ani co, ani jak (komputer chyba padł całkiem).

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Czw lut 26, 2015 19:57 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy,pinie pomoc potrzebna st

Aniu, Aniele Złoty :)
Ja też już wysyłam przelew.

Baltimoore

Od: Sob sty 03, 2015 18:44

Post » Czw lut 26, 2015 22:22 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy.

Anna61 pisze:[...]Kiedyś, parę lat temu w oddzielnym wątku tymczasów pisałam o niesterylizowanych kotach też długowłosych na wsi.
viewtopic.php?f=1&t=105836&start=555&hilit=interwencja#p5800901[...]

Aniu,
- ile jest w tej chwili kotów u tego Pana?
- czy wszystkie są wycięte?
- czy możesz im porobić jakieś aktualne zdjęcia?
- gdzie to jest?
... mry!
http://domowepiwniczne.blogspot.com/ <- a to nasz blog, można poczytać
i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie - kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

jesteśmy też na FB -> https://web.facebook.com/IKtoTuMruczy/

ewa_mrau

Od: Pon sie 30, 2010 12:57

Post » Pt lut 27, 2015 11:50 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy,pinie pomoc potrzebna st

i ja dorzucam się - niewiele, ale ziarnko do ziarnka! pozdrawiam!

sotis

Od: Pt sty 02, 2015 8:06

Post » Pt lut 27, 2015 12:37 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy,pinie pomoc potrzebna st

Tak na szybko napiszę, że udało się kotkę na razie zatrzymać u mnie, facet wystraszył się rehabilitacji choć oczywiście pojechałam mu ją oddać po badaniu.
Kotka ma jakieś uszkodzenie kręgosłupa i ciągnie tył za sobą.
Ma kłopoty z wyprużnianiem i zalegające grudy kałowe, masa pcheł i brudu.

Przepraszam, teraz idę szykować kotce klatkę i resztą.

Dziękuję cioteczki :1luvu: :201461 :1luvu:
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Pt lut 27, 2015 14:04 Re: Nasza kocia rodzinka i tymczasy,pinie pomoc potrzebna st

Koteczka :cry:

w poczekalni w lecznicy
Obrazek Obrazek

w gabinecie
brudna jak nieboskie stworzenie
Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

u mnie, ona ciągnie ten tył za sobą :( ogon bezwładny :(

Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek
Obrazek Obrazek

Będę potrzebowała karmę fibra (teraz trochę mam od Soni) i na dalsze leczenie.
Koteczka tak ogólnie w dobrym stanie, oczka piękne, ale ten tył, musiał być uraz mechaniczny co widać na zdjęciu RTG.

Tak to jest, nigdy nie wiadomo co się może wydarzyć....co by było gdym nie zareagowała?
Dziękuję Wam za Waszą pomoc dla moich podopiecznych. :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Pt lut 27, 2015 15:32 Re: Nasza.Pilnie pomoc potrzebna str22 kotka z urazem kręgos

Jaka śliczna :1luvu: i jaka biedna :placz:
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

[poprzednia][następna]