Cztery koty i dwa psy - to stan aktualny zwierzyńca Magdy
Przedstawiane wcześniej kotka Hela oraz pies Gapa odeszły za TM. Odszedł też śliczny Heliodorek, braciszek Gabrysia. Ukochanych zwierząt nie zastąpi się kolejnymi. One zostają w sercu. Serce to jednak na tyle pojemny narząd, że potrafi pomieścić duuużo więcej niż nam się wydaje. Stąd, gdy pojawiają się kolejne istotki potrzebujące pomocy - serduszko się rozciąga i robi dla nich miejsce
Frania i Julkę już poznałyście, dla przypomnienia:
FRANCISZEK
JULIA
KICIĘ, która wcisnęła się na sępa z "brzuchem" tez już przedstawiałam:
W maju ubiegłego roku Magda zaobserwowała u sąsiadów małe kocięta, z których jednego od nich wybłagała. Oto kot z adhd - SMIGOL:
Po odejściu Gapusia przez dłuższy czas u moich przyjaciół nie było psa. Nie pamiętam już jakie względy zdecydowały, że postanowili poszukać odpowiedniego kandydata

Mam nadzieję, że podczytująca nas Magdusia wreszcie się odezwie i wyjaśni kwestię
W każdym razie pod koniec ubieglego roku pojawiła się RASTA

Tak wyglądała na spacerku w kwietniu br.:
Wydawało się, że na tym zamknie się liczba zwierząt mieszkających u Magdy... Wydawało
Jakieś 3 tygodnie temu Magda zauważyła w okolicach ich domu młodego ślicznego psa. Najwyraźniej wyrzuconego z domu. Kilka dni temu pies znów się pojawił. Wyglądał 10 lat starzej. Właściwie Magda sama zaczęła wątpić, czy poprzednio nie oceniła źle jego wieku. Nakarmiła biedaka, przy czym okazało się, że psiunio jest bardzo przyjazny. O ile dobrze zrozumiałam potrafi też wykonywać podstawowe komendy. Jak można się było domyślać najchętniej Magda zatrzymałaby go u siebie... Jednak nie zawsze można mieć wszystko to, czego się pragnie...
Na szczęście dzięki naszej Fionie i Kieleckiemu TOZ psiunio ma sponsoring na opiekę weterynaryjną

Magda z mężem zostali domkiem tymczasowym dla LEONA:
Leon pojawił się też na wątku kieleckich kotów
(na samym dole 1-ej strony)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=92 ... sc&start=0
Tak więc proszę Szanownej Widowni -
szukamy domku dla Leona !!!